Известие

Collapse
No announcement yet.

Атака на Израел срещу международен хуманитарен конвой за Газа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Евреи е едно, Израел е друго - религията трето.....
    История.....?????......историята и преразказа и след всяко изминало столетие е нещо коренно различно от това което всъщност се е случвало....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Много омраза бе колеги!
      До момента нито едно безпристрастно мнение. Под безпристрастно разбирайте неповлияно от историческата неприязън м/у нас и турците/мюсулманите или на крайно противоположно мнение скинарски изказвания.

Само искам да ви припомня на всички, че преди малко повече от седмица-две едни други хора в международни води взеха на абордаж кораб плаващ под български флаг в Аденския залив. Тях ги наричат сималийски пирати!

И за да не ме разберете погрешно смятам, че ако Израелците са искали просто да проверят въпросните кораби можеха да ги изчакат да влязат в териториални води, там с бързоходни катери и друга подходяща техника (това с командосите спуснати от вертолета си беше просто щурм/абордаж) можеха да ги блокират и проверят, като кръвопролитието щеше да се предотврати. В настощият случай просто се подведоха на провокацията, за което сега ще трябва да си "сърбат попарата".

Това мисля аз и на никого не искам да налагам мнението си.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

за конфликта

Бидейки ясно че фронта е между палестинци и израелци, следва да биде и ясно и че всяка от двете страни ще "впрегне" де що международно внимание се сети, за да се изкара "онеправданата" и да получи по-силни позиции. Израел отдавна обяви, че ще спира кораби към Газа, както каза момчето по-горе, и пак се бутат "хуманитарни" некви флотилии. Не знам дали е религиозен конфликта им, но евреите вместо здрасти казват че на тази "Обетована земя", т.нар. Ханаан, са дошли, водени от Моисея още от време оно на Стария Завет. Библията сочи Моисей като основна фигура в така наречения Изход - преселението на евреите от Египет в Ханаан, както и в консолидирането на еврейските племена около култа към Яхве.
        Без да споря кой прав, и имайки едно наум че и евреи, и араби се борят със всички световни позволени или не средства за икономическо, политическо, парично и квото щете надмощие, в моите очи покрай Газа евреите спират част от арабското настъпление, защото ако го няма израелския "агресор", войнствените араби познай къде ще насочат погледа си (това за "Световния мир" само не го пробутвайте на братята араби, борещи се с петрол и злато worldwide) , като на изток там са си техните. А евреите не знам някъде другаде да се бият - навсякъде се нагаждат към обществото и работят според съответните правила на играта. Така е защото аз поне в еврейските учения не съм срещал "джихат"-а от Исляма, например.
        Един интересен факт - израелските отбори играят в евротурнирите и досега не знам на някой да са навредили с това. За разлика например от някой евротурнирен мач в Истанбул - в страна, биеща се в гърдите да е "демократична" и бясно бореща се да е бъдещ член на евросъюза. Въпрос на възпитание на етноса, смятам аз.
        Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 16:45.
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          Това е много грозна провокация. Разочарован съм...
          Не е провокация. Изказах лично мнение, но не ща да влизаме в тая тема тук. Може да го обсъдим в Пийпълс.

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          Само за протокола, трите споменати религии са с общ корен и са, общо взето, различни тълкования на едно и също нещо. Мога да ти заема Библия и превод на Корана за справка...
          НЕма нужда да ми заемаш, имам си.

Също за протокола, за общия корен и т.н. не твърдя обратното, но взаимовръзките между 3-те са малко по-сложни отколкото ги описваш. Понякога, както казват американците "дяволът се крие в детайлите".
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
            смятай маймуните как скачат на войници...
            Те тия си слязоха долу, за да ги набият... Гледай, че през 20 секунди се спуска по един. За това време трябваше да има 20 войници на палубата минимум.

---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:44 ----------

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            А какво ни насаждаха преди 1989 г.? Бай Тошо се целуваше с Арафат по устата - гледал съм го по телевизията. ООП имаше посолство, без държава (?!).

И да питам аз:

1. Християнството от юдаизма ли произлиза или от исляма?

2. Нас кои са ни ебали 500 години - евреите или мюсюлманите?
            То и сега има посолство имат една лъската Е класа, за да возят посланника. А освен в България имат посолства в доста държави. И все още нямат официално държава...
            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
              Много омраза бе колеги!
              До момента нито едно безпристрастно мнение. Под безпристрастно разбирайте неповлияно от историческата неприязън м/у нас и турците/мюсулманите или на крайно противоположно мнение скинарски изказвания...
              Колега, ако беше чел внимателно темата, щеше да видиш, че повечето мнения са безпристрастни.

Признавам, че изказването ми за 500-те години беше малко провокативно. Целта беше да подчертая, че българите ако сме християни, следва поне да уважаваме евреите, ако не да ги подкрепяме.

