If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стоянчо , така е . Мисълта ми беше , че Буфер , няма нищо общо с тялото за възпроизвеждане на ниско честотни звукови вълни .
п.п.
16 винтила НЯМА ! Гумите на велосипеда имат винтили , не колата ... тя има клапани за бога ...
Стоянчо , така е . Мисълта ми беше , че Буфер , няма нищо общо с тялото за възпроизвеждане на ниско честотни звукови вълни .
п.п.
16 винтила НЯМА ! Гумите на велосипеда имат винтили , не колата ... тя има клапани за бога ...
как бе, в песента на великите ЪпсурТ се пее "чуй песента на 16тия винтил" , значи е вярно
Донякъде вентил може да се приеме като синоним на клапан, защото вентилът е клапан.
Със субууфер-а(събууфер-а) се получава така защото нямаме дума в Българския език, която да и е аналог. Ползваме и "бас", но буфер-а им хареса на хорицата щото им звучи "готино".
Виж обаче, как не казваме "туитър", а казваме "пищялка"
Колеги , май сте захванали една тема , където коментирате неправилното произношение на рази неща . Ама тези неща са си разговорни и 99% от хората ги използват , верно че не са много смислено и граматически вярни , но дай да превърнем форума във форум по български език и литература. Всеки си има свой начин на изразяване , и на всеки му се случва да допусне правописна грешка . И дай да се превърнем в литератори и взаимно да си следим правоговора и правописа ...... Хващам бас , че и най-порядъчния на тази тема е писал сумати изцепки ..... светци и в това направление няма .... така че , щъ мъ изфинявате без лоси чувства , просто си изказвам мнението .
Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
ми айде защото им е готино на хората да го зарежем българския
разбирам да не спазват пунктуация, която на клавиатурата понякога е изнервяща, сообено ако пишеш много бързо (като моя милост) ама понякога чак се прекалява
Колеги , май сте захванали една тема , където коментирате неправилното произношение на рази неща . Ама тези неща са си разговорни и 99% от хората ги използват , верно че не са много смислено и граматически вярни , но дай да превърнем форума във форум по български език и литература. Всеки си има свой начин на изразяване , и на всеки му се случва да допусне правописна грешка . И дай да се превърнем в литератори и взаимно да си следим правоговора и правописа ...... Хващам бас , че и най-порядъчния на тази тема е писал сумати изцепки ..... светци и в това направление няма .... така че , щъ мъ изфинявате без лоси чувства , просто си изказвам мнението .
Колега нещата си имат имена и те трябва да бъдат наричани с тях!
Ако се казваш Петър не вярвам да искаш да те наричат Ветър, примерно, щото на някои така им било по-удобно.
п.п. Стоян ме е изпреварил.
Сега да не си помислиш че те нападаме. И ние си казване мнението.
Мен лично ме дразнят тези грешки , и правя забележки на хората които ги допускат . Странното е , че отговора им е " к'во ти пука " или " така ми е по-лесно " .
Колега нещата си имат имена и те трябва да бъдат наричани с тях!
Ако се казваш Петър не вярвам да искаш да те наричат Ветър, примерно, щото на някои така им било по-удобно.
мислех точно този пример да дам
за съжаление мойто поколение и по-малките от мен още повече са почнали да говорят като лумпени... заместват се думи по най-странни и всевъзможни начини
лев - левъл, батка - бапка, някакви ей такива незнайни бисери ?!
айде аз ще наричам гумите търкалца... ей така за кеф
Не се говори за зарязване на българския , но просто да не се критукува толкова сериозно този проблем .Форумът си има доста правила за спазване и това е хубаво , но нека да не се прави на световен проблем.На всеки му се е случвало да седне развълнуван и да бърза да сподели и в тази бързина допуска някаква грешка и се започва коментиране на това а не на истинския проблем който има.
Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI
Цитирам мнение на колега от друг форум:
''Подобни, уж безобидни, изрази карат мозъка да линее. Няма да се учудя след 10 години да избираме президент, който говори на "К`о ста'а браат..."
Comment