Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нее моаа си обЕсним нещоЩо на тоя протест половината дето реват че тунджата им е скъпа даваха газ до прекъсвач на некви бесни коруби се едно ше излитат у космоса
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• Comment

• Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
        Нее моаа си обЕсним нещоЩо на тоя протест половината дето реват че тунджата им е скъпа даваха газ до прекъсвач на некви бесни коруби се едно ше излитат у космоса
        Всякакви има...но поне са дошли на протеста, а не са си стояли вкъщи понеже ризбириш ли "нищо няма да стане"
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

• Браво момчета ! Много се накефих (rock) Между другото аплодисменти за червената 146-ца с якия прекъсвач... напълни ми душата Надявам се следващия път да сме още повече !!!
          Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Нее моаа си обЕсним нещоЩо на тоя протест половината дето реват че тунджата им е скъпа даваха газ до прекъсвач на некви бесни коруби се едно ше излитат у космоса
            Еми защото така сме преценили Поне бяхме там нали? Аз реших, че не искам да си изгоря клаксона и за това си биех прекъсвачи, до космоса не стигнах, ама... поне съм опитал, при моята шумотевица клаксоните на тези покрай мен не се чуваха => имаше по-добър ефект от клаксона, така че не знам какъв е проблема, теб не съм те карал да биеш прекъсвачи, тогава мисля, че е малко глупаво ти да ми държиш сметка на това какво аз съм правил

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
            Браво момчета ! Много се накефих (rock) Между другото аплодисменти за червената 146-ца с якия прекъсвач... напълни ми душата Надявам се следващия път да сме още повече !!!

П.П. Да видим, за сега ефект никакъв, ако продължава да е така, то другата седмица пак сме по улиците. Ако трябва може да се отиде на Илиенци и да се запуши пътя до базата на Лукойл, няма да е особенно трудно
            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
              Еми защото така сме преценили Поне бяхме там нали? Аз реших, че не искам да си изгоря клаксона и за това си биех прекъсвачи, до космоса не стигнах, ама... поне съм опитал, при моята шумотевица клаксоните на тези покрай мен не се чуваха => имаше по-добър ефект от клаксона, така че не знам какъв е проблема, теб не съм те карал да биеш прекъсвачи, тогава мисля, че е малко глупаво ти да ми държиш сметка на това какво аз съм правил
              Нещо гузен не гонен бягаш В този ред на мисли не и давай много газ че звучеше все едно е с предродилни мъкиДа ти подскажа че един клаксон за 10лв е по евтино от ремонт на ТС

П.С. Да запитам какъв беше ефекта от протестаОсвен /гледайки снимките/ да се съберете на лафче и да давате газ по светофарите
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

П.С. Да запитам какъв беше ефекта от протестаОсвен /гледайки снимките/ да се съберете на лафче и да давате газ по светофарите
                А какъв ще е ефекта ако всички си седът в къщи и само мрънкат?
                Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Нещо гузен не гонен бягаш В този ред на мисли не и давай много газ че звучеше все едно е с предродилни мъкиДа ти подскажа че един клаксон за 10лв е по евтино от ремонт на ТС

Брат, не че нещо ама алфата си звучеше страхотно... явно повече ти харесва някой звук на тенекия от ХЛопел GSI ... А колкото до това какъв беше ефекта - рано е да се каже още, важното е че сме били там и сме присъствали. Пък и защо не ? Неделен ден,топличък, на обяд - почти всеки има възможност да излезне - тогава защо не ?

