Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В интерес на истината, не е кой знае колко болка дали ще дам 100лв повече или по-малко за годината за данък. Проблемът е, че данъците постоянно се вдигат, но не виждаме никаква промяна. Пътищата са ужасни, завали малко сняг - всичко блокира, на чисто новата магистрала сложили ограничение 90 защото и 5 години не изкара на трафика без да станат коловози в дясната лента... и т.н. и т.н.

А за безбройните трошки, има истина. Но не да прецакват всички за това, а примерно данъка за втора кола да е х2, за трета х4....
    sigpic
    1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
    2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
    2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

Не е проблем толкова че вместо 100 ще платиш 150лви примерно, проблема е че всичко се вдига, ток, газ, хляб, гориво, данъци и то с доста.
      А заплатите и стандарта са в застой.

Comment

Каква магистрала, какви пътища, айде да не става смях, че тоя смях през джоба ни излиза... до нас кирливите trace направиха един мост, който на втория ден пропадна (отдолу още нямаше движение) и го правиха наново. Вече 2-3 години има едно импровизиран "легнал полицай" в/у самия мост, до половината лента, едно излято там никакво... не знам ако минеш отгоре му със 140 накъде ще летиш. Хубаво, че го знам къде е, а и не съм от street race-ърите така да се каже.

Какви пътища бе, не TRW, не германски, извънземни носачи и тампони няма да издържат тая миндилщина, всичко се разтропва на втората година при все, че се пази. Не окачването е нежно, то път НЯМА.

Отгоре на това някакви данъци, свързани с... екологията тя какво общо има с данъците?
        Като ми стане данъка от 150 на 200 лв. какво ще се промени в ауспуха ми не разбрах? Как според тях заради някакъв данък, който сумарно е еди колко си за десет години ще си купи някой нов автомобил, като масово тия, дето се трудим редовно и законно едва поддържаме 15 годишни автомобили, какво остава за чисто нови. Гаранция имало, а обслужването в официалния сервиз за да не падне гаранцията знаят ли го колко струва и дали е по силите на хората?

Ма няма да стане да гладуваме и да ядем хляб и сол, за да имаме автомобили бе, с тия мерки в момента само вдигат престъпността. Що ли? Щото има един процент народ, които просто НЯМА да си плащат данъците, няма как в село някой с 400 лв. заплата и данък на 25 годишната си кола под 30 лв. сега да плаща и 80 лв., просто няма да ги плаща. Как ще мине прегледа ли? Не е много законно да обяснявам как, да предположим (и не само), че знам как става и познавам хората, които го правят в моя регион. Лично мой познат прекарваше сума ти коли запорирани на фирма през преглед без платени данъци. Само, че тия хора ще получат стимул да го правят това, щото ще им се увеличи "клиентелата". Поне знам как и къде става, и то само в моя регион в 2 пункта. А се практикува в голяма част от тях в страната.

Като искаш да ти плащат, ще го правиш в нормален размер, който да е по силите на хората. С това просто правят повече раздразнение, подкрепят повече сивото преминаване през ГТП... какво си мислят, че ще го спрат това ли, тая практика? Ми няма. Държа да отбележа, че никога не съм се възползвал от подобни неща, не ми се е и налагало, но знам, че я има тази практика от първо лице. То не е тайна.

Еко стикери, ама от какъв зор, като ти дам 40 лв. (примерно) за някакъв стикер, и тоя стикер ще ми прочисти ауспуха ли? Като са толкова надъхани, що не спрат вноса на всичко под euro 5? Щото трябва да секнат вноса на 80% от втората употреба, ми те регистрациите ще секнат главоломно тогава, нещо много яко ще навреди, нали се сещате... да не говорим за еко данъка. Що не забранят вноса, щото като влезе да плащат и еко данък, и регистрации, и данъци на данъците, пък уж било за екология... екологията е последната дупка на кавала, всичко е пари, ама не им стиска да го кажат.

Да намалят данъците за голи с изправна газова уредба, моята е регистрирана и талон се води PETROL-LPG, има всички документи и е регистрирана (съмнява ме с нерегистрирани уредби на може да се въползлваш, дори и да има такива закони, на 147-цата газовата не е в талона примерно).

Говорят и действат така , сякаш ние по собствено желание не искаме да караме 2018 г. модели, ми искаме, айде направете ни стандарта възможен за да ги караме, или поне 5-годишни (2013), айде по-скромно - 2010.
        Колко хора могат да си позволят купуване, обслужване и поддръжка на модели 2010, освен ако не е някоя Dacia, то други варианти не виждам в тоя диапазон (нищо против dacia, даже ми харесват , няма майтап - за точка до точка и нищо повече, но возят - факт, съвременните жигулита може би).

Няма стандарт, няма нищо, има само "дай,дай". Дайте и вие, че да ви дадем и ние.

Но пък терминалите винаги работят, чужбина е отворена. Те тука фелдшерите станаха доктори щото доктор не остана, какво остана от пътя път да остане. Умряла държава.
        Last edited by Ali.Sali; d.m.y г., 22:37.
        Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Бойко и Борисов:

"Какво сте се размрънкали като стари баби в този форум бре?!?!!!

Нали ви оставям винетките "само" 97 лева?!
          Знаете ли че съм министър председател и мога да вдигна винетката и данъците колкото си искам! Всички МЕН са ме избрали и на МЕН са ми гласували доверие АЗ да УПРАВЛЯВАМ и ВЗИАМ РЕШЕНИЯТА в тази Република!!!

Ако ще се правите на маймуни да вдигам ВСИЧКО!!!"

П.П. Обмислям въвеждане на данък смартфон, щото много народ все от смартфони ме плюе, НО много си мисля да въведа и "данък пост във форум" като за талянските ще е най - голям данъка!!!

А-га ви не доде акъла от големите данъци макаронаджийски любители такива!Или вие или АЗ!!!!
          Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 00:54.
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Някога живеехме в една държава,в която данъка се определяше от възрастта и кубатурата на автомобила.Тогава имахме Мазда 323-1,6 1992г. и данъка ѝ беше 90 евро.На 1,8 по спомен беше 230-240Е,на 2,0-320Е.За сравнение нова малолитражка (за тогава-2008г)плащаше около 40Е,а Мазерати Куатропорте-1000Е

Comment

Въпроса е ЗАЩО си измиват ръцете с ЕКОЛОГИЯТА , като тя НЯМА нищо общо с данъците?!

Или трябва да се прави замерване (реално) на ГТП и по него да се определя данъка (ако си взел мерки и изхвърля по-малко - и по-малък данък да има, и обратното), или трябва да се въведе ново измерване поне дали дадения автомобил си е в рамките на изхвърлянето на неговото си "евро", и пак спрямо това да се определя данъка, също да има и облекчения за тези, дето сме на газ. Над половината коли бензинки в БГ са с газови, въпроса е, че ще трябва да се обърнат едни талони да се води и газова по талон. Примерно сега 156-ката ми е така, бензин-газ на документ, но 147-цата не е с регистриран газов (а си е надеждно монтиран tomasetto) - да си мине преглед за газов, да се постави нужната сертификация и да сменя талоните на бензин-газ (реално състояние, т.е. да узаконя газовата) и данъка да падне, като направят замерване какво изхвърля на газ.
              Те тия идиоти нали не смятат, че на бензин ги караме тия 15-20 годишни коли? Ако имах финанса са карам само на бензин, щях да ви пиша от Giulia QV-то..дето ми е в мечтите.
              Е, има хора карат и на бензин, съседа има едно пунто 1.4 бензин (старичко), ама то какво харчи това 80 коня ли е колко е, може и на бензин да го караш. Пък и кой ти ходи на дълги разстояния с пунто?! (ама е по-маневрено от двете ми алфи, направо му се учудвам, ще си мечтая за тая маневреност, особено със 147 на паркиране "напред-назад"...).

Нищо не се прави за екологията, а се говори за ЕКОЛОГИЯ.

Винетка с евро (още плащане към държавата) какво ще промени в ауспуха?
              По-висок данък какво ще промени в ауспуха?
              Като чуе колата, че и е висок данъка и ще почне виолетки и лавандула да изкарва от изпускателната сигурно...

