Известие

Collapse
No announcement yet.

Османската империя и България

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Май няма, ама гледат на нея като история, а не като на съдебно решение!
    Справка- по-горе от колегите!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Май няма, ама гледат на нея като история, а не като на съдебно решение!
      Справка- по-горе от колегите!
      Тва за съдебното решение не го разбрах?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Приемаш, че нещо е било така, щото други са ти казвали, че е така, а не , че ти си бил там и знаеш, как е точно.
        Все пак не е задължително да им вярваш, както на съдебно решение!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Всеки си върти историята както си иска.
          С времето фактите се преиначават.
          Все пак всеки народ трябва да има някакви идеалистични разбирания, за да може да се запази като нация.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Все пак всеки народ трябва да има някакви идеалистични разбирания, за да може да се запази като нация.
            Само че няма никаква нужда това, което ни обединява, да е омраза към някого.
            Те това е идеята на темата.
            Да Османската империя е владяла България. Да от време на време са понабивали това или онова село.
            Е и?
            Просто исторически факт. Приемаме го и продължаваме напред. Просто е, струва ми се.

Щото каква е ползата от гръмки фрази като петвековно робство, омразни тирани и прочее? Какво полезно и положително ни носят те?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Да Османската империя е владяла България. Да от време на време са понабивали това или онова село.
              Е и?
              Просто исторически факт. Приемаме го и продължаваме напред. Просто е, струва ми се.

Щото каква е ползата от гръмки фрази като петвековно робство, омразни тирани и прочее? Какво полезно и положително ни носят те?
              Съгласен съм, че омразата не носи нищо градивно.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Да обвиняваш днешна Турция, за това, което е ставало тогава, е същото да обвиняваш днешна Германия за Първата и Втората световна война.
                Еврейте не са се спрели да да обясняват на всички за освиенцим и другите концлагери, сакън да не забравим.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Ти първо колега си направи труда да откриеш каква е разликата между испанският благородник и турският бей пък тогава ни давай съвети колко да сме толерантни към тези които са ни затривали физически и духовно цели 500 години.
                  Колега, не падам от Марс. Давам си сметка. А вие, колега, попрочетете нещо от Захари Стоянов. Белким друга перспектива ви се октрие.
                  Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

• Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
                    А вие, колега, попрочетете нещо от Захари Стоянов. Белким друга перспектива ви се октрие.
                    А дано, ама на дали. Стоянов не случайно не беше изучаван в училищата. Не пасва на пропагандаторския модел.
                    А да - още нещо, предпочита турците пред руснаците.

Comment

• [/COLOR]
                      Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Много ми е интересно има ли друга нация, която да си самовтълпява, че трябва да загърби историята си ...
                      За съжаление няма.

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Е и?

Нещо на моменти като нация много ни куца, ние не можем да се обединим по никакъв повод бил той добър или лош. Май само световното 94 ни беше сплотило закратко.

Ако си живял в турско робство, думите "исторически факт" няма да ти се харесат. Полза от гръмките фрази няма, но е хубаво да се помнят. Иначе за другото си прав, миналото си е минало, няма да се промени, свиркаш си гледаш напред и внимаваш да не се препънеш, че ако е в едно и също нещо няколко пъти, почва да боли.

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Не ми се върже туй приятелство с турците, те и руснаците не ги слушат главите.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                        Ако си живял в турско робство, думите "исторически факт" няма да ти се харесат.
                        Малко е офтопик но не си съвсем прав.
                        Оня ден бях за пореден път в Копривщица. Гледах къщите, дворовете, украсата по таваните, и каквото се сетиш. Е, покажи ми къща построена с толкова пари при соца да кажем. Или дори сега - с честен труд изкарани пари имам предвид.

Comment

• Тогава това е било пример за хубава къща, хората с пари са се постарали да се различават от обикновените. В соц времето няма такива къщи пък сега модата се смени.

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                            Тогава това е било пример за хубава къща, хората с пари са се постарали да се различават от обикновените. В соц времето няма такива къщи пък сега модата се смени.
                            Имам предвид, че сега хората с честно изкарани пари със собствен труд се броят на пръстите на едната ми ръка.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              Имам предвид, че сега хората с честно изкарани пари със собствен труд се броят на пръстите на едната ми ръка.
                              А не съм те разбрал, ми може и повечко да са, но на фона на всички са малко. Преди 7-8 години един приятел по-голям от мен ми разправя, че държавата се крепи на мошеничства, на мен не ми се вярваше, но мина време и разбрах, че е така, от всичките хора с които работя няма един с честен начален капитал.

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                                Виждам , че живееш в Америка.Поинтересувай се за испанския благородник когато е открил континента и какво е правил.

П.П. Любимата ми песен е от филма "1492:Завладяването на рая".Филма съм го гледал само веднъж , но там може да се види испанския благородник в действие.
                                Испанските благородници са дали много-повече за духовното и икономическо израстване на човечеството отколкото турските бейове. Те не са правели пирамиди от черепи през средата на 19 век. Въпреки това не оправдавам тези които са били заевоеватели. Относно Америка май англичаните са избили повече индианци отколкото испанците.

---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:38 ----------

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
                                Колега, не падам от Марс. Давам си сметка. А вие, колега, попрочетете нещо от Захари Стоянов. Белким друга перспективи се октрие.
                                Да не искаш да кажеш че Захари много ги е долюбвал турците или пък ги е изкарал много хрисими. Освен това Захари Стоянов не е единственото мерило за обективност на българската история.

---------- Post added 23-04-2010 at 00:03 ---------- Previous post was 22-04-2010 at 23:55 ----------

А дано, ама на дали. Стоянов не случайно не беше изучаван в училищата. Не пасва на пропагандаторския модел.
                                Бил е изявен русофил в началото, в последствие споделя Стамболовските мирогледи.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:40.

Comment

Working...
                                X