Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко развита е руската икономика

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много добре върви дискусията. Лафове от селски вечеринки... Не споделям мнението на pavlin, че руската икономика е в добро състояние, но чест му прави, че не се поддава на тъпите ви коментари. Някой да извади една данна поне или да сподели източник на твърденията си за ръждясалите ракети и невероятно ниския стандарт на живот във "феодална" Русия. Някой из българските села случайно да е минавал? Или да е чувал за американските гета и хората живеещи в каравани?
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      руснаците са в тази си позиция на износител на оръжия, защото пренебрегват не малко ембаргота и защото им е евтина техниката

относно стандарта... има и бяло, има и черно. в големите градове се живее много добре, но останалата част от страната е дроб сърма
      Много евтина бе, знаеш ли колко струва един МИГ или пък една подводница. Освен това Миг е по-добър от американските изтребители.
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 06:51.

Comment

ти,колега Павлин откъде знаеш,че миг са по-добри самолети!!!!

Comment

А ти колега Савов, от къде знаеш, че не са?

Абе да вадим линийките и да ги мерим а? Ако ще си говорим така махленската ...
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

pavlin, не знам защо си решил, че се купуват самолети и подводници.

това почти никой не може да си го позволи

а относно кое е по-добро - не са били съпоставяни реално до момента

относно кой самолет е по-добър - да руските са по-маневрени, но в днешно време се ползват F&F ракети от 100 км, до dog fighting не се стига почти никогиш

както и да е...

иначе съм съгласен, че нашия стандарт е доста по-нисък

моите твърдения са просто, че техния стандарт също е много нисък
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Ето тук е линка. А ти как мислиш в Русия няма ли сива икономика.

http://www.worldsalaries.org/
              Ясно че има, ама в размитата руска необятност икономиката по села и паланки я няма никаква-ни черна ни бяла, колкото до твърденията, че нашите села били незнам какви си, то мога да ви кажа, че в Русия си има села и области, които не са мръднали от царко време, без вода, ток и какво ли не, просто не може да се сравнява азиатската изостаналост с тази, до която ни доведе пак Русия в крайна сметка с комунистическото устройство.
              А просяци има и в Белгия, Даниия, Швейцария, къде ли не-всеки има право да живее както си иска, особено, след като измете улицата получи 1000 евро заплата.
              И преди бях писал-никой или почти никой не емигрира в Русия, за разлика от ЕС, САЩ, Канада и т.н.
              А самолети и ракети са толкова далечна и безмислена тема...но определено руските самолети не са търсени в цял свят, това е факт.
              Last edited by fred; d.m.y г., 09:18.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                А самолети и ракети са толкова далечна и безмислена тема...но определено руските самолети не са търсени в цял свят, това е факт.
                Не са търсени, защото малко не се връзва държава от НАТО да купува руски самолети. Останалите си купуват, ако имат пари..
                Lexus IS200

Comment

Я да видим колко тука са инженери и/или висши военни, и за капак знаят разликите между самолетите, па и са ги тествали и могат да ги сравняват компетентно
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз за един се сещам в този форум, но май не се е обаждал в темата
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      pavlin, не знам защо си решил, че се купуват самолети и подводници.

това почти никой не може да си го позволи

а относно кое е по-добро - не са били съпоставяни реално до момента

относно кой самолет е по-добър - да руските са по-маневрени, но в днешно време се ползват F&F ракети от 100 км, до dog fighting не се стига почти никогиш

както и да е...

иначе съм съгласен, че нашия стандарт е доста по-нисък

моите твърдения са просто, че техния стандарт също е много нисък
                      Те американците сами си признават че МИГ са по добри при близък бой и турбодвигателят им е по-издръжлив. Това е което знам не съм добре запознат но въпреки всичко МИГ се води като един много добър изтребител.
                      Относно това на кого продават, последният голям поръчител на руска военна техника е Индия и страни от арабския свят.

Comment

Те американците сами си признават че МИГ са по добри при близък бой
                        Алоу, батка, ВСВ свърши, Корея също. В 21 век няма близък бой

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Ясно че има, ама в размитата руска необятност икономиката по села и паланки я няма никаква-ни черна ни бяла, колкото до твърденията, че нашите села били незнам какви си, то мога да ви кажа, че в Русия си има села и области, които не са мръднали от царко време, без вода, ток и какво ли не, просто не може да се сравнява азиатската изостаналост с тази, до която ни доведе пак Русия в крайна сметка с комунистическото устройство.
                          Това е вярно че азиатската част е значително по-изостанала от европейската и това е един от проблемите на руската икономика. Аз и преди казах че последните 10 години руската икономика има значителен ръст и ако продължава така и не се провали в политическото управление руската икономика би се стабилизирала още. Просто имат голям потенциал и при едно разумно управление няма как да не постигнат успех.
                          Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:49.

Comment

Просто имат голям потенциал и при едно разумно управление нява как да не пстигнат успех.
                            Само че "руските държавни мъже са зверове и идиоти"

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              Алоу, батка, ВСВ свърши, Корея също. В 21 век няма близък бой
                              Като цяло не разбирам от самолети но съм чел доста мнения на специалисти че МИГ е много конкурентен и по някои показатели превъзхожда американските. Мисля също така че дизайнът му като цяло е по-различен и по сполучлив.

---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:41 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              Само че "руските държавни мъже са зверове и идиоти"
                              Бъдещето ще покаже и относно Путин който е така критикуван от САщ съм говорил с руснаци които живеят тук и те го харесват и подкрепят защото е причина за голяма част от положителните реформи напоследък.

Comment

драги, аз като един нищо-непретендиращ фен на авиацията (изчел съм бол литература и даже бях абониран 5-6 години за "авио клуб криле" - списанието) ти зявавам, че да говориш за дизайн на самолет относно колко е сполучлив и т.н. е несериозно

най-малкото ефективните форми са доста ограничени и са открити и в употреба от дълги години

самолетите си приличат изключително много без значение от кой са произведени именно по тази причина

показателите на МИГ са както и дойнов ти каза превъзхождащи единствено от към маневреност

откъм ракети и технологии доколкот осъм запознат американците и другите производители са на по-добро ниво от руснаците и се използват ракети, които се изтрелват от десетки даже стотици километри разстояние, тогава маневренеостта на един самолет ти е толкова полезна колкото тухла в морето

да не превръщаме темата в спор за и против МИГ 29 / су-27 / миг-3инещоси ...
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X