If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото такова понятие като рутинна проверка вече не съществува . Ако не си в нарушение или не си издирван не би трябвало да те спрат .
И когато си взмеш книжката - УМНАТА .. остави джигитските номера на ония с гоуфовете и баварците .
Преди два часа ме спряха за проверка, даже без малко да ме гътнат от смях, щото още като ги видях, разбрах какво ще последва, но както и да е. Погледнаха документите и си пожелахме приятна вечер.
Идват по пощата.Аз получих еф шест месеца по късно!
А някакъв "праг" за спиране от движение има ли? Защото ти може за половин година да не си и разбрал че са те снимали, и тръгвайки на някъде да ти приберат книжката за някакви 50лв, за които дори не си знаел.
Здравейте.
Малко не е в темата, но всеки има право да попита защо е спрян, независимо от рецитацията на длъжностното лице. Ако не му хареса отговора има тел. 112, където разговорите се записват и започва веселбата. Това е за смелите и изрядните. В момента тече не-знам-си-каква международна акция, пишеше в новините.
Поздрави.
А някакъв "праг" за спиране от движение има ли? Защото ти може за половин година да не си и разбрал че са те снимали, и тръгвайки на някъде да ти приберат книжката за някакви 50лв, за които дори не си знаел.
Незнам, но тук имам съмнения дали имат право да ти вземат книжката или да те спират от движение при положение, че все още не ти е връчен еф.След връчване има 14 дневен срок в който може да бъде обжалван чрез съответното одмвр!
300 лева е за поне 30 до 40 км/ч над ограничението. Ами спазвайте ги тези знаци бе хора. Че после да не ви пишат в статистиките. А ако колегата е останал и без точки....
300 лева е за поне 30 до 40 км/ч над ограничението. Ами спазвайте ги тези знаци бе хора. Че после да не ви пишат в статистиките. А ако колегата е останал и без точки....
Актовете имат давност 3 или 5 години (след което не е длъжен да ги плати), за фишовете е по-малко, но не помня точно, а и колегата пита друго, а не как да не плати.
Sunny е отговорил единствено с какви документи можеш да шофираш.
Не можеш да платиш актовете във Варна. Можеш само където се водиш на отчет, т.е. Севлиево (или имаше май вариант по банка) и само там можеш да си ги получиш. Ако искаш да обжалваш можеш само където е издадено постановлението (тотално безумие, но по този начин събират повече пари). Най-неприятното в твоя случай, е че няма законов срок в който да ти придвижат документите от Търговище до Севлиево (обикновено е месец) един приятел повече от три месеца чака книжката да стигне от Плевен до Русе.
Не съм много убеден във това което казваш за актовете щото пред мен на гишето други неща се случиха и човека си плати като поп след точно 35 минунто увъртане по часовник иначе новата книжка щеше да я види през крив макарон,ама както и да е,няма да влизам във излишни спорове.
---------- Post added at 14:44 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Ако може да е от помощ на някой:
януари 2013 г. имам връчена снимка от мобилна камера; нарушението е юни (или юли) 2011 г. и ДАВНОСТТА ОЩЕ НЕ Е ИЗТЕКЛА!(мисля, че януари 2018 /5г./ ще отпадне..
Проверено преди ден-два; по принцип всички глоби от КАТ и тем подобни отивали в един 'публичен изпълнител' (към НАП) и дори може да не знаеш какво точно дължиш (поне при мен така се получи)
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
А, те винаги се правят на ударени и ако мине номера... Минат ли 3 години им опростявяте, каквото имат да взимат и така...
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1. Тоест, абсолютната давност за изпълняване на наложеното наказание е три години. Това не важи, ако през това време срещу шофьора са предприети мерки за принудително събиране на парите и има образувано изпълнително дело при съдия изпълнител.
Според мен именно въпросните публични изпълнители са 'предприети мерки за принудително събиране..' и т.н.
Ако има някой юрист може да каже по-точно
ПС Цитата е от линка на СБА
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Ако те е щракнала мобилна камера, то си в правото си да питаш, защо не са те спряли. Има го вече като казус. Това, че са те заснели не означава непременно, че трябва да платиш глобата. Има случаи, когато нарушението е "явно маловажно". Има следните знаци: Внимание деца" и ограничение 40 км/ч, а ти си минал с 67, ама в 02 00 през нощта. Караш раждаща жена или друг спешен случай. Караш бързо по нареждане на полицай, военен или друг имащ правото да ти нарежда...
Цялото това бръщолевене има за цел да покаже, че не може без обяснение от тебе, просто по снимката да ти се наложи наказание.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Добро утро колеги,
и аз да се включа с идиотщината на родните полицай.
Подновявам си книжката в момента и съм на тръни, дано да няма изненади.
Преди два месеца получавам писмо/март 2017г/ от НАП, че имам неплатен фиш за 30лв към МВР от 2011г....да ама много им здраве...даже знам и за какво нарушение е фиша - бях влезнал в насрещното .....ама пазя си всички документи ,само нерви и разправии....звънкам на човека от НАП и му изпратих документите....от там ги изпрати на МВР и чакаме тяхното становище....на 24 май ще разбера какво им е становището....
Така,че давността на глобите е само на хартия ....правят се на ударени ...ако номера мине ОК
Comment