Известие

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

задължително , ама на определно място и не просто на Запад . Бих се преместил някъде на по топличко

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
      задължително , ама на определно място и не просто на Запад . Бих се преместил някъде на по топличко
      виж за по-топличкото и аз бих се замислил инак не
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Las Vegas ............ само предложение......

Comment

сестрата на жената живее в Лас Вегас , мисля лятото да и погостуваме

Comment

Запад?

Хареса ми поста на един колега по-горе, че тук по-зле няма да стане. И е прав. Просто нещата полека-лека стават по-бели, ако направим сравнение с преди 10, че и преди 5 г. На запад? Не ща и да чуя за Запада, бачкал съм като вол на Запад нискоквалифицирана работа (те директори и шефове нещо не търсят да си внасят от чужбина) и съм търпял само заради мисълта че тук ще си завърша образованието и ще съм човек с пари и положение. Както и стана Уверил съм се че освен студентите, на Запад бяга най-нискоквалифицираната работна ръка, хората от долния край на социалния спектър, хора без перспектива и надежди в БГ. Боли ме че е така щото съм родолюбец и не мразя никого но пък последно време се радвам, че от година насам се връщат обратно много, и си намират работа тук. На запад намаляха заплатите и текат протекции за собствените им граждани, докато постепенно в БГ те се вдигат, и няма друг курс. Сега ходя в чужбина само на почивка. Българите не сме като поляците да живеем цял живот на гурбет и да не ни пука - ние сме специфична нация и нас винаги нещо си ни влече към дома, софрата, запивките с многобройните роднини и безгрижието, което властва тук. А това на Запад никъде не можем да го получим...
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Отговор ДА, за да си направя магистратурата и после обратно в БГ

Comment

сестрата на жената живее в Лас Вегас , мисля лятото да и погостуваме
                Няма да съжаляваш

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  Отговор ДА, за да си направя магистратурата и после обратно в БГ
                  извинявай, ма тва е доста тъп ход... направиш ли магистратура там, няма да ти се мисли за насам... иначе си обречен пак...

и аз бих избягал на място в което основните грижи, които тук имаме са определени и има строг ред и правила по които се движат нещата, а в бг са ежедневните ни главоблъсканици. Това е... хората му викат стандарт на живот и имам чувството че навсякъде другаде в цивилизованият свят са по-подредени нещата отколкото в бг... силно се дразня от този факт и може би затова още съм тук и се старая да го преодолявам, някакси...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Да, разбира се. В страната на ченгета, доносници, крадци и мутри място за мен няма.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Аз ще цитирам една латинска поговорка с която веднага ще се сетите какво е моето мнение
                      “Ubi bene, ibi patria” / където е добре, там е родината
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Мойта родина е там където са парите... А особено след случката която ми се случи с най-голямо удоволствие бих се разкарал от БГ направо ми се драйфа от всички управляващи и разните им производни!!!

Comment

Все по-малко причини има, за да не се емигрира...
                          Съжалявам, че не съм го направил досега. Надеждата, че нещата в България ще се оправят, ме е крепяла.
                          Но, управляващите в тази страна, ми дават ежедневни доказателства, че това няма да се случи! Никога!
                          Имам доста примери около себе си, че нормалните хора в нормалните страни, могат да живеят достойно. Кога ще се случи това в България? След изборите? Едва ли....

Comment

Е, то само и единствено от нас зависи кой управлява и аккво рпави докато управлява. Ама ние сме силни само по кръчми и форуми и както е казано всеки народ си заслужава управниците.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              Е, то само и единствено от нас зависи кой управлява и аккво рпави докато управлява. Ама ние сме силни само по кръчми и форуми и както е казано всеки народ си заслужава управниците.
                              Може би репликата е към мен.
                              Нещата може и да се променят, но същите тези управляващи трябва да гласуват мажоритарната система. Кога ще стане това? Може би след гражданска война? Ако това е начина ...

Comment

Колега Търтей, донякъде си прав ама айде кажи за кого да гласуваме като всички са един дол дренки.Всеки гледа да си напълни джоба,пък другите ... дето имаше една приказка "да го ду...ат бедните".За жалост все още съм в тази държава, защо и аз не знам...
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X