Известие

Collapse
No announcement yet.

Що съм длъжен.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Просто цитирам един колега от една друга тема :
    Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
    Чалгата е за селски пичове и е пълна простотия . рока е класика за просветени....
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• @феар
      и псевдо интелектуалците стоят отстрани и цъкат с език ))

не ме разбирай погрешно не защитавам чалгата, всеки има правото и свободата да си слуша каквато музика иска и без да обижда и оприличава слушателите на другите стилове музика . точно в това се крие ключа към мазето колега

малко ме изнанадахте с ограничените мнения мислех си, че сме само 5-10 години назад като манталитет, оказват се доста повече
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Колега, аз Металика малко слушам, метъл и такива тежки банди като цяло не слушам, но точно това изпъление на точно тази песен е....няма думи да се опише и просто е грехота да се споменава дори в една тема с песни като тупалка, пищялка, секс машина и не знам си какви още ху*ни....за сравняване да не говорим
        Всеки с приоритетите си. Аз и чалга и метъл не слушам. Не ми харесва това провикване, проваляне на о-та за да звучи по интересно. А защо по дяволите свързвате чалгата само с тупалка и сие? Нови чалги не съм слушал (нямам и намерение) ама песни от типа на "Дали съм жив" според мен са стойностни и заслужават същото уважение като "Nothing else matters". И това че масата не струва не значи че няма какво да се извлече и от там. Това да отсвириш някой или някоя песен само защото е стил който не харесваш е простотия и тесногръдие (отнася се и за чалгари и за метали - и двете групи отсвирват фругото само защото е другото). И е грехота да сравнявате най-добрите и слушани песни с най-простите, макар и най слушани в момента.
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

• Поздрав за всички некъпани, залепнали и вандализирани метъли (и да не забравя..нищо не разбиращи от музика ), с тези покъртителни Б(рута)лади:
          Dragonforce - Dawn Over a New World
          Ken Hensley - The Last Dance
          Uriah Heep - Weep in Silence

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

• Защото, аз доколкото разбирам, масово се слуша тази част от чалгата...сигурно има и хубави песни на чалгаджийките, но те са по-скоро към поп-а и просто са на български....а не са чалга....
            За мен чалга са точно тези песни, които са като надпревара кой ще измисли най-брутално тъпия текст и после 14 годишните пубери да се катерят по масите и да друсат баджаци....

Пример:
            Ти си яка тупалка.....ще имаме вземане-даване.... е*ем ти заеби....
            или вече цитираната на първа страница секс машина или както там се казва....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
              - Скоро да си бил в мейл листата на някоя БГ-емигрантска общност? прочети малко за организираните срещи... кой канят и кога и сам ще си направиш изводите
              Колега, не знам в коя мейл листа си бил, но там да не мислиш, че ситуацията е по различна - хората (емигрантите), са същите като тези тук - сред тях има ПРОСТИ, има и интелигени хора. Голяма част от приателите ми живеят в различни страни по света вмомента и най-странното е, че в голямата си част слушат РОК, ПЪНК, МЕТАЛ. Никой не е изразявал желание на чуе и да види некой мазен циганин да му свири. Просто хората, които са слушали циганийка си я търсят и там някъде по света.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                На този клип дори не се чува дали има музика.
                И моля да се прави разлика между примерите, които аз съм дал, защото те са рок и метъл, а не да се дава за пример НЕЩО ТАКОВА, което се води метъл, но според моите разбирания си е чист шум, при това неприятен.
                ...
                Ами те не са ли метали - погото не е ли метълско забавление? То е като кючека - едни му се кефят други не. В гимназията група метъли потроши половината компютри в кабинета по информатика след като реши че там е подходящо място за поло.

Та идеята ми е че не трябва да се обобщава защото всеки може да вади керливи ризи на другия. Признавам си не мога да правя разлика между металите, но за мен това е метъл както за вас кючека е чалга
                sigpic
                BMW 316 Compact '95

Comment

• Имам предложение към всички гадни и нечистоплътни метъли. Да се съберем някой ден, на някоя полянка или в заведение на по бира - да слушаме гадна и упадъчна музика (може и няколко пейки да си вземем да потрошим).
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
                    Предполагам имаш превид Hot in Here на Нели. Първо, това е една комерсиална песен, следователно припева е лесно смилаем, запомнящ се и предизвикателен. мястото се подразбира, че е купон/клуб. Лирическия герой има желание за тва онова с жената към която отправя дуте си. И така като я пуснат тая песен в някой клуб и първо всички избухват, защото като завършен продукт съдържа някакъв енергичен заряд, второ заради смисъла си кара тези, които танцуват по двойки да се "поналазят".

