Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мордохай,

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Но е хубаво децата да знаят какво точно е станало на Великден, защо съседчето Хасан през рамадана през деня не яде и пие, защо Авраам не е заклал сина си и други такива полезни неща.
    С това и аз съм напълно съгласен. Еденствено не съм съгласен, че това е вероучение. От това което изчетох под вероучение, комай повечко се разбира проповадване на Православие.
    А за другото си прав.

Дойнов - книгата за съжаление не съм я чел, но ще се поправя!
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• http://chitanka.info/lib/text/5533
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        За по ленивите предлагам да гледат поне филма http://www.zamunda.net/details.php?id=134579&hit=1
        Разбира се, филмирането на книгата не може да пресъздаде изцяло и точно посланието и, но все пак е силен филм. Режисьор е Елия Казан (балканска душа- от гръцки произход е), а в главната роля е един малко познат, но страхотен за мен актьор Джеймс Дийн
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• В тая насока препоръчвам и Казандзакис, напримре "Последното изкушение на Христос" /то пък заради него са го отлъчили от църквата например/ и "Христос отново разпнат".

---------- Post added at 05:35 ---------- Previous post was at 05:34 ----------

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Не си ме разбрал, ама никак. Не казвам, че смирение и мъдрост и усмирителна риза е едно и също. Имам предвид, че когато нещо противоречи на моите възгледи и принципи и е наложено задължително, то ще е като усмирителна риза. То ще предизвика, точно обратното на смирение и мъдрост! Проумей това и ще разбереш какво имам предвид.
          Отново ти казвам, дали си такъв или инакъв ми е се тая. Ако искаш да учиш нещо и да слушаш проповеди, нямам нищо против. Не ми пречи и ти обаче, а когато искаш да се наложи на мен и семейството ми тая усмирителна риза, за която говоря ми пречиш.
          Сега достатъчно ясен ли съм?
          А колкото до възпитанието - така ме наричаш невъзпитан все пак, а дори не ме познаваш!
          Ако мислииш, че аз пък съм се загрижил за това какъв си също се лъжеш.И не мога да разбера каква е тая усмирителна риза, дето ти се мота в главата и я размахваш като флаг.Усмирителна риза ти налага здравната каса с ограничаване на направленията например.Там можеш да си съсредоточиш усилията.
          Не помня къде съм те нарекъл невъзпитан, явно те гония парноя.
          Не мисли, че стоя като патка и чакам нравоучения от попове по цял ден, тия представи които ти се мътят в главата са за религията са някакви пълни примитивизми и шаблони.А за преченето и ти можеш да ми пречиш, като представляваш тая част от обществото, която отбягва определени пък за мен ценности, разбра ли?Да те цитирам в твоя тон "Сега достъчно ясен ли съм?"Ако не ти харесва тоя пост се сети за поговорката-каквото повикало, такаво се обадило.
          Last edited by fred; d.m.y г., 14:21.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Колега, напротив поста ти ми хареса много. Той доказва това което говоря. Ще те цитирам :„А за преченето и ти можеш да ми пречиш, като ПРЕДСТАВЛЯВАШ тая част от обществото, която отбягва определени пък за мен ценности, разбра ли?” а ето това най-много доказва, това което казвам от самото начало.
            Аз не налагам моите ценности на никого, не казвам че трябва да бъдат институционализирани и задължителни!
            Колкото до усмирителната риза – определено не си разбрал какво имам предвид.
            Съжалявам ако тона ми ти се е сторил груб, никъде целта ми не е била такава.
            Ако смяташ, че несъгласието ми с твоето мнение е грубост – да много съм груб.

П.С. Аз приключвам - който ме разбрал, разбрал, който не нека ми се дразни че не искам да съм като него!
            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:12.

Comment

• Тона ти, го отнесох към намециза някакви мои /несъществуващи/ твърдения към теб, но както и да е.
              Налагането на мнението не е свързано винаги с пряко прилагане на нещо.
              А в тоя случай въобще няма и помен даже за прилагене на вероучение, има някакво си искане.Абстрактно.Ако въобще се стигне до там, с някаква ясна програма, тогава може да се коментира това какво е, полезно ли и, или не.
              А тук си дискутираме дали има нужда от това, по принцип. Ясно е че ти си против, аз съм за, това е.В една нормална държва е така-едни са за нещо, други са против, трети не им дреме.Но държавата въвежда някакви правила и изисквания.
              sigpic

Comment

• Аз съм за вероучението по 2 причини. Първо защото учи децата на ценности, които в днешно времи им липсват,второ защото така поне ще знаят защо празнуваме Коледа (не заради подаръците). Но има много важно значение как и какво точно ще им се преподава и кой...Аз незнам поне досега свещенник да има педагогически опит, т.е. да се изучава такава специалност в семинарията.. Майка ми е учиталка и преди години, бяха въвели вероучение в училището, беше пожелание и не се преподаваше в училището, а ходеха в църквата. В смисъл инициативата бише на църквата по инициатива на свещенника,които се занимаваше и с благотворителност.Присъствала съм на един такъв "урок" свещенника наистина беше като учетел в смисъл, обесняваше на децата не само за христианстовото , а какво е добро и зло, защо не трябва да се лъже,уважение към родителите и т.н. Просто беше наистина добър човек и най-вече психолог, самите деца с интерес ходеха. Но за съжаление изгониха тоз свещенник от тази църква, разбира се заради финансови интереси и заради тази благотворителност,която той правеше. Но определено вероучението трябва да е пожелание, защото има много други религии и не можеш да задължиш някой да вярва в нещо..

Comment

• От позицията си на г-н Никой, забранявам на Фред и Рамзезсх да си разменят реплики тук, докато не се запознаят на среща на по бира в пипълсо в четвъртък. Подозирам, че ще се разберете за има-няма 15 минути, в условията на нормална комуникация очи в очи.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                    От позицията си на г-н Никой, забранявам на Фред и Рамзезсх да си разменят реплики тук, докато не се запознаят на среща на по бира в пипълсо в четвъртък. Подозирам, че ще се разберете за има-няма 15 минути, в условията на нормална комуникация очи в очи.
                    Ок, натам клони работатание се разбрахме, сега остава и на живо
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Ок, натам клони работатание се разбрахме, сега остава и на живо
                      Времето и мястото на срещата са известни.
                      Секунданти ще каните ли?
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• И аз така мисля

Comment

• Извикайте линейка и си сложете каски.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Времето и мястото на срещата са известни.
                            Секунданти ще каните ли?
                            А, че то не може иначе, само оружие не е ясно, какво да изберем
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              А, че то не може иначе, само оружие не е ясно, какво да изберем
                              Аз мисля да кръстосаме халби.

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                                Аз мисля да кръстосаме халби.
                                Тe това се чудех, халби, вино или друго
                                sigpic

Comment

Working...
                                X