Известие

Collapse
No announcement yet.

Можеш ли с пари да си купиш класа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    Само аз ли нещо съм сбъркан, та си мисля, че основната "функция" на парите е, да бъдат харчени?
    Особено пък, ако са безобразно много.

Това, да имаш много пари и да продължаваш да се бориш да ги увеличаваш, с ясното съзнание, че не можеш и наличните в момента да ги похарчиш, за мен е
    абе не е баш така, човек, парите са едно голямо относително нещо а и както говорихме веднъж с Коки - алчността е изключелно мощен мотор но да оставя това - парите са възможност - ако имаш много пари ти имаш възможност ако имаш повече много пари ти имаш повече възможност ако имаш най-много пари ти имаш егати възможността - разликата е само в мащаба но пък той е основно нещо в нашия свят така че ...
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Само аз ли нещо съм сбъркан, та си мисля, че основната "функция" на парите е, да бъдат харчени?
      Особено пък, ако са безобразно много.

Това, да имаш много пари и да продължаваш да се бориш да ги увеличаваш, с ясното съзнание, че не можеш и наличните в момента да ги похарчиш, за мен е
      Не е точно така - парите са дотолкова ценни за да могат да ти създават спокойствие и дадат свобода на решенията и мислите, но когато това се превърща в безразборно харчене или печелене на всяка цена нещата стават други.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:16.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Това е голям проблем... повечето забогатели хора споделят, че са били истински щастливи преди да спечелят състоянието си!!!

Също така беднякът може да бъде много по-богат от най-богатият финансово човек. Защото най-голямото богатство е времето. Питайте кой е по-щастлив богат но стар човек или беден младеж
        Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
          Това е голям проблем... повечето забогатели хора споделят, че са били истински щастливи преди да спечелят състоянието си!!!

Също така беднякът може да бъде много по-богат от най-богатият финансово човек. Защото най-голямото богатство е времето. Питайте кой е по-щастлив богат но стар човек или беден младеж
          подкрепям !!!
          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение

Ако си се бъхтал 20 години например, за да събереш няколко милиона и си се скапал физически и психичски от усилията и стреса е разбираемо.
            Въпреки че според мен, точно тогава е времето да си кажеш: "Майната му, 20 години се трепах, сега е време за харчене!".
            Иначе какъв е смисълът от това 20 годишно блъскане?

Aз именно на това се чудя - че след 20 годишното трепане, хората продължават да бъхтят и да ламтят за повече.
            Защо бе - не е ли време да се порадвате на плодовете от усилията си?

За старостта смятам, че не са необходими пояснения, там е ясно.
            Last edited by Fear; d.m.y г., 15:22.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Ако си се бъхтал 20 години например, за да събереш няколко милиона и си се скапал физически и психичски от усилията и стреса е разбираемо.
              Въпреки че според мен, точно тогава е времето да си кажеш: "Майната му, 20 години се трепах, сега е време за харчене!".
              Иначе какъв е смисълът от това 20 годишно блъскане?

Aз именно на това се чудя - че след 20 годишното трепане, хората продължават да бъхтят и да ламтят за повече.
              Защо бе - не е ли време да се порадвате на плодовете от усилията си?

За старостта смятам, че не са необходими пояснения, там е ясно.
              само една поправка - няколко милиона не се печелят с бъхтане печелят се от умения и мултипликационни фактори
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

http://www.sibir.bg/blog/hetura/?blo...e&artID=391878

Кръгът на деветдесет и деветте by Хорхе Букай
                sigpic
                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                  http://www.sibir.bg/blog/hetura/?blo...e&artID=391878

Кръгът на деветдесет и деветте by Хорхе Букай
                  С две думи, пажът от приказката е идиот. Аз бих си похарчил с кеф 99-те монети и това е.

Не се опитвайте да ме убедите, че ако спечелите от тотото 99 милиона да речем, ще се поболеете, ако не ги направите 100, вместо да изхарчите каквото имате.

Ако сте такива хора, мога само да ви съжалявам, честно.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

С две думи, пажът от приказката е идиот. Аз бих си похарчил с кеф 99-те монети и това е.

Не се опитвайте да ме убедите, че ако спечелите от тотото 99 милиона да речем, ще се поболеете, ако не ги направите 100, вместо да изхарчите каквото имате.

