Известие

Collapse
No announcement yet.

Османската империя и България

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Джорди, нашите кабинетни историци са такива курви, че не им вярвам отдавна.Нито на доказателствата им - нито на скалъпените им теории!Винаги най-услужливо са изопачавали историята ни,къде с премълчаване,къде с откровени лъжи!Малко са доблестните мъже, като професор Цанков, които наистина са вървели по пътя на точната наука!
    Блюдолизците десетилетия на ред криеха всичко за Волжска България, само и само да угодят на другарите Хрушчов,Брежнев,Черненко и другите дувари!
    Какво знаеме за достиженията на Котраг,Мордохай,Баян и другите Кханове, създали огромна държава,която е била векове щит не само за Европа,а и за нашата държава.Връзките ни са били много по-тесни от това ,което знаем или по-точно не знаем.
    Какво знаем за кладите,които са горели "Съвършенните" през 12 век, а и по-късно!
    Колко трябва да са доказани и какви факти са необходими, за да е напълно на 100% доказано нещо!?
    Понякога нищо не е достатъчно,щом няма очи,които да виждат и уши,които да чуват!
    По мое време се откри гроб на двуметров рус мъж.С царско облекло и пръстен-печат с надпис Калоян!
    Какви доказателства бяха още нужни!
    В цял свят се обяви, че е открит гроба на "Сташния Иваница", а нашите миризливи шунди от БАН, чакаха одобрение от велможите в Кремъл.
    Откровените лъжи се покриват с правдоподобност и за това са толкова отвратителни.Защото са правдоподобни и лесно смилаеми.
    Спомняте ли си филма "Аспарух"?
    Там имаше един старец и едно дете, които бяха паметта на племето!
    Тая лъжа минаваше не само във филма,но и като "тънка червена нишка"се точеше през цялата ни история и историческа литература!
    Сами се лъжехме и си вярвахме!
    Някои си вярват в това и до днес!
    Това обаче изобщо не се връзва с обилната коресонденция между Волжска България и Арабския халифат!Тази документация е добре запазена и се пази в днешна Турция,която се явява административно продължение на Халифата.
    Та там ,мили ми съфорумници,се вижда, че тия документи са писани на арабски и на прабългарски!
    С прабългарска азбука!
    Писмеността ни е била древна и примитивна,защото е много подобна на клинописното писмо,но сме писали историята си,а не сме си я предавали от ухо на ухо!
    Добре , де!
    Къде са свидетелствата за тая писменост!?
    Ами в Турция,Иран,Пакистан и Китай!
    Ако нямаше селяндури- псевдопатриоти и се държехме нормално,хората отдавна да ни бяха допуснали до архивите си!
    Вече чувам:- Да ама нали и Аспарух идва тука с тая писменост, пък....
    Да!
    Дошъл е и на нея се е писало до някъде около Крума.после са започнали да пишат с гръцката азбука,а най-накрая с глаголицата,а след няколко години и на Кирилица,която по своята същност си е пак добре познатата ни финикийска азбука!
    –А доказателствата!?
    Ами колкото и да ви разочаровам,доказателствата са били изгорени и унищожени от изрода Патриарх Ефтимий!
    За някои светец, а за мене инквизитор и палач на националния ни дух и гордост!
    Мнозина ще ми възразят,но - Това е положението, Минке!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аман бе!!!

Ейиииии! Много "рицари на омразата" в този форум брей! И въобще исторически спорове водени от млади хора ми приличат на онази поговорка "Нищо старо не запомнил и нищо ново не научил".
      [...] ако има специалист да даде верен и недвусмислен отговор са Османската империв [...]
      Last edited by търтей; d.m.y г., 18:23.
      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
        Ейиииии! Много "рицари на омразата" в този форум брей! И въобще исторически спорове водени от млади хора ми приличат на онази поговорка "Нищо старо не запомнил и нищо ново не научил".
        [...] ако има специалист да даде верен и недвусмислен отговор са Османската империв [...] :

Недвусмислен отговор? По история? Малиии ... Ма ти сериозно ли?
        Изобщо що някой трябва да казва нещо? Тая глава на раменете ти не е за украса. Мисли бе, джанъм.

Темата дали ще се заключва или не, обаче, не е твоя работа. Както и съветите към отговорния модератор - има си място за това. Не ме карайте да раздавам точки. Спазвайте правилата. Благодаря.
        Last edited by търтей; d.m.y г., 18:24.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ей ама си провокатор...пускаш им мухата и тия ще си извадят очите...
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Не забравяийте, че трябва да сме хора преди всичко. Аз не харесвам турците поради възпитание или някакъв придобит стереотип може би, но въпреки това не стигам до положение да ги мразя, защото обикновения тручин не се различава много от нормалния българин. Просто всички сме хора. От време а време, особенно когато слушам или чета за турското робство ми се иска да удуша или приколя няколко мангала ей така просто за отмъщение, но... просто времето за това явно е отминало с около 130 и няколко години. За трети път ПРОСТО се опитайте да бъдете добри хора и да работим върхи себе си и нашето щастие и благосъстояние, а не да мислим комшийте.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Дери,следя те от доста време!Принципно проифила ти е за един мускулест примат,но аз знам,че си просто един здрав българин.Здрав и в мозъка и ценностите.Добре го каза!Какво ми е виновен човека,дето и не знае за какво става въпрос!
              Комшията е най-важен!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Понеже тази тема ми беше интересна, но не се стигна до ясно изразен извод, та да задам един въпрос в този дух.
                  Попаднах на този линк: Как Германия ни освободи от османско иго
                  Как мислите, дали всичко написано тука е наистина така или не баш...
                  Last edited by pa4ito; d.m.y г., 14:31.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                    Понеже тази тема ми беше интересна, но не се стигна до ясно изразен извод, та да задам един въпрос в този дух.
                    Попаднах на този линк: http://opinions.bpost.bg/story-read-22047.php
                    Как мислите, дали всичко написано тука е наистина така или не баш...
                    E не не, айде за 3 март да говорим от 4 натам, че ще ни обявят за тотално антибългари ))

ПП Пуснете си канал едно в момента има много интересно предаване.

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      поданици на провинция, превзета с насилие ?
                      А има ли някъде по света провинция, която не е превзета с насилие?
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• има такива присъединили се доброволно
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

• "...Русия! Колко ни плени, туй име свято, родно, мило..."
                          тъй като вече сме 4-ти, предлагам да видим колко ни плени Русия...
                          Как Германия ни освободи от османско иго - 2
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                            "...Русия! Колко ни плени, туй име свято, родно, мило..."
                            тъй като вече сме 4-ти, предлагам да видим колко ни плени Русия...
                            Как Германия ни освободи от османско иго - 2
                            Мнда. Е затва никога не съм харесвал 3 март като празник, да не говорим за национален празник.

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              има такива присъединили се доброволно
                              А Чехия и Унгария как са се "присъединили" към Австроунгарската империя? Или пък разните републики как са се "присъединили" към Съветския съюз?
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                Мнда. Е затва никога не съм харесвал 3 март като празник, да не говорим за национален празник.
                                Е тука вече съм ти казвал, че се изсилваш. Щото робство, владичество или присъствие, никак не е било готино и си е празник, че е приключило.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X