Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    Колеги, макар аз да съм голям критикар на разединението, съм на мнение, че по-голямо недомислие от протест по този начин няма. Защо? Ами защото... срещу какво протестираме? Цените на горивата? И кво, ще отидем с колите си, да покажем, че не сме доволни? Ще изхарчим порядъчно количество гориво, за да се съберем на посоченото място Х, за да завъртим, макар и супер минимален, оборот на бензиностанциите? Бе вие усещате ли се колко тъпо е това? По-горе прочетохте ли примера ми с чехословаците и цената на месото? Ей така се протестира. Ако ще протестирате срещу цени на горива, ще отидете ПЕША на такъв простест. Или с велосипеди. А не с коли, с които реално ще спонсорирате това, срещу което протестирате!
    Проблемът не идва от Кадафи, ония с белите чаршафи и кладенците им с петрол. Проблемът е, че си имаме държава-дояч, която ни слага безумно голям акциз на фона на изстрадалите доходи на населението, и отгоре на това, облага този данък с ДДС.

Какво са ви виновни бензиностанциите? Че работят за няколко стотитинки от цялата тази огромна цена? Грамотни сте, можете да смятате, знаете на сайта на Лукойл къде са крайните заводски цени, при които пише и как са формирани... защо се нахвърляте срещу посредниците, които ви предоставят по цивилизован начин възможността да си заредите колата, при положение, че тези преди тях са натоварили цената? Давате ли си сметка, че на едро, от Лукойл-Нефтохим и станциите им, горивата излизат на 1,24-1,26 лв за литър (преди акциз и ДДС)? Кой ни дои в тоя случай? Нали можете да смятате? 0,71 лв акциз и общо 0,39 лв ДДС върху всичко, т.е. 1,10 лв ДАНЪЦИ, в полза на държавата! Онези 8-9 ст. на литър, които остават между цената на едро и бензиностанциите, не са нещото, което ни бърка, та да атакуваме веригите! Да не говорим, че в тия 8-9 ст. е включено и ДДС-то...
    Цялата идея на протеста е сбъркана, защото той трябва да бъде насочен не просто на жълтите павета, а в едно конкретно министерство, управлявано от един очилат олигофрен с гейски глас. Защото от него тръгва всичко - само реве, че пари няма и че иска въвеждане на всякакви нови такси и налози, за да покриел дефицита. Ама за разходите на собственото си министерство не говори, а аз имам колежка от висшето, която работи там и такива чудеса ми е разказала, че дано тоя очилат не ми се мерне пред погледа, щото с кеф ще му сплескам носа, ако ще да го лежа после.
    И тъй като идния уикенд ме чака пренасяне с багажи от едно жилище в друго, не знам дали ще ми остане време да дойда, още повече като ще ходите да въртите, макар и стотинков оборот, на бензиностанциите. Ако беше пред някое министерство, вероятно дори и багажите и пренасянето щях да зарежа.

ПС - Никой от организаторите на тоя протест ли не се сети, че на колонките по бензиностанциите пише, че зареждане за по-малко от Х лева не може??? И това си е вътрешно правило на бензиностанцията и са абсолютно в правото си да го правят. Тоя протест и насочеността му, са сбъркани, пак ви казвам... дано при бмв-истите, дето се точат да идват със стотици коли, има поне един там, мислещ като мен, да им каже, че посоката е грешна...
    пак ще го кажа и поне за мен това е правилния начин !
    Аз мисля, че няма смисъл да тровим живота на служителите по бензиностанцийте, ами направо да се занесем на жълтите павета.На онея горе няма да им погъделичкаш т@пките, че няма да се зарежда 1-2 часа на тая бензиностанция, това в нея вече им е платено на тях.

Comment

• http://protest2011.weebly.com/1048108510921086108810841072109410801103.html

Comment

• Ха да ни е честита новата цена на горивото-2.57лв.(дизел)Даже и не забелязах като влязох в бензиностанцията и гаджето ми вика:Ъъъъъ 2.57...И ми се сгъсти плюнката направо.С това темпо,от есента ще работя буквално само за колата...То ще стане лукс да имаш кола и да си се возиш всеки ден...
        sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

• Акцизите на горивата няма да се понижат
          "Акцизите на горивата няма как да се понижат. Това заявиха за „Календар” от финансовото министерство.

Причината - страната ни все още е под минималните изисквания на Европейската общност за аикцизните ставки.

Въпреки това, недоволството на превозвачите расте.

На 13-ти март бензиностанциите ще се напълнят с шофьори, които ще зареждат минимални количества гориво, но ще изискват фактура за това.

В неделя протестиращите ще зареждат между 9 и 15 часа, като през всеки следващ ден, времето ще се увеличава."

източник

Много нагли..
          156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
          Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

• Колеги, вече се обърках, последно на 11.03 или на 13.03 ще се събираме? В колко часа? Къде?
            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
              Колеги, вече се обърках, последно на 11.03 или на 13.03 ще се събираме? В колко часа? Къде?
              Протеста е мирен! Няма да се блокират пътища или обекти!
              Организацията е следната: за всеки град има час и място за сбор. След като се съберат всички желаещи, се тръгва по предварително определен маршрут. Достига се до определена/и бензиностанция/и и се зарежда за малки суми. Препоръчително е да има една колонка свободна за други граждани.
              Целта на зареждането за дребни суми е едновременно да се забави работата на обекта и по-важната - да се покаже на управляващите, че сме стигнали до ниво, след което варианта е въобще да не се зарежда!

Информация за градовете, които ще участват , часовете и местата за среща.

СОФИЯ - 13 март 2011 г среща на Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски в 13:00 ч

СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад
              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Нали беше в 18:30 уж кога стана 13:00?
                Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Аз ли съм супер тъп или нещо куца в цялата организация?

Comment

Аз ли съм супер тъп или нещо куца в цялата организация?
                    Кое по-точно колега?
                    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Нали беше в 18:30 уж кога стана 13:00?

СОФИЯ - 13 март 2011 г среща на Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски в 13:00 ч

СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад[/QUOTE]

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Последно???

Comment

Последно???
                        Това което съм написал е официалната информация. Пунктовете за събиране са 2, за да може да се улеснят хората от различните краища на София

Comment

• Мерси.

Comment

• И аз това питам откога е официална, да не се окаже утре или някой друг ден до неделя да стане официално 11:00 примерно или пък да се върне както си беше 18:30 и после ще се питаме защо не е имало достатъчно хора
                            A поканите до медиите за колко часа са пратени, не че ще дойдат де ама ако решат случайно, да не вземем да се разминем
                            Last edited by Tedo; d.m.y г., 22:12.
                            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Малко тъпо, че така местят дати и часове...това може би ще спре известна част от хората... Таааа по същество.....ЕБ*СИ МАЙКАТА!!! Преди малко сипах 95 плюс от Еко-то за 2,57!!!!!!! Тва е просто болна ситуация! Само заради тва зареждане днеска в неделята ще вися поне 1ч повече от предвиденото! М*мицата им!!
                              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                              BMW 328i

Comment

• +1 за Неделя на ОМВ-то в 1300
                                sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

Working...
                                X