Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Значи все пак няма начин, може само на теория

Съвсем забихме в утопиите
    Е аз затва от маса време насам нон стоп приказвам, че е важно да се мисли като се гласува, ама селтика е тъпо нещо шгое.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Така. Ситуацията сега е такава.
      Само дето ако сме повече такива кретени дето живеят в Кривохуй и поликлиника ще има, и училище и даже може и кино да ни направят, представи си.
      Точно по теорията на свободния пазар - щом има търсене ще се появи и предлагане.
      Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
      Само че няма как да се случи. Няма как да се създаде критична маса от жители и други необходими предпоставки.
      Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      ...За целта има държава с регулаторни възможности...
      ...аз затва от маса време насам нон стоп приказвам, че е важно да се мисли като се гласува, ама селтика е тъпо нещо шгое.
      Ясно е, че държавата ако реши, може от Кривохуй да направи приличен и добре развит град. От какъв зор обаче трябва да го направи? Защото София се е пренаселила? Глупости! Има множество градове по света, в пъти по-големи от наше село, но в тях се живее добре. Няколко европейски града с големината на София са в челото на ежегодната класация за най-добрите места за живеене в света. Можело, значи!

От твоята теория излиза, че като сме некадърни да си оправим кочината, отиваме да серем другаде и - готово. Нали като се съберат достатъчно "кретени" да се преселят в Кривохуй, там ще дойдат циганьорите да бачкат по строежите, щото треа да има апартаменти и/или къщи. Нали ще трябва да има и всякакви други професии като бакали, дюнерджии, гумаджии, мивкаджии, таксиджии, рейсаджии, камионджии и прочее, които се упражняват от хората, наричани от теб "селтици"? И понеже винаги част от тях ще са прасета, независимо от кой край произхождат, Кривохуй също ще се осере. Вместо един голям кенеф, ще имаш един голям и един малък. И накрая ще се питаш "абе всъщност защо ги ядохме тия лАйна?"
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Ти вярваш ли, че София ще се оправи?
        Щото аз не.
        България е с ограничен брой хора - може да поеме два три големи града и нещата да се що годе в разумни граници при сегашното ниво на управляващи с пилешки мозък. Ама като половината страна се бута в едно село - еми не стаа братче.

Т.е. наше село до 1-1,5 млн се ядва - ама 3 + приходящи некси вече е ту мъч.
        И понеже суте сме лакоми и в парламента само продажници - е просо ще цицат от два три големи града вместо от един.
        Иначе да 2-3 мл (зависи от кой ги брои) жители е нищо за нормален град в нормална страна. Ама ние сме далече от нормалността. Тука две фирми има за чипове и си мерят пишките като пощкърлели, ние говорим 3 млн маймуни да живеят заедно.

ПП Селтичността не зависи от месторождението и образованието. Мое и дюнери да продаваш и да не си. Мое и три виШи да имаш и да си.

Comment

Ясно е, че държавата ако реши, може от Кривохуй да направи приличен и добре развит град. От какъв зор обаче трябва да го направи? Защото София се е пренаселила? Глупости! Има множество градове по света, в пъти по-големи от наше село, но в тях се живее добре. Няколко европейски града с големината на София са в челото на ежегодната класация за най-добрите места за живеене в света. Можело, значи!

