Известие

Collapse
No announcement yet.

Можеш ли с пари да си купиш класа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Първото ти изречение леко противоречи на второто - хем всичко е пари, хем само разширяват щастието.
    Кое всъщност е щастието.
    Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    Taка е, за съжаление. В днешният свят, парите са всичко.
    А който твърди, че с пари не може да сe купи щастие, простo не знае къде да пазарува!
    Fear ти е отговорил...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Няма такова нещо, като "богатите също плачат".
      Тези, които го правят, като например въпросният наследник за мен са хора с някакви психически проблеми. Той е щял да се самоубие и без да има пари.

Също като тези, които въпреки купищата си мангизи посягат към дрогата, например.
      Съгласен съм с теб.

Почти всеки ден показват(пишат, говорят за) хора, които събират пари за лечение- на тях, или техен близък!
      Опитайте се да обясните на някой човек, който събира пари за операция в чужбина как парите не са всичко! За този човек парите са нещо повече- те са живот!!!

А за класата...пак питам, за каква класа говорим?
      Интелектуална ли, социална ли, религиозна ли...?
      Беден професор, или богат бизнесмен -това ли е дилемата?
      Класата наследява ли се, или се добива?
      Ако се наследява, тогава за какво говорим изобщо, който я има- я има!
      Ако се добива, то тогава как се добива? Образование, работа, среда...! И къде са парите в цялата тази ситуация ще кажете? Ами навсякъде са, навсякъде!
      Кой определя нещо класно ли е ,или- не?
      Посочете ми определение, или поне критерий за "класност".
      Или всеки знае сам за себе си? Май е така!
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Няма такова нещо, като "богатите също плачат".
        Тези, които го правят, като например въпросният наследник за мен са хора с някакви психически проблеми. Той е щял да се самоубие и без да има пари.

Също като тези, които въпреки купищата си мангизи посягат към дрогата, например.
        Не е точно така, точно парите провокират много проблеми в хората.
        Когато можеш да си имаш всичко, когато около теб хората са единствено заради парите ти, когато жената, с която ходиш или живееш е с теб заради парите и тн. нищо хубаво не те чака.
        Да не говорим, че и те не са безсмъртни и си умират от същите болести и на същите години.Например, жената на Пол Маккартни, която не ядеше месо, имаше съпруг милиардер умря сравнително млада от рак на гърдата.Никой не може да избяга от съдбата си.
        Факта е, че всеки който забогатя у нас се развесе и се ожени най често за секретарката си или за някоя цицореста маникенка-
        А класа у нас имат малко хора, няма определения, това си е излъчване.Класа се придобива и по наследство и чрез образование и чрез доста други неща.Говорим най общо не става дума за аристокрацията примерно.Трудно е да се посочи някоя класна личност, особено у нас, където бъка от безкласни
        Не че имам нещо против да забогатея,ама съм сигурен, че ще имам много други, та горе долу все тая
        Last edited by fred; d.m.y г., 16:46.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Последното, което бих направил ако имам много пари е, да се оженя. Да не съм идиот, че да го правя?!
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
            Забавна тема

До колкото успях да се самоопределя, по коментарите на колегите излиза, че аз, пък и други хора като мен, сме пълни позьори и бате немаме никва класа Защо ли? Ами защото много обичам като ходя на работа или като излизам с приятели да си карам БМВ-нцето - по потник, 7/8-ми и джапанки. Верно, че тая "униформа" е като за плажче, ама някакси се чудя защо ли не ми остава време за него... да не би пък да е защото трябва да работя и да изкарвам лев, че да мога да го карам това БМВ-нце Към БМВ-нцето, потника и джапанките, можем да добавим и факта, че наистина НЕ съм прочел нито една книга от начало до край през целия си живот до момента... а това явно също е фактор определящ класата на човек Ами на, аз пък предпочитам да не съм прочел нито една книга и всеки ден да виждам, че всъщност съм далеч по-грамотен, интелигентен и комуникативен човек, с директен поглед над реално заобикалящия ме свят, от много други "четящи" хора

Като цяло, нямам нищо против да си остана обикновено чадо, без класа... но все така да си бачкам кат пич без почивки, да си карам БМВ-нцето по потниче и джапанки, и изобщо да не ми дреме, че не съм прочел нито една книга....... а в същото време, начетените до висока класа пичове, да си лежат лятото на плажчето, да сърбат биричка, цъкайки белот и почесвайки се по речния камък, да се възмущават: "Абе гледай го онова лекенце, от какъв зор той ще има, а аз не... кой го знай какъв е малоумник... и ко ми са прай на голямата работа с тая 5-ца... направо падам от смях кат го видя как слиза от нея по потник и джапанки... абе смешник - пълен!"

