Известие

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу цените на горивата!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    Ще извиняваш, ама много ще извиняваш, че пенсията в Македония е 700 евро...
    И там, както у нас, нещата не са по-различни. В провинциалните градове, на нашия доход и пари, цените им ни се виждат ниски. Аз там, с 50 лв платих вечеря малка и голяма пица, 2 големи уискита, вход за дискотека за двама, малко и голямо уиски, и такси на прибиране.
    Да, ама в Скопие, едно кафе е 2.50 лв и въобще всичко там е по-скъпо дори от София (със сигурност ще кажа дали това продължава да е така след Гергьовден). Но е така само в Скопие и може да се каже и в Охрид (логично е защо). А заплатите им не са кой знае какво. Минималната им на държавно ниво дори няма и 100 евро.
    Тези данни са от миналото лято, положението не се е променило особено: http://www.economynews.bg/македония-...news10418.html
    А в провинциалните им градове, такива средни заплати са трудно постижими, да не говорим за огромната безработица (над 30% по офиц. данни). А горивата им като цени са близки до нашите, и то доста. Колкото пъти съм ходил, пропан-бутана е с до 5 ст. на литър по-скъп, бензина е или колкото у нас, или по-скъп. Само нафтата им е значително по-евтина.
    Така че точно с Македония да се мерим - те колко били добре - по-добре няма нужда, защото не е вярно.
    Абе младеж, защо в целия ЕС заплатите са над 1500 евро, а цената им на горивата е същата като нашата??????? Представяьш ли си , ако в ЛУК ОЙЛ заплата на работниците от рафинерията е 3000 лева, че тука горивото ще трябва да стане на 6-7 лева??!?!?!?!?!?!?!?!?
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
      Абе младеж, защо в целия ЕС заплатите са над 1500 евро, а цената им на горивата е същата като нашата??????? Представяьш ли си , ако в ЛУК ОЙЛ заплата на работниците от рафинерията е 3000 лева, че тука горивото ще трябва да стане на 6-7 лева??!?!?!?!?!?!?!?!?
      И преди го написах.
      Ако печалбата на Лукойл се намали от 1000000% на 5%. Заплатите ще станат по 5000лв, а горивото ще си остане на същата цена.

Comment

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
        И преди го написах.
        Ако печалбата на Лукойл се намали от 1000000% на 5%. Заплатите ще станат по 5000лв, а горивото ще си остане на същата цена.
        Не съм се замислял над тази схема, която теоретиично предлагаш, но има логика, въпреки, че се съмнявам в процентите

---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:40 ----------

Я да ви вкарам един въпрос: Възможно ли е, където и да и в света изведнъж да фалира рафинерия? /Имам предвид Български рафинерии, Плама, Приста Оил.... и вероятно има още. Мисля, че всичко е мафия с цел САМО КРУМИД ОЙЛ да правят далавери. Валентин златев все някога ще си получи БОЖИЕТО наказание, ама дотогава+?!?!? Целия ни народ ще го ДУХА.
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Възможно ли е, където и да и в света изведнъж да фалира рафинерия?
          Ми възможно е! В България всичко е възможно.
          Къде са ни рафинериите за олио?
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Всички виждаме радикалното нещо , което се случва.
            Мангалите само ще останат в тая държава. Мисля си, че това е целта на занятието. Аз лично неиздържам вече да се боря 16-20 години с тая свинщина. Силно се надявам наесен да излетя с еднопосочен билет. КЪДЕТО И ДА КАЦНА, НЯМА ДА ИМА ТАКАВА ДИВОТИЯ.!!!
            ооохх колко си прав, за тия 20-на години държавицата ни стана мангалска...... сигурно вече много хора мислят как и къде да се омитат от тук, и аз съм видял туй онуй, и на всякъде ,където бях се живее по дбре от бг, но ако заминавам ,този път ще бъде със семейството, барабар с бабата и кучето...... и май ще останат наистина мургавите ни сънародници, пък те ще ни я оправят държавата...
            147 JTD

