Не знам какви оценки четете, ама вижте резултата-който смята, че соц е успял или е едно хуманно и развито общество, да ходи да живее в Корея или Куба, май те останаха.Може и да посети някоя постсъветска републики или държава от ЕВропа, преживяла тоя загубен комунизъм, а може да опита да поживее в държава, в която никога не е имало комунизъм и да види какви са разликите.Каптализмът не е раят на земята, но определено комунизмът е един от кръговете на ада.
Известие
Collapse
No announcement yet.
9ти септември ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНе знам какви оценки четете, ама вижте резултата-който смята, че соц е успял или е едно хуманно и развито общество, да ходи да живее в Корея или Куба, май те останаха.Може и да посети някоя постсъветска републики или държава от ЕВропа, преживяла тоя загубен комунизъм, а може да опита да поживее в държава, в която никога не е имало комунизъм и да види какви са разликите.Каптализмът не е раят на земята, но определено комунизмът е един от кръговете на ада.
---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:23 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТи чел ли си самият план Ран-Ъп? Би ли копирал оценката на икономиката ни в този план? Може и да ми го пратиш на лична.
http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.htmlLast edited by pavlin; d.m.y г., 19:35.
Comment
-
[ QUOTE = Павлин ; 763868 ] А ти посетил ли си държавите от Централна и Латинска Америка , където комунизъм е нямало и жовотът им преди и сега е няколко пъти по - лош от този в България . Тук целта е да се отсее положителното от отрицателното и да се разбере как в действителност беше украдена тази държава . [ COLOR = "Сребърна "]
[[ URL ] http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html [ / URL ] [/ QUOTE ]
Павлине, ние говорим за Европа и Северна Америка, Австралия, тоест общества устроени на принципа да го кажаем, англосаксонски, колкото и да е неточно да уточня, не за Африка или Южна Америка, където обществата са устроени на постколониалните основи на кралставата Испания и ПортугалияLast edited by fred; d.m.y г., 19:35.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение[ QUOTE = Павлин ; 763868 ] А ти посетил ли си държавите от Централна и Латинска Америка , където комунизъм е нямало и жовотът им преди и сега е няколко пъти по - лош от този в България . Тук целта е да се отсее положителното от отрицателното и да се разбере как в действителност беше украдена тази държава . [ COLOR = "Сребърна "]
[[ URL ] http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html [ / URL ] [/ QUOTE ]
Павлине, ние говорим за Европа и Северна Америка, Австралия, тоест общества устроени на принципа да го кажаем, англосаксонски, колкото и да е неточно да уточня, не за Африка или Южна Америка, където обществата са устроени на постколониалните основи на кралставата Испания и ПортугалияLast edited by pavlin; d.m.y г., 19:52.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНещо по-смислено не можа ли да измислиш.
приказката за овчерчето и вълка...sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениеоф точно пък на теб толкова пъти съм ти писал смислени, дълги и аргументирани отговори, а ти все едно, че бял лист си прочел, че се отказах с теб да водя дискусии
приказката за овчерчето и вълка...
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеКакво е направено през комунизма - НИЩО, само глупави заводи с остаряла техника, панелни жилища, натрупан е голям външен дълг, съсипали са перфектна здравна система (която е била една от първите в Европа), съсипали са плодородни земи за да сложат някой завод който да бълва некачествена продукция.......
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа ама не, имало е развита електроника, машиностроене, лека промишленост и селско стопанство. Освен панелните блокове се строяха кооперации и къщи. Това за перфектната здравна система откъде го измисли. Външният дълг беше неколкократно увеличен именно след промените.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНе казвам че е било толкова хубаво, казвам че е имало много неща направени , които е можело да използваме.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Търтей, ти у ред ли си бре, да не се сбърка, като начетен човек би трябвало да знаеш, че комунизЪма е най-добрият възможен строй, от всекимо според възможностите, на всекимо според потребностите. Представяш ли си сега у Пипълсо - сипват бира според потребностите, а пък ние с малките възможности няма да си даваме зор на нивата ...
Баща ми се шегува колко много съжалява, че не е дошъл идеалният комунизъм. Когато са го изучавали той си е смятал на колко години ще е като дойде това времеАз не държа много на работа, ама пък мога да ям
На пиене не държа много, ама пък някои видни алфисти са доста способни в тази област
И сега сериозно и аз да кажа също - абе пичови, ама вие сериозно ли.
Като слушам Павлин, все едно че слушам дядовците на пейката пред нас - "Еееех, когато хляба беше незнам си колко си стотинки и бананите бяха незнам си колко си стотинки". Ама аз помня как съм се редил на опашката за банани с брат ми зад мен и се правим, че не се познаваме щото даваха по 2 кг на човек само. Нека да вземем 4 кила и да си отядем за цяла година напред че следващия път на следващата нова година.146 1.6 TS '00
156 2.4 JTD '01
Comment
-
http://www.argumenti.net/?p=195
Ето една статия; няма да коментирам, просто всеки сам може да си направи изводите за социалистическата и пазарната икономика...166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеПо тази логика, ние също сме постколониално общество. 500 години сме били колония на Османската Империя, че даже и по-зле от колония. Базата от която сме тръгнали не е много по-различна.
Това важи за всичко европейски страни, достатъчно е да се видят двете части на днешна Германия.И след 20 години от обединението, Източната е по изостанала от Западната и, какво да го обсъждаме повечеLast edited by fred; d.m.y г., 11:43.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment