Първоначално публикувано от kolev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите
Collapse
X
-
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
-
Tи си луд за връзване....
Нови дискове и накладки.
Ужас просто.
Аз оня ден си монтирах идеално запазени предни и задни дискове втора ръка - ама направо са перфектни.
Е единия е малко крив ама сега няма да изпадаме в подробности. Задните единия е 13мм дебел а другия 15мм ама тя и без това колата спира само с предните , щото задните ми се спукаха маркучите и направо ги шунтирах.
Иначе забравих да се похваля , а какви предни накладки си намерих само за 5 лв, направо са супер имат 3.5 мм феродо , ехееее ще изкарат поне 2 години.
И летни гуми си намерих чудесни имат 4мм грайфер и дота им е от 98 , ама са прекрасни.
И как спират само. Ммммм.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Ситият на гладния не вярва.
ПП Не слагам такива неща втора ръка, надявам се и да не ми се налага.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
То това за частите естествено ,че не всички части си заслужават втора ръка.Ама защо трябва да дам луди пари за некви носачи като мога даги взема втора ръка.
Са никои не говори за чистачки втора или накладки или някакви такива работи.Щото колко време мислите да карате колатаси 1, 2, 3 години колко.Нали ги гледам някакви такива дето са набили луди пари и после колата им няма продам а за малко пари не им се дава.
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеTи си луд за връзване....
Нови дискове и накладки.
Ужас просто.
.Там напрао бича накладки от жигулатор ама по 2бр на диск че са мноо малки
Щото е ивай джет ми съдират кужухчето за оригиналдъ
Ама преди тва теглим една стружка да не прецаква накладките
Volvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеНезнам,какъв е замисъла на темата Радко,ама на мен си ми изглежда чисто заядлива и подигравателна относно хората с финансово затруднение... и излгежда много грозно отстрани!И немисля че трябва да се пошегуваме с това как някой прави компромис с термостат за 5лв за да може примерно да си покрие разход по важен от това да му пише на термостат BEHR немислиш ли?
...
Всека кикерица да си знае гьоло ...
Сори, ама това е грозната истина ...
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеКолега, много се дзвинявам, ама Алфа Ромео не е за хора с финансово затруднение! От тази марка лъха стил, класа, аристокрация ... Която в нашите условия е грозно упорочена. За съжаление! Който си има затруднения - ми да кара еФтина марка, да не давам примери, всички ги знаем ... Няма оправдание за спирачни дискове втора употреба, свещи от Лада и термостати от R5.
Всека кикерица да си знае гьоло ...
Сори, ама това е грозната истина ...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Ми то затова ще стане, така че ще гледаме алфите само по интернет на снимки. Защото не е била кола за всеки, дори и да да харесваме много мараката. А заможнит батковци, като гледам само на мерцедеси и бмв-та налитат. Така маракат пак ще си стане индивидуална и нечесто срещана. Защото ще я карат малцина фенове, имащи възможноста да я подаржат сас нови оригинални части. По този начин потребителите вав форума ще намалеят и ще останат определен брой хора, които ще си знаят всичките проблеми по колите си.
---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:04 ----------
Според мненията на някои колеги, стигнах до извода, че тези които немогат да си поддаржат алфите с нови части. Да зематда ги дават за по 2000 лв. защото по толкова варвят на пазара и да се качват на голфчетата. Защото те най-много отиват на бедните.sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp
Comment
-
Грозно, колеги, грозно ... Като започнем от спора за частите, и стигнем до деленето на "големите софета" и ония гадните "пришълци" ...
Не мисля, че купуването на маркови истински части (макар и втора ръка) ме правят по-малко Алфист от колегата, дето си купува само нови турски части ... Я да ми кажете многознайковци такива, дали оригиналните дискове на Алфа Ромео, износени с ужасяващите 2 (ДВА) милиметра, са по-ненадеждни от мега лъскавите турски ментета за по 20-30лв бройката ?!?
Тука според мен става дума за разумна преценка на реалността. Не можете да обвинявате хората за това, че не искат да дават грешни пари за калпави части-ментета, дето се скапват на втория месец. Още повече пък не можете да обвинявате хора, сложили по-евтина част-аналог, защото разликата в парите се налага да отиде за дрешки на хлапето или за нещо подобно.
Никой не иска да си прави шега със сигурността като купува части втора ръка. Но точно това се получава като си вземете фалшивите нови боклуци с мисълта, че понеже сте ултра-фенове на марката сте си осигурили най-доброто за колата си. Бла-бла. На тия приказки никой разумен човек не вярва...
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеПичове, говорим за консумативи, свързани с безопасността, а не за други части.
П.С. Виж, серво за спирачки може и 2-ра ръка не за друго, а щото го няма ново или ако го има е на половината цена на колата и се чака със седмици.
