Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моля дано не съм засегнал някого ... аз лично нямам нищо против да идва в селото който иска аз не правя разлика между тва кой откъде идва аз имам против гадния поведенчески модел, който селото заставя хората да използват ... той НЕ работи само унищожава и малко останалите условия за живот тука просто всеки човек нека се замисли как да бъде по-добър и да забелязва тези около себе си и тогава всичко ще е наред така мисля

---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
    не, пич, не си разбрал и откровенно се заяждаш. Спора е за това, че София се пренасели и че има живот и в малките градове (което бе подето след като някой каза че само тук може да се намери работа за норманли пари). Не спорим че ако не си от София не си човек. Не мисля че откровенното ти заяждане може да се нарече конструктивно и е уместно.
    Сигурен съм, че Багер не иска да се заяжда (познавам го и сме пили бира заедно) просто съм го провокирал с иронията дето писах за Мездра ... понеже познавам много хора оттам и знам че четът форума и ще ме разберат написах го като скрит майтап към тях
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Е добре де , отново за ИТ да отворим дума.
      Къде в един малак град ще имаш възможност да поддържаш корпоративни мрежи с хиляди потребители и техника която една малка фирма може само да сънува ?
      Как ще се измъкнеш от нивото админче на 15 или 100 потребителя, как ще се развиеш професионално ?
      И не на последно място как ще си докараш едно 2-3 пъти по -голяма заплата, спрямо това което вземат мои приятели в малките градове.

п.с Един тъп фъпроз . Като казах НР - ами при нас процента на хората които са кореняци софиянци по грубата ми преценка не надвишава 15 %. Е добре де защо ? Защо не идват да работят кореняците на една сравнително добра заплата и на добри условия (+100 % спазване на закона от страна на работодателя, нещо което в Българските фирми не се среща често)?
      Тъп ли е въпроса ? Или се сещате какъв е отговора.
      Аз си го знам ама да Ви видя.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Не свеждайте всичко до заплата, транспортни разходи и храна.

Дайте да видим дали има развитие в малките населени места в България или пак трябва да работим в големия областен град.
        С ОГРОМНО удоволствие бих живял през цялото време в моето градче защото е доста по-зелено и обичам да ходя по павирани тротоари.
        За момента обаче не мога да правя компромис с развитието си. ... това е ..
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Кореняците са 250 000 - от тях жени + пенсионери + не ит, сложи произволен процент и пак 15% дава много добро ниво на заетост на кореняци.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Че жените не могат ли да работят в ИТ сферата ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Могат, ама тепърва ще започват, та за конкретният момент е статистически коректно да ги махнем. Все едно мъже шивачки. Няма кво да ги смяташ, ако се чудиш ще има ли работна ръка в дадено село.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Вижте сега специално за ИТ базираните работи може да се бачка дистанционно аз мога да работя дистанционно правил съм го и го правя и сега - няма никаква необходимост да стоя тука и не бих стоял и един ден ако:

1. имаше нормална пътна инфраструктура за да мога да стигна бързо от хубавата ми къща в дефилето около Своге до София или до Варна на среща без тва да ми коства риск за живота или цял ден мотаене из безобразните кръстовища ...

2. Нормална система на влаковете (ако имаше такава ич не ползвам автомобил)

само две неща и отивам далече сред природата да си копам градинката, да си дестилирам алкохол и да се радвам на спокойствието което ще ми осигури време за проучвания както и ще бъда мноого по-ефективен в работата си ... примерно
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                  не, пич, не си разбрал и откровенно се заяждаш. Спора е за това, че София се пренасели и че има живот и в малките градове (което бе подето след като някой каза че само тук може да се намери работа за норманли пари). Не спорим че ако не си от София не си човек. Не мисля че откровенното ти заяждане може да се нарече конструктивно и е уместно.
                  Прочети си мнението пак(може да обърнеш внимание и на правописа) и кажи, дали ти не се заяждаш откровено, пич?

