Известие

Collapse
No announcement yet.

Полицията, права, задължения и реноме...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
    След като държавата не осигурява на служителите си условията необходими да извършват служебните си задължения, защо те да спазват правилата?

BLUE1 си е обсолютно прав.

Научете се да не съдите, всеки един от вас прави такива неща.Всеки е паркирал на забранено, на синя зона, и всякакви такива. Всеки прави ежедневно някакви нарушения. Само човек който не прави подобни неща може да казва колко е лошо.Все едно пушач да пуши насреща ми и да казва колко е лошо пушенето. Всичко е въпрос на мяра и разумни граници.
    Съвсет и морал се нарича това, колега...не може пазителите на реда да ми нарушават реда.Това е опасен парадокс...
    Ако той има съвест, той не прави нарушения, ако началника му има съвест, той му осигурява възможно най-добри работни условия, ако управниците имат съвест, не допускат, да няма патрулни коли на разположение...и така по този модел се прави качественда държава...по модела на колегата блу1, колкото и невинно да е неговото нарушение, на пръв поглед, се прави единствено кочина...
    Аз винаги си плащам на синята зона и се старая да карам възможно най-по правилата, не само за движение...друг е въпроса, че в нашето общество това е доста трудна задача и понякога не ми се получава, въпреки желанието ми...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Има някои професии, които се работят по призвание. Полицай е една от тях. За съжаление, както някои колеги споменаха 90% от тях са в системата, заради приличните заплати, облагите, използването на служебното положение и най-вече правенето на нищо.
      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Satanism абсолютно съм убеден, че не ти си този който пръв ще хвърлиш камъка, много е лесно да се правиш на безгрешен и да съдиш и да говориш за морал, чест и призвание. Аз съм работил в МВР и смея да кажа, че съм бил добър професионалист, за десет години имам седем награди, не от началника ми, а заради писма на граждани до главният секретар или министъра. Като съм казал, че не плащам в синя зона това не значи че върша нарушение, просто си извадих общински пропуск, колата ми е с всички задължителни застраховки, платени данъци и винетки макар, че спокойно можех да си карам и без тях. Преди да ме попиташ ти защо нямаш пропуск ще ти отговоря- защото вероятно не ти се налагало да седиш тъпо на улицата с арестант и да гледаш как паяка отнася автомобила ти. В тоя форум има член който може да потвърди с каква кола бях когато отидох да го арестувам. Мога да изпиша десетки страници защо положението е такова в МВР, но няма така късогледо да обвинявам най-низшите в системата за положение и да говоря за морал и чест, просто за себе си аз знам, че моите деца гладни няма да стоят заради кухи лозунги.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          въпреки желанието ми...
          Тук се крие отговора на всички въпроси в тази тема. Въпреки желанието ти не се получват нещата защото някой друг не ти го позволявя.

Аз приемам нещата по следният начин. Колегата ходи на работа с личният си автомобил защото няма служебен.Ако му беше даден такъв служебен той щеше да го паркира пак там? За теб има ли разлика дали колата там е със син буркан или не след като един и същ човек я кара? Нормално е да използваш привилегиите на професията независимо каква е тя.
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Satanism абсолютно съм убеден, че не ти си този който пръв ще хвърлиш камъка, много е лесно да се правиш на безгрешен и да съдиш и да говориш за морал, чест и призвание. Аз съм работил в МВР и смея да кажа, че съм бил добър професионалист, за десет години имам седем награди, не от началника ми, а заради писма на граждани до главният секретар или министъра. Като съм казал, че не плащам в синя зона това не значи че върша нарушение, просто си извадих общински пропуск, колата ми е с всички задължителни застраховки, платени данъци и винетки макар, че спокойно можех да си карам и без тях. Преди да ме попиташ ти защо нямаш пропуск ще ти отговоря- защото вероятно не ти се налагало да седиш тъпо на улицата с арестант и да гледаш как паяка отнася автомобила ти. В тоя форум има член който може да потвърди с каква кола бях когато отидох да го арестувам. Мога да изпиша десетки страници защо положението е такова в МВР, но няма така късогледо да обвинявам най-низшите в системата за положение и да говоря за морал и чест, просто за себе си аз знам, че моите деца гладни няма да стоят заради кухи лозунги.
            Колега, не го вземай лично, но това с пропуска ако го беше споменал в началото можеше да обезсмисли темата.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз бих попитал 2 неща. Първото е известния въпрос от римско време "А кой варди вардяните" а второто е когато доктори, учители и земеделци ходят да протестират че царя е гол нали такива "нещастни и отрудени" полицаи ходят да ги бият. Пък после пият вода и ядат понички в градинките
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз имам пропуск защото бях нахален да отида и да си взема от кмета по сигурността на Пловдив. Танатос много простичко ви обясни как стоят нещата, но вие не ги приемате. Системата е така направена, че тези неща са неизбежни. Проблема е в обществото, а не в полицаите. Ти поне надявам се разбираш това.