Ако си я слушаш вкъщи или по радиото, смисъла на песента е просто за настроение.

Надявам се, че си очаквал нещо подобно като отговор.
                    Надявам се да откриеш че прекалено прилича на някои песни от чалга жанра.

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                      Защото, аз доколкото разбирам, масово се слуша тази част от чалгата...сигурно има и хубави песни на чалгаджийките, но те са по-скоро към поп-а и просто са на български....а не са чалга....
                      За мен чалга са точно тези песни, които са като надпревара кой ще измисли най-брутално тъпия текст и после 14 годишните пубери да се катерят по масите и да друсат баджаци....

Пример:
                      Ти си яка тупалка.....ще имаме вземане-даване.... е*ем ти заеби....
                      или вече цитираната на първа страница секс машина или както там се казва....
                      Сега разбрах за тупалката и мен ме дразни безумно. А има по старички балади от преди да дойдат силиконките на власт които са много добри. Има и метал песни много добри има и техно сетове които са много добри. От всичко има и добро и лошо просто трябва да попаднеш на доброто или по скоро някой да те просветли защото сме заляти от всякаква паплач от всички стилове
                      sigpic
                      BMW 316 Compact '95

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                        Имам предложение към всички гадни и нечистоплътни метъли. Да се съберем някой ден, на някоя полянка или в заведение на по бира - да слушаме гадна и упадъчна музика (може и няколко пейки да си вземем да потрошим).
                        Това ми хрумна и на мен
                        Идеята наистина е чудесна
                        Дано да успеем да я реализираме скоро

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                        Втора национална среща на 155

Comment

• Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
                          @феар
                          и псевдо интелектуалците стоят отстрани и цъкат с език ))

не ме разбирай погрешно не защитавам чалгата, всеки има правото и свободата да си слуша каквато музика иска и без да обижда и оприличава слушателите на другите стилове музика . точно в това се крие ключа към мазето колега

малко ме изнанадахте с ограничените мнения мислех си, че сме само 5-10 години назад като манталитет, оказват се доста повече
                          По-добре псевдо интелектуалец, отколкото чалгар.
                          И понеже ми се струва, че нещата стават твърде лични, с удоволствие те каня на по бира, за да видиш, с какъв точно псевдо интелектуалец водиш спор.

А що се отнася до чалгата - като не я защитаваш, какво правиш? Намираш се на приказка?
                          Свободата всеки да слуша каквото си иска е съвсем в реда на нещата, стига да не пречиш на останалите. Я сега отиди на първия пост в темата и виж за какво изобщо става въпрос.

А манталитета на едно общество се определя от тези, които имат мнозинство. Сам ще се сетиш, в нашата държава кои са тези хора - можеш тях да виниш за манталитета.
                          "Псевдо" интелектуалците сме малко и за съжаление не влияем на манталитета.

П.П.
                          С две ръце и четири пръста (ще се сетите кои) съм за сбирката. Само кaжете, в кой парк ще вилнеем и ще трошим!
                          Last edited by Fear; d.m.y г., 23:45.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                            Колега, не знам в коя мейл листа си бил, но там да не мислиш, че ситуацията е по различна - хората (емигрантите), са същите като тези тук - сред тях има ПРОСТИ, има и интелигени хора. Голяма част от приателите ми живеят в различни страни по света вмомента и най-странното е, че в голямата си част слушат РОК, ПЪНК, МЕТАЛ. Никой не е изразявал желание на чуе и да види некой мазен циганин да му свири. Просто хората, които са слушали циганийка си я търсят и там някъде по света.
                            Подкрепям напълно това мнение като един представител на емиграцията.

Като пример за мелодична метал песен бих посочил "Вятърът на промените " на Скорпионс. От това по-мелодично, здраве му кажи.

Comment

• добре де, това вече става дискусия от типа "тия са тъпи щото нямат вкус като нашия"... ами ако го караме така какви сме всичките примерно от гледна точка на тия дето се кефят на класическа музика и се возят във "Фантом"-и и "бентли"-та (ама на задната седалка)...?
                              оставете ги хората да си се кефят на тупалките и щракалките, просто всеки има право да няма вкус

Comment

• Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                                Това ми хрумна и на мен
                                Идеята наистина е чудесна
                                Дано да успеем да я реализираме скоро
                                Обещавам да не се къпя няколко дни преди срещата.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                                X