А в най-добрия случай с месеци, а в най-лошия (или в типчния) така и не се дочаква.
3-то серво ще сменям сега, явно такъв ми е късмета, но и да искам да сложа ново, просто го няма
Иначе разбирачи и определители на това кой е алфист и как си цени и подържа колата има много, особено в нашия форум.
Ама айде всеки да си гледа в неговата колица и да избягва да дава категоризации на конвейр колко сме си били подържали и ценили количките.
Абе да си приказва кой квото си ще, наистина ми е все тая.
Аз ако се съобразявах с мненията на "разбирачите" в нашия форум, отдавна да съм забравила за алфа.
Там е работата, че си имам достатъчно причини и следствия защо точно този автомобил и защо не друг, лична мотивация и убеденост.
Аман от вчерашни разбирачи по случайност на тоя етап с алфа, добре, че сте виЙ да ми кажете кво да си правя с колата, че иначе какво ли щях да правя, дето през живота си освен алфи други коли не съм имала, ама добре че сте вие де ... "многознаещите" .. и ."обезопасените"...
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеНе мисля, че купуването на маркови истински части (макар и втора ръка) ме правят по-малко Алфист от колегата, дето си купува само нови турски части ... Я да ми кажете многознайковци такива, дали оригиналните дискове на Алфа Ромео, износени с ужасяващите 2 (ДВА) милиметра, са по-ненадеждни от мега лъскавите турски ментета за по 20-30лв бройката ?!?...
Съгласен съм, но не мога да се съглася, че може да се отделят пари за псевдоксИнони от 150 лв, а за спирачната система - да се купуват части втора употреба ... Има и такива случаи ...
Comment
-
Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщениеНе е със седмици
А в най-добрия случай с месеци, а в най-лошия (или в типчния) така и не се дочаква.
3-то серво ще сменям сега, явно такъв ми е късмета, но и да искам да сложа ново, просто го няма
Иначе разбирачи и определители на това кой е алфист и как си цени и подържа колата има много, особено в нашия форум.
Ама айде всеки да си гледа в неговата колица и да избягва да дава категоризации на конвейр колко сме си били подържали и ценили количките.
Абе да си приказва кой квото си ще, наистина ми е все тая.
Аз ако се съобразявах с мненията на "разбирачите" в нашия форум, отдавна да съм забравила за алфа.
Там е работата, че си имам достатъчно причини и следствия защо точно този автомобил и защо не друг, лична мотивация и убеденост.
Аман от вчерашни разбирачи по случайност на тоя етап с алфа, добре, че сте виЙ да ми кажете кво да си правя с колата, че иначе какво ли щях да правя, дето през живота си освен алфи други коли не съм имала, ама добре че сте вие де ... "многознаещите" .. и ."обезопасените"...Не че сега не е тази ера, но има алтернативи на евтини Алфи за подръжка. Не визирам теб или Алекс конкретно, разсъждавам си на клавиатура
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 01:16.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеСъгласен съм, но не мога да се съглася, че може да се отделят пари за псевдоксИнони от 150 лв, а за спирачната система - да се купуват части втора употреба ... Има и такива случаи ...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеСъгласен съм, но не мога да се съглася, че може да се отделят пари за псевдоксИнони от 150 лв, а за спирачната система - да се купуват части втора употреба ... Има и такива случаи ...Не говорим изобщо за това.
И аз и Алекс в процеса на търсене на части винаги се стремим към намиране на по-добро решение, което в някои случаи е по-евтиното, в други съвсем не.
Но категорично, ментеросаните турски и китайски частета не са сред приоритетните ни и е ясно защо.
---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:22 ----------
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеПак без задни мисли да споделя едно разсъждение специално за собствениците на 8v 155ци. Те рано или късно ще изчезнат от хоризонта (за съжаление). Настъпи ли масовата ера на 147/156/166, еле па 159 тогава драги ми колеги 80% от вас ще забравят марката, да изяснявам ли защо или сами се досещатеНе че сега не е тази ера, но има алтернативи на евтини Алфи за подръжка. Не визирам теб или Алекс конкретно, разсъждавам си на клавиатура
Напротив, феновете на 33, 75 и 155 си остават такива завинаги и любовта и уважението към марката върви единствено и само в посока плюс.
Пък ти си прогнозирай клавиатурно, няма лошо
Но да смениш Голф 3 със 156 не е като да караш примерно 155, след няколко 33-ки и 75-ци и т.н и знаеш защо точно това искаш и това караш.
А гаранция и във Франция няма, та кво ли остава за някви си коли, но усещането, разбирането, уважението, почитанието и любовта към тази кола не се променят дори и при "здравословни" проблеми, а даже и "смърт".
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
Comment