АлександърББ жена ми е учителка, това което си написал е злобно и елементарно с внушенията си. Издава абсолютната ти некомпетентност по правата и задълженията на полицаите.
                Last edited by BLUE1; d.m.y г., 21:45.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Въпреки, че аз реших проблема за себе си не мога да се съглася с вас! Първо не правете генерални изводи за полицията по катаджиите защото те и на мен са ми искали пари докато съм бил полицай. Второ- безразборен пример ви давам: В края на работното време идва майка с ревящото си дете- момче на което някакъв наркоман е откраднал колелото в градската градина преди 20 минути. Служебна кола няма щото спонсора не е дал бензин, началника не може да ни прати със заповед да работим щото няма кой да ни плати. Вариант първи: ние се борим за правата си и оставяме момчето да плаче с майка си. Вариант втори: качваме се с колегата на моята кола и отиваме там където вероятно колелото е продадено, след дву часово обикаляне забелязваме образ отговарящ на описанието, след 20 минутен разговор той си казва в коя циганска къща е продал колелото, следва разправия с тумба цигани, мятане на камъни, оглед последващ разпит на извършителя на свидетелите и прибиране някъде към 2 през нощта, от там следва поредният скандал с правоверната ставане за работа след 4 часа и така до безкрай ......ама какво да ви разправям на вас вие сте си прави.

като не си свършиш работата, защото нямаш налице средствата да я свършиш ще направиш услуга на всички

1. ти си недоволен - нямаш как да си вършиш работата

2. жената е недоволна, полицията не се грижи за нея

3. детето е недоволно, отново по същата причина

4. преките ти началници са недоволни, защото им създавате главоболие

и т.н.

разбираш ли ?

1 + 2 + 3 + 4 ... + + = капка по капка - язовир става !

така се оправят нещата !!!!

затова ги има законите

затова няма саморазправа

ти си там за да си служител на реда и закона !

РЕДЪТ И ЗАКОНЪТ ПОВЕЛЯВАТ ТИ ДА ПРАВИШ НЕЩАТА ПО ПРАВИЛАТА - СЪС ПОЛИЦЕЙСКАТА КОЛА, СЪС СРЕДСТВА НА МВР (съответно на държавата)

ТОВА Е РЕД. ТОВА Е ЗАКОН !

нещата трябва да стават по правилата !

всичко останало, дори и с най-добри намерения дава поводи и плацдарм за нарушаването им!

разбирам болката ти - да си полицай би трябвало да е призвание, но именно ти трябва да вникнеш в същата на проблема и това, което ти казвам.

когато машината накрая спре да работи - тогава ще дойде основния ремонт с новия двигател - иначе само мажем и се заблуждаваме, че всичко ни е наред

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

ако сметна, че не си вникнал в това, което съм написал дори няма да ти отговоря
                  Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 21:48.
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Машината отдавна е спряла да работи Стояне, това което казваш е правилно, но не действа. Ако прочетеш ЗМВР и НПК ще разбереш защо.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

