If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много се дразня като чета такива неща. Залудо работи, залудо не стой е казал нашио народ. Само, че същият този народ е ПРОСТ, той затова е и беден. Какво като имаме голеееми заводи, 1дни от най-големите на балканите и 3-ти в света, ми тия заводи просто работят НЕРЕНТАБИЛНО. Работят по начин и с технологии отпреди 40 години и няма как да са конкурентни. За какво ни е Кремиковци, като трупа загуби и дългове към държавата, т.е към нас?! Понеже сме много богати, та затова всички ние плащаме, за да може гордостта на бг индустрията да работи (и да бълва отрови над Сф. съответно). Богатите държави затова са богати, защото там се работи ефективно. В бг често работим много, ама неефективно. БВП на глава от населението в много държави вече надхвърля 40 000 долара годишно, а това не става с кисело мляко и туризъм.
И какво селско стопанство имаме моля?! Кви са тия смешки. Ходи по Родопите да видиш как се гледат картофи. Ако мислиш, че това е начина... бъркаш жестоко. В САЩ фермерите са 2.5% от населението, но произвеждат 2 пъти повече от необходимата за 300-те милиона хамериканци продукция. Просто те работят много и по правилния начин, а ние само работим много.
А, и освен това много се краде. Софиянски докато беше кмет асфалтът в Сф. се правеше основно напролет и нарочно се полагаше в най-големите дъждове. Гледал съм ги и нарочно чакаха да завали, за да почнат. Пари на вятъра, но и общинарите доволни и асфалтиращите фирми също. Едни и същи улици се правеха всяка година. Този месец в квартала се асфалтират малки улички, които бяха станали непроходими, но по-важното е, че дойдоха, нарязаха и взе че заваля. Машините им стояха повече от седмица паркирани и едва когато изсъхна - асфалтираха и си тръгнаха. Ми то пък от нас си зависи кой ще решава как да се харчат парите ни. Като не искаме да избираме - няма и да се оплакваме.
ай малко разшифроване по твойте мисли.народът не е прост просто е много препатил и му е омръзнало от бунтарски истории.кво значи не рентабилно работещи заводи?те си бачкат точно по капацитет и план но уви,не и по тяхна сметка.начинът от преди 40г е защото ако е от сега то много хора да са история от тях.за дълговете на кремиковци и ти и аз го знаем от медиите така че....там си има кой да изчислява,нито моята нито твоята майка са шчетоводни кадри там за да знаем.за отровите над сф,и освен сф има други огнедишашти градове но това е друга тема.кво значи богати държави и ефективен труд?няма,богати щот виж историята на зад в годините и дори вековете,ам те само са плячкосвали.погледни в света колко са англо и германоговорящи и ще си отговориш щоза бвп пак са новинарски истории и няма смисъл да спорим.думата КРЕДИТ е май чуждица а?аааа,за селското ни стопанство много се ядосах,ай стига ве колега,то дан са само родопите у нас,аааа,1на добруджа стига да храни цяло бг.А И ,в холандия също,ама също си бачкат на ръка в селското стопанство.пък за хамериканците.....епа те са хамериканци а ние булгари.и пак за сф пишеш,стиг,има и други населени места не е само там цивилизация.а за асвалта що се полага на пролет?ам то ако е на зима трябва в 1 камион който носи асвалт да има по 5-6 работника да го разбиват и още толкова да го подгряват после.а и не си ли виждал че като го полагат се мокри,що,щот 1на от съставките му е цимент.?А ЗА УЛИЧКИТЕ ПАК У СФ КОЙ ПО-ТОЧНО?В ШИРОКОТО СОФИЙСКО ПОЛЕ НАВЯРНО,УЛИЧКИ В НОВОБОГАТАШКИТЕ КВАРТАЛИ?ТА ТАМ УЛИЦИТЕ СЕ ОБРАЗУВАТ СЛЕД ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗГРАДИТЕ.има ли още че му истървах края..............................
