Известие

Collapse
No announcement yet.

Неграмотността - защо се разраства

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първият пост. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34787

"КОЛЕГИ зравеите.Никои можели да ми каже кои датчик управлиава електрониа смукач.И другото по жажно нещо е защо като ми дигме температурата на 93 градоса колата буквално се бобарква.Мени обороти губи мосхност не варви как триабва."
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

На Търтея нищо му няма! Аз също влизам във тона на съфорумниците или ги иронизирам /в повечето случаи без да ме разберат/,но общата неграмотност идва от училището и обществото ,така ,че не можем да обвиняваме никой. Единствено Модераторите могат да реагират овреме във Форума. И пак - не можеш да санкционираш или наказваш всеки който не пише правилно.Вярно ,че е мъка да се чете,но уличният език е почти официален.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Хах точно Търтей каква тема пуснал!
        ето малко бисери от Търтего

"ут сладус ли лепнити бря?
        фуу
        нема съ дуближавъм дан зълепнъ"

"аа
        имутиката с фцата рулира"

и други подобни .. хех
        Основната разлика м/у Търтея и тези, които визира темата, е, че той е в състояние да пише правилно, когато поиска. За останалите това не е възможно, дори и с отворен учебник по българска граматика пред него
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Българите като цяло никога не са били кой знае колко грамотни, по-лошото е че нивото на общата ни култура е крайно ниско.В същото време в геометрична прогресия расте бруталната простотия, защо ли?
          Ами защото я търпим . Търпим до дупка например
          500 гробство,после: 45 г социализъм безЗаконие,корупция, неграмотност, простотия, унижения, подигравки, икономически кризи, брутално лихварство и още куп неща... Търпелив народ сме...
          Last edited by dimo; d.m.y г., 00:10.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

За мен една от основните причини за неграмотността е, че не се четат книги.
            Четенето на книги развива комплексни качества. От една страна се развива въображението, от друга придобиване на знание за богатството на езика и не на последно място усъвършенстване на фотографската памет, която притежава всеки и помага при съмнение за правописа на думите.
            Друг момент е обучението. Граматиката е сухарска наука, но поднесена по подходящ начин може да бъде интерестна, но все по-трудно се намират такива преподаватели.
            Телевизията и компютрите са изкушение за всеки, защото поднасят на готово и смляно цялата информация и притъпяват необходимостта за придобиване на знания по друг начин. Затова са и лесно средство за манипулация.
            И може би, най-важната причина - осъзнаване на необходимостта от познанието на езикът и в частност правописа.

Не съм си правил синтактичен и морфологичен анализ на изказването, за което моля да бъда извинен.
            Last edited by търтей; d.m.y г., 19:07.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Преди години след матури и кандидат-студентски кампании се появяваха "бисери" от работите по български език и литература . А вече никой не публикува такива - просто станаха прекалено много , може да се каже , че ежедневно ни засипват ...
              Оправията е там някъде ... евентуално в бъдещето .
              sigpicAlfa Romeo 156 2.0 TS Selespeed

Comment

там в предната заключена тема нещо е споменато за наказания и триене.ам то тогава няма да останат посетители ве а и друго,там за малки и големи буквички.можеш 100 главни букви да нашляпаш и толкова още глупусти да си надраскал.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                  там в предната заключена тема нещо е споменато за наказания и триене.ам то тогава няма да останат посетители ве а и друго,там за малки и големи буквички.можеш 100 главни букви да нашляпаш и толкова още глупусти да си надраскал.
                  А теб не мога да те разбера , честно . Защо държиш да парадираш с ... не знам как да го нарека това . Не знам какво ти пречи да натиснеш "Shift"-a за да сложиш главна буква , а в същия момент слагаш запетайки . Интересно ми е защо ? Не си от хората , които не знаят къде се слага запетайката , а нарочно пишеш "равно" ...

Comment

Първоначално публикувано от wallbanger Покажи съобщение
                    А теб не мога да те разбера , честно . Защо държиш да парадираш с ... не знам как да го нарека това . Не знам какво ти пречи да натиснеш "Shift"-a за да сложиш главна буква , а в същия момент слагаш запетайки . Интересно ми е защо ? Не си от хората , които не знаят къде се слага запетайката , а нарочно пишеш "равно" ...
                    батка,всичко ми е писнало вече не разбираш ли?мога всики там дето ми правят забележки за щяло и не щяло да ги накъсам от терминология и правописоговор но не искам.по-горе беше споменато от 1 колега че търтея прави забележки а в своите постове ги допуска самият той.нека се огледаме 1во и тогава.готин народ сме но сме кучета,не обръщаме внимание на което трябва а точно обратното.ще ми гледат ква буква слагам,неща,ако искат нито 1 пост да не ми публикува,не извършвам престъпление.2 пъти съм се явявал на тест за интелигентност и 3 пъти на психо тест,издържани без проблем така че.ай че пак се увличам.много съм труден за разбиране но който ме е разбрал и те са много винаги са разчитали на мен и моите качества и способности,но това е друга тема.

Comment

Дали правим разлика между диалект, езикови заигравки и неграмотност?
                      Май някои колеги не.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                        батка,всичко ми е писнало вече не разбираш ли?мога всики там дето ми правят забележки за щяло и не щяло да ги накъсам от терминология и правописоговор но не искам.по-горе беше споменато от 1 колега че търтея прави забележки а в своите постове ги допуска самият той.нека се огледаме 1во и тогава.готин народ сме но сме кучета,не обръщаме внимание на което трябва а точно обратното.ще ми гледат ква буква слагам,неща,ако искат нито 1 пост да не ми публикува,не извършвам престъпление.2 пъти съм се явявал на тест за интелигентност и 3 пъти на психо тест,издържани без проблем така че.ай че пак се увличам.много съм труден за разбиране но който ме е разбрал и те са много винаги са разчитали на мен и моите качества и способности,но това е друга тема.
                        Е добре, писнало ти било, ама докато ти прочета 8-те равни реда, не мога да те разбера къде започваш и къде свършваш. Колкото и да имам доброто желание.
                        Пък айде да не си мерим тестовете, че ще стане като в една тема от "Тунинг и рацинг"...
                        Малко старание и желание се иска. Щом аз мога, значи и ти можеш, нали? Или греша?

Comment

Искате ли да пусна матурата по БЕЛ и да видим кой колко знае ахахаха
                          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Ами дай да видим, на мен ми е интересно.
                            Аз смея да твърдя, че пиша по-правилно от 99.99% от завършилите тази година гимназисти.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Ами дай да видим, на мен ми е интересно.
                              Аз смея да твърдя, че пиша по-правилно от 99.99% от завършилите тази година гимназисти.
                              Тоя 0,01% за първите трима на олимпиадата ли ги остави

Comment

E, идеални хора няма, въпреки че аз съм много близо до съвършенството!
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X