Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
    Много се плашите от 10% увеличение, няма да забогатеете от това, а и с това мизерно увеличение, никой няма да преосмисли покупката на по-нов или нов автомобил, защото просто е толкова незначителна. Трябваше новите автомобили до 5г. да имат данък от сорта на 20-50лв., тези от 5 до 15г с 10-15% а старите над 15г да ги вдигнат поне с 40-50% примерно за да можеше да се стимулира поне някакво желание у хората...
    Аз, както и предполагам 95% от хората желанието го имам, но нямам възможността!!! А, да тегля кредит, за да може още 1 пиявица после да ме смуче (разбирай банка или същия тип кожодери) - `айде няма нужда. 90% и повече от населението на Татковината изкарва(живее) с до 1000 лв месечно, като в по-западналите части на страната и 1/2 от това е оптимистично казано. А пенсионерите? Това са някакви смешни евра на месец, а нали сме европейци и всичко ни е на европейски цени, без заплатите ест. На фона на цената на дори 1-на Неудачия(която никога не бих си купил) това са си много пари.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
      Аз, както и предполагам 95% от хората желанието го имам, но нямам възможността!!! А, да тегля кредит, за да може още 1 пиявица после да ме смуче (разбирай банка или същия тип кожодери) - `айде няма нужда. 90% и повече от населението на Татковината изкарва(живее) с до 1000 лв месечно, като в по-западналите части на страната и 1/2 от това е оптимистично казано. А пенсионерите? Това са някакви смешни евра на месец, а нали сме европейци и всичко ни е на европейски цени, без заплатите ест. На фона на цената на дори 1-на Неудачия(която никога не бих си купил) това са си много пари.
      Сългасен съм, но поне щеше да бъде някакъв стимул да си купиш нова кола, а сега те дрънкат с 400лв. най-малко зависи от колата и се обезсмисля изобщо.
      Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Единственият стимул за да си купиш нова кола е подобаващото възнаграждение за труда ти.

Всичко останало са плоски поводи за смъкването на ризата от гърба ти, скалъпени от едни безочливи наглеци.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Абе няма лошо, ама нещата не са съобразени с доходите на населението. Всеки би карал нова кола ако можеше да си го позволи.

Отделно играта е ясна. Първо пускат мухата за чудовищно увеличение, после вдигат едно 20% и всеки си казва уф, добре че само толкоз... Накрая пак си става тяхната, мирно и тихо, щот сме овце и даже ние си ги избираме (уж).
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
            Сългасен съм, но поне щеше да бъде някакъв стимул да си купиш нова кола, а сега те дрънкат с 400лв. най-малко зависи от колата и се обезсмисля изобщо.
            Няма как да ме стимулират, като ги нямам парите откъде да ги взема? От залъка на детето или от моя? Мислиш, че ми се кара одрънкано пежо 306 на 17 години ли?

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
            Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
              Няма как да ме стимулират, като ги нямам парите откъде да ги взема? От залъка на детето или от моя? Мислиш, че ми се кара одрънкано пежо 306 на 17 години ли?

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk

А защо е задължително да има кола? Нямам възможност да си позволя автомобил - пътувам с градския транспорт. Няма нищо лошо в това. Нима в същата Европа (за която колегите по-нагоре копнеят ) всички хора имат автомобили? Или обратно повечето не могат да си позволят?

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                А защо е задължително да има кола? Нямам възможност да си позволя автомобил - пътувам с градския транспорт. Няма нищо лошо в това. Нима в същата Европа (за която колегите по-нагоре копнеят ) всички хора имат автомобили? Или обратно повечето не могат да си позволят?
                Защото сме в 21 век и колата си е необходимост! Отделно, че кола мога да си позволя, но стара, както е видно. Евтини части и поддръжка. Ползване като средство за предвижване от А до Б. Както живея в Свобода и работя в Бояна - задължително ще ходя с "Адския" транспорт, за да може да ставам с още 1 час по-рано и да имам с час - час и 1/2 по-дълъг ден, който да съм ангажиран с работата. Че нали малко работиме, само по 3-4 часа на ден... Другия вариант - близка месторабота 2-3 спирки - също не е рентабилен - ГТ излиза по-скъп от това да идеш с кола на работа! Да споменавам ли вероятността зимните месеци да хванеш грип в транспорта и в линчия автомобил? Ходи ти с граския, аз съм с колата! И кола си трябва винаги, ако потрябва спешно за нещо.
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

• Това с градския транспорт е друга тема. В шоплъка е що годе редовен и е доста лесно да се използва, но по-малките градове са трагедия. Това е за хора които отиват от т.А до т.Б. Когато нещата са навързани с няколко дестинации, тогава няма шанс за бързо придвижване по маршрутите, освен ако не излезеш час и половина преди това. То и без това съня идва малко, представям си лично за себе си ако трябваше да ставам по-рано. Сега някой ще каже гевезелъци, но не е баш така, аз ще го нарека необходимост.

