Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от totoza Покажи съобщение
    аз ще съм там !!!!София 2 - запад - 18:00 - Сборен пункт: Паркингът на Кино Арена Запад
    Аз също съм там
    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Аз не вярвам, че нещо ще се промени, но въпреки това ще отида на едно от двете места, защото искам цената на бензина да спадне и понеже незнам какво по- добро нещо да направя, то ще подкрепя протеста.
      Lexus IS200

Comment

• и ка то сме на Паркингът на Кино Арена Запад и от там какво ще правим ?

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Аз не вярвам, че нещо ще се промени, но въпреки това ще отида на едно от двете места, защото искам цената на бензина да спадне и понеже незнам какво по- добро нещо да направя, то ще подкрепя протеста.
          Това е и моето виждане.
          Но аз все пак вярвам, предвид податливостта на настоящото правителство, че все пак нещо ще се промени ...
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Цитат от фейсбук: "Във вторник, 1 март, бензин А-95 се продаваше по-евтино, отколкото струва в България, в шест европейски държави: в Кипър (с 16 стотинки по-малко), Естония (-6), Латвия и Литва (по минус 5), Полша (-15) и Румъния (-10). В Люксембург бензинът струваше колкото в България. Близо до българските са цените в Словения и Малта."
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

• Цените на горивата у нас се определят от малко неща.....
              Някой по важни от тях са:
              - Кефа на Лукойл
              - Баланса между потреблението в БГ, и вноса от Гърция и Румъния......
              - Съотвенто цените на едро в Гърц и Рум.....
              - Спекулата с уж "международното напрежение".....изкуствено създавано тук и там по света, макар че от него на теория нищо не зависи.....
              Предполагам че ви прави впечатление че в никоя държава която не е много голям, подчертавам - МНОГО ГОЛЯМ производител на петрол, няма орган който да контролира цената на петрола, нещо като ДКЕВР........ако държавата ни някак си сложи и петрола под шапката на регулатор, моментално бидейки фалирала държава ще ни изпратят в трета глуха така наречените велики сили......и моля някой да не се отплесне да почне да ми разправя че сме зимали петрол почте и само от Русия......когато стане дума за петрол, нещото което движи всичко по света, всички са си плюли в устите и са забравили кой от коя държава е......
              Подкрепям протеста като мероприятие, но чесно казано ако не ми е на път не мисля да го посетя, щото нищо няма да се постигне.......в случая по лесно може да се накара държавата да вдигне пенсите, отколкото да падне цената на горивото.....
              Единствения начин да падне цената е Лукойл да намали печалбата си......нещо което те няма да направят, ДДС няма как да намалят, акциз тоже....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Аз мисля, че няма смисъл да тровим живота на служителите по бензиностанцийте, ами направо да се занесем на жълтите павета.На онея горе няма да им погъделичкаш т@пките, че няма да се зарежда 1-2 часа на тая бензиностанция, това в нея вече им е платено на тях.

Comment

Аз мисля, че няма смисъл да тровим живота на служителите по бензиностанцийте, ами направо да се занесем на жълтите павета.На онея горе няма да им погъделичкаш т@пките, че няма да се зарежда 1-2 часа на тая бензиностанция, това в нея вече им е платено на тях.
                  Това засега е първата крачка - следващата предполагам, че ще бъде точно това!
                  BMW 328i

Comment

• Вярно е,че няма голям смисъл в това,защото на 13-ти ще сипваме за стотинки,но на другия ден щем нещем ще капнем 10,20...лв,но все пак е начало на нещо.Четох във фейсбука как върви организацията по другите градове и доста хора предлагат,следващата стъпка да бъде масов протест на жълтите павета!За сега съм приготвил 9,56лв само на 1 и 2стотинки и до 13-ти дано надробя поне още 10лв и ще се зарежда цял ден с тях.
                    sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