И не само отстъпки за газова в данъка, тая държава що не КОНТРОЛИРА каква НАФТА се вкарва по бензиностанциите, че и евро 6 в България бълва боклук, щото това и се налива и то ДРУГО НЯМА? Нафтата е боклук пълен и държавата не и пука, не евро 6, и евро 100 ще бълва вредни емисии с тая нафта, дето е по-мръсна и от отводнителен канал. Че който е излязъл в чужбина, той знае как се държи колата с нашенска нафта и с чужда нафта. Айде да не си затваряме очите. Да направят едно замерване на един и същ автомобил с БГ нафта (произволна бензиностанция) и една чужда, да видят как при изправна система си влиза в еврото и всичко е точно. Като наливаш боклук, ще бълваш боклук. Държавата това ти дава (скъпи и прескъпо) - смесена с майка си и баща си гадна нафта.

Да си кажат, че качва данъците за запълване на бюджет, ама да не го свързват с екологията.

Ако говорим за екология като ЕКОЛОГИЯ, абстрахирана от парите трябва това, което казах - замервания при ГТП и по това да се определя данъка, облекчения за газова, и разбира се държавата да направи нещо повече от НИЩО за кражбите - тия, дето крадат катализатори хич не са в миналото. Миналата седмица комшия осъмна без катализатор на голфо, а имаше (да не повярваш!).

Тая държава е пълен фарс, абсолютен. Не искали да се греят хората на дърва, замърсявали.. ми дайте им безплатен климатик! Финансирайте им някаква част от покупката на такъв, не качвайте тока!

Или понеже е екология ще забрани и дървоогрева, и всички на климатик и елетрически печки. И тока ще вдигнем, че да ви острижем още повече.

И стига с тая пренаселена София, вината е изцяло ДЪРЖАВНА?

Аз както питах дали смятат, че ние по собствено желаниние ни е стар авто парка, така да питам дали смятат, че по собствено желание народа напуска родните си места?

Много отивали в София, а дръжавата защо не дава НИКАКВО развитие извън 3-4 големи (за България) града - София, Бургас, Варна и Пловдив. Бургас предимно лятото Несебър и Слънчев Бряг, ама това е сезонна работа, не целогодишна.

Селяните ходили в София, станала 2 млн. От собствено желание ли?!
              Щото в малкия си град с няма и 500-те си лева и позиция на магазинер в кварталния магазин ще си останеш такъв доживот, ако не те и изгонят за някой, готов и на 300 да работи. ЕСТЕСТВЕНО , че хората отиват ТАМ , където има РАЗВИТИЕ.

Да развият и малките градове, да развият всички региони, не само София. Като гледат само столицата и морето, естествено , че там ще отидат всички. И ще има пренаселване на тези райони и обезлюдяване на малките, неразвити райони. Няма равномерност. Никъде по света няма, но нашето не е неравномерност, а цял контраст! Къде 300, къде 1500 примерно?
              Завършил си за програмист, е в малкия ти 10-хиляден град къде ще го практикуваш, няма, естествено ходиш в София.

Нали за хляба и бъдещето работим бе, ей!!!

Караме стари коли по наше желание и напускаме родните си места по наше желание, сега ще ни наказват - ей това излиза от държавата. И по наша вина не можем да си купим 2018 г. автомобил, държавата ни дава цели 500-800 лв. заплата, как не можахме да си позволим по едно Stelvio, какви се мизерници сме тука меркантилни. Ужас... да искаме бъдеще и да не умрем от глад, КАК МОЖЕ да искаме това... и да имаме и личен превоз, ужас!! Искаме и за децата бъдеще? А, няма да ги пращаме в пренаселената София , сакън да не вземат повече от 500 лв., нека си стоят на село магазинерчета и чистачи, к'во толкова... виж какво развитие. Или да мият коли, егати бъдещето.

Тая държава е жив фалит.
              Last edited by Ali.Sali; d.m.y г., 11:09.