"ай малко разшифроване по твойте мисли.народът не е прост просто е много препатил и му е омръзнало от бунтарски истории.кво значи не рентабилно работещи заводи?те си бачкат точно по капацитет и план но уви,не и по тяхна сметка.начинът от преди 40г е защото ако е от сега то много хора да са история от тях.за дълговете на кремиковци и ти и аз го знаем от медиите така че....там си има кой да изчислява,нито моята нито твоята майка са шчетоводни кадри там за да знаем.за отровите над сф,и освен сф има други огнедишашти градове но това е друга тема.кво значи богати държави и ефективен труд?няма,богати щот виж историята на зад в годините и дори вековете,ам те само са плячкосвали.погледни в света колко са англо и германоговорящи и ще си отговориш щоза бвп пак са новинарски истории и няма смисъл да спорим.думата КРЕДИТ е май чуждица а?аааа,за селското ни стопанство много се ядосах,ай стига ве колега,то дан са само родопите у нас,аааа,1на добруджа стига да храни цяло бг.А И ,в холандия също,ама също си бачкат на ръка в селското стопанство.пък за хамериканците.....епа те са хамериканци а ние булгари.и пак за сф пишеш,стиг,има и други населени места не е само там цивилизация.а за асвалта що се полага на пролет?ам то ако е на зима трябва в 1 камион който носи асвалт да има по 5-6 работника да го разбиват и още толкова да го подгряват после.а и не си ли виждал че като го полагат се мокри,що,щот 1на от съставките му е цимент.?А ЗА УЛИЧКИТЕ ПАК У СФ КОЙ ПО-ТОЧНО?В ШИРОКОТО СОФИЙСКО ПОЛЕ НАВЯРНО,УЛИЧКИ В НОВОБОГАТАШКИТЕ КВАРТАЛИ?ТА ТАМ УЛИЦИТЕ СЕ ОБРАЗУВАТ СЛЕД ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗГРАДИТЕ.има ли още че му истървах края.............................." Хайде да по тълкуваме сега и твоите писания: Българския народ както каза един пич е малък, но за сметка на това е много прост. Било му омръзнало от "бунтарски истории", припомни ми поне една история за бунт от новата история, че не се сещам, а както всички знаем "no pain no gain". Виж за заводите си донякъде прав , че си работят по план, само че плановото стопанство се оказа не работещо и не способно да се конкурира с пазарното стопанство. За това на територията на България се построиха заводи които след разпадането на СИВ останаха без клиенти. "Кримиковци" е една от гигантските грешки на другарите, даже и те си го признават. Завод построен на плодородно поле, без собствени суровини за да работи, но за сметка на това на 300 километра от пристанище. През изминалите 20 години, че и преди държавата е наляла такова количество пари в този завод, че ако с половината от тях щяха да обезщетят всички работещи , че и децата им. Само че не, под претекст, че е антисоциална мярка закриването на този мастодонт на социалистическата икономика държавата налива още средства, които всъщност се източват от една шепа хора. За ефективността на труда виждам, че познанията ти обаче понакуцват, България има най-ниската производителност на труда в Европа и това е факт, а не имагинерно понятие. Развитите държави били колониални сили през вековете, донякъде си прав, но отново не съвсем- Швейцария, Финландия, Белгия, Швеция, Норвегия, Япония която е била тотално занулена след ІІ Световна война и т.н не се сещам също и за германо говорящи страни извън Европа или смяташ, че Германия дължи икономическото си развитие на робски експлоатираната Австрия- също една прекрасна и много развита в икономическо и социално отношение страна. Скандинавските държави са за пример за това как едни не особено богати страни в началото на миналия век в момента с най-висок стандарт на живот и най-добра социална система, но техните социалисти нямат нищо общо с нашите. Останалата част от поста ти е малко неразбираема, но за селското стопанство мога само да кажа, че навсякъде по-света в богатите държави то е дотирано. Селското стопанство не може само по себе си да изхрани населението на света тъй като населението се увеличава в геометрична прогресия, а добивите в математична. Изчисленията сочат, че ако населението на света се увеличава със сегашните темпове след 50 години ще е необходима още една Земя за да се изхранваме от продукцията на селското стопанство. За обобщение ще завърша , че положението в което се намира България е заради народа си. Нито сме работливи, нито сме природно интелигентни, но сме биволско търпеливи и завистливи и както каза колегата -прости. За съжаление тези ми думи ще се докажат на следващите избори.
