Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Както са ни и най-ниски заплатите тук ... Да не говорим пък че в нормалните държави рафинериите си начисляват печалба от 100 - 130 евро на тон гориво, а в милата ни БГ тези добри хорица от Лукойл си слагат само 240 евро на тон ... как да не ги обичаш ?!?
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Абе на тия от КЗК защо им трябва година за да докажат картел. Лукойла вдига цените от 7.00 вчера и веднага в 8,20 гледам бензиностанции от различни вериги вдигнали цената и те! Е да не би това да не е споразумение или са вързани директно с кранче с Лукойла, нали не са го купили на високите цени - не мислите ли така.

А относно протеста на предните бях, ама сега като е в работно време много хора им се иска да отидат , но просто се налага да работят.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
        ...... 7.00 вчера и веднага в 8,20 гледам бензиностанции от различни вериги вдигнали цената и те! Е да не би това да не е споразумение или са вързани директно с кранче с Лукойла, нали не са го купили на високите цени - не мислите ли така.
        .
        Това не прави "Вчепатление" на никои.Явно е нормално.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
          Много беше зле. Имаше толкова много хора , които не осъзнават, че горивата тук са с едни от най-ниските цени.
          има обаче държави в EU с по-ниски цени от нашите????, а както казахме вече ,в българия минималната заплата е 120 евро!?! това е ПРОБЛЕМ
          147 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от achov Покажи съобщение
            има обаче държави в EU с по-ниски цени от нашите????, а както казахме вече ,в българия минималната заплата е 120 евро!?! това е ПРОБЛЕМ
            Лека поправка 122,71 евро е мин. раб. заплата.
            Пълна излагация, силно се надявам и ще приветствам деня в който ЕС се разпадне ОФИЦИАЛНО. Не се заяжнам, но 2,71 евро са кутийка цигари в момента в БГ
            Last edited by vaklinator; d.m.y г., 16:46.
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• И го какъв извод стигнахме? Не ни е проблема цената на горивото - тя си е ниска според европейските стандарти. Проблема са ни ниските доходи.

А и докато правите протест срещу цените на бензина като зареждате бензин и карате колите си на този протест файда няма да има. Ако престанем да зареждаме за една седмица да видиш тогава дали няма да обърнат внимание!
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• днес стана дума с един колега, казва - бил в Македония, гледа в магазина некакви цигари 1.20 наши пари, пита хубави ли саи му отговарят, че не знаят, но при положение, че масово се пушат тия от 60 стотинки , а тия са скъпи сигурно са добри....., а някой пък каза, че средната пенсия там била 700 евра - КЪДЕ СМЕ НИ КЪДЕ СА ТЕ?
                и си спомнам даваха по тв-то като почна кризата в Гърция ,грък - пенсионер се жалва, че пенсия от 800 евро с тия цени нямало да му стига, а от бг страна наша пенсия обикаля с козичката и вика: е бе 136 лв пенсия стига ми, те тука и с козичката си помагам, ама да не ни стигне криза като у гръцко, че тогава не знам какво ще става.......
                и оня големеца вчера ще ми казва ДОБРЕ СМЕ СИ БИЛИ ЖИВЯЛИ
                147 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                  И го какъв извод стигнахме? Не ни е проблема цената на горивото - тя си е ниска според европейските стандарти. Проблема са ни ниските доходи.

А и докато правите протест срещу цените на бензина като зареждате бензин и карате колите си на този протест файда няма да има. Ако престанем да зареждаме за една седмица да видиш тогава дали няма да обърнат внимание!
                  Извини ме предварително. Ако в момента при нашите заплати /респективно заплатите на работниците в ЛУКОИЛ БЪЛГАРИЯ/ цената на горивата на колонките са сходни с всички в евро-зоната, КАКВО ще се случи, ако бяха заплатите на работниците от рафинерията = на заплатите на работниците от др. европейски страни?
                  ОТГОВОР: 6 лева щеше да струва горивото за ЛИТЪР!!!!!!!!! Нямам други коментари.

Всъщтност имам. Данък печалба в БГ е НАЙ-НИСКИЯ-10%, ДДС е най- ниското - 20%, акциза за горивата ни е на миниманта ставка изискуема от ЕС.... Ако някой иска да ми опонира с други факти да пише тука или да ми се обади. Телефоните и името ми са долу в подписа!! Приятна вечер!?
                  Last edited by vaklinator; d.m.y г., 17:18.
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

И го какъв извод стигнахме? Не ни е проблема цената на горивото - тя си е ниска според европейските стандарти. Проблема са ни ниските доходи.

Извода е, че ние изобщо не сме за европейския съюз... Като се изравним с тях по други параметри, тогава трябва да се присъединим! А не както сега - всички цени на европейско ниво, пък заплащането същото...
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

• Просто собствениците в България щаха да имат печалби като на тези с еквивалентни бизнеси в ЕС, а не да реализират 100 пъти по-големи печалби.

П.П. имам предвид не печалбата по документи, а като цяло парите, с които разполагат
                      Last edited by soldier; d.m.y г., 17:25.