Пс Отклонихме се доста от темата. Въпроса е "що ни правят на прости още веднъж", ето и отговора "щото сме такива".
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

• Къде в европа не могат да си позволят кола, че ми стана интересно. Бил съм в три държави и когато си ползвах ГТ там, автобусите бяха празни, не като при нас навалица. Да не говорим, че развитият Люксембург няма и метро. А билета за автобуса на фона на минималната им заплата е нищо. Отделно, че за билета с автобус до Белгия е близо 70лв. за има няма 200км.
                    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                      Защото сме в 21 век и колата си е необходимост! Отделно, че кола мога да си позволя, но стара, както е видно. Евтини части и поддръжка. Ползване като средство за предвижване от А до Б. Както живея в Свобода и работя в Бояна - задължително ще ходя с "Адския" транспорт, за да може да ставам с още 1 час по-рано и да имам с час - час и 1/2 по-дълъг ден, който да съм ангажиран с работата. Че нали малко работиме, само по 3-4 часа на ден... Другия вариант - близка месторабота 2-3 спирки - също не е рентабилен - ГТ излиза по-скъп от това да идеш с кола на работа! Да споменавам ли вероятността зимните месеци да хванеш грип в транспорта и в линчия автомобил? Ходи ти с граския, аз съм с колата! И кола си трябва винаги, ако потрябва спешно за нещо.

защото светът бе спрял да се върти преди 20 години , когато са ги чакали ладите с години Ама то това е било преди много години и хората не са били толкова важни и времето им не е било толкова скъпо а чакай , населението е било с 1-2 милиона повече и в градския транспорт е било по приятно от сега

Всичко което казваш е правилно , но всичкото това са удобства , а не необходимост и аз обичам да ям омар с бирата а не цаца , но като нямам тази възможност съм щастлив и на цацата

А и какво излиза всички хора които са с градския са будали? или нямат пари за кола , но имат за айфон за 2бона..? Пробвай да влезеш в в час пик в метрото някой път да видиш колко народ има
                      градският транспорт няма как да се развие ако всички разсъждаваме така , а колкото и да не звучи изтъркано промяната трябва да идва от нас самите ..

Comment

• Е стига, едно време не е било баш като сега. Работеше се от 8-16ч, почиваше се събота и неделя, имаше отпуски, почивки... Не казвам че е било лесно, но сякаш не е бил толкова напрегнат.

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                          ...Всичко което казваш е правилно , но всичкото това са удобства , а не необходимост и аз обичам да ям омар с бирата а не цаца , но като нямам тази възможност съм щастлив и на цацата ...
                          Именно това съм и написал по-горе - нямам възможност за омар(нова кола), съм щастлив и на цацата (старият ми кошник). Но капутите ми правят цената на цатата да доближава тая на омара ...
                          Аналогията не е точно такава, но предполагам ме разбираш.

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                            Къде в европа не могат да си позволят кола, че ми стана интересно. Бил съм в три държави и когато си ползвах ГТ там, автобусите бяха празни, не като при нас навалица. Да не говорим, че развитият Люксембург няма и метро. А билета за автобуса на фона на минималната им заплата е нищо. Отделно, че за билета с автобус до Белгия е близо 70лв. за има няма 200км.
                            Метро в Люксембург ? Метро в Сливен?

Холандия ти е примера . Работя в холандска компания и се налага доста често да пътувам натам Супер скъпо е да имаш кола в Амстердам и Ротердам , докато в другите градове данъците и таксите за паркинг са нормални и не е скъпо да караш.

Точно това трябва да стане и в България - данъкът да е висок в областните градове заради развитият градски транспорт и в малките градове да се намали

Comment

• Човек, това сравнение изби рибата

Иначе за данъците си е така - всяка община си решава процента!

Аз последно четох, че на доста автомобили не им пише ЕВРО категорията в талона, та като нищо да приравнят Евро 4 към 3 ( с цел повечко парички), или да дадеш 100-200лв и да се снабдиш от официалният представител с Евро сертификат.И после бюрокрацията.
                              Last edited by Friday; d.m.y г., 09:53.
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                                Човек, това сравнение изби рибата

Иначе за данъците си е така - всяка община си решава процента!

Аз последно четох, че на доста автомобили не им пише ЕВРО категорията в талона, та като нищо да приравнят Евро 4 към 3 ( с цел повечко парички), или да дадеш 100-200лв и да се снабдиш от официалният представител с Евро сертификат.И после бюрокрацията.
                                Скандално сравнение наистина но площ от 52 квадратни километра и насиление от 100 000 ? :Д защо то е метро :Д

Comment

Working...
                                X