Известие

Collapse
No announcement yet.

9ти септември ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Ти си едно от малките изключения, най-вероятно.
    не ми слагай думи в устата, че и без това способностите ти в риториката и "иронията", която се опитваш да постигнеш, са жалки

и все пак - да, смея да твърдя, че интелектуално съм много над средното ниво на моето поколение, което за нещастие е "батак"... ама и аз не се считам за типичен представител на пролетариата, така или иначе.

търтей е прав, а аз съм малко по-грамотен вече

павлине, не избягвай постовете на blue, щото се получава точно същото, което ти казах аз - дават ти се неоспорими факти и аргументи, а ти ги пропускаш избирателно
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 21:30.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Как няма да пропуска, че то друго освен - а вие що биете негрите, в мненията му няма.
      Темата е за 9 септември и последствията му... той обаче постоянно я превръща в 10 ноември и колко лошо, че сме развалили "развития социализъм" през който едва ли не сме имали рая на земята.
      Типични похвати за не доучил партиен секретар ... жалко но факт.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Пълна бъркотия!

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        не ми слагай думи в устата, че и без това способностите ти в риториката и "иронията", която се опитваш да постигнеш, са жалки

и все пак - да, смея да твърдя, че интелектуално съм много над средното ниво на моето поколение, което за нещастие е "батак"... ама и аз не се считам за типичен представител на пролетариата, така или иначе.

търтей е прав, а аз съм малко по-грамотен вече

павлине, не избягвай постовете на blue, щото се получава точно същото, което ти казах аз - дават ти се неоспорими факти и аргументи, а ти ги пропускаш избирателно
        Абе май ще излезе, че 9-ти септември е виновен, младото ни поколение да е неграмотно! А?
        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
          Абе май ще излезе, че 9-ти септември е виновен, младото ни поколение да е неграмотно! А?
          Колкото и да е иронично казаното от теб... има истина и в него.
          Преди 9 септември, в обществото ни учителите са били на почит (даскала, кмета и попа... ако се сещаш).
          След 9 се преминава към съветската система която обезличава учителя, променя образованието в посока безмислено зубрачество, праща учителите (интелигенция на каскета и цървула им не требва) в графата - нископлатени професии заемани от хора които друго не могат (то и вицове за това имаше).
          Резултатите от това ги жънем сега... когато ония възпитавани след 9 започнаха те самите да възпитават.
          Честито на позналия верния отговор

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
            А ти как мислиш? Църквата има невероятно важна роля в съхранението на ценностите сред масите. Точно затова и католическите държави се възстановиха по-бързо след падането на комунизма, а комунистите в България тотално унищожиха БПЦ с репресиите си и с поставянето на челото и техен доносник и измикяр. Както беше казал един участник във форума по-напред -няма религия без Бог- капиш?
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ще ви отговоря , не се притеснявайте, сега съм на работа. Само на кратко, реваншизма и тоталното отричане не пречат като нация.

Comment

• Верен отговор!?

Ми той търтея позна верния отговор! Не аз! Аз само гледам как Павлин се опитва да ви каже, че винаги е имало и бяло, освен черното, а няколко съвременници на младото поколение се вживяват като политически детерминатори, а всъщтност повечето от тях в навечерието на т.н. Демокрация са надували балончета за ръчичка с родителите си на манивестациите на 9-ти септември!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Абе човек, какъв реваншизъм, какво тотално отричане....Все едно аз те вкарвам в затвора невинен и след 45 години те пускам тотално изкривен и ти викам- ама недей се сърди, то си имаше и ползи от стоенето ти в затвора- давах ти ядене три пъти на ден, имаше нар и одеяло, къпеше се три пъти в седмицата, гледаше телевизия с подбрани от мен предавания по час на ден......пък сега видиш ли може и да не ядеш по цял ден, пък си отвикнал и да работиш, не вярваш в нищо, затъпял си......свободата е виновна, не аз!
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ей тоя спор тук заприлича на спор между фенове на Левски и ЦСКА. Колегата JORDI, e много прав, като каза, че освен бялото винаги има и черно. Да, наистина комунизма е мракобесен строй като фашизма, само че да се абсолютизира и да се обяснява, че всичките ни проблеми идват единствено и само от комунизма звучи точно толкова тъпо, колкото лозунгите на същия този комунизъм, според който капитализма беше загниващ и разпадащ се строй. Колкото по-бързо се отърсим от оправданието, че за всичко, което се случва в държавата ни е виновен комунизма и се опитаме да гледаме напред, без да забравяме какво е било, толкова по бързо наистина ще се оправим. Ако се замислим май голяма част от проблемите ни идват най-вече от манталитета на хората. За съжаление, всички ние май сме свикнали повече да си търсим оправдание защо сме зле, вместо да се опитаме да си подобрим положението.
                    Колегата BAGER, преди време в този раздел беше пуснал една интересна тема, наречена "Оптимистична теория за нашия народ". В се намира следния линк http://librev.com/index.php?option=c...d=627&Itemid=5. Един материал на Иван Хаджийски. Моя съвет е да го прочетете, а молбата да ми кажете, защо толкова много ситуацията доста преди комунизма, и преди демокрацията е същата каквато е сега? Още веднъж ще кажа - проблема ни е в манталитета.
                    Комунизма е ужасно нещо! Не трябва да се абсолютизира обаче. Просто трябва да се помни и да се мнимава след дреме да не се допускат същите грешки като преди, но са съжаление и в момента виждам как се рецитират разни лозунги (подобни на "капитализма е загниващ и разпадащ се строй), вместо да се мисли напред!
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                      Да, наистина комунизма е мракобесен строй като фашизма...
                      Ей за това иде реч, тия дето се опитват да ми обяснят колко ми било хубаво и как всичкото лошо нямало връзка с тогава, да го проумеят и да приключваме.
                      Щото уж трябва да гледаме напред... ама то без да осъзнаем през какво сме минали, нещо погледа напред все изкривен излиза.

