Първоначално публикувано от dimo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво мотивира работника?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщениехахаха е тука се развеселихнищо лично
аз пък си докарвам по някой и друг лев отгоре, а причината да не развивам само частния бизнес е много проста- искам да имам сигурност в момента + че работата ми е доста добра и не си струва да я зарязвам.
---------- Post added at 07:39 ---------- Previous post was at 07:33 ----------
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеИнат си като магаре - да речем че си общ работник на строеж и работата ти е да подаваш тухли и предварително регламентираните условия са да подадеш 100 тухли за 12 лева (работниците ,строежите,тухлите и левовете са напълно условни) на съседния строеж намиращ се на метри от този , същия ден търсят общ работник при следните предварително регламентирани условия :да подава 100 тухли от същия модел но за 15 лева +2 кафета на ден и 2 лева за обед.Ха сега кажи дали един човек който е с всичкия си не би избрал второто- бил той и нискоквалифициран работник на кое место от двете ще е по-мотивиран .... Всички приазки за мотивация не струват ако не са подплатени със някакво възнаграждение отговарящо на позицията в бранша + нещо отгоре в случая 2 кафета и два лева за обед .
Но когато става въпрос за умствен труд нещата са различни. Там трябва да имаш достатъчно пари, за да не са ти проблем и от тук нагоре повишението на заплатата не води до по- голяма продуктивност. За да я постигнеш трябва да дадеш на работника повече свобода за действие, за да може да развие идеите и креативността си.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 10:43.Lexus IS200
Comment
-
да видим 2000 - 1700 =300 х 12 месеца =3600 лева годишно повече тези 3600 ако отидат в един годишен депозит ей така както си стоят таам ще ти заработят една минимална работна заплата отгоре -"Пешо Пешев" изглежда съвсем не е за подценяване щом дава 17,6 % повече от "голямата"компания(която вероятно ще е с много големи претенции) или не е случаен човек или много си цени хората...sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеда видим 2000 - 1700 =300 х 12 месеца =3600 лева годишно повече тези 3600 ако отидат в един годишен депозит ей така както си стоят таам ще ти заработят една минимална работна заплата отгоре -"Пешо Пешев" изглежда съвсем не е за подценяване щом дава 17,6 % повече от "голямата"компания(която вероятно ще е с много големи претенции) или не е случаен човек или много си цени хората...
Не допускаш ли, че някой човек би предпочел тези предимства пред 3600лв.годишно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеE, да но пък голямата компания ти дава възможности ако работиш добре и бъдеш забелязан да се прехвърлиш на по-високо платена работа, да работиш в по-добра среда, имаш по-голяма сигурност по отношение на това дали изобщо ще просъществува дълго тази фирма.
Не допускаш ли, че някой човек би предпочел тези предимства пред 3600лв.годишно.
Пак казвам: и двамата с dimo говорите за много сходни неща - просто условностите са прекалено много и всеки конкретен случай е различен.
бтв: аз съм отказвал работа в една от най-големите структури в БГ, просто всеки сам си преценява мотивите!166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщениеКолега, пак има условности: зависи до колко нависоко си в йерархията на 'голямата фирма' - примерно освен собствениците над теб да има само 1-2 'шефове', на чиито места да е сигурно, че не можеш да отидеш (примерно заради различен тип образование, или просто различна локация...)
Пак казвам: и двамата с dimo говорите за много сходни неща - просто условностите са прекалено много и всеки конкретен случай е различен.
бтв: аз съм отказвал работа в една от най-големите структури в БГ, просто всеки сам си преценява мотивите!Last edited by old alfist; d.m.y г., 17:17.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеE, да но пък голямата компания ти дава възможности ако работиш добре и бъдеш забелязан да се прехвърлиш на по-високо платена работа, да работиш в по-добра среда, имаш по-голяма сигурност по отношение на това дали изобщо ще просъществува дълго тази фирма.
Не допускаш ли, че някой човек би предпочел тези предимства пред 3600лв.годишно.
Това всичкото -ако,ще но ; е твърде неопределено бъдеще време - особенно в нашата действителност където позиците сераздават според принципите на шуробаджанащината и партията която е на власт .
И аз не твърдя че е единствения аргумент голямата заплата но определено е с най-голяма тежест сред пакета от стимули.
П. С иначе като се върнем към темата че леко се заплеснахме в лирични отклонения - кризата започва да свършва но беднотията продължава със страшна сила а идва зима .sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДимо, ти какво предпочиташ - да работиш в ЕТ"Пешо Пешев" за 2000лв или в една голяма компания за 1700лв.
П.П. "Да го духат бедните" - това от кой учебник беше...166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеАко на месец ми трябват 2000-2100лв., аз съм твърдо ЗА "Пешо...". Все пак по-добре е да се чудя как да наваксам 100лв, отколкото 300-400
П.П. "Да го духат бедните" - това от кой учебник беше...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Момчета, не мога да прочета цялата тема защото в момента играят Испания...
но по темата 'Какво мотивира работника?' аз мисля, че слабият, неопитен, нов работник се мотивира единствено от пари. Докато за увереният в уменията си и опитен професионалист парите не са на първо място, а по-скоро реализацията и успеха в кариерата.
Факт е едно, колкото и пари да ти плащат никой не може да ти плати за нервите ако не правиш това с което се занимаваш с кеф.Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98
Comment
-
Наскоро ми се наложи да бъда изправен пред дилемата 'Бай Пешо' vs 'голямата лоша фирма'. Истината е, че изборът ми бе един от най-трудните (да не казвам, че беше и най-трудния) и то, именно защото се наложи да се оценява комплекс от фактори. Всеки си има приоритети и съобразно тях степенува по различен начин нещата по важност. Един го влече кариерата, друг иска висока заплата...А аз продължавам да търся начини да се реализирам като рентиер на 2 магазина в центъра. Натам ме влече просто_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Бях млад ентусиаст.Работих като вол и на гола ливада създадох не веднъж от нищото работещи "предприятия".
Но наемният работник си остава такъв и никой не го кани да заеме по висока позиция.
Щом бачкаш те яздят.
Благодарност?!!!
Хич и не чакайте,под каквато и да е форма.
Да ви оценят?
Оценката е "Вижте го пък тоя ахмак."
Възмажности за развитие?
Ако можеш,забрави.Мислиш,работиш,развиваш се - значи си опасен.
Тези,дето стават началници "учат" в друго "училище".
Е,вече помъдрях.Единственото,което вече може да ме мръдне са парите.За други стимули е късно.Вече не си давам трибуквието срещу високопарни слова.
Парата прави играта.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеБях млад ентусиаст.Работих като вол и на гола ливада създадох не веднъж от нищото работещи "предприятия".
Но наемният работник си остава такъв и никой не го кани да заеме по висока позиция.
Щом бачкаш те яздят.
Благодарност?!!!
Хич и не чакайте,под каквато и да е форма.
Да ви оценят?
Оценката е "Вижте го пък тоя ахмак."
Възмажности за развитие?
Ако можеш,забрави.Мислиш,работиш,развиваш се - значи си опасен.
Тези,дето стават началници "учат" в друго "училище".
Е,вече помъдрях.Единственото,което вече може да ме мръдне са парите.За други стимули е късно.Вече не си давам трибуквието срещу високопарни слова.
Парата прави играта.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
Comment