"ай малко разшифроване по твойте мисли.народът не е прост просто е много препатил и му е омръзнало от бунтарски истории.кво значи не рентабилно работещи заводи?те си бачкат точно по капацитет и план но уви,не и по тяхна сметка.начинът от преди 40г е защото ако е от сега то много хора да са история от тях.за дълговете на кремиковци и ти и аз го знаем от медиите така че....там си има кой да изчислява,нито моята нито твоята майка са шчетоводни кадри там за да знаем.за отровите над сф,и освен сф има други огнедишашти градове но това е друга тема.кво значи богати държави и ефективен труд?няма,богати щот виж историята на зад в годините и дори вековете,ам те само са плячкосвали.погледни в света колко са англо и германоговорящи и ще си отговориш щоза бвп пак са новинарски истории и няма смисъл да спорим.думата КРЕДИТ е май чуждица а?аааа,за селското ни стопанство много се ядосах,ай стига ве колега,то дан са само родопите у нас,аааа,1на добруджа стига да храни цяло бг.А И ,в холандия също,ама също си бачкат на ръка в селското стопанство.пък за хамериканците.....епа те са хамериканци а ние булгари.и пак за сф пишеш,стиг,има и други населени места не е само там цивилизация.а за асвалта що се полага на пролет?ам то ако е на зима трябва в 1 камион който носи асвалт да има по 5-6 работника да го разбиват и още толкова да го подгряват после.а и не си ли виждал че като го полагат се мокри,що,щот 1на от съставките му е цимент.?А ЗА УЛИЧКИТЕ ПАК У СФ КОЙ ПО-ТОЧНО?В ШИРОКОТО СОФИЙСКО ПОЛЕ НАВЯРНО,УЛИЧКИ В НОВОБОГАТАШКИТЕ КВАРТАЛИ?ТА ТАМ УЛИЦИТЕ СЕ ОБРАЗУВАТ СЛЕД ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЗГРАДИТЕ.има ли още че му истървах края.............................." Хайде да по тълкуваме сега и твоите писания: Българския народ както каза един пич е малък, но за сметка на това е много прост. Било му омръзнало от "бунтарски истории", припомни ми поне една история за бунт от новата история, че не се сещам, а както всички знаем "no pain no gain". Виж за заводите си донякъде прав , че си работят по план, само че плановото стопанство се оказа не работещо и не способно да се конкурира с пазарното стопанство. За това на територията на България се построиха заводи които след разпадането на СИВ останаха без клиенти. "Кримиковци" е една от гигантските грешки на другарите, даже и те си го признават. Завод построен на плодородно поле, без собствени суровини за да работи, но за сметка на това на 300 километра от пристанище. През изминалите 20 години, че и преди държавата е наляла такова количество пари в този завод, че ако с половината от тях щяха да обезщетят всички работещи , че и децата им. Само че не, под претекст, че е антисоциална мярка закриването на този мастодонт на социалистическата икономика държавата налива още средства, които всъщност се източват от една шепа хора. За ефективността на труда виждам, че познанията ти обаче понакуцват, България има най-ниската производителност на труда в Европа и това е факт, а не имагинерно понятие. Развитите държави били колониални сили през вековете, донякъде си прав, но отново не съвсем- Швейцария, Финландия, Белгия, Швеция, Норвегия, Япония която е била тотално занулена след ІІ Световна война и т.н не се сещам също и за германо говорящи страни извън Европа или смяташ, че Германия дължи икономическото си развитие на робски експлоатираната Австрия- също една прекрасна и много развита в икономическо и социално отношение страна. Скандинавските държави са за пример за това как едни не особено богати страни в началото на миналия век в момента с най-висок стандарт на живот и най-добра социална система, но техните социалисти нямат нищо общо с нашите. Останалата част от поста ти е малко неразбираема, но за селското стопанство мога само да кажа, че навсякъде по-света в богатите държави то е дотирано. Селското стопанство не може само по себе си да изхрани населението на света тъй като населението се увеличава в геометрична прогресия, а добивите в математична. Изчисленията сочат, че ако населението на света се увеличава със сегашните темпове след 50 години ще е необходима още една Земя за да се изхранваме от продукцията на селското стопанство. За обобщение ще завърша , че положението в което се намира България е заради народа си. Нито сме работливи, нито сме природно интелигентни, но сме биволско търпеливи и завистливи и както каза колегата -прости. За съжаление тези ми думи ще се докажат на следващите избори.