Comment

• Точно така! Както казах в първия си пост по темата:

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                        Тази дата трябва да се помни и да бъде като обица на ухото за всички.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Който е живял по онова време - той помни. Безкрайна сивота, ченгеджийница повсеместна, от всички артикули на пазара - по една разновидност. Празни опоскани "супермаркети" (ебаси оксиморона), и пр. и пр. Това помня аз. Част от детството ми мина под този строй. Хората си имаха хоби. Да колекционират. Единият колекционира капачки, другият - салфетки, третият събира цветни торбички. Примитивизъм. Строяха се с плам панелки, благодарение на които държавата ни прилича на долно гето. Грозота. Играехме си пред блока върху един куп панели - чакаха си реда за подземен гараж. Дълго го чакаха. Имаше и един огромен трап. За гаража предназначен, ра'ииш ли. Луди спомени. Това е то. Хубавото. Деца на гетото, ама мотамо. Взривявахме флакони от дезодоранти, палехме гуми, карахме "Балкан"-четата. Заеби доклада на бат' Пеньо от Бисмарк, Северна Дакота. This is no romantic recollection, dit was de echte leven. Комунизмът еба майката на този народ и тази държава. И не спира. Гнусната му челяд продължава да храчи върху лицето на честните хота тук. А някои герои от Щатите пряко включване, моля ви се, дават акъл. Ами, ела бе, душко. Тук гради кариера сред останките от превтасалото червено величие. С букет рози и много обещания за много по-успешна четвъртолетка. Планът ще бъде преизпълнен на мимимум 180% в сравнения с предходната. И тн. И тн.
                          Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Аз нищо не съм унищожил, точно комунистите, имам предвид висшия ешалон, който бе на власт и имаше връзките унищожи всичко, за да се награби той самият, а другите приказки за тъпият им електорат, който водят за носа, така както Доган води простите турци

---------- Post added at 12:15 ---------- Previous post was at 12:13 ----------

Павлине, България е била в първата десетка на ЕВропа преди 1939 г, а това че моратирума е намалил външния дълг е просто смехотворно, чиста двойка по финаси, дълга нарстана, защото спряха вноските по него, елементарно, отделно мораториума ни изпрати в трета глуха и МВФ ни наблюдавше като африанска държава, защото такива действия за характерни за африканските режими.
                            Колкото и да се опитвате да изкарвате България като просперираща страна преди Втората световна война, това не е вярно. Имало е купонна система режими на репресии и т.н. Износът ни е бил главно на селско- стопанска продукция и някои продукти на леката промишленост. Относно мораториума на външния дълг, това го казах в преносен смисъл, именно тогава се увеличи държавният дълг а не както каза ти че е намалял значително след 1990 г. И до ден днешен този дълг не е намалял съществено, даже се очакват плащания по главницата в скоро време. Относно частния дълг си прав за което си признавам, въпреки че и там дял има приватизацията която се извърши по един престъпен начин.
                            Радвам се че поне все пак някои хора са ме разбрали какво искам да кажа. В този спор исках да акцентирам на годините на анархия и грабеж след 1990г. За съжаление те се оказват по-пагубни отколкото тези през социализма, защото тогава поне нещо е било създадено и макар и погрешна е имало някаква политика която се е следвала. Не съм толкова глупав да се опитвам да доказвам че социализма е по-добър от едно демократично общество. Само че, както каза един колега по-рано, това което съществува в България през последните 20 години трудно може да се нарече демокрация. Тя е свързана със законност, правила и ясно изразени функции на държавата. На тези които ме обвиниха за комунист, ще им кажа че такъв не съм бил и никой от семейството ми не е бил за разлика от многото нови демократчета на които родителите им навярно са козирували по онова време. Преди 9ти единият ми дядо е имал ресторант а другият е бил кмет, баща ми също е бил дискриминиран от комунистите, но не го изтъквам като нещо особено и не го драматизирам. Както казах и преди опитвам се да гледам реално на нещата и да си дам оценка кое е било добро и кое лошо.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 06:31.

Comment

• Никой не се опитва да изкарва България просперираща страна реди 9, постоянно преиначаваш думите на опонентите си и избягваш основният смисъл на темата! Имало било купони?! Ми да, било е война! Стига си подчертавала случващото се след 90 година като нещо нямащо общо с другарите от 45 годишното управление преди това. Износа бил основно на селско стопанска продукция и лека промишленост- да, но на свободният пазар, конкурентно способен износ, а след това? Всичко което е в момента в България е резултат от 45 години управление на комунистите. Разбира се роля и не малка има и манталитета на народа ни, което е съвсем друг въпрос.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Никой не се опитва да изкарва България просперираща страна реди 9, постоянно преиначаваш думите на опонентите си и избягваш основният смисъл на темата! Имало било купони?! Ми да, било е война! Стига си подчертавала случващото се след 90 година като нещо нямащо общо с другарите от 45 годишното управление преди това. Износа бил основно на селско стопанска продукция и лека промишленост- да, но на свободният пазар, конкурентно способен износ, а след това? Всичко което е в момента в България е резултат от 45 години управление на комунистите. Разбира се роля и не малка има и манталитета на народа ни, което е съвсем друг въпрос.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X