Известие

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не

нещата, които искам да се променят в държавата ни не са чак толкова много

организираната престъпност да стане по-прикрита

инфраструктурата да се оправи най-накрая - израснах в зандан, и още живея в такъв , човек като си вземе нова кола и на третия месец е раздрънкана , независимо от марка/модел

хората да се научат да се доверяват на специалистите в бизнеса (поне на добрите)

да са малко по-усмихнати хората по улиците

4 не чак толкова трудни неща, с изключение на първото
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

гласувах с 'не' ама никога не казвам категорично 'не'... където е текло, пак ще тече

а и докато Бълагрия е най-евтината държава и с най-готините жени, какво да търсим навън?
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Гласувах ДА. От 8 години съм в странство. Има си добрите и ло6ите страни.
        164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Не. Минало ми е времето, а и не ме влече.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

От тука не мърдам!!!
            sigpic
            Subaru Legacy 3.0 H6
            Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
            0888 511 533 - Бонев

Comment

Абе аз гласувах с да,ма не съм сигурен,все пак при определени обстоятелства бих заминал
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това е въпрос на личен избор.
                Не смятам, че емигрантите трябва да се чувстват виновни за нещо или да бъдат обвинявани за своят избор.
                Държавата има нужда от хора, които се чувстват добре тук.
                Аз много трудно бих взел подобно решение.
                Трудно бих преглътнал загубата на всичко, което имам тук, и то не е красивата природа, или саможертвата на редица герои за свободата на България.
                Причината, аз лично, не мога да я обясня, още по малко да я опиша с думи, и именно това сигурно е причината да съм още тук. Има нещо, което ме задържа, и то е прекалено силно.
                Не съм за замислял, ако съм влюбен, и съм поставен пред дилемата, България или любим човек, тогава не мога да кажа, какво точно бих избрал, н определено не искам да бъда изправен пред подобна дилема.
                Няма твърд отговор на подобен въпрос.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Не.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Само аз останах...мамка му и тъпо копеле
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Аз имах възможност още преди 4 години да замина за Италия и да живея там.Бях приет в университет в Торино и бях спечелил стипендия, но не заминах, защото НЕ ИСКАМ.

За мен е много важно, когато правя нещо да го правя, защото искам, а не защото трябва.

Тук са ми семейството, приятелите, тук се чувствам вкъщи.Обичам страната си много и не бих заминал никога.Ако трябва(ше) пак да избирам пак ще(ях) да си остана в България

Трябва да решаваме проблемите си, а не да бягаме от тях

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

ако запад значи американския запад бих искал да отида да го видя но не и да емигрирам.мисля че балканския манталитет си е труден и комбинацията става страшничка.

Comment

Бях там,ял съм го... и знам за какво става въпрос.Интегрирах се много добре и колкото и парадоксално да звучи,към тая дата повечето от приятелите ми са чужденци.И в Гърция и в Турция и в Индонезия и в Южна Африка и в Сиера леоне и В Бразилиа и в Италия имам истински приятели,на които няма нужда да им казвам,че идвам.Просто ще отида и ако ги няма , знам къде се намира ключа.Тоя само за приятели.Но това,както каза един мъдър албанец е "кърпен живот".За това и се върнах,Вярно,че тука не се намери още "Работодател",който да може да работи с мен и се разпилявам с дребнотемие,но все пак съм си в къщи.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

...
                            Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 20:10. Основание: ...

Comment

Твърдо не ... Аз казвам твърдо да!!! отпреди, когато повечето ми хора се махнаха навън и аз останах тука като се надявах да стане готино и да направя бизнес. Сега направих бизнеса за който мечтах но не стана готино - напротив все по-зле е тази държава за целия преход не се промени с нищо или ако е то е с по-лошо отпреди за мен тази държава е изчерпана!! точка!! при първи възможен момент отивам далече оттука мое мнение
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Я съм си натурално странджанско българче де че одим по чужбината да стааме за срам. У назе сичко си имаме цветен телевизор топла вода и даже и пералня. Кат седна на масата се нагалтвам кат лилек и всичко мий наред.
                                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Working...
                                X