Известие

Collapse
No announcement yet.

ЗА или ПРОТИВ Република Турция в ЕС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
    Искам да си внасям доматите и всичко което купувам с тировете от турция без мита. Сега само не ми скачайте.. Всички ги ядете тея домати, и всякакви други неща и това е така заради АЛЧНИТЕ български производители, дето не им дреме за качеството, а само за цената и само ревът как не им дават пари. Не всички са така естесвено на 90% са такива а това е крайно недостатъчно за да задоволи нуждите на пазара..Турците го правят от години без да им се дават пари и го правят качествено. Българите само мрънкаме, в това сме много добри да мрънкаме как другите са ни виновни. В момента можем само да гледаме от Турция как се правят некои някои неща.Най простият пример е ДДС-то.И понеже мен ме вълнуват храните като цяло..ДДС на храната в Турция е 4%.. Ние що плащаме за храната си по 20%...За всичко там е така, за нещата които са ти необходими да живееш ДДС-то е ниско.Така, че аз от икономическа гледна точка и от гледна точка на това, че искам в България да се продава евтини плодове и зеленчуци искам Турция да е в ЕС. Така на хората им е по добре, на крайния потребител.

В друга ситуация бих бил против, но страната ни е на такъв хал, че трябва храната да е евтина, да е най-евтиното нещо и парите ни да не отиват основно за нея.И ако има възможност тази храна да сстане още по-ефтина, аз съм за..
    Човек, не може да сравняваш производството на домати в Турция и в България. Все едно да искаш от немците да произвеждат по качествено грозде от гроздето в южна Франция. Климата е много по- благоприятен в Турция. Това разбира се не означава, че тук не може да се постараят повече.
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Човек, не може да сравняваш производството на домати в Турция и в България. Все едно да искаш от немците да произвеждат по качествено грозде от гроздето в южна Франция. Климата е много по- благоприятен в Турция. Това разбира се не означава, че тук не може да се постараят повече.
      Обяснението би било твърде дълго, та, просто приеми, че не си прав. Конктртно за тази култура, тук е много по-подходящо.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
        Аз по-горе посочих политически, а и гледам tanatos също е посочил и чисто икономически доводи в подкрепа на неговото си мнение. Само че на него искам да му кажа че българите нямаме културата (считай пари) да си защитаваме родното производство, затова купуваме турски зеленчуци и преглъщаме, докато купуваме евтиното. Хвани кой да е човек на улицата и го питай какви зеленчуци предпочита да си купи, български или турски, всеки ще предпочете родното. Дори и при осезаема разлика в цената, пак предпочитам да си купя бг домати, все пак не купувам с тонове (ако се вярва на етикета им) и това и правя. Не съм толкова богат, че да наливам пари и в турската икономика и дъщерните и Доганови фирми.
        Всичко българско и родно любя,тача и милея...да ама не.. Българите що немаме пари да си защитаваме родното? Турците да нямат случайно некви "Сикиш фондове", че да развиват селското стопанство.Просто е държавата им помага. След като Българската държава НЕ помага на родните производители нема да има производство.В страната ни има няколко големи производители на домати дето са усвоили много пари от Еврофондовете. Първото качество на продукцията им е като Турското трето..Няма какво да говорим, това се отнася не само за доматите, краставиците, прасковите, дините и т.н. ,а за всичко. Турското е качествено, много по-качествено от Българското. Имат невероятен качествен контрол..България няма БДС..Така, че аз предпочитам ефтино и качествено и Турско, Гръцко, Полско.., отколното скъпо, със съмнително качестно и Българско. За мен е важно хората да са доволни и да могат да си позволяват всеки ден да имат на масата си пресни качествени плодове и зеленчуци. Разбира се, че ще се радвам ако предлагам повече българска стока, но на този етап това няма как да стане, поне не и в близкото бъдеще..

Обяснението би било твърде дълго, та, просто приеми, че не си прав. Конктртно за тази култура, тук е много по-подходящо.
        България е толкова подходяща за домати, колкото Сахара за водни ски..Трябва да престанем да си мислим, че имаме традиции в нещо различно от отглеждането на рози и производството на розово масло.Само там са ни традициите.
        Last edited by tanatos; d.m.y г., 20:14.
        Range Rover Vogue 4.4
        Rexton 270 cdi
        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение

Мога и още как..България е толкова подходяща за домати, колкото Сахара за водни ски..Трябва да престанем да си мислим, че имаме традиции в нещо различно от отглеждането на рози и производството на розово масло.Само там са ни традициите.
          Е и аз това казах де..
          Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Е и аз това казах де..

Pinky исках да цитирам извинявам се, корегирах го
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi

Comment

• Твърдо съм -- ЗА --
              Българин съм и от 10 години живея в Разград,бил съм и в Турция няколко пъти,за пръв път през 81г.
              Мога да твърдя че познавам отношението им към нас.
              Смятам че турците имат голям потенциал и ресурси,трудолюбив народ са,като нас,а политиците им са по умни от нашите.