за полицията

Блу1, ще ме извиняваш но хич не те разбирам и ако не бяха форумните правила, щях да кажа че наглееш лекинко. Ще ме извиняваш ама тия ченгеджийски номерца дето ги увърташ нали знаеш че не минават пред всеки (айде да не минаваме към фундаменталните проблеми на ЗМВР, НПК и родната полиция ни пази). Нужно ли е да ти казвам, че това да пресмяташ и калкулираш това, че си ползвал личната си кола, телефон и каквото щеш докато си бачкал при положение че си знаел каква е базата на МВР, че обществото ти е по някакъв начин длъжно за това, което си правил та за тебе е било редно да изравните сметката чрез паркиране напр. - е това наистина си е дребнавост и е комунистическото мислене. Самия факт, че си определил някакъв случай като меродавен пример върху който да си градиш преценката и който да даваш в своя защита, мене лично ме отвращава. Както каза Сатанизма, никой не те кара насила да работиш тая работа-като не ти изнася да даваш всичко от себе си за да пазиш гражданите, се махаш. Но не се оплаквай че си ползвал лични вещи и разходи за да правиш добро - за да помагаш на хората си е саможертва както и да го погледнеш в полицията във всяка една държава и слава богу съвестните хора са наясно с това. Кофти е че и Ферариста е прав за 90те процента.
                      Нека да ти кажа че откакто се помня се занимавам доброволно с помагане на обществото по 1 или друг начин и давам от свободното си време и пари, (не споменавам работата си) като не съм казал никога вопъл, нито съм го описвал като тебе някога пред някой - просто аз го възприемам като свой обществен дълг, освен това виждам тези около мен които правят същото и те без да се оплачат. Май ти нито си бил в такава среда там в МВРто, нито си такъв човек.
                      Правилата са правила за да се спазват от всички. Само в България някои се мислят за привилегировани и мислят че другите са им длъжни
                      Най-ме е яд че съм гледал как едно време родителите ми са събирали стотинките да платят паркиране, за да могат такива "заслужили" като тебе в същото време да минават метър. Мисля че бях пределно ясен.
                      Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 22:14.
                      Alfa 156 2.0 - ех,
                      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Не смесвайте работата и свободното време.

Адвокатите използват закона за да защитават и измъкват клиентите си от проблемите в които са се забъркали. Как ли става този номер? Да не би да заобикалят закона и да го изопачават? Едва ли

Много примери със себе си мога да дам въпреки, че съм бил виновен и съм прекрачвал закона адвокати са ме измъквали винаги. Как ли се случва това.

Обществения дълг е интересна тема и мисля, че трябва да отворим една.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi

Comment

наско, мисля че този път не мога да се съглася с теб

аз съм ЗА привилегии за полицаите, но НЕ И КОГАТО НЕ СА ПОЛУЧЕНИ ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ

освен това небидейки изцяло изрядни - т.е. да не си вършат работата тогава И САМО тогава когато налице са всички предпоставки за качественото й извършване - а именно служебни коли и разходи поети от държавата, дават възможността на висшестоящите си да злоупотребяват с труда им.

иначе преливаме от пусто в празно - хубаво ще свършат работата X, но тя ще създаде усложненията Y и Z
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

adv petrov посипвам си главата с пепел и прося милост пред убийствените "аргументи" и "доказателства" с които си се изхвърлил в поста си. Очевидно си чел постовете ми както дявола евангелието, но отдавам леко просташкият ти тон на маниера придобит от професията ти пълна с високо морални и честни люде.
                            И защото очевидно си титан в правото, моля те обясни на Стоян какво става когато не се изпълни постановление на прокурор по каквито и да е било причини.
                            Last edited by BLUE1; d.m.y г., 22:12.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

не обиждай адвокатската професия

всеки, който може да се оправдае пред закона чрез законови средства заслужава това си право, защото това е идеята на закона !
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                наско, мисля че този път не мога да се съглася с теб

аз съм ЗА привилегии за полицаите, но НЕ И КОГАТО НЕ СА ПОЛУЧЕНИ ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ

освен това небидейки изцяло изрядни - т.е. да не си вършат работата тогава И САМО тогава когато налице са всички предпоставки за качественото й извършване - а именно служебни коли и разходи поети от държавата, дават възможността на висшестоящите си да злоупотребяват с труда им.

иначе преливаме от пусто в празно - хубаво ще свършат работата X, но тя ще създаде усложненията Y и Z
                                Всичко е по веригата...Ефекта на заразата. Аз не казвам, че е правилно ,а че го разбирам.На теория и аз искам да пърдя розови дъги с аромат на жасмин ама...
                                Човек се нагажда според ситуацията. Колегата е направил същото. И аз си вадя пропуски от общината абслолютно законно. Той е намерил начин да си върши работата, нали в крайна сметка за това става въпрос. Важен е крайния резултат, а не пътя по който е минато.
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi

Comment

Working...
                                X