Известие

Collapse
No announcement yet.

Що съм длъжен.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ох, явно ще трябва да обяснявам.
    Ето за тези неща иде реч:
    Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    модел поведение за мен бяха майка ми и баща ми

не виждам как може за някой човек "изпълнител" да бъде еталон....

или е доста ограничен умствено или родителите му са доста некадърни в отглеждането на деца
    Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    Право в десетката.
    Я сега изприпкай до близкия мол или пък вечерта влез в някой фолк клуб и пак се сети за това, което си написал.
    Става въпрос за това, че именно тези "фолк изпълнители" са еталон на младите хора, а на родителите на същите тези млади хора им е през кръста, какво става с децата им. Също както и на учителите в повечето случаи не им пука, а резултатите са налице:
    Пиянстване и безразборен сексуален живот още от 13-14 години (може и по-малко да са), "идеали" за момичетата състоящи се в това, да хванат богат чичко, който да им пазарува в мола и да ги води по кафетата, за което те си "плащат" ясно как, пари, жени, коли и мутреене са целите в живота на момчетата и т.н.

Иво Сиромахов го е написал и обяснил много по-добре от мен ЕТО ТУК

Eй тези неща имах предвид аз. И за този "лайфстайл" чалга "културата" има много голям принос, колкото и да се оптитвате да го отречете.
    Last edited by Fear; d.m.y г., 16:19.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• аз пък се опитвам да ви обясня, че чалга-lifestyle-а е РЕЗУЛТАТ, а не причина

именно от липсата на възпитание и адекватен пример от родители става идеал да ходят да се разпатапцват на 12 години мъртво пияни .

само дето добавям, че не е нужно да е чалга на фона...

както и да е, разбирам, че ви бърка невероятно много и че през форума и интернет нормален спор с нормален край не може да има, така че предлагам да приключваме
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        аз пък се опитвам да ви обясня, че чалга-lifestyle-а е РЕЗУЛТАТ, а не причина
        именно от липсата на възпитание и адекватен пример от родители става идеал да ходят да се разпатапцват на 12 години мъртво пияни .
        както и да е, разбирам, че ви бърка невероятно много и че през форума и интернет нормален спор с нормален край не може да има, така че предлагам да приключваме
        В конкретния случай е невъзможно да се определи кое е причина и кое следствие. Местата им могат да бъдат разменени, а в уравнението нищо няма да се промени.
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Напротив много си е определима причината
          Що изследвания има в областа на психологията на масите... доста са преведени и у нас.
          Но за съжаление и тук виждам кривомера ... той прави/не прави еди какво си - следователно е такъв или онакъв, следователно по-долу от мен.
          И това също му се знае причината де
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

аз пък се опитвам да ви обясня, че чалга-lifestyle-а е РЕЗУЛТАТ, а не причина

Е резултат де, именно - резултат от това, че в чалгата се "възпява" като идеален и перфектен именно този lifestyle.
            A споровете не са непременно нещо лошо, когато се водят културно. В спора се ражда истината.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• за това и казах НОРМАЛЕН спор

а щом се заблуждавате, че чалгата учи хората, значи спорът в случая наистина е кауза пердута

проблемът с поголовната простотия и умствени аборти се корени в семейството и липсата на адекватно възпитание и примери. тъпанари, простаци и олиго-та има сред феновете на всички видове музика.