• Първоначално публикувано от daksy Покажи съобщение
                      Вярно е,че няма голям смисъл в това,защото на 13-ти ще сипваме за стотинки,но на другия ден щем нещем ще капнем 10,20...лв,но все пак е начало на нещо.Четох във фейсбука как върви организацията по другите градове и доста хора предлагат,следващата стъпка да бъде масов протест на жълтите павета!За сега съм приготвил 9,56лв само на 1 и 2стотинки и до 13-ти дано надробя поне още 10лв и ще се зарежда цял ден с тях.
                      И аз съм ЗА следващия път да е на жълтите павета. А за бензиностанциите - тях също имаме поне 3 причини да ги тормозим...
                      BMW 328i

Comment

Аз мисля, че няма смисъл да тровим живота на служителите по бензиностанцийте, ами направо да се занесем на жълтите павета.На онея горе няма да им погъделичкаш т@пките, че няма да се зарежда 1-2 часа на тая бензиностанция, това в нея вече им е платено на тях.
                        Още едно свястно мнение в тая тема ...
                        Не мога да разбера какво искате да постигнете, като вгорчите живота на работниците по бензиностанциите - не забравяйте, че те също изкарват някакви мизерни пари,за да хранят семейство, да плащат сметки и данъци като всички нас. Но явно на нас българите си ни е вродено да тровим живота на хората около нас - особено ако те са най-малко виновни за общата ни мизерия!
                        В тази тема се изписаха доста хубави и умни неща, но уви - няма кой да се замисли. Всички писали тук подкрепят протеста, спор няма. Има значение обаче дали ще се направи както трябва, или просто ще се вдигне малко шум... Един от най-масовите протести наскоро в БГ-то (стачката на учителите) се провали по една много простичка и тъпа причина - НИКОЙ НЕ ГИ ПОДКРЕПИ! Хората, от които зависи образованието на децата ни, бяха поставени на ръба на оцеляването за два месеца съвсем съзнателно от нагло правителство и продажни синдикати, и през цялото това време всички останали ги плюеха и критикуваха - без да съзнават, че плюят по самите себе си...
                        Щом тогава самодоволната маса не разбра плача на учителите заради мизерните заплати, дали сега смятате, че някой ще се трогне от десетте коли на Н-ската бензиностанция ??? Мислите ли, че на бай ви дупетат му дреме изобщо за цената на горивата в БГ-то и дали вашата мизерна заплатка отива за 100 или 1000 литра бензин на месец ???
                        За да има ефект от тоя протест, той трябва да е наистина всеобщ и да е насочен там, където ще заболи ... нататък решавайте сами кой какво ще подкрепя и как !
                        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          За да има ефект от тоя протест, той трябва да е наистина всеобщ и да е насочен там, където ще заболи ... нататък решавайте сами кой какво ще подкрепя и как !
                          Именно!
                          Мисля че на жлтите павета няма да ги заболи толкова(а трябва и разрешение от общината за това),колкото едно затваряне за няколко часа на точка от международния път.Така ще има много повече участници в протеста(дори и да не искат).
                          155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                          Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Още едно свястно мнение в тая тема ...
                            Не мога да разбера какво искате да постигнете, като вгорчите живота на работниците по бензиностанциите - не забравяйте, че те също изкарват някакви мизерни пари,за да хранят семейство, да плащат сметки и данъци като всички нас. Но явно на нас българите си ни е вродено да тровим живота на хората около нас - особено ако те са най-малко виновни за общата ни мизерия!
                            В тази тема се изписаха доста хубави и умни неща, но уви - няма кой да се замисли. Всички писали тук подкрепят протеста, спор няма. Има значение обаче дали ще се направи както трябва, или просто ще се вдигне малко шум... Един от най-масовите протести наскоро в БГ-то (стачката на учителите) се провали по една много простичка и тъпа причина - НИКОЙ НЕ ГИ ПОДКРЕПИ! Хората, от които зависи образованието на децата ни, бяха поставени на ръба на оцеляването за два месеца съвсем съзнателно от нагло правителство и продажни синдикати, и през цялото това време всички останали ги плюеха и критикуваха - без да съзнават, че плюят по самите себе си...
                            Щом тогава самодоволната маса не разбра плача на учителите заради мизерните заплати, дали сега смятате, че някой ще се трогне от десетте коли на Н-ската бензиностанция ??? Мислите ли, че на бай ви дупетат му дреме изобщо за цената на горивата в БГ-то и дали вашата мизерна заплатка отива за 100 или 1000 литра бензин на месец ???
                            Еми тогава да си седим вкъщи ? Да не правим нищо, защото ще затрудним бензиностанциите.

