Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Откраднаха ми парите и телефона :(
Collapse
X
-
Гледах го след това, но е факт че това бяха коментарите, дойде още една патрулка разправяха се поне 10 мин, и всички си тръгнаха.......това е много разтеглива алинея, на теория излиза че аз мога да си сложа чантичката с лаптопа на тротоара пред комшията, той да излезе и да я вземе, и после да му натреса куките и да го обвиня в кражба....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеГледах го след това, но е факт че това бяха коментарите, дойде още една патрулка разправяха се поне 10 мин, и всички си тръгнаха.......това е много разтеглива алинея, на теория излиза че аз мога да си сложа чантичката с лаптопа на тротоара пред комшията, той да излезе и да я вземе, и после да му натреса куките и да го обвиня в кражба.....SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАми не мога да го напрявя, защото хората там винаги са били много точни и да ги изнудвам тях, при положение, че си е моя грешката- няма как. Сега разбирам защо в един фитнес имаше камери и в съблекалните. То като се замисля, там има и най- голяма нужда.
Иначе все си мислех, че в Боевски ходят малко по- цивилизовани хора, но уви.. Аз чесно казано подозирам точно определен човек, но няма как да го докажа. Пък може и да греша.[COLOR="Silver"]...А не можаха ли , като са толкова"точни", пред теб да прегледат записите от камерите и с това да потвърдят лоялността си към клиентите!?
Аз смятам, че имат вътрешен човек съпричастен към това деяние! Значи за мен въобще не са точни!
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщениеЕ хубаво де точни точни ама си ходил в полицията да се жалваш, което смяташ, че няма да ги обиди!А не можаха ли , като са толкова"точни", пред теб да прегледат записите от камерите и с това да потвърдят лоялността си към клиентите!?
Аз смятам, че имат вътрешен човек съпричастен към това деяние! Значи за мен въобще не са точни!
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТова не е вярно,кражбата на вещи оставени без надзор е клалифициран състав и се наказва по-тежко от обикновенната кражба виж чл. 195, ал.1, т.2 от НК. Нещо не си чул или разбрал.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеA кое се смята за "вещ под надзор"? На дали някой ще тръгне да краде нещо ако го вардиш. Мисълта ми е следната. Да си предсатвим охраняем паркинг. Колите на територията на паркинга явно се водят "вещ под надзор", ок. Но пазача спи, а кучето ръфа кокалче. Най-крайната и отдалечена кола я разбиват и й щипват радиото например. Макар и на територията на паркинга тази кола е останала без надзор и веднага е станала жертва. Ясно е, че от закона въпреки всичко ще се третира като вещ под надзор само защото е на територията на паркинга, а спящия пазач и гладното куче не отменят този статут. Та реално погледнато всяка вещ според мен се води "вещ оставена без надзор" тъй като ако искаш да има обратния статут то тя трябва да е поставена на специално за това място. Дори не бих казал, че шкафчето е такова място тъй като там реално пряка или косвена охрана няма. Та къде е тънкия момент между смятаните за "вещ под надзор" и "вещ без надзор"?
В случая имаме разрушаване на прегради (стъклото на автомобила) отново квалифициран състав и наказание от 1 до 10 години. Т.н. обикновена кражба чл. 194 от НК наказанието е до 8 години. Такива например са джебчийските кражби.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
OK да забравим примера с паркинга. Просто ми е интересно къде е тънкия момент за определяне дали вещта е под назод или е без надзор? Дали ако колегата си беше оставил нещата в шкафчето щеше да се смята за "вещ под надзор" въпреки липсата на пряка или косвена охрана? До каква степен собственикът на фитнеса е задължен да охранява вещите на клиентите му? Ако има специално охрана за това е ясно, че той сам е решил да предлага тази услуга, но ако няма означава ли, че той не е носи отговорност? Ей такива разни дребни неща, които могат да ги извъртят като цигански номера само и само да се отърват са ми интересни. Интересно е да се зане, защото аз не пледирам, че познавам закона в тази му светлина и съответно го тъклувам по подразбиране и от гледна точка на моята си паница. Само дето и те биха напрвили така, а да се водят разни разследвания с вещи лица за един телефон.... Както и да е. Взех да се отклонявам. За момента това ми е интересно да науча.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Ако телефона беше в шкафчето , щеше да актуална друга точка, но във всички случай точката няма значение защото наказанието е едно и също. За отговорността на собствениците на залата, въпроса е друг, но точно в този конкретен случай мисля, че не можем да им се сърдим и да искаме нещо от тях, а камери в съблекални е незаконно да се слагат макар, че за сигурността понякога го правят. Преди време в една голяма и модерна зала в Пловдив имаше подобен случай , на една жена беше откраднат телефона и парите от шкафчето което тя забравила да заключи, охранителните камери наблюдаваха само входа на съблекалнята, и понеже беше сутринта посетителките бяха много малко, спомням, че бяха 5 или 6 жени всички бяха установени и извикани в полицията, ситуацията беше много деликатна защото всички до една бяха жени на баровци. От разговорите с тях нищо не се изясни. Когато обаче пристигнаха разпечатките на телефона се оказа, че е откраднат от един фитнес инструктор , който беше влезнал през сервизна врата в съблекалнята и камерата не го е видяла изобщо. От зали за фитнес за съжаление има много кражби.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
Comment