Известие

Collapse
No announcement yet.

Неграмотността - защо се разраства

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Неграмотността - защо се разраства

Не мога да проумея защо неграмотността едва ли не се издига в култ.
    Писането по идиотски начин, без елементарно спазване на каквито и да било норми, е едва ли не мода...
    Защо аджеба се питам?
    Толкова ли не обичаме родния ни език и страна?
    Няма да цитирам Паисий, ама май сме отново в същото положение, че ни е срам от нещо.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    ...
    Толкова ли не обичаме родния ни език и страна?
    Няма да цитирам Паисий, ама май сме отново в същото положение, че ни е срам от нещо.
    Задаваш отговори, май!
    И не мисля, че е мода, просто толкова си могат. Това си личи най-много като започнат да се стараят, нема такъв смех!
    Всъщност съм убеден, че защитниците на "свободното писане" просто не могат да пишат правилно, разбирай- грамотно. И носят "от девет кладенеца вода" за да се оправдаят.
    Last edited by bager; d.m.y г., 15:23.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Защо ли... защото е поредния начин за помпане на самочувствие чрез погазване на обществени норми което може да мине безнаказано.
      Масово става мисленето - къф е тоа, че ши ми кае как че пишем... язе ке сум кУуЛ и нема се дам.
      И покрай това мислене се губи и малкото знание за това как се пише правилно.
      А от там нататък следват кладенците, чак от там нататък.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не знам какво става,но тука във форума има хора които не знаят ,че вместо да се пише ШТ хората са измислили Щ,другото което ме дразни е,че се пише В при положение,че следващата дума започва с В или Ф,друг пример "аз сАм Алфист" ,и още много като тези,за които не ми се занимава да пиша

Плаша се .... , не може в 21-ви век и при положение,че вече сме "Европейци"
        да се пише се едно си е на село в кочината и говори на свинята
        Last edited by diapper; d.m.y г., 15:28.
        Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          ...И не мисля, че е мода, просто толкова си могат. Това си личи най-много като започнат да се стараят, нема такъв смех!...

П.П. Не пиша с думи, за да не съм първия с изтрит пост в раздела.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Защо ли... защото е поредния начин за помпане на самочувствие чрез погазване на обществени норми което може да мине безнаказано.
            Масово става мисленето - къф е тоа, че ши ми кае как че пишем... язе ке сум кУуЛ и нема се дам.
            Точно обратното е според мен! Модата и кУУл-а са "кладенец", поговори с някой учител, ще разбереш.
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Щото мое, е за т'ва.
              Един човек като е наредил 30 лазарника без да проумее защо трябва да се пише грамотно, определено няма да го проумее и от форума.

Здобих, Зглобявам, кЪпак, тЪбло, ве4е,
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Мда ... , а лошото е че наистина си е масово това явление,особено сред подрастващите. Много от тях , наистина грамотни , само и само да са на една вълна с другите , просто започват да се държат , пишат и т.н. като останалите , за да не са по-различни . Нормалното говорене и писане май не са на мода в наши дни .
                sigpicAlfa Romeo 156 2.0 TS Selespeed

Comment

И гадното използване на 4 и 6 в мн.от думите.
                  0888515205

Comment

Защото сме проста нация, е за тва!
                    Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Мат'ряла е лош...

Юздите отдавна са изпуснати според мен. 100% ограмотяване на народа няма да има никога. Виж поне малко да се вдигне стандарта можеби има шанс..., но за тези които тепърва ще се раждат.

Ай ся
                      Last edited by търтей; d.m.y г., 16:21.
                      2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

"Нашата младеж обича разкоша, тя е глупаво възпитана, надсмива се над началството и съвсем не уважава възрастните. Нашите днешни деца станаха тирани, те не стават, когато в стаята влезе възрастен човек, влизат в пререкание с родителите си. Направо казано, те са много лоши."
                        - Сократ (470-399 г.пр.н.е)
                        и още един:

"Загубих всякаква надежда относно бъдещето на нашата страна, ако днешната младеж утре поеме в свой ръце управлението, тъй като тази е непоносима, невъзможна, просто ужасна."
                        - Хезиод (720 г.пр.н.е.)
                        Нещо като крайъгълен камък преди да продължите нататък с коментарите по темата колеги.

А моето лично мнение по темата "Защо неграмотността се разраства" е:
                        Такава е реалността и тя не се нуждае от приказки, а от действия за да се промени! Няма какво да се коментира! От близо 3 години следя форума и мнението ми за повечето модератори е, че са достатъчно ерудирани и грамотни хора, има си и правила. Няма какво да се коментира, а "изпълнителната власт" просто да заработи и да следи за правилата. Ако това стане в един форум после във втори, трети... може пък и в държавата след време да се случи! Подобна тема имаше миналата година и във форума на Citroen така, че нищо ново под слънцето. Предполагам, че в този форум има и други участници които са регистрирани и в други автомобилни форуми, много добре знаят какви железни и безкомпромисни правила и мерки има в тях. Няма да коментирам и какъв е тона в "презрените" VW и AUDI (всъщност аз много уважавам и двете марки)
                        Успех!
                        Last edited by търтей; d.m.y г., 16:39.
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

Все още се намират хора, които пишат правилно.
                          Другите обаче са много и настъпват с обезпокоителни темпове, а спасение няма.

Лично за мен, това което ме притеснява е, че все повече и повече подминавам с безразличие, когато срещна нещо написано неграмотно. Уморих се да обръщам внимание и да се опитвам да променя света - не става и това е.
                          Вече нямам и желание да се занимавам, дори и да се подигравам на такива индивиди, защото ползата е нулева.

Ще се опитвам до последно да пиша правилно, пък света нека върви на майната си, не ми пука вече.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

То правописа или липсата на такъв е май най-видимата форма на неграмотността, която се шири. Останалата част е още по-страшна.

А Защо се разраства? Ще опитам да обясня с един пример - опитвам се понякога да дам малко информация за нещо на моя племенник. И той просто отговаря: 'Не ми казвай, не искам да знам'. Това предполагам важи и за други деца.
                            Last edited by didod; d.m.y г., 16:58. Основание: допълнение
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Хах точно Търтей каква тема пуснал!
                              ето малко бисери от Търтего

"ут сладус ли лепнити бря?
                              фуу
                              нема съ дуближавъм дан зълепнъ"

"аа
                              имутиката с фцата рулира"

и други подобни .. хех
                              Last edited by code; d.m.y г., 17:37.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X