Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък Стар автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
    Когато си навън при дъжд с гръмотевици, вероятността да те удари гръм е малка, нали? Същата ли е, когато при същото време си се хванал за стоманета мачта или се разхождаш жизнерадостно под пороя и размахваш парче арматура в ръка, хм?
    И когато съм на опашката в магазина, ако видя накой да ми се сополеви имам избора да се преместя на друга опашка или да си излеза, нали? Къде ще отида като съм заклещен като в менгеме в рейса?
    След тоя аргумент останах без думи, убеди ме.

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
    сумата от 350 лв за годишна карта не е чак толкова безумна имайки предвид че няма да има разходи за автомобил
    Не бе, не си разбрал, по-добре е 600, ама на 12 вноски. Не случайно у нас фирмичките за бързи кредити са толкова успешни...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Нещо за феновете на градския транспорт :
      По-скоро е така
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• След като плащам всичко по 100-годишната си трошка, имам право да се движа по пътищата, също толкова, колкото и новите коли. Дали ще съм сам в колата или с още 4 човека си е лично моя работа и никой не може да ми дава наклон на Руя по този въпрос. Като толкова ви кефи Адския вие си ходете с него, аз ще си ходя с трошника.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Хубаво, ама после не мрънкай, че било скъпо горивото, бил скъп данъка, била скъпа винетката и т.н., защото такива като теб най-много недоволстват, че им излизало прекалено скъпо да карат всеки ден разбираш ли. Плащаш и караш като имаш пари, защото е тъпо да имаш претенции за нещо такова, когато съзнателно знаеш колко ще дадеш и какво правиш. Все едно да имаш цироза на черния дроб и да се оплакваш, че не можеш да пиеш, защото видиш ли, алкохола е много скъп.
          Last edited by mell0; d.m.y г., 18:41.
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Нека не забравяме, че гледни точки винаги има много и различни . Нещата които са приоритет за мен , не са приоритет за друг както и обратното и това в никакъв случай не прави едните прави, а другите грешни с две думи не се разгорещавайте колеги , хакуна матата

Comment

• Всеки си знае ежедневието и това, дали колата го облекчава или не. Аз нямам нужда от колата си през работните дни. В малкото случаи, когато се налага да я ползвам, изпитвам много сериозен дискомфорт.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ясно, значи вие като си купите хубав хляб от 1.5, защото може да си го позволите и вътре намерите хлебарка, може да мрънкате и недоволствате. Но аз понеже нямам, възможност и съответно си пазарувам от евтиния от 75 ст. и ако има хлебарка или умряло мишле вътре - най-добре да си го хапна и да не се обаждам много, много. Така ли?
                Щом плащам, ако ще и 1 ст - искам за получа нещо за тая 1 ст и ако не е това тоето се очаква, ще недоволствам много ясно.
                Grishata, дискутираме си като зрели хора или аз поне така си мисля.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                  Нека не забравяме, че гледни точки винаги има много и различни . Нещата които са приоритет за мен , не са приоритет за друг както и обратното и това в никакъв случай не прави едните прави, а другите грешни с две думи не се разгорещавайте колеги , хакуна матата
                  Втори път ще те питам.
                  Деца имаш ли?

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                    Втори път ще те питам.
                    Деца имаш ли?

Мисля, че отговорих по-горе, но така като гледам , дон Корлеоне , страхувам се да не попитате трети път , та нека отговоя пак Не , все още не съм изпитал това щастие да бъда баща. Според въпроса, разбирам че ти си и искрено се радвам за теб както написах по-горе - съгласен съм с довода ти , че с деца е трудно без кола , но както написах - не мисля, че България е единствената страна срещнала този казус Ако не разбираш какво имам предвид , моля те не ме питай за трети път дали имам деца :Д

