Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ ! Отнета книжка за неплатени глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ ! Отнета книжка за неплатени глоби

Случи ми се следното:
    Аз съм от Севлиево и уча в Варна,спират ме до Търговище за рутинна проверка,след малко ме викат и ми съобщават,че отнемат книжката ми заедно с талона поради неплатени глоби,полицаят ми показва на таблета 2 фиша на стойност 10 лева и 20 лева и глоба от пътна камера край ОМУРТАГ на стойност 300 лева,която дори не ми е връчена и за коята нямах представа че съществува до този момент,казаха ми,че щом платя глобите ще ми изпратят документите в Севлиево.Казаха ми също че мога да платя в КАТ Варна,но разбрах от приятел полицай,че това не е възможно.
    Въпросите ми са следните:

1.Мога ли да платя глобите си в КАТ Варна след като съм регистриран в Севлиево и книжката е отнета до Търговище?
    2.Ще получа ли ДОКУМЕНТ след плащане на глобите с който да шофирам докато се върна в Севлиево,тъй като ще бъда 2 седмици в Варна и звучи нелепо да не мога да управлявам.
    3.В какъв срок ще ми бъде възстановена книжката и талона?
    Благодаря.

Ти първо кажи какво точно са ти написали в акта- чл. ал.?
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Бих се радвал да кажа но на акта не се разчита нито 1 дума.

Comment

Единственият документ с който можеш да шофираш е СУМПС - свиделство за управление на моторно превозно средстсво .. или иначе казано шофьорска книжка .
        Във твоя случай се водиш - НЕПРАВОСПОСОБЕН .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

https://dariknews.bg/regioni/shumen/...-globi-2001319
          Явно вече така се процедира!

Comment

Дори и да са допуснали някаква грешка катаджиите примерно,все някога ще ти се наложи да идеш до КАТ да си смениш книжката когато ти изтече,а там вече мърдане няма.Не си ли платиш всички глоби няма книжка брато.Така че ако имаш някакви актове или фишове по-добре си ги плати.Като идеш на гишето ти дават една извадка на един лист от как си взел книжка и ако имаш нарушения какви глоби са ти наложени и дали са платени до деня във които отидеш да си взимаш книжката,или накратко казано досието ти като шофьор.Както и да го въртиш това е положението.Преди месец и половина си подновявах книжката.
            Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 21:51.
            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Нямат ли давност 5 години?
              156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                Дори и да са допуснали някаква грешка катаджиите примерно,все някога ще ти се наложи да идеш до КАТ да си смениш книжката когато ти изтече,а там вече мърдане няма.Не си ли платиш всички глоби няма книжка брато.Така че ако имаш някакви актове или фишове по-добре си ги плати.Като идеш на гишето ти дават една извадка на един лист от как си взел книжка и ако имаш нарушения какви глоби са ти наложени и дали са платени до деня във които отидеш да си взимаш книжката,или накратко казано досието ти като шофьор.Както и да го въртиш това е положението.Преди месец и половина си подновявах книжката.
                Актовете имат давност 3 или 5 години (след което не е длъжен да ги плати), за фишовете е по-малко, но не помня точно, а и колегата пита друго, а не как да не плати.

Sunny е отговорил единствено с какви документи можеш да шофираш.

Не можеш да платиш актовете във Варна. Можеш само където се водиш на отчет, т.е. Севлиево (или имаше май вариант по банка) и само там можеш да си ги получиш. Ако искаш да обжалваш можеш само където е издадено постановлението (тотално безумие, но по този начин събират повече пари). Най-неприятното в твоя случай, е че няма законов срок в който да ти придвижат документите от Търговище до Севлиево (обикновено е месец) един приятел повече от три месеца чака книжката да стигне от Плевен до Русе.
                Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Плащането става по банков път, по единна бюджетна сметка, като в нареждането се указва причината за плащането.
                  Срокът за получаване на документите у нас е "Божа работа", принципно май е месец.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Така ще е,понеже стадото блее..... и спи зимен съм от много отдавна !
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                      Така ще е,понеже стадото блее..... и спи зимен съм от много отдавна !
                      Човекът е единственото "животно", което повтаря едно и също действие(простотия) и очаква различен резултат.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Борис Габриел
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                        sigpic

Comment

Я си кажи за какво те спряха ...

Аз съм от Севлиево и уча в Варна,спират ме до Търговище за рутинна проверка,
                          Защото такова понятие като рутинна проверка вече не съществува . Ако не си в нарушение или не си издирван не би трябвало да те спрат .

И когато си взмеш книжката - УМНАТА .. остави джигитските номера на ония с гоуфовете и баварците .
                          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Много често ги засичам да спират за проверка на документи.

Comment

И мен са ме спирали два пъти без причина и без да се заяждат за каквото и да било, даже бяха много свестни хората, а първия път се прецепих понеже книжката ми не е българска.

Comment

Working...
                              X