Известие

Collapse
No announcement yet.

Османската империя и България

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
      Нищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....
      Щом толкова харесваш комунистите , защо невърнеш външния дълг на България.Това наследство от кого мислиш е?
      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Чета ви от доста време без да кментирам. Е как всички сте залитнали в двете крайности и се "запенвате" само като видите/прочетете, че някой не мисли като вас!?
        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Аз не се запенвам, щото си имам мои ценности, но никой до сега не ми отговори, което е тъжно!
          Четете, бе!
          Четете, а после се просмуквайте и линейте от омраза!
          Четете Ботев, Каравелов, Стамболов, Захари Стоянов,Михалаки Георгиев, Елин Пелин и Чудомир.Вазов, ГЕО Милев и Вапцарив.Смирненски и ...
          Абе поне им запомнете имената и прочетете рецензиите за тях!
          После си дайте отговорите !
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Според теб излиза, че само глупостите се записват!
            Интересна мисъл!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Аз не се запенвам, щото си имам мои ценности, но никой до сега не ми отговори, което е тъжно!
              Четете, бе!
              Четете, а после се просмуквайте и линейте от омраза!
              Четете Ботев, Каравелов, Стамболов, Захари Стоянов,Михалаки Георгиев, Елин Пелин и Чудомир.Вазов, ГЕО Милев и Вапцарив.Смирненски и ...
              Абе поне им запомнете имената и прочетете рецензиите за тях!
              После си дайте отговорите !
              Колега! Нима не разбра, че според някои капацитети, литературата няма място в тази тема! А историята е преекспонирана от множество историйки /мн.ч./,които някой прочел някъде и решил да покаже оригиналност като ги използва с цел да се "дебатира", а в същтност се създават дразги!
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                Щом толкова харесваш комунистите , защо невърнеш външния дълг на България.Това наследство от кого мислиш е?
                Държавите които не са и помирисвали комунизъм пак си имат външен дълг.

---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

http://news.data.bg/4/economics/8798...B5%D1%82%D0%B0

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Щото той не е функция от потребността, а от това, че просто трябва да плащаш лихви!Тоест да те дерат.Ако не ти увира главата, има много начини!Нуриега, Саддам най-яркия- Чаушеску!
                  Последния немирник,верно , че народа му гладува 10-12 години, ама остави Румъния без заеми!
                  Съвсем естествено му главата!
                  Та да се поучат останалите!
                  Политическата система няма нищо общо!

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Щото той не е функция от потребността, а от това, че просто трябва да плащаш лихви!Тоест да те дерат.Ако не ти увира главата, има много начини!Нуриега, Саддам най-яркия- Чаушеску!
                    Последния немирник,верно , че народа му гладува 10-12 години, ама остави Румъния без заеми!
                    Съвсем естествено му главата!
                    Та да се поучат останалите!
                    Политическата система няма нищо общо!
                    Това не го разбрах. На един заем винаги му се плаща и лихва и главница. При едни от тях лихвата и главницата се плащат заедно, при други първо лихвата и накрая цялата сума на главницата.

Comment

• Павка, важното е да те накарат да вземеш заем!
                      Тоест да им плащаш лихви!
                      Като не ти увира главата да взмеш заем, ти я режат и идва следващия, който ще вземе заем!
                      Виж, че всички реклами на банките ти внушават, колко е престижно да имаш заем!
                      Даже тъпака с анцунг(за официален) ти казва надменно:
                      - Днеска трябва да правя банка!
                      Демек да внася пари, ама за него е върха на сладоледа!

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                        Нищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....
                        Колега напълно си прав комунизма е виновен за всичко и за овчия манталитет ,за разпада на нацията за упадъка на държавата и за Бойко Борисов ....
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Комунизма е нанесъл непоправими щети на всички държави където е властвал и във всички области на обществено политическия живот включително в прочита на историята не само за османската империя ами изобщо....
                          Всички държави са пострадали но в различна степен което е в следствие на манталитет-народопсихология, и простотия.Или както се казва в една от любимите ми поговорки - Прост народ слаба държава !
                          Съчетанието на трите фактора : османско робство ,комунизъм и простотия обаче е синергизъм-многократно усилване на ефекта на трите заедно от колкото всяко по отделно в подкрепа на това ми твърдение ще посоча Държавата Гърция, където е имало само два от трите фактора, а имено: простотия и османско робство. Резултата е, че дори когато са зле са по-добре от нас където синергитично са съчетани и трите фактора: османско робство, комунизъм и простотия. Това пък от своя страна дава обяснение на явления като царе , бойко борисовци ,сидеровци ,янета и тем подобни .
                          Разбира се такова тълкуване на нещата е твърде примитивно но дава една обща представа - или ако използваме една модерна вносна дума дава макрорамката на пъзелчето България .
                          Last edited by dimo; d.m.y г., 16:26.
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            Комунизма е нанесъл непоправими щети на всички държави където е властвал...

Абсолютно прав си колега.
                            Наскоро прочетох една книга на Димитър Мантов:Хан Крум.Още тогава сме имали една хубава черта, а именно да убиват всеки който знае повече от ханове и боили.Евала на нас и до ден днешен не сме я загубили.Почетох малко и от Ботев.Чудех се кои повече е мразел, джорбаджиите предатели или турците.Също така ми хареса разказа на Алеко Константинов:Пази боже сляпо да прогледа.Докато не убием егоизма в себе си няма да се оправим.
                            АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                            http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Няма шанс да се пробие по редовен начин, това съм го изпитал на собствен гръб. Не си ли човек на когото трябва няма да станеш директор, пък лошото е, че останки от комунистите държат почти всичко.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Ми те последните 10-15 мнения не са спам, ма само на Владо ще му набием камбаната щото е комунистическо копеле, ма то спаменето е само за "развитите демократи"....

А иначе не знаех че през 14-15 век е имало комунисти в България, та да накарат тоя народ да трае игото, ма що бе дай да видим тая работа със световната история, няма ония немчета Маркс и Енгелс /и оня Томас Мор - ингилизина/ да се кичат със славата че са "изнамерили" комунизма - не са я, ние сме и сме въвели "празните глави и мътния поглед" с който русенската пенсионерка възпя "...Оооо ГЕНЕРАЛЕ..."
                                Mitsubishi Outlander
                                Mitsubishi Space Star
                                Daihatsu Terios

Comment

Working...
                                X