Comment

• Средни цени на дребно за веригата:Бензин A95H - 2.46лв
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
              BMW 328i

Comment

• всички видяхме как гръцките фермери стачкуват...при-> нас млади хора си намират работа през свободното време в фейс-а...и протестите не са ни както трябва
                Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                Alfa Romeo GT 1.8 TS
                Yamaha R6

Comment

• Shell V-Power Racing, цена от вчера - 2.95лв.
                  Още малко остава до психологическата граница от 3лв.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Не усещате ли че направо ни се подиграват - в дена на протеста се повиши цената на горивата!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Някои колеги изказаха мнение, което споделям. Просто трябва да спрем да караме.
                      Аз го правя, защото живея близо до офиса, в който работя и на практика от близо година съм баш неделен шофьор.
                      За съжаление обаче, не на всеки му е възможно това.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6
                      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        Не усещате ли че направо ни се подиграват - в дена на протеста се повиши цената на горивата!!!
                        Ами докато формата на протеста е смешен, ще ни/ви се подиграват, да.
                        Блокирайте петролните бази на Лукойл и рафинерията в Бургас и ще видите, че в деня на простеста даже може и да ги свалят.
                        Ама докато си бибиткате по градовете и ЗАРЕЖДАТЕ ГОРИВО и им ВЪРТИТЕ ОБОРОТ, било то за стотинки, ще се подиграват, да. И аз да съм на тяхно място, също сигурно бих го направил. То като насреща нямаш достоен съперник, а спаринг партньор, в един момент почваш и да се бъзикаш с него...
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Колеги да не забравяме, че сме в EU а и много граждани искаха да сме там...съответно сега търпим и последствията от този факт! Нека разумно помислим какво става когато във всички останали страни членки на EU се събудят един хубав ден и видят, че в мила България цената на бензин/дизел е по-евтина! Почти веднага това нещо ще се изрази в протест/недоволство или нещо друго неприятно за тях...за да няма подобни ситуации и техните граждани и самитете страни(лидери) да се чувстват добре нареждат "казват" на нас малките да си изправим ситуацията. Помислете...сега някой ще спомене ама те там колко пари взимали...уважаеми колеги това колко ние тук получаваме не ги интересува стига всички цени в общността да са еднакви а не едни по малко други повече!!!
                          EX 156 1.6 TS

Comment

• Първоначално публикувано от DJraceman Покажи съобщение
                            ...уважаеми колеги това колко ние тук получаваме не ги интересува стига всички цени в общността да са еднакви а не едни по малко други повече!!!
                            Заплата която получаваме тук е цената на труда ни, така че ако трябва ВСИЧКИ цени да са еднакви в ЕС, заедно с горивата и всичко друго, трябва да се вдига и цената на труда - това май го забравяш

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Заплата която получаваме тук е цената на труда ни, така че ако трябва ВСИЧКИ цени да са еднакви в ЕС, заедно с горивата и всичко друго, трябва да се вдига и цената на труда - това май го забравяш
                              Ами именно за това става дума. Аз ще съм първи на протести за вдигане на заплатите. Ама за това,че караме с едни от наи-евтините горива в Европа-.
                              Ние си избираме дали да купуваме скъпа стока, те си избират дали да намалят цените или да си продават стоката където им утърва...
                              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Мислех да не пиша ама. Ква Европа къв ЕС?
                                Вие хора още ли не разбирате че има картел? Държавно толериран монопол? Това нормално ли е според вас? Пазарните механизми дето ги цитирате не са приложими тук.
                                Второ какво общи имат цените на горивата в ЕС с нашите? Купуваме ли ние суровина от същите пазари -НЕ, позлваме по-евтина руска такава.
                                Имаме ли рафинерия на територията на страната -ДА, имат ли всички ЕС държави НЕ.
                                И накарая ниските заплати означават и ниски заплати на работниците в рафинерията=на ниска цена на труда=на ниска цена на преработка.
                                Кво става накрая по-евтина суровина + по-евтина работна ръка= гориво на същите цени като останалите ЕС държави. Е как става да го ева?
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                                X