Тренди , разбира се ! аз също съм на това мнение - дискутираме

Comment

• Желая ти от все сърце да станеш баща някой ден.
                      Пали свещи, да не ти се налага да се сблъскваш със здравната ни система и да разчиташ на градски транспорт за да си заведеш детето след 00:00ч. на доктор. Искренно ти пожелавам, да нямаш спешни длучаи, защото тогава градския транспорт не е никаква опция,докато се молиш на 112 да пратят линейка, атя така и не идва.Живота ще те научи и ще промени това твое мислене. Искренно се надявам да има все по-малко хора с твоето мислене. И за да съм по темата.
                      Все повече и повече ми прави впечатление, че коли които са до 10г. пушляват и цапат/замърсяват повече от доста от старите автомобили.
                      Колкото до градския транспорт, явно доста народ си приказва, като пиян с онзи работа. Доста от транспортните средства са подменени, да комфорта не е като в автомобила, но на мен, ако ми се наложи да ида някъде в младост се гмуркам в метрото, защото просто нямам нерви да вися в задръстванията. Колата я използвам рядко, но подържам безкомпромисно.

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Никой не е казал, че не трябва да имаш автомобил и че не може да го ползваш когато е спешно. Ние говорим, че повечето хора си се возят за кеф и от мързел, а не от чиста потребност и защото наистина им е нужно. Да, вярно, щом си плащаш може да правиш каквото искаш, но ако тръгнем по тази мисъл то затова ще се погубим по-бързо от очакваното. Като дадеш свобода на някой и той ти се качи на главата, както са казали старите хора. То от мързел, алчност и тарикатщина ще се погубим. Точно затова, щом карат без нужда и за кеф, да си плащат и да не мрънкат, че било скъпо и че се увеличавали цените, защото ако ползваш колата за извънградско и спешни случай, то няма изобщо да е никакъв проблем. Говорим за София най-вече, защото в другите градове положението не е толкова зле. От толкова хора на тая планета и консумация е нормално всичко да се вдига, даже е нужно, защото ще стане свръхконсумация, а след това срив и мизерия. Човека е като куче, може да не му трябва, ама иска още и още, за да си има просто, затова аз съм за увеличаването на цените, може да звучи глупаво, но е истина.
                        Last edited by mell0; d.m.y г., 10:16.
                        Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Човек, ти говориш против конституцията. Как ще забраниш на човек да си живее живота както си е преценил.
                          Така, като те чета, си над нещата и за теб другите хора са просто гризачи, които ти пречат във всекидневието. Искренно се нядавам се да не съм прав!
                          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Имам чувството, че след няколко поста ще върнем и социализЪма. Където всички бяха равни, някои по-равни.
                            Урбанизацията тече с пълна сила, колкото и да не е приятно, София е повече от половин България.
                            Хайде да се върнем на темата, че разводнихме яко.

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Имам чувството, че след няколко поста ще върнем и социализЪма. Където всички бяха равни, някои по-равни.
                              Урбанизацията тече с пълна сила, колкото и да не е приятно, София е повече от половин България.
                              Хайде да се върнем на темата, че разводнихме яко.

Точно обратното е колега Социализмът подкрепя вашата гледна точка, а капитализмът подкрепя това което казваме - нямаш пари оправяш се сам. Което също не е правилно

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                                Точно обратното е колега Социализмът подкрепя вашата гледна точка, а капитализмът подкрепя това което казваме - нямаш пари оправяш се сам. Което също не е правилно
                                Точно обратното колега!
                                При социализЪма, когато всички трябваше да сме равни, някой бяха по равни.
                                При капитализЪма, условията са равни, всеки се справя с тях, както може. И за ужаст на социално ориентираните, се оказа че гадният капитализъм е много по социален от социализЪма(германска баба пенсионерка, идва у нас на почивка, яхнала кабрио, а баба ти.........!?).

Добре е да ми казвате че за кеф и от мързел карам стара трошка. Ще си взема "бележка".
                                Като го казвате и на хилядите, дето от 100км идват на работа в окръжният град, не очаквайте и те да го направят.
                                Никой да не си прави илюзии, че високият данък върху старите автомобили, може да реши някакъв проблем. Нито сигурноста на пътя ще се повиши, нито замърсяването ще намалее, нито задръстванията, нито пренаселването.
                                Тия проблеми могат да се решат с данък, но не и с тоя.
                                На тоя данък, смисъла му е крайно неясен(данък МПС имам предвид) и като така - последствията от него са със изключително съмнителна полза за обществото.
                                Докато имаме "сплескан данък"(плосък), всички други данъци трябва да са еднакви. Инак логиката се губи.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X