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                        Извини ме предварително. Ако в момента при нашите заплати /респективно заплатите на работниците в ЛУКОИЛ БЪЛГАРИЯ/ цената на горивата на колонките са сходни с всички в евро-зоната, КАКВО ще се случи, ако бяха заплатите на работниците от рафинерията = на заплатите на работниците от др. европейски страни?
                        ОТГОВОР: 6 лева щеше да струва горивото за ЛИТЪР!!!!!!!!! Нямам други коментари.

Всъщтност имам. Данък печалба в БГ е НАЙ-НИСКИЯ-10%, ДДС е най- ниското - 20%, акциза за горивата ни е на миниманта ставка изискуема от ЕС.... Ако някой иска да ми опонира с други факти да пише тука или да ми се обади. Телефоните и името ми са долу в подписа!! Приятна вечер!?
                        ами да, точно така излиза, при положение ,че печалбата на монополиста е 1000%, спомняш ли си ,че печалбите на някой строителни фирми надхвърляха 1600% по време на бума на продажби, и извода е, че в бг има ДИВ капитализъм, т.н. работодатели си правят каквото и както си го искат в тандем с държавата...
                        147 JTD

Comment

• Не знам вие какво мислите, ама аз след последното ми излизане до Англия осъзнах всъщност каква свинщина е тук в България!!! Там при заплата на един обикновен служител около 6000-7000лв, тениските и дънките по магазините са 20-30лв, бензина е колкото при нас почти.... Не знам какво мислите вие, ама тука или трябва нещо радикално да се случи, или трябва да се омитаме! Страшно много ми се иска да съм щастлив в БГ, и да си остана тук, но май няма да стане!!!!!
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

Аз от кога го разправят това. Кой от вас се лиши от колата си ? Колко го направиха? Отговора е нито един. По смешни и жалки протести никога не бях виждал.По неясни искания също. Протестиране като карате колите и само правите задръствания..брааавоо.

Проблема както е казал Боян са доходите, не Лукойл ви е проблема. Протестите трябва да са за високи заплати, щото ако минималната заплата е 600-700 лв а средната е 1200-1300 няма да ревете за цената на бензина.

Аз лично съм на тезата, че бензина трябва да поскъпва още и още, Така колите ще се карат само при необходимост. А не сутрин до работа и вечер до вкъщи и колата цял ден да пази паркомясто и улиците да са задръстени от спрели автомобили. Много дълга и широчка тема.
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                              Не знам вие какво мислите, ама аз след последното ми излизане до Англия осъзнах всъщност каква свинщина е тук в България!!! Там при заплата на един обикновен служител около 6000-7000лв, тениските и дънките по магазините са 20-30лв, бензина е колкото при нас почти.... Не знам какво мислите вие, ама тука или трябва нещо радикално да се случи, или трябва да се омитаме! Страшно много ми се иска да съм щастлив в БГ, и да си остана тук, но май няма да стане!!!!!
                              Всички виждаме радикалното нещо , което се случва.
                              Мангалите само ще останат в тая държава. Мисля си, че това е целта на занятието. Аз лично неиздържам вече да се боря 16-20 години с тая свинщина. Силно се надявам наесен да излетя с еднопосочен билет. КЪДЕТО И ДА КАЦНА, НЯМА ДА ИМА ТАКАВА ДИВОТИЯ.!!!
                              Alfa 155 2.0TS 8V '93
                              sigpic
                              VW LADAVAGEN '81
                              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от achov Покажи съобщение
                                днес стана дума с един колега, казва - бил в Македония, гледа в магазина некакви цигари 1.20 наши пари, пита хубави ли саи му отговарят, че не знаят, но при положение, че масово се пушат тия от 60 стотинки , а тия са скъпи сигурно са добри....., а някой пък каза, че средната пенсия там била 700 евра - КЪДЕ СМЕ НИ КЪДЕ СА ТЕ?
                                Ще извиняваш, ама много ще извиняваш, че пенсията в Македония е 700 евро...
                                И там, както у нас, нещата не са по-различни. В провинциалните градове, на нашия доход и пари, цените им ни се виждат ниски. Аз там, с 50 лв платих вечеря малка и голяма пица, 2 големи уискита, вход за дискотека за двама, малко и голямо уиски, и такси на прибиране.
                                Да, ама в Скопие, едно кафе е 2.50 лв и въобще всичко там е по-скъпо дори от София (със сигурност ще кажа дали това продължава да е така след Гергьовден). Но е така само в Скопие и може да се каже и в Охрид (логично е защо). А заплатите им не са кой знае какво. Минималната им на държавно ниво дори няма и 100 евро.
                                Тези данни са от миналото лято, положението не се е променило особено: http://www.economynews.bg/македония-...news10418.html
                                А в провинциалните им градове, такива средни заплати са трудно постижими, да не говорим за огромната безработица (над 30% по офиц. данни). А горивата им като цени са близки до нашите, и то доста. Колкото пъти съм ходил, пропан-бутана е с до 5 ст. на литър по-скъп, бензина е или колкото у нас, или по-скъп. Само нафтата им е значително по-евтина.
                                Така че точно с Македония да се мерим - те колко били добре - по-добре няма нужда, защото не е вярно.
                                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Working...
                                X