От твоята теория излиза, че като сме некадърни да си оправим кочината, отиваме да серем другаде и - готово. Нали като се съберат достатъчно "кретени" да се преселят в Кривохуй, там ще дойдат циганьорите да бачкат по строежите, щото треа да има апартаменти и/или къщи. Нали ще трябва да има и всякакви други професии като бакали, дюнерджии, гумаджии, мивкаджии, таксиджии, рейсаджии, камионджии и прочее, които се упражняват от хората, наричани от теб "селтици"? И понеже винаги част от тях ще са прасета, независимо от кой край произхождат, Кривохуй също ще се осере. Вместо един голям кенеф, ще имаш един голям и един малък. И накрая ще се питаш "абе всъщност защо ги ядохме тия лАйна?"
          Коки, хем си прав, хем не съвсем. Това за което говориш в момента избива поразително към нашата действителност, но тя може и трябва да се промени.
          Затова съм съгласен с Търтея - трябват хора с воля, акъл и дЪ, за да станат нещата както искаме. В случай че правилата се спазват от масата хора, както е в някои страни, по които въздишаме, тук също може да е чисто, подредено и без задръствания. Дали опира до манталитет, не знам... знам че щом някъде си на запад или на изток може, значи и тук може!
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Ти вярваш ли, че София ще се оправи?
            Щото аз не.
            Къде съм казал такова нещо? Напротив, аз твърдя, че след като не можем да оправим едната барака, няма да можем да оправим и другата, а ти вярваш, че може със старите курви нов бардак да направим. Проблемът е в курвите, а не в бардака.

Ама като половината страна се бута в едно село - еми не стаа братче.
            У Гречко става. Половината гърчоля живеят в Атина, а градът не е никак лош. Проблемът не е в естествения процес на миграция от цялата страна към столицата, проблемът е в циганията, която мнозинството от нас носят със себе си където и да отидат.

Т.е. наше село до 1-1,5 млн се ядва - ама 3 + приходящи некси вече е ту мъч.
            Първо, цифрите не са точни. Второ, кое се ядва е доста субективно понятие.

Иначе да 2-3 мл (зависи от кой ги брои) жители е нищо за нормален град в нормална страна. Ама ние сме далече от нормалността...
            Да, но затова трябва нещо, което "открива болката и атакува право в целта (Съдържа ибупрофен. Преди употреба прочетете упътването.)", а не да лекуваш симтпомите вместо болестта. А ако не можеш да лекуваш болестта, просто се примиряваш или ... теглиш една .. и си вдигаш чукалата.

Селтичността не зависи от месторождението и образованието. Мое и дюнери да продаваш и да не си. Мое и три виШи да имаш и да си.
            Знам.

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:56 ----------

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
            ...трябват хора с воля, акъл и дЪ, за да станат нещата както искаме. В случай че правилата се спазват от масата хора, както е в някои страни, по които въздишаме, тук също може да е чисто, подредено и без задръствания.
            И това ако не е утопия ...

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
            ...знам че щом някъде си на запад или на изток може, значи и тук може!
            Това казвам и аз - не е проблемът в мястото - тук или там, в София или в Кривохуй. Проблемът е в матряла. Ако всичките 2 млн. се вдигнем от София и отидем в някой хубав град, ще го осерем и него за нула време. Колко му е
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Вие двамата не сте ли се наприказали вчера наживо
              Обърнахте го баш на чат тука
              Пчелицо, приеми го, че каквото и да се прави естествената миграция е от малките населени места към по-големите, просто такава е тенденцията. За ограничаването трябват изкуствени мерки, които що пък да се правят - който не му харесва тръгва да търси спокойствие на сеУо.
              И все пак човек е социално животно. Свиква на динамиката и после няма връщане назад. Големият град предлага повече гадни преживявания, но пък и в него се чувстваш повече жив.
              146 1.6 TS '00
              156 2.4 JTD '01

Comment

• Оня тиквеник вчера се покри и не дойде, както и ти впрочем. :Р

Мен миграцията не ми пречи.
                Пречи това, че няма мисъл в мигрирането, пречи презасторяването с по 2 метра между блоковете и пълна липса на зеленина, пречи идиотската организация на движението, пречат тъпите селтици къде избиват комплекси у градо.

Comment

Това не е съвсем така, защото огромен брой хора живеят в София без адресна регистрация и не плащат местни данъци и такси. По-скоро плащат останалите данъци, които отиват в държавния бюджет.

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Ако имаш в предвид студентите, те също плащат студентски такси които отиват в общината.