Comment

• Момчета, нещо много сте се объркали! Протест за високи цени на горива не се прави с коли и мотори. Единствено и само ПЕЧАЛБА им донесохте на бензиностанциите.
                    Трябваше да сте пеша, с велосипеди или с какъвто и да било алтернативен транспорт, каруци ако щете.
                    Естествено че трябва да се протестира когато има защо, но това трябва да се прави по правилен начин.
                    Натискът трябва да е върху правителството, а не срещу бензиностанциите!
                    Нас държавата ни товари яко и позволява и на Лукойл да го прави също!
                    Правителството не ни защитава интересите, както би трябвало да бъде в една нормална държава.
                    Ама България и "нормална държава", май е оксиморон!
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Май на предишната страница не си прочел изявлението на Илиян Филипов... не държавата е виновна, акциза ни наистина е най-ниския в Европа и дори аз самия отчитам, че плюенето в този случай по правителството, е било грешка. Защото пък, я се замислете - ако спре този паричен поток за бюджета, какъвто е акциза и ДДС-то от горивата, какво ще остане? Хептен нищо!
                      Лукойл-Нефтохим е проблема. И Феро го каза - блокаж на петролните бази. Не може при акциз 615 лв/тон в България и при 841 лв/тон в Словения, нафтата на словенците да е 0.27 лв по-евтина от нашата на колонките (ДДС-то им е също 20%). Тоя Златев ни взима не за мезе, ами незнам за какво... че Бойко и той неговата песен пее - щял да пита Брюксел за намаляване на акциза, за да покажел на неверниците, видиш ли, че наистина не можело. Ама да посегне към платилия предизборната му кампания и дума не обелва...
                      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Акциза да, той е ЕС критерий, да го наречем, но ДДС по принцип си е наша работа, тоест може да стане примерно 10
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                          Май на предишната страница не си прочел изявлението на Илиян Филипов... не държавата е виновна, акциза ни наистина е най-ниския в Европа и дори аз самия отчитам, че плюенето в този случай по правителството, е било грешка. Защото пък, я се замислете - ако спре този паричен поток за бюджета, какъвто е акциза и ДДС-то от горивата, какво ще остане? Хептен нищо!
                          Лукойл-Нефтохим е проблема. И Феро го каза - блокаж на петролните бази. Не може при акциз 615 лв/тон в България и при 841 лв/тон в Словения, нафтата на словенците да е 0.27 лв по-евтина от нашата на колонките (ДДС-то им е също 20%). Тоя Златев ни взима не за мезе, ами незнам за какво... че Бойко и той неговата песен пее - щял да пита Брюксел за намаляване на акциза, за да покажел на неверниците, видиш ли, че наистина не можело. Ама да посегне към платилия предизборната му кампания и дума не обелва...
                          Колега, така е Даже на няколко места прочетох, че ДДС-то ни се слагало върху акциза, което означава данък върху данък. Мисля, че и това не е законно! Общо взето получи се много добре и следващите пъти ще съм там до последно и разбира се, дано сме в пъти повече народ ! Жалкото е, че не само в Словения е така, ами и в много по-добре развити страни пак разлика има, и то с ~20 ст. Радвам се, че отидох... Ако не бях, щях да се чувствам гузно някак си. А тези, които ми разправят, че е било безсмислено, да отидат на лекар - в БГ, за каквото и да се хванем да протестираме, ще има смисъл. На мен ми писна да ме е*ът цял живот в собствената ми държава, а на теб ? Събуди се Българино !!!

Comment

• Не говоря за акциза, а за ДДС- то на горивата!
                            Аз ако имам търговска фирма ти как ще ме накараш да ти продавам нещо на цена, която теб те устройва? Или купуваш, или не!
                            Държавата обаче, може с различни механизми да ми влияе доста при определянето на цената, това е!

Comment

• И с какви средства ще пълниш бюджета? ДДС на горивата е едно от водещите пера. Откъде другаде да дойдат и без това недостигащите средства? Ако си в състояние да ми отговориш, ще се съглася.
                              Освен това, точно ДДС-то е нещо, с което НЕ трябва да се правят експерименти, защото БГ ежегодно дължи на ЕС т.н. "членски внос", базиран на БВП на страната - ако ще да имаш да взимаш пари от фондове, ако ще да си закъсал адски много - първо си плащаш вноската на ЕЦБ и тогава се гледа всичко останало. Там приспадане и подобни математики ала Топлофикация, ЧЕЗ и Столична община - няма. Освен това, за евробюджета се дължи и една друга сума - от 20-те ни % ДДС, 19.5% остават за републиканския ни бюджет, а 0.5% отиват за този на ЕС.
                              И за тези, които не знаят, не са се интересували или не са икономисти - тези 2 неща, а именно вноската и част от ДДС-то, са водещите елементи на самофинансирането на ЕС. Третото са входните мита и акцизите. А за издръжката си, ЕС разчита предимно на самофинансиране. Маса страни дори си вдигнаха ДДС-то, ние дори би трябвало да сме доволни, че на фона на всички други повишения, при нас също не го повишиха.
                              Пак казвам и вече се убедих - Лукойл е спекуланта. Останалото са неотменими налози, спускани от ЕС. Но Лукойл и монопола им, си е изцяло наш вътрешен проблем, дето държавата трябва да го реши.

Към aRm - налагането на ДДС върху акциза си е по-законно дори от карането с 0,5 промила алкохол в кръвта... за съжаление. Порових законите - тъпо, но факт. И с цигарите, и с алкохола е същото...
                              Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 11:57.
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                                ... Но Лукойл и монопола им, си е изцяло наш вътрешен проблем, дето държавата трябва да го реши.
                                Добре де, аз нали точно това казвам - натиск над правителството да си върши работата!?!
                                Лукойл сами няма да си намалят печалбите, вервай ми, колкото и да им протестираш, особено пък с коли, които пак от тях трябва да заредиш...

Comment

Working...
                                X