Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво мотивира работника?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Когато някой работи продължително време в една голяма фирма създава множество контакти, които могат да му бъдат полезни в личния живот или ако реши да направи собствена фирма.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Когато някой работи продължително време в една голяма фирма създава множество контакти, които могат да му бъдат полезни в личния живот или ако реши да направи собствена фирма.
      100% съм съгласен
      или ако премине в друга фирма със същата дейност направо се мести с пазара и клиентите си разбира се не с всички но с една голяма част и това особенно силно важи за хората занимаващи се с продажби и услуги .
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

По темата, има 2 неща за мотивация - кинти и финансови облаги (тук включвам заемчета безлихвени и лични услуги без заплащане, не визирам без ръце ))) Другото са мижи да те лажим от съседите от запад.
        Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          100% съм съгласен
          или ако премине в друга фирма със същата дейност направо се мести с пазара и клиентите си разбира се не с всички но с една голяма част и това особенно силно важи за хората занимаващи се с продажби и услуги .
          Тва е възможно само и единствено ако шефът му е идиот.
          Не че няма доста примери за това в България, ама тука мениджър дето е учил мба аз поне не познавам
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Тва е възможно само и единствено ако шефът му е идиот.
            Не че няма доста примери за това в България, ама тука мениджър дето е учил мба аз поне не познавам
            Винаги има причини някой да смени работата и обикновено ,търси в сферата в която работи
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
              Другото са мижи да те лажим от съседите от запад.
              Не е точно така - все повече фирми издигат собствени кадърни кадри.
              Все пак трябва да се върши работа с хора доказали въжможностите си - ако не са таферни хората самите босове се компрометират пред собствениците.
              sigpic

Comment

Така е, освен това им предлагат услуги, мотивиращи ги да работят по-добре и да се чувстват пълноценно(служебни коли, облаги с паркоместа и т.н. Но,... тук това е рядкост, среща се при чужди инвеститори основно.
                Last edited by Pastora; d.m.y г., 06:16.
                Arena Coast Customs

Comment

Винаги има причини някой да смени работата и обикновено ,търси в сферата в която работи
                  Да, ама за да си открадне клиентите, то значи че мениджърът му е бил идиот.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

социалния пакет е другият инструмент след заплатата с най-голяма тежест в мотивацията -
                    телефони, автомобили ,паркоместа ,кафета ,купони за храна ,интернет,отпуски ,осигуровки тук може много повече гъвкавост да се прояви от колкото с ъс заплащането.
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Така..., да изцепя и аз нещо, въпреки че попрегледах отгоре отгоре темата. Та парите не винаги са основен мотив, аз например съм работил известно време за никак нелоши пари, но просто не остава време да ги похарчиш, от сутри до вечер, 7дни в седмицата. Мотивацията мога да определя по следния начин, трябва да се дава на работник това от което има нужда в момента, пр паричен бонус, почивка, свобода в развиването на някой идеи, фирмени културни масови мероприятия (разбирайте банкет), спортни дни (примерно пейнтбол), въобще занятия които нямат нищо общо с работата целейки да разсеят малко от ежедневните проблеми. Та така, аз това бих оценил и бих бил доста доволен ако имах такъв шеф/ве.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Когато някой реши да го прави го прави изведнъж и се е подготвил отдалеко - шефът му няма време да реагира, пък и няма правомощия за по-голяма заплата.
                        Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                        Така..., да изцепя и аз нещо, въпреки че попрегледах отгоре отгоре темата. Та парите не винаги са основен мотив, аз например съм работил известно време за никак нелоши пари, но просто не остава време да ги похарчиш, от сутри до вечер, 7дни в седмицата. Мотивацията мога да определя по следния начин, трябва да се дава на работник това от което има нужда в момента, пр паричен бонус, почивка, свобода в развиването на някой идеи, фирмени културни масови мероприятия (разбирайте банкет), спортни дни (примерно пейнтбол), въобще занятия които нямат нищо общо с работата целейки да разсеят малко от ежедневните проблеми. Та така, аз това бих оценил и бих бил доста доволен ако имах такъв шеф/ве.
                        Пешо трудно ще ти ги осигури тези екстри.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:10.
                        sigpic

Comment

Не е точно така - все повече фирми издигат собствени кадърни кадри.
                          Все пак трябва да се върши работа с хора доказали въжможностите си - ако не са таферни хората самите босове се компрометират пред собствениците.
                          Що ли не случих на такава за толкова години?
                          Откак се помня,все за моя сметка си повишавам квалификацията,а възвращаемост няма.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

разбира се че е идиот щом не е успял да си задържи ценен работник - пример е любимия ти фризьор или зъболекър да речем сменя салона или стоматологичната практика по-лесно ти е да го последваш от колкото да рискуваш няколо пъти
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Що ли не случих на такава за толкова години?
                              Откак се помня,все за моя сметка си повишавам квалификацията,а възвращаемост няма.
                              Преди няколко поста писах, че трябва време за да станат нещата такива каквито трябва да бъдат.
                              sigpic

Comment

разбира се че е идиот щом не е успял да си задържи ценен работник - пример е любимия ти фризьор или зъболекър да речем сменя салона или стоматологичната практика по-лесно ти е да го последваш от колкото да рискуваш няколо пъти
                                Някой взе,че им отвори очите и сега включват в договорите клауза за забрана на упражняването на същата дейност в продължение на различен не малък период( 3 до 5 години ).

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

Преди няколко поста писах, че трябва време за да станат нещата такива каквито трябва да бъдат.
                                Дано го доживеем.
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X