Известие

Collapse
No announcement yet.

За каруците по пътищата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Идеята на колегата Bonev не е лоша, но ще започнат едни побоища, викове и крясъци по улиците.....
    За пореден път казвам, че трябва законодателните органи трябва да се вземат в ръце и да я оправят цялата тая каша! А колегата kokless също е много прав. Все едно да спреш бащати да си пие ракиицата всяка вечер.
    Alfa 156 1,6 TS ex
    Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Или по лошия вариант.Да се юрнат тия неграмотници да карат коли.
      Мисля,че може да се приложи някакъв закон.Нали преди години им отнеха мечките.

Comment

Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
        Или по лошия вариант.Да се юрнат тия неграмотници да карат коли.
        Мисля,че може да се приложи някакъв закон.Нали преди години им отнеха мечките.
        Те като, че ли не карат
        Alfa 156 1,6 TS ex
        Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Тази неделя навлизам в населено място (гр. Пещера) с камиона. За тези които не са ходили обяснявам, че в началото изкачваш един десен завой. Та значи, настъпил съм аз камиона по баира (някой да не си помисли че съм карал с превишена скорост, просто бях натоварен) и зад завоя кон, каручка и един най-обикновен възрастен човек. Кара си дядото по асфалтовия път, а отгоре се спуска лека кола. Получава се следната ситуация: малко време за реакция, още по-малко място за спиране и никакъв вариан за заобикаляне (изпреварване) на каруцата, защото ще навлезна в насрещното движение, в което както ви казах по-горе се задава автомобил. Резултат: с нечовешко натискане на спирачката и здраво хванат волан спрях на метър от каруцата. След момент на осъзнаване как съм спрял толчев камион за няколко метра (и до сега не мога да си го представа), слезнах да видя пораженията. Едната гума на телове, а вътре в фургона... 1800те хляба само как на филийки не бяха се нарязали...
          Дядото не се и обърна, по което съдя, че неразбра какво и е станало...
          Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Даже може и да не е чул.

Comment

не само каруците, ами и на онези мангали дето бутат едни колички с натоварен вътре телевизор или стар хладилник не им е мястото на пътя!!!

най-бруталното е когато имаш трамвай от ляво и паркирали коли от дясно и тоя цървул е заел единствената лента!!!
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Щом даже не се е и обърнал е много вероятно да не те е чул.
                Alfa 156 1,6 TS ex
                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Бой!!! Мамка им, много се подпалих като прочетох за момчето и момичето. Имал съм не една инфарктна ситуация заради каруци и трактори, една от тях видях, че съм описал в темата за високите скорости в тунинг раздела. Тези с кауците, особено в тъмната аст на денонощието, са истински убийци, няма как да ги видиш като са без светлини, не можеш да реагираш. И не съм видял някой от "органите на реда" да взема мерки - друго си е да дебнеш в храстите след някое безсмислено ограничение.

А това с клаксона и псувните го прилагам отдавна. За съжаление освен избиване ан отрицателната енергия друг резултат няма.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Как може да не ме чуе. Аз ръмжах още докато изкачвах, че бях натоварен, а пък при спирането оставих за 100лв каучук по асфалта, за да не го "изпратя" преждевремено...
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Може и да го е било страх да се обърне.
                      Alfa 156 1,6 TS ex
                      Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Бой!!! Мамка им, много се подпалих като прочетох за момчето и момичето. Имал съм не една инфарктна ситуация заради каруци и трактори, една от тях видях, че съм описал в темата за високите скорости в тунинг раздела. Тези с кауците, особено в тъмната аст на денонощието, са истински убийци, няма как да ги видиш като са без светлини, не можеш да реагираш. И не съм видял някой от "органите на реда" да взема мерки - друго си е да дебнеш в храстите след някое безсмислено ограничение.

А това с клаксона и псувните го прилагам отдавна. За съжаление освен избиване ан отрицателната енергия друг резултат няма.
                        Така така бой и това е да хващаме плакатите и пред парламента какво е това... То колкото хубави пътища имаме караш си на перфектен асфалт и изведнъж пропадаш в няква дупка , чупиш джанти пукаш гуми и какво ли не , ами сега и тез каруцари ти ебават майката!!!... А и друго немога да разбера на много места прочетох за кучета, които изкачали на магистралата , то навсичкото , че има мрежи отстрани и там 1 куче отишло няма кой да се обади да дойдат и да го махнат , то направо да си караш по нашите хубави пътища си е чисто приключение.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Лично аз съм имал подобно преживяване като на колегата Lqnkata преди много години близо до Драганово! Баир завършващ с десен завой без никаква видимост движех се се лада 1200 и с нормалната скорост от около 80км/ч. Срещу мен един огромен камион Шкода Мадара. Нямам спомен как съм спрял, защото се опомних в банкета (доколкото имаше такъв) явно само условните реакции да бягам на някъде са ни спасили, а в колата имаше още двама пътника. След това ми казаха, че хората от каруцата дори не са се обърнали!
                          Хайде и аз да споделя един скромен "приом" приложен от мой приятел на един циганин с каруца...
                          След подобно екстремно спиране и поемане на въздух той просто минава пред каруцата набива спирачки, конят разбира се се удря в Пасата комби, по някаква случайност двата теглича на каруцата отиват над покрива (и само одраскват боята), той разбира се дава и назад за да счупи и задните крака на животното. Жестоко спрямо животното, но според мен единственият начин да се противодейства.
                          Клаксоните са си ... извинете ме колега Bonev но ... пълна глупост и израз на безсилие! Строшаваш двата предни крака на коня и той става вече само за наденица! Чиста работа... каруцата се е движила с превишена скорост или не са и били изправни спирачките!
                          Или те или ние

мисля си, че нещата са опрели до там!
                          Предпочитам да сме ние!
                          Last edited by fade; d.m.y г., 18:51.
                          Have A Nice Day
                          o/_______\o
                          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                          []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                            Тази неделя навлизам в населено място (гр. Пещера) с камиона. За тези които не са ходили обяснявам, че в началото изкачваш един десен завой. Та значи, настъпил съм аз камиона по баира (някой да не си помисли че съм карал с превишена скорост, просто бях натоварен) и зад завоя кон, каручка и един най-обикновен възрастен човек. Кара си дядото по асфалтовия път, а отгоре се спуска лека кола. Получава се следната ситуация: малко време за реакция, още по-малко място за спиране и никакъв вариан за заобикаляне (изпреварване) на каруцата, защото ще навлезна в насрещното движение, в което както ви казах по-горе се задава автомобил. Резултат: с нечовешко натискане на спирачката и здраво хванат волан спрях на метър от каруцата. След момент на осъзнаване как съм спрял толчев камион за няколко метра (и до сега не мога да си го представа), слезнах да видя пораженията. Едната гума на телове, а вътре в фургона... 1800те хляба само как на филийки не бяха се нарязали...
                            Дядото не се и обърна, по което съдя, че неразбра какво и е станало...
                            Еми ето и на мен ми се случи същото само че при мен след спирането нямаше поражения
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                            X