Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеЕх Търтей......много си чел, но си и много арогантен, язък...
За мен без да обиждам никой е признак на глупост някой да твърди, че е толкова вещ в духовната сфера.
Ако толкова ви е еня за децата оставете ги да научат нещо и коментирайте, дискотирайте, спорете с тях, вместо да ги ограничите само с вашите разбирания - може и вие да научите нещо.Last edited by old alfist; d.m.y г., 14:18.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе ми се иска да коментираме Търтея, защото той си е пич, но когато държите да си възпитавате децата сами в това отношение трябва много да сте чели, прочетеното да ви е минало през главата и да се е пречуло през призмата на реалната днешна действителност.
За мен без да обиждам никой е признак на глупост някой да твърди, че е толкова вещ в духовната сфера.
Ако толкова ви е еня за децата оставете ги да научат нещо и коментирайте, дискотирайте, спорете с тях, вместо да ги ограничите само с вашите разбирания - може и вие да научите нещо.
Тая тема си плаче за заключване.
Само един последен въпрос. Ти съгласен ли си децата ти да изучават ислям, юдейство, будизъм ?Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТи съгласен ли си децата ти да изучават ислям, юдейство, будизъм ?
Нека не забряваме, че наученото по този предмет, няма да е повече като обем и задълбоченост отколкото по другите предмети - който го влече повече от предлаганото в училище да си се занимава отделно.
Децата трябва да знаят в общи линии какво съществува изобщо, но не само като историческа хронология - след това е въпрос на избор.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеЕх Търтей......много си чел, но си и много арогантен, язък...
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеУчи като история на повчето религии(въпреки, че някои смятат, че е полезно колкото изучаване на история на математиката)!Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа - няма лошо да се научи за тях под формата на сравнение, докато се изучава християнството.
И още нещо, историята не е само историческа хронология!
Ето за тая свобода на избор говоря! За свободата да можеш да прецениш което е правилното от позицията на знанието за едното и другото, от позицията на своето разбиране за света, а не още като дете да ти напълнят главата с проповеди и след това да смяташ другите за "неверници", "гяури" и пр.
Преди време бях намерил един сайт(сега го търсих, но не го открих за съжаление), в който под формата на клипчета се водеха проповеди и се представяше вероучението. С това няма как да съм съгласен.
Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщениеИ продължавам да го смятам, за не ме разбереш пак неправилно предложи какво трябва да се изучава в "История на религиите" според теб.
А ти какво очакваш да се изучава ? Да се проповядва?!?
И още нямам отговор на въпроса - каква трябва да бъде ползата според теб?Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:30.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение...
Първоначално публикувано от atilasl Покажи съобщениеНека не забравяме че религиите са създадени за да могат да се манипулират и управляват хората в онези времена.Колко хора са били избити заради религията:кръстоносни походи,инквизицията,втората световна,съвременният тероризъм и т.н.Има един много интересен филм: Zeitgeist (Духът на времето),малко манипулативен но много интересен филм,кара те да се замислиш наистина силно.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Не ми отговаряш! Какво е същественото според теб?
Между другото колега, ти с горния си пост доказваш това, което казвам.
Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщениеПод полза разбирам да научиш нещо съществено за дадения предмет, а в "История на религиите" предполагам на атеистите много им се иска да се изучава това:Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 17:18.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеНе ми отговаряш! Какво е същественото според теб?
Между другото колега, ти с горния си пост доказваш това което казвам.
Вече успя да ни разделиш на вярващи и неверници!!!!
Тъй като явно няма да ме разбереш, ще ти отговоря с един пример какво децата няма да научат в час "История на религиите" : Знаеш ли че Мойсей е заеквал, но въпреки това е успял да убеди фараона да изведе евреите от Египет.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Това, че много хора са избити заради религиите по принцип е толкова вярно, че няма как да бъде премълчано. (толкова много, че самата дума много е недостатъчна като изразно средство, но все пак да съм умерен)
И ако бъде премълчано, то е повече от манипулативно и естествено с цел. Ако ще се учи история е добре да се учи история, а не книжки написани в угода на някого и наречени история...ако ме разбирате правилно
== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Comment
-
Ами точно за това казвам, че на който му се учи и му се слушат проповеди - има си църкви, джамии и пр. заведения, където това се случва. Щом смяташ, че заекването на Мойсей е съществено - добре, това си е твое мнение.
Дали неверници, дали атеисти - няма никакво значение - разделяш ни на такива и на онакива. Това е квинт есенцията на това, което казвам.
За това хората са измислили Конституцията. За да не могат хора като теб да налагат възгледите си, морала си на останалите.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Слав Покажи съобщениеТова, че много хора са избити заради религиите по принцип е толкова вярно, че няма как да бъде премълчано. (толкова много, че самата дума много е недостатъчна като изразно средство, но все пак да съм умерен)
И ако бъде премълчано, то е повече от манипулативно и естествено с цел. Ако ще се учи история е добре да се учи история, а не книжки написани в угода на някого и наречени история...ако ме разбирате правилно
А ето една статистика, взета директно от Библията:
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеАми точно за това казвам, че на който му се учи и му се слушат проповеди - има си църкви, джамии и пр. заведения, където това се случва. Щом смяташ, че заекването на Мойсей е съществено - добре, това си е твое мнение.
Дали неверници, дали атеисти - няма никакво значение - разделяш ни на такива и на онакива. Това е квинт есенцията на това, което казвам.
За това хората са измислили Конституцията. За да не могат хора като теб да налагат възгледите си, морала си на останалите.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Comment