Comment

Пак ще повторя.....едно е да имаш работеща държавна система и отделно мафия....друго е самият ни държавен апарат да е мафия.....е това ни е разликата с нормалните държави..
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Това гениално повишение на данъка с 30% на старите коли е нещо невиждано досега.
                  Свидетели сме на едно интелектуално израстване на управляващите и предлагам да ги номинираме за нобелова награда за екология.
                  Ако няма такава може да им дадат за икономика,те тъй или иначе няма да разберат каква е разликата.
                  Last edited by 546; d.m.y г., 00:14.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                    Това гениално повишение на данъка с 30% на старите коли е нещо невиждано досега.
                    Свидетели сме на едно интелектуално израстване на управляващите и предлагам да ги номинираме за нобелова награда за екология.
                    Ако няма такава може да им дадат за икономика,те тъй или иначе няма да разберат каква е разликата.
                    май за нас трябва да има една за идиотия че вече 30 години ни правят на все по-големи идиоти
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

бъдете честни , колко от вас колеги имате по повече от 1 кола ?

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                        май за нас трябва да има една за идиотия че вече 30 години ни правят на все по-големи идиоти
                        Не можете да смятате. 30+45 = 75. покуление и половина, две. Още три и ще сме наред(е...не е сигурно, де...). Не като евреите.....
                        Иначе - не чакайте да ви организират награда и тържества по поводът. Либерастите не приемат идиотщината за престъпление, но явно живият живот го прави, щом я наказва...
                        В днешна България, има инструменти с които не идиотите, могат да определят "наклонът". И един от тях е баш омразният ЕС, може би най значимият. За разлика от "ония" 45г, когато "ъглите" се "смятаха" в Москва. И сметките излязоха......момент....... - грешнииии.
                        И те така - " кучетата си лаят, керванът.....той си се движи по пътя на коприната, все така".
                        За да не съм съвсем в страни от темата(като някой люде) - за да обсъждаме тоя данък, трябва да знаем що за чудо е това.
                        Не е данък "екология" определено. Не е данък собтвеност(изглежда), Със голяма доза сигурност не е пътен данък.
                        Що е то - данък МПС!?
                        Не питам - "има ли почва у нас", явно има.
                        Питам дали отговаря на изискванията на основният закон, Щото....ми не е еднакав за всички, според географското им разполужение. Та.... това да не е данък - география!?
                        Не зая, не зная...
                        И по лошото - не разбирам....щот съм много умен, но трябва да ми се обяснява по вечко.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Това е само "проба, проба" в стил "Лошото ченге, доброто ченге".

Засега от "добро ченге" няма необходимост, защото народът не е излязал пред Министерски съвет и Народното събрание да им потроши прозорците и да ги запали.

В момента в който започне да става жежко, веднага ще се появи Ежко-бежко и ще каже "Майтап бе Уили, няма да увеличаваме данъците"
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                            бъдете честни , колко от вас колеги имате по повече от 1 кола ?
                            Аз. 156 и 147 (1.8 144 и 1.6 120), само на 147-а данъка е 140 лв. Сливенските данъци са доста високи.
                            Сами се сетете колко е на 156-а в тоя случай, няма да ви казвам.

147-а не е на мое име, но плащам данъка. Сега 2019 ще го платя целия за 2018, имах обява, че я а, но се отказах и вече далеч не е така. Нека са две.

Comment

Аз имам една, опел корса на моето име, алфата също беше, но я затрих. Корсата е от години при дядо ми, а той от страх сина му да не му я обсеби не я прехвърли на негово име. Сега пежото е на името на жена ми. Винаги ми е билоьпроблем втора кола в семейството, защото, просто няма да се използва рационално и ще стои на улицата. Колата започнах да я ползвам от септември активно, карам детето на ясла. Всеки родител знае, плюса да закара детето си с колата. Добре, че са 2км до градината, та в този случай градския транспорт е неоправдано скъп.

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
                              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

А Честито........от догодина....много ми е интересно как на евро 4 ще ми намалят данъка.....като и те са вече над 10 годишни брички.....колко трябва да си се самозабравил в народното събрание, като не можеш да прецениш стандарта на тези който са те избрали...?
                                Те избирателите са виновни, защото се навеждат и го поемат, тоя големият на избраният от тях депутат......ебати как ме подтикват да не спазвам законите...
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X