Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ ! Отнета книжка за неплатени глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
    Стига глупости . Има си законови срокове и те не са 4-5-6 години за акт/фиш от КАТ:
    http://www.uab.org/%D0%9A%D0%BE%D0%B...A%D0%90%D0%A2/

А, те винаги се правят на ударени и ако мине номера... Минат ли 3 години им опростявяте, каквото имат да взимат и така...
    Аз като бях в Кат преди време ми беше обяснено следното:
    фиш- давност 2 години (когато глобата са само левове)
    акт -давност 3 години (когато глобата включва и отнемане на точки)
    акт - давност 5 години (когато освен левове и точки трябва да се отнеме и свидетелството заради по-голямо нарушение)

Аз съм доказателството, че акт които беше на 4 години си е с абсолютна сила за плащане.
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Да, точно катаджиите ще ти обяснят, как нямаш да плащаш, заради изтекла давност...
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        Аз като бях в Кат преди време ми беше обяснено следното:
        фиш- давност 2 години (когато глобата са само левове)
        акт -давност 3 години (когато глобата включва и отнемане на точки)
        акт - давност 5 години (когато освен левове и точки трябва да се отнеме и свидетелството заради по-голямо нарушение)

Аз съм доказателството, че акт които беше на 4 години си е с абсолютна сила за плащане.
        Това само милиционер може да го измисли.
        Страхотна измишльотина.

Независимо, дали налага наказанието с фиш, или с наказателно постановление, МВР си остава административнонаказващ орган (АНО).
        Като такъв, следва да спазва всички разпоредби на ЗАНН.
        Нека видим какво пише в ЗАНН:

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
        а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
        б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена
        професия или дейност;
        в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
        (2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко
        действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След
        завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
        (3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява,
        ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата,
        когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите
        дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

С думи прости: изминат ли три години от влизането в сила на НП (което се случва точно след изтичане на срока за обжалването му), e tutto finito!
        Леличката на гишето, или милицонера началник, който се мотае около нея, може да ви кажат абсолютно всичко.
        В общия случай те изобщо не познават нито ЗДвП, нито ЗАНН, нито ЗДСл. Нито наредба I-45 от 2000г,. за регистрацията и дерегистрацията на МПС.

Относно това, защо, въпреки, че давността е изтекла, МВР продължава да се опитва да събере глобата.
        Или пък общината продължава да си търси данъците.
        Изобщо не трябва да ви учудва.
        По закон давността не се прилага служебно.
        Трябва вие сами да се позовете на нея пред съответният орган.
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
          Това само милиционер може да го измисли.
          Страхотна измишльотина.

Независимо, дали налага наказанието с фиш, или с наказателно постановление, МВР си остава административнонаказващ орган (АНО).
          Като такъв, следва да спазва всички разпоредби на ЗАНН.
          Нека видим какво пише в ЗАНН:

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
          а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
          б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена
          професия или дейност;
          в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
          (2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко
          действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След
          завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
          (3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното наказание не се изпълнява,
          ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата,
          когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите
          дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.

С думи прости: изминат ли три години от влизането в сила на НП (което се случва точно след изтичане на срока за обжалването му), e tutto finito!
          Леличката на гишето, или милицонера началник, който се мотае около нея, може да ви кажат абсолютно всичко.
          В общия случай те изобщо не познават нито ЗДвП, нито ЗАНН, нито ЗДСл. Нито наредба I-45 от 2000г,. за регистрацията и дерегистрацията на МПС.

Относно това, защо, въпреки, че давността е изтекла, МВР продължава да се опитва да събере глобата.
          Или пък общината продължава да си търси данъците.
          Изобщо не трябва да ви учудва.
          По закон давността не се прилага служебно.
          Трябва вие сами да се позовете на нея пред съответният орган.
          Аварийният изход знаеш ли го....?
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Когато си обжалвах еф през 2013г. настана голяма суматоха и звъненне на телефони в приемната на одмвр в гр......Изредиха се няколко служителя да ме убеждават, че еф не се обжалва!По това съдя, че в полиция/кат почти никой не е наясно с нищо!Накрая съдът ми го отмени
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

.....https://www.youtube.com/watch?v=foAB87fth48
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Здравейте.
                Ето малко инфо за давността на административните актове /не само глоби от КАТ/ : http://avtomoto.bg/?p=9931
                Моят личен опит с данъчните за откраднатия ми мотор е следният:
                - справка за дължими местни данъци и такси. Може и някаква разпечатка от тях.
                - официално писмо с обратна разписка от адвокат, в което се цитират точки, алинеи и пр., с което се иска преизчисляване на дължимите данъци като отпаднат просрочените по давност задължения.
                -официален отговор от данъчните, че са преизчислени данъците ми.
                НО : въведена е промяна от миналата година /цитирам по спомен/, с която са дължими първо най-старите задължения. Демек не можете да платите нещо ново, ако не сте изчистили старото. Все пак МПС са на отделна партида от сградите и сметта.
                Относно КАТ и други държавни институции : не разчитайте да заявите устно "Ама те са погасени поради изтичане на давност" и някой служител да Ви каже "Ааааа верно! Абсолютно сте прав! Зачеркваме го!" Както е посочил колегата по-горе - ако не увират има съд. Но с адвокат е по-безболезнено.
                Поздрави.
                Every tool has a hammering side. (Eric O. SMAR)

