Известие

Collapse
No announcement yet.

9ти септември ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не знам какви оценки четете, ама вижте резултата-който смята, че соц е успял или е едно хуманно и развито общество, да ходи да живее в Корея или Куба, май те останаха.Може и да посети някоя постсъветска републики или държава от ЕВропа, преживяла тоя загубен комунизъм, а може да опита да поживее в държава, в която никога не е имало комунизъм и да види какви са разликите.Каптализмът не е раят на земята, но определено комунизмът е един от кръговете на ада.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Не знам какви оценки четете, ама вижте резултата-който смята, че соц е успял или е едно хуманно и развито общество, да ходи да живее в Корея или Куба, май те останаха.Може и да посети някоя постсъветска републики или държава от ЕВропа, преживяла тоя загубен комунизъм, а може да опита да поживее в държава, в която никога не е имало комунизъм и да види какви са разликите.Каптализмът не е раят на земята, но определено комунизмът е един от кръговете на ада.
      А ти посетил ли си държавите от Централна и Латинска Америка, където комунизъм е нямало и жовотът им преди и сега е няколко пъти по-лош от този в България. Тук целта е да се отсее положителното от отрицателното и да се разбере как в действителност беше украдена тази държава. Проблемът на Куба не е само социализма ами и целенасочената политика на САщ за унищожаването им.

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:23 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Ти чел ли си самият план Ран-Ъп? Би ли копирал оценката на икономиката ни в този план? Може и да ми го пратиш на лична.
      Като отвориш линка за плана е посочен кратък анализ отрасъл по отрасъл.

http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:35.

Comment

[ QUOTE = Павлин ; 763868 ] А ти посетил ли си държавите от Централна и Латинска Америка , където комунизъм е нямало и жовотът им преди и сега е няколко пъти по - лош от този в България . Тук целта е да се отсее положителното от отрицателното и да се разбере как в действителност беше украдена тази държава . [ COLOR = "Сребърна "]

[[ URL ] http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html [ / URL ] [/ QUOTE ]

Павлине, ние говорим за Европа и Северна Америка, Австралия, тоест общества устроени на принципа да го кажаем, англосаксонски, колкото и да е неточно да уточня, не за Африка или Южна Америка, където обществата са устроени на постколониалните основи на кралставата Испания и Португалия
        Last edited by fred; d.m.y г., 19:35.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          [ QUOTE = Павлин ; 763868 ] А ти посетил ли си държавите от Централна и Латинска Америка , където комунизъм е нямало и жовотът им преди и сега е няколко пъти по - лош от този в България . Тук целта е да се отсее положителното от отрицателното и да се разбере как в действителност беше украдена тази държава . [ COLOR = "Сребърна "]

[[ URL ] http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html [ / URL ] [/ QUOTE ]

Павлине, ние говорим за Европа и Северна Америка, Австралия, тоест общества устроени на принципа да го кажаем, англосаксонски, колкото и да е неточно да уточня, не за Африка или Южна Америка, където обществата са устроени на постколониалните основи на кралставата Испания и Португалия
          По тази логика, ние също сме постколониално общество. 500 години сме били колония на Османската Империя, че даже и по-зле от колония. Базата от която сме тръгнали не е много по-различна.
          Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:52.

Comment

радио-точка
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Нещо по-смислено не можа ли да измислиш.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                Нещо по-смислено не можа ли да измислиш.
                оф точно пък на теб толкова пъти съм ти писал смислени, дълги и аргументирани отговори, а ти все едно, че бял лист си прочел, че се отказах с теб да водя дискусии

приказката за овчерчето и вълка...
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                  оф точно пък на теб толкова пъти съм ти писал смислени, дълги и аргументирани отговори, а ти все едно, че бял лист си прочел, че се отказах с теб да водя дискусии