моите родители са изключително толерантни и широкоскроени хора - такъв се извъдих и аз. не зачерквам на общо основание, приемам плюсовете и минусите на всичко, претеглям, след това си правя белжка на ум "това е така, това е еди как си"
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

моите родители са изключително толерантни и широкоскроени хора - такъв се извъдих и аз. не зачерквам на общо основание, приемам плюсовете и минусите на всичко, претеглям, след това си правя белжка на ум "това е така, това е еди как си"
                Толерантен може и да се опитваш да бъдеш(до известна степен се получава), но широкоскроеността ти теснее още
                Не го казвам като уппрек, а просто като констатация.
                Но имаш време да се прекроиш, стига да имаш желание
                И на няколко пъти изтъкваш как всичко си научил от родителите ти, понеже ти дали блестящ пример.
                Ми в случая да кажем имаш късмет, че са ти се паднали такива родители.
                Използвах израза"са ти се паднали", защото родителите са едниственото нещо, което човек не може да си избере, та ти си имал късмет.
                Но твоята логика не е универсална.
                В моя случай например, не мога да се похваля, че съм взела добър пример от моите родители, но пък със сигурност съм си взела добра поука какво не трябва да правя, виждайки ясно в акция техните грешки, което също е обучение и възпитание, изразяващо се в самовъзпитание..за който има акъл.
                Та , ей такива неща-земното кълбо не се върти около нас

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

• Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                  Толерантен може и да се опитваш да бъдеш(до известна степен се получава), но широкоскроеността ти теснее още
                  Не го казвам като уппрек, а просто като констатация.
                  Но имаш време да се прекроиш, стига да имаш желание
                  И на няколко пъти изтъкваш как всичко си научил от родителите ти, понеже ти дали блестящ пример.
                  Ми в случая да кажем имаш късмет, че са ти се паднали такива родители.
                  Използвах израза"са ти се паднали", защото родителите са едниственото нещо, което човек не може да си избере, та ти си имал късмет.
                  Но твоята логика не е универсална.
                  В моя случай например, не мога да се похваля, че съм взела добър пример от моите родители, но пък със сигурност съм си взела добра поука какво не трябва да правя, виждайки ясно в акция техните грешки, което също е обучение и възпитание, изразяващо се в самовъзпитание..за който има акъл.
                  Та , ей такива неща-земното кълбо не се върти около нас

за моята шорокоскроеност далеч не можеш да съдиш по писанията ми в случаен форум

относно примера на родителите ми

не знам защо си мислите, че говоря за нещо различно от модел на поведение и възпитание

не съм взел техните виждания, не съм взел техните разбирания, определено не съм взел много от техните недостатъци, определено имам много недостатъци, които те нямат...

говорих чисто и просто за възпитание и толерантност.

май не правите разлика между възпитание, модел на поведение, идеали и начин на живот....

ПП: от тук почти няма никой, който да може да ми каже нещо на тема "широкоскроеност" (скиийй ква дума) като се имат предвид изказванията ви на тема музика различна от предпочитаната от вас и най-вече поставянето на хора в клишета на общо основание.

не всички метъли са интелигентни и готини. не всички метъли са нечистоплътни пияници.

не всички чалгари са интелигентни и готини. не всички чалгари са прости селяни.

не всички хаусъри са интелигентни и готини. не всички хаусъри са наркоманчета.

абе направо като се замисля, май широкоскроеността ми се получава много добре в сравнение с немалка част от писалите в тази велика тема
                  Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 12:26.
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

• Значи, за тези извън "случайния" форум, може да си широко скроен и толерантен.
                    Тук явно не правиш впечатление на такъв! Просто не приемаш чуждото мнение. (само обобщавам)

п.п.
                    А иначе аз съм висок, рус и със сини очи !

п.п.п. Идеята ми е, че си такъв, какъвто те виждат другите, а не какъвто им казваш че си!
                    Не се засягай, случайно мнение от случаен форум !

А мнението ми за чалгата и за чалгарите не се е променило.
                    Last edited by bager; d.m.y г., 12:35.
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• ок

пп: и аз

ппп: и все пак да кажеш къде не съм прав, в това което казвам

пппп: а относно чуждото мнение и как не приемам такова, далеч си от истината просто е трудно да ме убедиш когато не ползваш разумни аргументи, и това е като следствие от това, че изначало мнението ми е формирано на база аргументи и факти, а не от въздуха като папагалче

ппппп: случаен форум не го приемайте като обида, фактът, че съм изписал толкова много постове тук е показателен, за уважителното ми отношение

после-после-после-после-после-после-пис : сами виждате, че изключителни рядко съм краен в изказванията си, нали ?