То така или иначе целта е всички да затрудняваме бензиностанциите. Въпреки, че не те са виновните.

Както се вдигна шум около няколко избрани бензиностанции дали в 18:30 ОМВ няма да сложи по един конус пред колонките и да каже нямаме гориво
                            Last edited by The_Game; d.m.y г., 11:20.
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

В такъв случай ни трябва някой зъл гений
                              sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

• Колеги, макар аз да съм голям критикар на разединението, съм на мнение, че по-голямо недомислие от протест по този начин няма. Защо? Ами защото... срещу какво протестираме? Цените на горивата? И кво, ще отидем с колите си, да покажем, че не сме доволни? Ще изхарчим порядъчно количество гориво, за да се съберем на посоченото място Х, за да завъртим, макар и супер минимален, оборот на бензиностанциите? Бе вие усещате ли се колко тъпо е това? По-горе прочетохте ли примера ми с чехословаците и цената на месото? Ей така се протестира. Ако ще протестирате срещу цени на горива, ще отидете ПЕША на такъв простест. Или с велосипеди. А не с коли, с които реално ще спонсорирате това, срещу което протестирате!
                                Проблемът не идва от Кадафи, ония с белите чаршафи и кладенците им с петрол. Проблемът е, че си имаме държава-дояч, която ни слага безумно голям акциз на фона на изстрадалите доходи на населението, и отгоре на това, облага този данък с ДДС.

Какво са ви виновни бензиностанциите? Че работят за няколко стотитинки от цялата тази огромна цена? Грамотни сте, можете да смятате, знаете на сайта на Лукойл къде са крайните заводски цени, при които пише и как са формирани... защо се нахвърляте срещу посредниците, които ви предоставят по цивилизован начин възможността да си заредите колата, при положение, че тези преди тях са натоварили цената? Давате ли си сметка, че на едро, от Лукойл-Нефтохим и станциите им, горивата излизат на 1,24-1,26 лв за литър (преди акциз и ДДС)? Кой ни дои в тоя случай? Нали можете да смятате? 0,71 лв акциз и общо 0,39 лв ДДС върху всичко, т.е. 1,10 лв ДАНЪЦИ, в полза на държавата! Онези 8-9 ст. на литър, които остават между цената на едро и бензиностанциите, не са нещото, което ни бърка, та да атакуваме веригите! Да не говорим, че в тия 8-9 ст. е включено и ДДС-то...
                                Цялата идея на протеста е сбъркана, защото той трябва да бъде насочен не просто на жълтите павета, а в едно конкретно министерство, управлявано от един очилат олигофрен с гейски глас. Защото от него тръгва всичко - само реве, че пари няма и че иска въвеждане на всякакви нови такси и налози, за да покриел дефицита. Ама за разходите на собственото си министерство не говори, а аз имам колежка от висшето, която работи там и такива чудеса ми е разказала, че дано тоя очилат не ми се мерне пред погледа, щото с кеф ще му сплескам носа, ако ще да го лежа после.
                                И тъй като идния уикенд ме чака пренасяне с багажи от едно жилище в друго, не знам дали ще ми остане време да дойда, още повече като ще ходите да въртите, макар и стотинков оборот, на бензиностанциите. Ако беше пред някое министерство, вероятно дори и багажите и пренасянето щях да зарежа.

ПС - Никой от организаторите на тоя протест ли не се сети, че на колонките по бензиностанциите пише, че зареждане за по-малко от Х лева не може??? И това си е вътрешно правило на бензиностанцията и са абсолютно в правото си да го правят. Тоя протест и насочеността му, са сбъркани, пак ви казвам... дано при бмв-истите, дето се точат да идват със стотици коли, има поне един там, мислещ като мен, да им каже, че посоката е грешна...
                                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Working...
                                X