приказката за овчерчето и вълка...
                  Оф, сакън недей.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                    Какво е направено през комунизма - НИЩО, само глупави заводи с остаряла техника, панелни жилища, натрупан е голям външен дълг, съсипали са перфектна здравна система (която е била една от първите в Европа), съсипали са плодородни земи за да сложат някой завод който да бълва некачествена продукция.......
                    Да ама не, имало е развита електроника, машиностроене, лека промишленост и селско стопанство. Освен панелните блокове се строяха кооперации и къщи. Това за перфектната здравна система откъде го измисли. Външният дълг беше неколкократно увеличен именно след промените.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Да ама не, имало е развита електроника, машиностроене, лека промишленост и селско стопанство. Освен панелните блокове се строяха кооперации и къщи. Това за перфектната здравна система откъде го измисли. Външният дълг беше неколкократно увеличен именно след промените.
                      Ще те питам и теб - защо всичко рухна, като е било толкова хубаво.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• Не казвам че е било толкова хубаво, казвам че е имало много неща направени , които е можело да използваме.

Comment

Не казвам че е било толкова хубаво, казвам че е имало много неща направени , които е можело да използваме.
                          Павлине, как може да правиш паралел между пазарна икономика и централизира соц. икономика действаща единствено в СИВ, всичките тези отрасли които казваш, че са били развити всъщност са обслужвали пазарите само на членките на СИВ, където всичко е планово и се е купувало при липсата на каквато и да е конкуренция при фиксирани цени, в момента в които желязната завеса падна и пазара се отвори, тези отрасли умряха, това е толкова елементарно, почвам да си мисля, че ти провокираш просто за да има спор и темата да се пълни. Казваш, развита здравна система- да ама на каква цена, откъде се захранваше тази система от същата тази планова и централизирана икономика с гарантирани приходи до 1989 година. Дълга скочил след "промените", вярно, но той започна да расте още преди промените, пенсионният фонд беше източен още по времето на Т. Живков, а какво стана с парите от външно търговските дружества, създадени пак по това време, и защо всъщност бяха създадени? Кой, направи промяната и защо е направи, защо се създадоха тези мутренски групировки? Ами всичко това е в резултат на точно същите хора, който ти твърдиш, че са сторили нещо положително през 50 години на управлението си. Виждайки, че системата умира просто създадоха удобни за тях условия да изконсумират целия финансов ресурс на страната. И не на последна място, ти приятелю защо живееш в САЩ, а не в С. Корея след като смяташ, че в тази система има някакъв смисъл?
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Търтей, ти у ред ли си бре, да не се сбърка, като начетен човек би трябвало да знаеш, че комунизЪма е най-добрият възможен строй, от всекимо според възможностите, на всекимо според потребностите. Представяш ли си сега у Пипълсо - сипват бира според потребностите, а пък ние с малките възможности няма да си даваме зор на нивата ...

Баща ми се шегува колко много съжалява, че не е дошъл идеалният комунизъм. Когато са го изучавали той си е смятал на колко години ще е като дойде това време Аз не държа много на работа, ама пък мога да ям На пиене не държа много, ама пък някои видни алфисти са доста способни в тази област

И сега сериозно и аз да кажа също - абе пичови, ама вие сериозно ли.
                            Като слушам Павлин, все едно че слушам дядовците на пейката пред нас - "Еееех, когато хляба беше незнам си колко си стотинки и бананите бяха незнам си колко си стотинки". Ама аз помня как съм се редил на опашката за банани с брат ми зад мен и се правим, че не се познаваме щото даваха по 2 кг на човек само. Нека да вземем 4 кила и да си отядем за цяла година напред че следващия път на следващата нова година.
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

• http://www.argumenti.net/?p=195

Ето една статия; няма да коментирам, просто всеки сам може да си направи изводите за социалистическата и пазарната икономика...
                              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                              x145 1.6 boxer

Comment

По тази логика, ние също сме постколониално общество. 500 години сме били колония на Османската Империя, че даже и по-зле от колония. Базата от която сме тръгнали не е много по-различна.
                                Не е така, отделно че и не сме били само ние под турско робство вЕвропа, а пък Испания е била над 700 години под арабско например.А и в крайна сметка говорим за днешния периодо, в който най голямото изоставане у нас идва от комунистическия строй.
                                Това важи за всичко европейски страни, достатъчно е да се видят двете части на днешна Германия.И след 20 години от обединението, Източната е по изостанала от Западната и, какво да го обсъждаме повече
                                Last edited by fred; d.m.y г., 11:43.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X