Аз пак питам, кои са кореняците и кои пришълците?
                  Как и защо да забраниш на някой, да иска по-добър живот за себе си и за семейството си, обвързвайки го с местораждането му?
                  Можеш да избереш да живееш където и да е, стига да се съобразяваш с моралните и законови норми на конкретното място.
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                    Аз пак питам, кои са кореняците и кои пришълците?
                    Как и защо да забраниш на някой, да иска по-добър живот за себе си и за семейството си, обвързвайки го с местораждането му?
                    Можеш да избереш да живееш където и да е, стига да се съобразяваш с моралните и законови норми на конкретното място.
                    1. Всеки има право на щастие
                    2. Всеки има право на избор

Никой не може да забрани на никой освен на себе си какво може да прави ...
                    Проблема е, че няма морални и законови норми или ако има те са изкривени ...
                    И да не се отклони темата - липсват вътрешни морални регулатори
                    Last edited by nightroller; d.m.y г., 16:51.
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

п.с Един тъп фъпроз . Като казах НР - ами при нас процента на хората които са кореняци софиянци по грубата ми преценка не надвишава 15 %. Е добре де защо ?
                      Профе, веднага ти отговарям - щот Пенчо от Цалапица е добър в работата си и е израстнал до висока позиция (заслужено). Идва софеанското гъзарче с опит и подходящо образование и иска х пари заплата. Обаче идва и Гацо от Цалапица и иска в пъти по-малко пари. Самозабравилият се Пенчо вече се мисли за велик и казва: Аз ще прееба газето дет иска много пари и се прави на много отворен, пък Гацо за няколко години ще се научи. И хоп - ето го отговора на въпроса ти. И преди да започнеш да спориш по тази теори (която не е само теория), нека ти кажа, че аз лично съм го изпитал това на гърба си.

П.С. Писна ми някой чуйпетловски селандур да върши работа в софето за пари, в пъто по-малко от реалните!!!!

Have a nice day!
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                      Alfa Romeo 90 2.0 '87
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
                        Профе, веднага ти отговарям - щот Пенчо от Цалапица е добър в работата си и е израстнал до висока позиция (заслужено). Идва софеанското гъзарче с опит и подходящо образование и иска х пари заплата. Обаче идва и Гацо от Цалапица и иска в пъти по-малко пари. Самозабравилият се Пенчо вече се мисли за велик и казва: Аз ще прееба газето дет иска много пари и се прави на много отворен, пък Гацо за няколко години ще се научи.
                        То това работи още щото у нас масата фирми са като в стария виц (роднина... милиционер...) връзкар... работяга... учи се... връзкар... работяга... гъзолизец... гъзолизец... гъзолизец.
                        Иначе за тия години дето се учи Гацо ... загубите ще са им по-големи от спестеното от заплатата му.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          То това работи още щото у нас масата фирми са като в стария виц (роднина... милиционер...) връзкар... работяга... учи се... връзкар... работяга... гъзолизец... гъзолизец... гъзолизец.
                          Иначе за тия години дето се учи Гацо ... загубите ще са им по-големи от спестеното от заплатата му.
                          Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                          Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                          Alfa Romeo 90 2.0 '87
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение

за другия колега - ами не съм съгласен. смеп да твърдя че съм дълбоко запозбат със структората на огромен завод в беден иначе район и мога да кажа че мениджърите на место взимат доста дорби пари и са много повече от 50 човека. да не говорим че самата компания е инвестирала доста в района за създаване на училища които да подготвят кадри, инфраструктура, социално отговорност...хората са доволни и бизнесча е доволен. значи все пак става а?

Брех...може ли да чуем къде се намира този завод и как се казва
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

• Бих се напънал малко по навик да изкарам държавата и системата виновни, ама в такива теми обичам само да чета мненията на ората.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                                Брех...може ли да чуем къде се намира този завод и как се казва
                                В Севлиево, моето момче ...но не съм сигурен, дали не се разпаднаха нещата с"Видима Идиал'
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X