Comment

Първоначално публикувано от ray4o Покажи съобщение
                  Здравейте.
                  Ето малко инфо за давността на административните актове /не само глоби от КАТ/ : http://avtomoto.bg/?p=9931
                  Моят личен опит с данъчните за откраднатия ми мотор е следният:
                  - справка за дължими местни данъци и такси. Може и някаква разпечатка от тях.
                  - официално писмо с обратна разписка от адвокат, в което се цитират точки, алинеи и пр., с което се иска преизчисляване на дължимите данъци като отпаднат просрочените по давност задължения.
                  -официален отговор от данъчните, че са преизчислени данъците ми.
                  НО : въведена е промяна от миналата година /цитирам по спомен/, с която са дължими първо най-старите задължения. Демек не можете да платите нещо ново, ако не сте изчистили старото. Все пак МПС са на отделна партида от сградите и сметта.
                  Относно КАТ и други държавни институции : не разчитайте да заявите устно "Ама те са погасени поради изтичане на давност" и някой служител да Ви каже "Ааааа верно! Абсолютно сте прав! Зачеркваме го!" Както е посочил колегата по-горе - ако не увират има съд. Но с адвокат е по-безболезнено.
                  Поздрави.
                  Не си съвсем прав. Много често е достатъчно да идеш и да кажеш "изтекла му е давността". Само че не става устно а с подаване на писмено заявление (имат си и готови бланки за това) на което ти слагат входящ номер. Все пак и на глупавата ни и тромава администрация и е нужно нещо за оправдание да ти отпишат задълженията
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Само едно ми е много интересно как тука някои хора казват че са направили нарушение пък после като стане време за плащане на някаква глоба всичките се правят на тарикати някои дори ходят да обжалват само и само да не платят.
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      Само едно ми е много интересно как тука някои хора казват че са направили нарушение пък после като стане време за плащане на някаква глоба всичките се правят на тарикати някои дори ходят да обжалват само и само да не платят.
                      Защо пък да не обжалват?Аз зи получих еф 6 месеца след нарушението и това ме накара да обжалвам.Отделно, че бяха ме снимали точно в края на ограничение 60 на трилентов извънградски път-беше сниман задният ми номер, като на няколка метра пред колата се виждаше знака за край на всички ограничения!!!Сигурен съм , че 99% от автомобилите на този път нарушават това ограничение, тъй като то е безумно и точно поради тази причина снимат точно там.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                        Ами просто е. Направиха глобите "Европейски" за какво ли не, като на всеки с ниво на интилигентност, около и над средното е ясно, че това се прави за отчитане на дейност и събиране на "едни" пари. Нарушенията няма да намаляват. Продължават да ползват партизански методи. Любимото им разтегливо понятие - "несъобразена скорост" и т.н.
                        Ами добре, щом е така, аз освен задължения в скапаната ни държава имам и някакви права - ще си ги търся.

БТВ последното ми регистрирано нарушение е от 2011-2012 г - фиш за без документи /"забравен" син талон/ - да не ме помислите за някакъв джигит-тарикат. Старая се да спазвам правилата.
                        Last edited by TRENDi; d.m.y г., 08:59.
                        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

Обжалвах акт за минаване на червено, защото никога не съм минавал на червено.

Няма и да мина.

Съдебната процедура се точи 5 години. През това време глобата отпадна по давност, но аз пак обжалвах, защото исках някой да напише черно на бяло истината.

Подробно по въпроса съм писал тук.

Накрая съдът реши делото в моя полза, но като мотив за решението си, изтъкна някакви странни аргументи, като това, че не било ясно мястото на нарушението и пр. глупости.

Доста се замислих, дали да не обжалвам това решение, но сигурно щяха да ме сметнат за луд а и се убедих, че в тая държава няма правосъдие.

..............

Та - Били - бой, с оглед на горенаписаното, на теб някога минавала ли ти е през главата мисълта, че има немалко хора, които обжалват, "правейки се на тарикати" не за да спестят някой лев?
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:41.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            в тая държава няма правосъдие.
                            Правосъдие има, даже специално министерство си има, справедливост няма. Това гадните еврогейове ни го напомнят във всеки доклад, ама ......
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Правосъдие има, даже специално министерство си има, справедливост няма. Това гадните еврогейове ни го напомнят във всеки доклад, ама ......
                              Щом за някакъв си пиклив акт, правосъдната система е неспособна да установи истината, какво остава за по-сериозните казуси.

Направо не ми се мисли.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ето и една "класика" от вчера:
                                https://www.youtube.com/watch?v=QPLO...ature=youtu.be

Коментарът смятам е излишен.

Comment

Working...
                                X