Comment

• Аз съм против влизането на Турция в Европейския съюз. Ходил съм няколко пъти там и съм с много добри впечатления от страната, народа и овслужването. Мисля че Турция само и единствено ще загуби ако влезе. Това е достатъчно богата държава, която не се нуждае от нищо, още повече от рекетьорския европейски съюз!
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

• Я, едно по различно мнение - човека не иска Т да е в ЕС за нейно добро, а не за наше......интересно, интересно......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• твърдо против
                    AP 155 1.9TD-предишна,Opel Vektra b 1,6 16v-предишна,AP 156 1,8ts-настояща

Comment

• Първоначално публикувано от pionov Покажи съобщение
                      твърдо против
                      ..., защото... ?
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                        ..., защото... ?
                        Влязох във нов форум, видях произволна тема и реших да се изкажа и аз.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• имам си лични предубеждения към турците и няма как да ми се променят, а и турция в по голямата си част е в мала азия.това е моето мнение и няма кои да ме разубеди.имам и още доста доводи но е дълго за обяснение

Или почни да пишеш грамотно и да излагаш доводи, или започни да пропускаш този раздел. Благодаря.
                          Last edited by pionov; d.m.y г., 19:14.
                          AP 155 1.9TD-предишна,Opel Vektra b 1,6 16v-предишна,AP 156 1,8ts-настояща

Comment

• Приемането на Турция в ЕС би имало положителен ефект върху икономиката на ЕС. Турция е голяма държава, която има и голям пазар. От тази позиция едно евентуално й приемане е добро решение. От позицията на съседна държава при релната липса на граници обаче има и още една гледна точка. В Турция, пък била тя и светска държава, ислямизма е силно застъпен. Това определено е опасно - България и Гърция са двете християнски държави, върху които най-лесно и бързо ще могже да се насочи омразата на фанатици. Още повече, че и у нас има доста мюсюлмани, които може да се окажат податливи на фундаменталистки идеи. Още повече развявайки като знаме на футболен мач т.н. Възродителен процес (въпреки, че това нещо се е случвало във всички страни на Балканите - просто в България прекалено късно са се сетили за това).
                            Турците са хора като нас, но аз съм против приемането им в ЕС.
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• против

Бих искал да кажа аз как го виждам това "голяма държава която има и голям пазар". Да, така е, само че техния пазар се обслужва изключително от собственото им евтиното вътрешно производство. Турците произвеждат всичко - от галоши до коли, и задоволяват напълно собствения си пазар и собственото си търсене. Тука да добавя, че и турската държава се намесва с политика за подпомага тяхното си производство и услуги (та да държи ниски цени). Пример - туризма им. Така че не виждам как ще се научи закостенелия средностатистически турчин да купува не родното, а скъпия но качествен европейски дюнер който ще му предложи ЕС (кой ли ще го произведе) или пък скъпите но качествени европейски галоши които ще му предложи ЕС (кой ли ще ги произведе).
                              В периода 2004-06 разтоварвах тирове с всякаква турска стока, и тогава разбрах че те целят да имат положителен външен оборот (да изнасят повече, отколкото да внасят). Не отричам че евтиното си е евтино и предпочитано във времена на криза, но не виждам как турската газова уредба ще ми я продадат по-евтино в магазина, ако Турция влезе в ЕС и паднат митата за внос на турски стоки. Цената и няма да падне - това няма да го позволят нито турския дистрибутор, нито нашенския търговец който се усмихва мазно зад тезгяха.
                              Alfa 156 2.0 - ех,
                              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                                Бих искал да кажа аз как го виждам това "голяма държава която има и голям пазар". Да, така е, само че техния пазар се обслужва изключително от собственото им евтиното вътрешно производство. Турците произвеждат всичко - от галоши до коли, и задоволяват напълно собствения си пазар и собственото си търсене. Тука да добавя, че и турската държава се намесва с политика за подпомага тяхното си производство и услуги (та да държи ниски цени). Пример - туризма им. Така че не виждам как ще се научи закостенелия средностатистически турчин да купува не родното, а скъпия но качествен европейски дюнер който ще му предложи ЕС (кой ли ще го произведе) или пък скъпите но качествени европейски галоши които ще му предложи ЕС (кой ли ще ги произведе).
                                В периода 2004-06 разтоварвах тирове с всякаква турска стока, и тогава разбрах че те целят да имат положителен външен оборот (да изнасят повече, отколкото да внасят). Не отричам че евтиното си е евтино и предпочитано във времена на криза, но не виждам как турската газова уредба ще ми я продадат по-евтино в магазина, ако Турция влезе в ЕС и паднат митата за внос на турски стоки. Цената и няма да падне - това няма да го позволят нито турския дистрибутор, нито нашенския търговец който се усмихва мазно зад тезгяха.
                                Те да я приемат а нека да не паднат цените на турските стоки в България. От воле ти казвам, че цените ще са с с 15-20 % надолу. Както се промениха цените на стоките от Гърция когато ни приеах в ЕС, така ще стане и с Турската стока. Пък и по важно е бързооборотните стоки да са по евтини. Хората търсят най-необходимото и евтиното.
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi

Comment

Working...
                                X