за признаване на грешки не съм чувал,колкото и правдоподобна да звучи фразата-признат грях не е грях.заговорил си за производителност на труда или по-точно за ниска.ти дан си работодател или началник?е 1вото със сигурност не си щот караш алфа.за извън европа говорящи на дойч...........я виж на картата хитлер до каде е стигнал и ще си върнеш мислите обратно.ай,що ли спорим за нещо което ти го възприемаш по 1 начин а аз го разбирам по друг и е факт.1но не мога да разбера у мнозина хора у нас.има хора които харесват дадена партия и управление от самата не и го потвърждават,но не мога да разбера другите май и ти си от тях,де само хулят но нищо конкретно за това което хвалят.нима в тяхните идеи се ражда безкомандно население изпълнено с тотално мародеро-рецидив управление или изобщо родовообщинен строй в нова фаза по-модерен и по-съвременен но толкова еднозначен като предишния.
Приятелю, с удоволствие бих се впуснал в едно спорче с теб по тази тема, но повярвай ми начина ти на изразяване, а и на писане са просто кошмарни. Ако се изразиш разбираемо с удоволствие ще ти отговоря, надявам се не си от обидчивите.
Приятелю, с удоволствие бих се впуснал в едно спорче с теб по тази тема, но повярвай ми начина ти на изразяване, а и на писане са просто кошмарни. Ако се изразиш разбираемо с удоволствие ще ти отговоря, надявам се не си от обидчивите.
"Приятелю" с великолепен "начин на изразяване и на писане"... понеже реших, че имам някакви пропуски в знанията си по математика, реших все пак да ги попълня като питам Google какво е "математична прогресия". Понеже не намерих отговор... ако може да ме просветлите някак си какво всъщност е математична прогресия... или съм прекалено ниско за интелектуалното Ви ниво и не заслужавам вниманието Ви?
Надявам се и Вие да не сте от обидчивите!
Have A Nice Day
o/_______\o
(Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
[]=о===о=[]
Пичове,колеги, хич ама хич не ми харесва как мислите. Да оставим на страна това,че членувам в ГЕРБ-90% от вас разправят само ,че тия не стават,ония не стават,тия са еди какви си ония също.Същите ти 90 % от вас няма да излязат да гласуват и точно те се оплакват после и кършат ръце "Ми тоо няма работа...Ми то държавата така иначее"Така е щото когато си бездарен и мързелив се ти е виновен някой.НЕ агитирам.Казвам само да гласувате по съвест,защото мили мои колеги така ще духнем таратора ако в тая криза дойде калпаво правителство,че това сега ще ви се стори като пионерски лагер.Осъзнаите се ей.
П.С Лозунгът над една мина преди 30 год бил: "Всеки комунист-под земята!" Това си е факт,аз само го посттнах,нищо лошо не им мисля на хората
ами лидера на партията във която членуваш какъв е?маи и тои е от бившите само че пребоядисан аз ще гласувам ама не за Боико а и ще продължаваме да си духаме супата още 20 години докато цялото съдържание на парламентарната зала не се смени със ново което да има свежи идеи за развите на държавата и същото се сведе до максимум 50 човека
точно вече няколко пъти се замислям в/у писането ми и съответно начина ми на изразяванещо ве,кво толкова не ме разбираш?а и не съм обидчив,по-точно съм обичлив.а и в спора се раждат много истини,стига да имаш сили да ги разбереш.все пак покажи ми нещо което съм го писал на неразбираем,селски език.я,я,ама към кого все пак става въпрос,щот и друг колега май те е апострофирал?
fade моят google търси по-добре http://www.math10.com/bg/algebra/ari...ogression.html аритметиката е част от математиката и затова е по-правилно да се каже -аритметична прогресия за което поднасям извиненията си.
Galinves71
"Защо е добре да сме грамотни?
Вярно, че всички бързаме твърде много, че да четем втори път и не сколасваме да сменим клавиатурата, но това не трябва да бъде правилото, а по-скоро изключението. И тъй като за да научиш едно нещо, на първо място ти трябва мотивация, ето няколко идеи за надъхване:
- и преди, и сега добрата писмена култура е белег за добро образование и дори интелигентност
- често липсата на добра грамотност може да нанесе удари на вашата репутация като добри професионалисти в друга област
- грешките в правописа могат да спънат професионалното ви развитие.
