Първоначално публикувано от pavlin
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЗА или ПРОТИВ Република Турция в ЕС
Collapse
X
-
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеМного хубав пост на колегата Мордохай само където няма много истина в него.
Напълно подкрепям, нашата нация е смесица от траки, славяни, прабългари и кой знае още какви.
това ми попадна, ако не си го чел, иначе има и други сайтове
http://www.bis.bg/entry.php?id=338522
тука има и други мнения, въобще ще видим
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9374Last edited by fred; d.m.y г., 23:07.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЕдно от последните проучвания на учени от БАН, ако не се лъжа, което ще завърши след години, потвърждава, че основният ни ген е от Памир, все пак за да бъде това доказано на 100% предстоят още изследвания:
това ми попадна, ако не си го чел, иначе има и други сайтове
http://www.bis.bg/entry.php?id=338522
тука има и други мнения, въобще ще видим
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9374
Иранците ни се падат нещо като чичовци, с грузините сме братовчеди, с повечето от руските националности също.
Ако ти е интересно потърси в national-genogrphic program информация.
А ето и още едно независимо изследване
Приятно четене
Макар да подозирам, че на много от пишещите тук колеги няма да им стане мноо приятно, че сме близки роднини с Руснаците.
Между другото доколкото знам, термина "славянство" си е плод на вековните имперски мераци на Русия! А в по новата история си е чисто пропаганден трик пак на ... айде да ги наречем нео-имперските мераци на болшевиките!
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолега, нищо няма да поевтинее или ако това се случи ще бъде съвсем незначително и едва ли турските носачи са решаващи за икономиката или за жизненият стандарт в България."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
ако наистина са толкова демократични в турция(както чета че някои хора са писали) що не си върнат кипър на кипърците...що не си признаят грешката..както са направили през 1974г. ква е гаранцията, че няма да искат и родопите..причини могат да се измислят винаги..
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеНито пък отсъствието на Т от ЕС...
---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Първоначално публикувано от vesko69 Покажи съобщениеако наистина са толкова демократични в турция(както чета че някои хора са писали) що не си върнат кипър на кипърците...що не си признаят грешката..както са направили през 1974г. ква е гаранцията, че няма да искат и родопите..причини могат да се измислят винаги..
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko69 Покажи съобщениеако наистина са толкова демократични в турция(както чета че някои хора са писали) що не си върнат кипър на кипърците...що не си признаят грешката..както са направили през 1974г. ква е гаранцията, че няма да искат и родопите..причини могат да се измислят винаги..
А ти чакай демократична Гърция или Сърбия да ти върнат пък нашите си покрайнини, Русия вънншния си дълг и т.н.Last edited by fred; d.m.y г., 19:44.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Искам да си внасям доматите и всичко което купувам с тировете от турция без мита. Сега само не ми скачайте.. Всички ги ядете тея домати, и всякакви други неща и това е така заради АЛЧНИТЕ български производители, дето не им дреме за качеството, а само за цената и само ревът как не им дават пари. Не всички са така естесвено на 90% са такива а това е крайно недостатъчно за да задоволи нуждите на пазара..Турците го правят от години без да им се дават пари и го правят качествено. Българите само мрънкаме, в това сме много добри да мрънкаме как другите са ни виновни. В момента можем само да гледаме от Турция как се правят некои някои неща.Най простият пример е ДДС-то.И понеже мен ме вълнуват храните като цяло..ДДС на храната в Турция е 4%.. Ние що плащаме за храната си по 20%...За всичко там е така, за нещата които са ти необходими да живееш ДДС-то е ниско.Така, че аз от икономическа гледна точка и от гледна точка на това, че искам в България да се продава евтини плодове и зеленчуци искам Турция да е в ЕС. Така на хората им е по добре, на крайния потребител.
В друга ситуация бих бил против, но страната ни е на такъв хал, че трябва храната да е евтина, да е най-евтиното нещо и парите ни да не отиват основно за нея.И ако има възможност тази храна да сстане още по-ефтина, аз съм за..Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеИскам да си внасям доматите и всичко което купувам с тировете от турция без мита. Сега само не ми скачайте.. Всички ги ядете тея домати, и всякакви други неща и това е така заради АЛЧНИТЕ български производители, дето не им дреме за качеството, а само за цената и само ревът как не им дават пари. Не всички са така естесвено на 90% са такива а това е крайно недостатъчно за да задоволи нуждите на пазара..Турците го правят от години без да им се дават пари и го правят качествено. Българите само мрънкаме, в това сме много добри да мрънкаме как другите са ни виновни. В момента можем само да гледаме от Турция как се правят некои някои неща.Най простият пример е ДДС-то.И понеже мен ме вълнуват храните като цяло..ДДС на храната в Турция е 4%.. Ние що плащаме за храната си по 20%...За всичко там е така, за нещата които са ти необходими да живееш ДДС-то е ниско.Така, че аз от икономическа гледна точка и от гледна точка на това, че искам в България да се продава евтини плодове и зеленчуци искам Турция да е в ЕС. Така на хората им е по добре, на крайния потребител.
В друга ситуация бих бил против, но страната ни е на такъв хал, че трябва храната да е евтина, да е най-евтиното нещо и парите ни да не отиват основно за нея.И ако има възможност тази храна да сстане още по-ефтина, аз съм за..Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеТака, че аз от икономическа гледна точка и от гледна точка на това, че искам в България да се продава евтини плодове и зеленчуци искам Турция да е в ЕС. Така на хората им е по добре, на крайния потребител.
Може би не сме били под гръцко "робство".......
Както и да е, по етническа тема не ми се спори....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКакто и да е, по етническа тема не ми се спори.....Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
за или против
Аз по-горе посочих политически, а и гледам tanatos също е посочил и чисто икономически доводи в подкрепа на неговото си мнение. Само че на него искам да му кажа че българите нямаме културата (считай пари) да си защитаваме родното производство, затова купуваме турски зеленчуци и преглъщаме, докато купуваме евтиното. Хвани кой да е човек на улицата и го питай какви зеленчуци предпочита да си купи, български или турски, всеки ще предпочете родното. Дори и при осезаема разлика в цената, пак предпочитам да си купя бг домати, все пак не купувам с тонове (ако се вярва на етикета им) и това и правя. Не съм толкова богат, че да наливам пари и в турската икономика и дъщерните и Доганови фирми.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
Comment