Нищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Османската империя и България
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....
Comment
-
Чета ви от доста време без да кментирам. Е как всички сте залитнали в двете крайности и се "запенвате" само като видите/прочетете, че някой не мисли като вас!?
Comment
-
Аз не се запенвам, щото си имам мои ценности, но никой до сега не ми отговори, което е тъжно!
Четете, бе!
Четете, а после се просмуквайте и линейте от омраза!
Четете Ботев, Каравелов, Стамболов, Захари Стоянов,Михалаки Георгиев, Елин Пелин и Чудомир.Вазов, ГЕО Милев и Вапцарив.Смирненски и ...
Абе поне им запомнете имената и прочетете рецензиите за тях!
После си дайте отговорите !На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз не се запенвам, щото си имам мои ценности, но никой до сега не ми отговори, което е тъжно!
Четете, бе!
Четете, а после се просмуквайте и линейте от омраза!
Четете Ботев, Каравелов, Стамболов, Захари Стоянов,Михалаки Георгиев, Елин Пелин и Чудомир.Вазов, ГЕО Милев и Вапцарив.Смирненски и ...
Абе поне им запомнете имената и прочетете рецензиите за тях!
После си дайте отговорите !Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщениеЩом толкова харесваш комунистите , защо невърнеш външния дълг на България.Това наследство от кого мислиш е?
---------- Post added at 15:10 ---------- Previous post was at 15:08 ----------
http://news.data.bg/4/economics/8798...B5%D1%82%D0%B0
Comment
-
Щото той не е функция от потребността, а от това, че просто трябва да плащаш лихви!Тоест да те дерат.Ако не ти увира главата, има много начини!Нуриега, Саддам най-яркия- Чаушеску!
Последния немирник,верно , че народа му гладува 10-12 години, ама остави Румъния без заеми!
Съвсем естествено муглавата!
Та да се поучат останалите!
Политическата система няма нищо общо!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеЩото той не е функция от потребността, а от това, че просто трябва да плащаш лихви!Тоест да те дерат.Ако не ти увира главата, има много начини!Нуриега, Саддам най-яркия- Чаушеску!
Последния немирник,верно , че народа му гладува 10-12 години, ама остави Румъния без заеми!
Съвсем естествено муглавата!
Та да се поучат останалите!
Политическата система няма нищо общо!
Comment
-
Павка, важното е да те накарат да вземеш заем!
Тоест да им плащаш лихви!
Като не ти увира главата да взмеш заем, ти я режат и идва следващия, който ще вземе заем!
Виж, че всички реклами на банките ти внушават, колко е престижно да имаш заем!
Даже тъпака с анцунг(за официален) ти казва надменно:
- Днеска трябва да правя банка!
Демек да внася пари, ама за него е върха на сладоледа!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНищо бе, той комунизма е виновен за османското иго /робство/ и комунистите са го докарали и даже овчия манталитет пак те /комунистите/ са го въвели, а пък "великите" сили ми те от кога се опитват да ни "оправят" /най вече анално, по мое мнение/ ма ние кат сме си комунистически копелета....sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Комунизма е нанесъл непоправими щети на всички държави където е властвал и във всички области на обществено политическия живот включително в прочита на историята не само за османската империя ами изобщо....
Всички държави са пострадали но в различна степен което е в следствие на манталитет-народопсихология, и простотия.Или както се казва в една от любимите ми поговорки - Прост народ слаба държава !
Съчетанието на трите фактора : османско робство ,комунизъм и простотия обаче е синергизъм-многократно усилване на ефекта на трите заедно от колкото всяко по отделно в подкрепа на това ми твърдение ще посоча Държавата Гърция, където е имало само два от трите фактора, а имено: простотия и османско робство. Резултата е, че дори когато са зле са по-добре от нас където синергитично са съчетани и трите фактора: османско робство, комунизъм и простотия. Това пък от своя страна дава обяснение на явления като царе , бойко борисовци ,сидеровци ,янета и тем подобни .
Разбира се такова тълкуване на нещата е твърде примитивно но дава една обща представа - или ако използваме една модерна вносна дума дава макрорамката на пъзелчето България .Last edited by dimo; d.m.y г., 16:26.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеКомунизма е нанесъл непоправими щети на всички държави където е властвал...
Абсолютно прав си колега.
Наскоро прочетох една книга на Димитър Мантов:Хан Крум.Още тогава сме имали една хубава черта, а именно да убиват всеки който знае повече от ханове и боили.Евала на нас и до ден днешен не сме я загубили.Почетох малко и от Ботев.Чудех се кои повече е мразел, джорбаджиите предатели или турците.Също така ми хареса разказа на Алеко Константинов:Пази боже сляпо да прогледа.Докато не убием егоизма в себе си няма да се оправим.
Comment
-
Ми те последните 10-15 мнения не са спам, ма само на Владо ще му набием камбаната щото е комунистическо копеле, ма то спаменето е само за "развитите демократи"....
А иначе не знаех че през 14-15 век е имало комунисти в България, та да накарат тоя народ да трае игото, ма що бе дай да видим тая работа със световната история, няма ония немчета Маркс и Енгелс /и оня Томас Мор - ингилизина/ да се кичат със славата че са "изнамерили" комунизма - не са я, ние сме и сме въвели "празните глави и мътния поглед" с който русенската пенсионерка възпя "...Оооо ГЕНЕРАЛЕ..."Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
Comment