- бъркането на пълен член може да е аргумент за поставяне на оценка с една единица по-малко на дипломната ви работа за завършване на висше образование (виждал съм с очите си)
- ако не внимаваме как пишем (а и как говорим), можем да причиним някои смешни ситуации, които обикновено са за наша сметка..." http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...BE%D1%81%D1%82
fade моят google търси по-добре http://www.math10.com/bg/algebra/ari...ogression.html аритметиката е част от математиката и затова е по-правилно да се каже -аритметична прогресия за което поднасям извиненията си. ...
Колега BLUE1 извинението Ви не се приема! Дори от него прозира арогантността Ви... Знам много добре какво е аритметиката и сарказмът ми беше насочен към нещо друго! Ако сте толкова интелигентен колкото си мислите... би трябвало да сте разбрали подтекста! Лошото е, че постът Ви не показва, че сте го разбрали или може би освен арогантен сте и... горделив?
Лично аз не толерирам такова отношение към когото и да било, затова и реагирам по този малко... наивен начин, като разбира се рискувам да си навлека предупреждение!
Have A Nice Day
o/_______\o
(Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
[]=о===о=[]
драчкате се безмислено.я си викнете у чата в съответната тема по 1на наздравица и готово.явно всички искат промяна в българския живот но,не зная дали и този път ще е за хубаво ако има такава.
Колега BLUE1 извинението Ви не се приема! Дори от него прозира арогантността Ви... Знам много добре какво е аритметиката и сарказмът ми беше насочен към нещо друго! Ако сте толкова интелигентен колкото си мислите... би трябвало да сте разбрали подтекста! Лошото е, че постът Ви не показва, че сте го разбрали или може би освен арогантен сте и... горделив?
Лично аз не толерирам такова отношение към когото и да било, затова и реагирам по този малко... наивен начин, като разбира се рискувам да си навлека предупреждение!
Виж сега, няма смисъл да се заяждаме и да си доказваме кой е по-голям юнак, щото и тази тема ще се изроди, както повечето във форума. Постът на колегата galinves71 е трудно разбираем, това е факт. Нека се опитаме да спорим само по темата, за да стигнем до някаква "истина".
Абсурдно е да се твърди, че Германия дължи богатството си на завладените през Втората световна страни. През 1945г. немската икономика е била срината до такава степен, че хората са вадели червеи изпод паветата, за да оцелеят. Заводите са били тотално унищожени, 20 млн. от работоспособното население са загинали. Въобще, тръгнали са от нулата и даже под нулата. Япония - същата работа. Нашето положение през 1989г. няма нищо общо. Нашият проблем е, както казах и по-горе, че народът ни е прост и неинформиран. Гледам сега рекламите на БСП по ТВ, където някакви баби изкуфели обявяват колко са доволни от Станишев. Пенсиите им били 120 лева, а при Костов - 60. Ами Костов какво завари 1997г. след управлението на БКП?! Хиперинфлация, долара = 3 000лв., мутри и рекет на всеки малък бизнес. Големите заводи - държавни и източвани от групировки, като Мултигруп, никакви външни инвестиции. Колко да са пенсиите?! А и оттогава минаха 12 години, тя само инфлацията за тоя период е толкова бе, смех. Освен това били вдигнали минималната заплата с некви драстични проценти. Хахах, ми то и първолаците знаят, че минималната заплата се използва само за счетоводни и статистически цели, бе. Кой работи за 200 лева или колкото е там МЗ?! Средната заплата си е пак мизерна и така ще е, щото сме прост народ.
Милен Велчев, като министър на финансите го бяха снимали да играе карти на яхтата на най-големия контрабандист в Монако, издирван в момента. И кво - на миналите избори царят пак влезе в парламента. Тук във форума чета колко бил велик.
Втори пример за политически чадър. Тук просто нямам думи. Човекът си загражда 70 кв.км. и не пуска в тях никой, дори органите на властта. Обикаля България с охрана с бронежилетки и автомати и държавата уж не може да го спре. И кво... БКП е втора полит. сила. Ми, нормално е да сме бедни.
П.С. И Жан твърдеше, че държавата не може толкова лесно да се справи с мутрите, пък Костов ги смачка за няколко месеца. Ама нали като ни мързи да мислим е по-лесно да кажем, че всичките са маскари...
Comment