Хах не знам дали някой ми схвана идеята изобщо, но както и да е Класата наистина не се купува с пари... но когато човек успява сам да покорява върховете, вместо само да седи и да се тюфка... ето това е класа! Според мен де
            Ами, бате, нищо лично, ама си описал точно човек, на когото му липсва класата Аз съм същия де.. да не кажеш, че те обиждам на класи
            Та като цяло съм на твоето мнение.. В момента не ми остава много време да мисля за класата. Като направя първия милион ще отделям време да се обучавам на висококласови занимания, като сомелиерство например.
            Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:45.
            Lexus IS200

Comment

Ммм, интересна темичка, радват ме различните гледни точки.
              Определено съм най-близо до мнението на багера - мноого разтегливо понятие е класата, има доста условности...
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

Че е разтегливо, разтегливо е, ама за това, когато липсва мисля, че спор няма.Казано по друг начин-почти всички със С класа у нас, както и родният елит нямат класа
                sigpic

Comment

Едно Гран туризмо няма да мми се отрази зле ако има некоя друга стотинка , лошото че ги няма .
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Парите са свобода, не непременно щастие. Щастието е целокупност от много фактори. Класата не е нито пари, нито щастие сама по себе си. Класата е стил, високо качество, възпитание, държание в общество, личен пример, социално положение (тоест и парата е замесена по някакви неведоми пътища). Изобщо все неща, които ми липсват.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
                      Парите са свобода, не непременно щастие. Щастието е целокупност от много фактори. Класата не е нито пари, нито щастие сама по себе си. Класата е стил, високо качество, възпитание, държание в общество, личен пример, социално положение (тоест и парата е замесена по някакви неведоми пътища). Изобщо все неща, които ми липсват.
                      Щом си ги написал всички тези неща значи ги имаш някъде скрити в теб - парите служат за да се поддържат тези качества.
                      Ако в момента ти липсват парите, значи не си ги изразходвал правилно - човек не трябва да се надхвърля.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Ето ви пример, щерката на Клинтън стяга сватба за 3 мил. долара.
                        http://life.dir.bg/news.php?id=6809543&nt=5
                        Мислите ли, че това ще и осигури райско щастие и безмежтежен живот.Аз не, просто в тия среди тия 3 милиона са равностойни да речем на една нашенска сватба за 1000 лв, образно казано.Тя може да си купи скъпа сватба, но нищо повече.
                        А баща, като президент смучеше пурата, промазана от Моника, вместо от жена му, да речем.
                        Смученето му излезе безплатно, а по късно плати...
                        Всъщото това време Пешо каруцаря оно...да кака Пена за една гроздова, после няма импийчмънт, не е платил 3 милиона за сватба и на сватбата му не е пяла Шакира да речем, честно казано за мен разлика няма, освен в харченето
                        Last edited by fred; d.m.y г., 13:24.
                        sigpic

Comment

с много пари можеш да си купиш всичко но за да имаш класа трябва мноооо време, както и основна промяна на парадигмата иначе си просто "внезапно забогатял селянин" класата е въпрос на светоглед, парадигма, характер и много други неща ... с времето се придобиват ноооо аз искам да беше обратното с класа можеш ли да имаш пари ... а? хм ?
                          там в темата от която произлиза тая тема Токата пъзъ флекс беше писал - "а дали си селянин като караш Ферари" - ами селянина си е селянин дори и да кара Ферари - ферарито не променя селянина - той променя Ферарито визирам едно матово черно, което напоследък гледам йз София

не е толкова лесно с много пари, хора дори и да ги имаш тва е само началото ...
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                            не е толкова лесно с много пари, хора дори и да ги имаш тва е само началото ...
                            Е, ми да - трябва да си израстнал и да живееш сред пари, но и да съумееш да ги запазиш и увеличиш за да може да продължиш ти и твоите деца да живеят по този начин.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Е, ми да - трябва да си израстнал и да живееш сред пари, но и да съумееш да ги запазиш и увеличиш за да може да продължиш ти и твоите деца да живеят по този начин.
                              а така, затва едва децата на тези с Бентлитата и Майбах-ите дето ги скиваме сега по улиците, на иначе тъй симпатичния ни град, ще имат нещо, което леееко напомня за класа и т.н.
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Само аз ли нещо съм сбъркан, та си мисля, че основната "функция" на парите е, да бъдат харчени?
                                Особено пък, ако са безобразно много.

Това, да имаш много пари и да продължаваш да се бориш да ги увеличаваш, с ясното съзнание, че не можеш и наличните в момента да ги похарчиш, за мен е
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X