Оня тиквеник вчера се покри и не дойде, както и ти впрочем. :Р

Мен миграцията не ми пречи.
                  Пречи това, че няма мисъл в мигрирането, пречи презасторяването с по 2 метра между блоковете и пълна липса на зеленина, пречи идиотската организация на движението, пречат тъпите селтици къде избиват комплекси у градо.
                  Значи проблемът не е в тези които се преселват а в тези намазани чичковци на които всеки се кланя и които вместо да уредят начина на живот в града чрез въвеждане и спазването на определени закони създават още по-голям хаус като взимат подкупи за щяло и нещяло.
                  Така че тези които имат претенции да не обвиняват обикновените хора дошли да си искарат хляба или тези които са дошли да се образоват и развиват ами да мрънкат на общинската администация.
                  Last edited by търтей; d.m.y г., 19:15.

Comment

• А аз все си повтрям, че вината ни е обща, както каза другаря Лилов, на другарите депутати в комунистическия парламент -Всички вкупом съгрешихме и вкупом излишни станахме.
                    Та това е от Библията, нищо ново.
                    Е все пак не може да се отрече вината на провинцията, която е един от стожерите на БКП/БСП и допълнително допринесе за пропадането в пропастта..Или както съм си писал в подписа да вървим нагоре, по стълбата, която води надолу.То това е от един роман, ама друга песен, както обичам да казвам
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      А аз все си повтрям, че вината ни е обща, както каза другаря Лилов, на другарите депутати в комунистическия парламент -Всички вкупом съгрешихме и вкупом излишни станахме.
                      Та това е от Библията, нищо ново.
                      Е все пак не може да се отрече вината на провинцията, която е един от стожерите на БКП/БСП и допълнително допринесе за пропадането в пропастта..Или както съм си писал в подписа да вървим нагоре, по стълбата, която води надолу.То това е от един роман, ама друга песен, както обичам да казвам
                      A знаеш ли колко от наследниците на хората от БКП/БСП се смятат за баш софиянци сега и плюят срещу т.н. селяни.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                        A знаеш ли колко от наследниците на хората от БКП/БСП се смятат за баш софиянци сега и плюят срещу т.н. селяни.
                        Колко?
                        И това какво общо има с темата? Която не е София срещу прованса, ако все още не си успял да разбереш ;

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Колко?
                          99.9 %

п.с. Сори за спама, но не се сдържах .

Comment

• Няма да цитирам,ама си знаете за какво говоря!
                            Атина е колкото София,че и по-малка,като площ,но там има 3-4 пъти повече население.Пълен кенеф е и още преди 10-12 години се обикаляше часове за да паркираш.Омония съм я виждал(централния им площад) така осрана,както не са и гетата в София.Но това не е проблема.Там се живее значително по-добре,отколкото у наше Село!
                            Защо ли!?
                            Ами защото има ясни правила и хората се СТРЕМЯТ да ги спазват.Полицията пък помага,а не глобява за щяло и нещяло!
                            Хората пък не си режат дърветата и серат по асансьорите.
                            За дупките по пътищата и неуредиците сме си виновни ние,както и за безумното застрояване.Там хората ще се изправят срещу такова нещо и ще отстояват позициите си.
                            Питали са ме много пъти:като има проблем,защо не се обадите на кмета или полицията,господин Иво!
                            Ей тогава ми става гадно и ясно,че до като не измре всичко по-дърто от моето поколение и моето включително,няма да се оправим.Ние сме си роби на комунистическото възпитание и туй -то.
                            А за селянията по Столицата-какво да ви кажа!?
                            Ще цитирам един мой приятел грък!
                            Абе кой не стана майстор у наше село,отиде в Атина!
                            Кой се осра с нещо и нямаше сурат -пак така!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Търтей, какво работиш?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                                Търтей, какво работиш?
                                Ще ти кажа, не е тайна. Ма какво значение има?

Comment

Working...
                                X