---------- Post added at 12:58 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

и по темата, за да спрем с тези дискусии за моя милост подхранващи нарцисизма ми

въпрос с повишена трудност

реших днес да работя от нас, а не от офиса, че в това топло и мързеливо морско утро хич не ми се мърдаше

та оставил съм си прозореца да става течение - апартаментчето е с чудно изложение - едната му страна гледа на югозапад, другата на североизток - ВИНАГИ става течение ако са отворени прозорците.

в жегата ми е по-готино да ми подухва ветрец отколкото климатик.

но идилията ми бе развалена брутално от незнаен джентълмен или дама, който реши, че явно целият квартал сме фенове на MANOWAR.

страхотна група, с немалко парчета, които са ми любими - (поздрав между другото с warriors of the world)

но някак си натрапването им в продължение на 2 часа бе прекалено, така си мисля аз де....

но явно някой също толкова интелигентен фен на българския поп-фолк реши да надуе десислава или преслава или там еди коя си (не ги различавам)

та се получи една чудна какафония, огласящя 4 пресечки околовръст

въпроса е

кой е по-простия ?

за да е пълна картинката току що се включи трети озвучител (явно фен на drum&base)

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 12:58 ----------

ПП: мисля, че смело можем да заявим, че в нашия квартал има доста селяни
                      Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 13:03.
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Стоянчо, да не си в меден рудник две
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Дърпай шалтера на чалгарите и остави само на тия с рока, на който се кефиш.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Стоянчо, да не си в меден рудник две
                            по-лошо.. централна градска част
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

• 90% от хората явно изобщо не ги е еня колко шум вдигат и кога го правят...

сега един пред нас си отвори и си тресна всиките врати поне по 3 пъти...не знам какво толкова рови в тая кола в 1ч. през нощта...преди малко някакъв тъпанар с някаква кочина думка 10 минути пред нас....е, по едно време се сети да намали музиката(поне песничката беше готина)...някакви дебилчета си вървят и крещят по улицата....въобще...нямам думи, по-преди малко пък някакъв раздаваше прекъсвачи по улицата, преди него някакъв рокерски мотор бръмча 20 минути на място...непрестанно някакви "тунинг" екзостчета...кой слагал, кой с пробити гърнета, ама бръмчи...как да спи човек?!Бях си легнал...то ми се отспа...
                              Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:35.
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                                90% от хората явно изобщо не ги е еня колко шум вдигат и кога го правят...

сега един пред нас си отвори и си тресна всиките врати поне по 3 пъти...не знам какво толкова рови в тая кола в 1ч. през нощта...преди малко някакъв тъпанар с някаква кочина думка 10 минути пред нас....е, по едно време се сети да намали музиката(поне песничката беше готина)...някакви дебилчета си вървят и крещят по улицата....въобще...нямам думи, по-преди малко пък някакъв раздаваше прекъсвачи по улицата, преди него някакъв рокерски мотор бръмча 20 минути на място...непрестанно някакви "тунинг" екзостчета...кой слагал, кой с пробити гърнета, ама бръмчи...как да спи човек?!Бях си легнал...то ми се отспа...
                                Колега, приеми, че живееш в един кошер с човешки размери - града. Но поне имаш възможност сам да си избереш кошера, т.е. все някога можеш да си намериш по-спокойно място за живеене. Реално погледнато сега си в един кошер, докато си в него ще търпиш шума в него. Като се преместиш, ще търпиш тишината на другия.

Сега разбираш ли защо си длъжен?

п.п. т'ва че някои хора въобще не се съобразават е кофти... но все пак, само един в блока ще надуе музика сл 12ч и сигурно с повод, а не от всеки втори апартамент да се чува лумкане в 2:00.
                                по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                                X