съжалявай, мен, аз с тия 99 милиона няма да мога да изхарча само лихвите а ако ги имам не само, че ще искам да ги направя 100 ами ако мога и двеста а питай ме сега защо за да извратя темата
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                      съжалявай, мен, аз с тия 99 милиона няма да мога да изхарча само лихвите а ако ги имам не само, че ще искам да ги направя 100 ами ако мога и двеста а питай ме сега защо за да извратя темата
                      Защо?
                      По-точно, защо ти е необходимо?

Именно защото не можеш и лихвите да изхарчиш (въпреки че може, аз бих се справил без проблем ), каква по-добра причина от това, да го удариш на живот?
                      Нали си наясно, че милионите не можеш да ги отнесеш на онзи свят?
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Аз бих похарчил толкова колкото да живея комфортно и спокойно, без излишни луксове и ако може да остане нещо което да ми дава сигурност и увереност, че мога да разчитам на тях за поемане на неблагоприятни стечения на обстоятелства или да си рискувам умерено за да мога да ги запазя и евентуално увелича.
                        sigpic

Comment

Защо?
                          По-точно, защо ти е необходимо?

Именно защото не можеш и лихвите да изхарчиш (въпреки че може, аз бих се справил без проблем ), каква по-добра причина от това, да го удариш на живот?
                          Нали си наясно, че милионите не можеш да ги отнесеш на онзи свят?
                          на оня свят нищо не ми трее най-малко милиони левове с тях мога да въздействам на този свят по начин, който мисля за уместен да променя това, което може да се промени т.е. да имам възможности, свобода и да правя това, с което да променя нещата, които не ми харесват сега, не ме слагай в някакъв общ знаменател тип самарянин или обратното просто ще се опитам да реализирам 99 милиона възмножности

а по повод удрянето на живот това е толкова лесно и достъпно, че писва около първите няколко часа докато свикнеш с мисълта как точно мое го удариш на живот
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Аз бих похарчил толкова колкото да живея комфортно и спокойно, без излишни луксове и ако може да остане нещо което да ми дава сигурност и увереност, че мога да разчитам на тях за поемане на неблагоприятни стечения на обстоятелства или да си рискувам умерено за да мога да ги запазя и евентуално увелича.
                            С 99 милиона "в джоба" и без излишни луксове? Хайде стига, моля те.
                            20 милиона в банка, при годишна лихва от 3%, това прави 50000 на месец, които смятам, са напълно достатъчни за "комфортен и спокоен" живот, че и за лукс ще останат.

Да не говорим, че ще имаш на разположениe още 79 милиона за "харчлък".

Я пак сега някой да ми каже, че вместо да харчи, ще започне да увеличава сумата. Съжалявам, ама това направо си е болестно състояние от тип

П.П.
                            Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                            а по повод удрянето на живот това е толкова лесно и достъпно, че писва около първите няколко часа докато свикнеш с мисълта как точно мое го удариш на живот
                            Да ти писне? Това вече говори за липса на въображение.
                            Last edited by Fear; d.m.y г., 16:35.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Бъди сигурен, че никой, който има 90 милиона, няма да живее с 5 хиляди на месец.
                              Наскоро четох в Банкер май, как Никалъс Кейдж е почти фалирал, човека си е купил в последните пет години само 3 замъка в Англия и еди колко си коли, да не говорим за другото.Ма сега нещо му е нанагорно и естествено му е виновен счетоводителя...
                              Last edited by fred; d.m.y г., 16:37.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

С 99 милиона "в джоба" и без излишни луксове? Хайде стига, моля те.
                                20 милиона в банка, при годишна лихва от 3%, това прави 50000 на месец, които смятам, са напълно достатъчни за "комфортен и спокоен" живот, че и за лукс ще останат.

Да не говорим, че ще имаш на разположениe още 79 милиона за "харчлък".

Я пак сега някой да ми каже, че вместо да харчи, ще започне да увеличава сумата. Съжалявам, ама това направо си е болестно състояние от тип

П.П.

Да ти писне? Това вече говори за липса на въображение.
                                Какво лошо има - да има за децата, внуците и правнуците, отколкото да ги хвърляш за удоволствия, от които в един момент ще се пренаситиш, колкото и да си мислиш в момента, че не може да се случи. Трябва си голяма изобретателност да ги похарчиш, макар, че не е невъжможно.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X