Известие

Collapse
No announcement yet.

таз е анатомична част

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Примера на МИМ беше по-скоро за ограмотяване. Много хора си мислят, че на колите си имат таЗове. Трябва да се пише грамотно иначе...
    Нека дам и аз един пример:
    -примерен
    -примирен
    -премерен
    Ха сега де, какъв съм аз?

П.П. Ето сега докато си преглеждах мнението открих 3-4 сгрешени букви и една цяла нова дума
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Стоянчо , а защо на места ги пишат алуминиеви , на места - лети ... Може и да задълбавам , ама ми е забавно как спорите , а аз стоя пред камината и се ограмотявам
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Що бъркате технологията с материала не разбирам?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
          Стоянчо , а защо на места ги пишат алуминиеви , на места - лети ... Може и да задълбавам , ама ми е забавно как спорите , а аз стоя пред камината и се ограмотявам
          имаш множеството наречено джанти

имаш и под-множество лети джанти

имаш и под-множество алуминиеви джанти

под-множествата алуминиеви джанти и лети джанти се пресичат и там са лети алуминиеви джанти

но не всички лети джанти са алуминиеви - примерно може да са магнезиеви

аз споря защото ми е приятно и се спазва добър тон за момента - не се взимам прекалено на сериозно пък и в спора се ражда някаква истина
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Що бъркате технологията с материала не разбирам?
            А де? И аз това исках да попитам с примерът си.
            Last edited by търтей; d.m.y г., 18:43.
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Примера е некоректен - лети е също толкова вярно колкото и алуминиеви, но се пише и произнася 3 пъти по-лесно
              Виж "летНите" са друга тематика... но в 99% когато съм я чувал тая дума за джанти е било умишлена гавра
              Last edited by търтей; d.m.y г., 18:44.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ето от Стоян научих нещо ново за мен , което винаги ми е било пред очите , но не съм гледал по-далече от носа си . Не всички лети джанти са алуминиеви . А металните водят ли се лети ? Например едни стандартни , черни джанти ?
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  "Не знам" се пише отделно за разлика от "неграмотен"!
                  Aз пък винаги съм се чудил, защо "вкъщи" се пише слято, а "в гъза" - не.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                    Aз пък винаги съм се чудил, защо "вкъщи" се пише слято, а "в гъза" - не.
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Ето от Стоян научих нещо ново за мен , което винаги ми е било пред очите , но не съм гледал по-далече от носа си . Не всички лети джанти са алуминиеви . А металните водят ли се лети ? Например едни стандартни , черни джанти ?
                      Ами те всички джанти са метални !
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Грешката е моя , имах предвид стоманени ( или железни ) . Не зная как се водят ...
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                          а тас е това дето си крием с него грозните зимни джанти

че ми става смешно всеки път като ви чета
                          Пък аз се сетих за Тас, тасманийския дявол
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            вй сега ще вляза в уикипедия да напиша че събууфър означава обществена баня
                            Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            woofer е само говорителя

subwoofer може да бъде И само говорителя ИЛИ говорителя + тялото (но само в разговорната реч)
                            Ако го нямаше Суб отпред бих се съгласил. И може би уикипедия не е най-надеждния източник, нооо....
                            И не съм съгласен, че само в разговорната реч, значи тялото с говорителя. Това че кутията има "най-добър" звук в честотите 20-200 херца го правят Суб. Ако се загледаш ще забележиш, че говорителите имат доста по голяма честотна лента на полезно действие, таа...
                            Както и да е явно имаме различно разбиране за нещата (кое е по-вярно не се знае докато не се седне на по бира, защото истината се ражда в спора )

А летните джапанки (летите джанти) на красавицата много и тичат и нямам търпение да става топло и да й ги слагам.

И докато пишех последния абзац се сетих, че е много дразнещо и понякога несмислено не ползването на "Й"
                            Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 18:01.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

Грешката е моя , имах предвид стоманени ( или железни ) . Не зная как се водят ...
                              Те са щанцовани. Израборват се от листов материал на щанца. Нещо като преса, която притиска листа в калъп и едновременно срязва и оформя детайла.
                              Джантите се изработват от две части- обръча където ляга гумата и челната част с отворите за болтовете, които се заваряват една за друга впоследствие.

А това "й" което не е на място наистина дразни.
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                                Ами те всички джанти са метални !
                                Аааа сега в тая тема за най-малкото ли ще се хващате
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X