Тези, които четат този раздел, знаят позицията ми по въпроса за турците, а и за толерантността изобщо.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колега, ако беше чел внимателно темата, щеше да видиш, че повечето мнения са безпристрастни.

Признавам, че изказването ми за 500-те години беше малко провокативно. Целта беше да подчертая, че българите ако сме християни, следва поне да уважаваме евреите, ако не да ги подкрепяме.

Тези, които четат този раздел, знаят позицията ми по въпроса за турците, а и за толерантността изобщо.
                Колега,

противоречиш ли си нещо или само така ми се струва?

П.С. За протокола: винаги чета повече от внимателно преди да постна нещо, където и да било, по каквата и да било тема!

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Евреи е едно, Израел е друго - религията трето.....
                  История.....?????......историята и преразказа и след всяко изминало столетие е нещо коренно различно от това което всъщност се е случвало....
                  Така като отричаш всичко, какво се опитваш да докажеш.

Comment

Колега,

противоречиш ли си нещо или само така ми се струва?
                    Май сменихме ролите, а? Така ти се струва.

...За протокола: винаги чета повече от внимателно преди да постна нещо...
                    Знам.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Много омраза бе колеги!
                      Израелците са искали просто да проверят въпросните кораби можеха да ги изчакат да влязат в териториални води, там с бързоходни катери и друга подходяща техника
                      Тези кораби са можели въобще да не влязат в израелските териториални води. И омразата най-вече идва от палестинците май.

Comment

В случая, колега, не става въпрос за толериране или не. Става въпрос, че фактите сочат следното. Мирни кораби, намиращи се в международни води, са станали обект на насилие от страна на официални армейски части на друга държава и има загинали в резултат на това. Фактите сочат, че по всички международни закони и правила този акт се тълкува като откровен тероризъм. Освен това въпросните кораби са арестувани В МЕЖДУНАРОДНИ води и са насилствено откарани в Израелска територия, а пасажерите са задържани, което от своя страна е отвличане. Повечето от пътуващите на тези кораби са задържани в затвор, а международните наблюдаващи и журналисти са пуснати. Това е дискриминация и грубо погазване на човешките права.
                        Отделно конвоят е предвождан от кораб плаващ под турски флаг. Това означава, че въпросния кораб е територия на р. Турция и акт на агресия срещу него от страна на израелската армия е акт на агресия срещу Турция. Всеки сам може да си направи изводите. Това са фактите.

Сега мнението ми: Това беше много хитра, но лесно предвидима провокация. Израел залагаха на това, че САЩ са им зад гърба и ги покриват (както и стана), а провокаторите разчитаха, че на израелците им трябва малко, за да сътворят поредната простотия. Обаче за сега е 1:0 за провокаторите, защото Израел по необясними причини извърши нападение над мирен плавателен съд в международни води. Шах. Не казвам какво стои зад идеята за тази провокация и не защитаван никоя кауза, но в случая Израел грубо погазиха международното право и се осраха.

а колега pavlin както сам казваш, ако тези кораби изобщо не влезнат в израелски териториални води какво правим? какво им е основанието да атакуват невоенен кораб в международни води?

ПС: Всеки, който има поне елементарна военно-тактическа обща култура знае, че докато командосите се спускат по въжето техен колега ги прикрива отгоре, а и скоростта на спускане е абсурдна. Ами че те пуснаха единия юнак и буквално изчакаха да го пребият докато пуснат втория. Абсурд.
                        Last edited by bouncer; d.m.y г., 17:25.
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          В случая, колега, не става въпрос за толериране или не. Става въпрос, че фактите сочат следното...
                          Досега изобщо не съм обсъждал фактите, казал съм само кого подкрепям в епичния конфликт.

Това за толерантността беше реплика към колегата СВЕТ относно тона в темата, а не относно същността й.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

И какъв е тона?

Comment

Основанието е че има подозрение за незаконен трафик на оръжие. Все едно америцанците ако засекат лодка с наркотици идваща от Бахамите какво биха направили. Най вероятно биха се опитали да я задържат. Пиратите защо ги гонят в международни води с военни кораби. Защото ги подозират че правят нещо незаконно.
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:44.

Comment

И какъв е тона?
                                Заяждаш ли се?

Твърдение:

Много омраза бе колеги!
                                До момента нито едно безпристрастно мнение. Под безпристрастно разбирайте неповлияно от историческата неприязън м/у нас и турците/мюсулманите или на крайно противоположно мнение скинарски изказвания...
                                Реплика:

...повечето мнения са безпристрастни.

Признавам, че изказването ми за 500-те години беше малко провокативно...
                                Твърдиш, че тонът е остър, аз твърдя, че не е.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X