Така е, особено е важен тоя морал за масовото съзнание, а точно липсата му у нас води до разни теми от сорта "селяни, простотии по шосетата и др." в ОБщия раздел, ама малко хора намират връзката. А и това отношение към църквата, която на практика никой жив не е виждал в действие, както и не е пострадал от нея, е насадено от другарите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Изпълненията от упоменатата от теб тема са резултат от липсата на наказуемост за противообществените прояви и насаденото от това чувство за "безсмъртност".
Колкото до Църквата,въпреки че съм атеист ми е болно да я гледам в това състояние.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеИзпълненията от упоменатата от теб тема са резултат от липсата на наказуемост за противообществените прояви и насаденото от това чувство за "безсмъртност".
Колкото до Църквата,въпреки че съм атеист ми е болно да я гледам в това състояние.
Е за последното изречение имаме единодушие, въпреки, че аз всъщност не съм кой знае какъв фен на църквата, говоря принципноAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Фред, отново бъркаш липсана на законност с липсата на "християнство". Във времената когато религиозността е била задължителна престърност е имало. Престъпност има и сега сред служилите на църквата - или ще кажеш, че не е вярно?
Морала е нещо, което ти дава семейството, заедно с възпитанието.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Е така е, престъпност е имало винаги и ще има.И ходещи редовно в църквата и вярващи ще бъдат престъпници.Човека не е идеален.
Но важно е какво е нивото и какъв е манталитета на нацията, като цяло, една средна престватилена среда, това е важно.Аз не казвам, че само и единствено църквата може да формира това, но тя част от този процес.Обратно-липсата и отричането и, води до увеличаване на прояви, породени от липса на морал, ценности и справедливост.Да не говори, че в трудни времена тя би могла да бъде един морален стожер, заедно с интелигенция и т.н.
Нашата сега наистина не е такава, но по причини, в близкото ни минало.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеОбратно-липсата и отричането и, води до увеличаване на прояви, породени от липса на морал, ценности и справедливост.
А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеТоку-що ме нарече човек без ценности, морал и извършител на някакви явно лоши прояви.
А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно.Пример-посети да кажем една Словакия, страна с близък манталитет до нашия и виж как живее там обществото, разликате спрямо нас са големи, ние сме като аборигени в някои отношения, вкл. и отношението към църквата.За това става дума.
А светската държава не е ли унищожила много повече хора и на науката и на литаратурата и на каквото и да е, като същевременно и е унищожавала и църковни деятели?Визирам и комунизма и фашизма.
А във времето на инквизицията, което визираш ти, светската власт е била преплетена и одобрявала всичко това, тоест вината не е на църквата а на тези, които са имали властта и са я използвали, независимо дали са носили расо или корона.
Бърка се, за 20 път повтарям институция, вяра и обществоLast edited by fred; d.m.y г., 22:20.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Ще го кажа по друг начин Фред!
Който не влиза в църквата, влиза в затвора!
Когато нямаш морални ценности, обществото упражнява принуда.
Не само църквата възпитава, но там е есенцията.
Е една дума:
"Кой не знае да цалива попадия у образ, цалива попо у газ!ь
Едит: в думичката"образ", за да се чете правилно, ударението е на втората сричка!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
[QUOTE=Fear;790518]Току-що ме нарече човек без ценности, морал и извършител на някакви явно лоши прояви.
А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно.[/QUOTE
Много вярно казано!
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКойто не влиза в църквата, влиза в затвора!
Когато нямаш морални ценности, обществото упражнява принуда..
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз говоря за средностатистическия човек,Пример-посети да кажем една Словакия, страна с близък манталитет до нашия и виж как живее там обществото, разликате спрямо нас са големи, ние сме като аборигени в някои отношения, вкл. и отношението към църквата.За това става дума.
А светската държава не е ли унищожила много повече хора и на науката и на литаратурата и на каквото и да е, като същевременно и е унищожавала и църковни деятели?Визирам и комунизма и фашизма.
А във времето на инквизицията, което визираш ти, светската власт е била преплетена и одобрявала всичко това, тоест вината не е на църквата а на тези, които са имали властта и са я използвали, независимо дали са носили расо или корона.
Бърка се, за 20 път повтарям институция, вяра и обществоДен без бира е загубен ден!
Comment
-
[QUOTE=Ramsezsh;790659]Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение[/QUOTE
Не си прав. Моралните ценности на човека не идват от църквата, идват от семейството в което е отраснал и възпитанието, което му е дадено.
Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:12.
Comment
-
Църквата отдавна е изгубила ролята си на фактор както в обществения,така и в духовния живот на обществото и за това заслугите са си изцяло нейни.Ценностите,който съвременните религии изповядват(или поне трябва да го правят) са наследени от предхождащите ги общества и религии,тоест не са тяхно творение и сведователно религиите не държат монопол над тях.Възпитанието е многофакторен процес и ефектите от един или друг фактор са стохастични(тоест,със случайна тежест).Не може да се абсолютизира никой от факторите.Ако въздействията на всеки фактор бяха еднозначни и на 100% повтаряеми,отдавна щеше на е изградена система за възпитание,която да води до постигането на постоянен положителен резултат.За това и възпитанието на следващото поколение е резултат от всички фактори на средата,пречупени през опита и лутанията на предходното поколение и на самия индивид.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеЩе го кажа по друг начин Фред!
Който не влиза в църквата, влиза в затвора!
Аз съм в 215, крило "В".Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеСтаври, баце, ти от коя килия пишеш?
Аз съм в 215, крило "В".
"земи огин, запали ме!
Направи ме пепел".
Даже, е написано и в "свещените" книги (въпреки, че там се препоръчва убийство с камъни). Например в Книга Пета Моисеева - Второзаконие, глава 13 се казва следното:
6. Ако тайно те надумва брат ти, (бащиният ти син или) майчиният ти син, или син ти, или дъщеря ти, или твоята обична жена, или приятелят ти, който е за тебе както душата ти, като казва: "да вървим и да служим на други богове, които не познаваше ти и твоите отци",
7. на боговете на ония народи, които са около ти, близки до тебе или далечни от тебе, от единия край на земята до другия, -
8. не се съгласявай с него и не го слушай; и да се не смили окото ти над него, не го жалей и не го прикривай,
9. но го убий; нека първом твоята ръка бъде върху него, за да го убие, - а сетне ръцете на целия народ;
10. убий го с камъни, да умре; понеже той се е опитвал да те отвърне от Господа, твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството;
11. цял Израил ще чуе това и ще се побои, и няма занапред да прави сред тебе такова зло.
12. Ако чуеш за някой от градовете ти, които Господ, Бог твой, ти дава за живеене,
13. че са се появили в него нечестиви люде изсред тебе и съблазнили жителите на техния град, думайки: "хайде да служим на други богове, които вие не познавате", -
14. ти издири, разпитай и разузнай добре; и ако това е чиста истина, че е сторена такава мръсотия сред тебе,
15. погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча;
Текста е цитат от тук!Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Ама как бе, не мога да повярвам!
Аз си мислех, че в тази хубава книга, библията, само за любов и обич към ближния пише, и за морал, и за ценности...
Ето го моят любим пасаж от тази "свещена" книга:
23. Оттам той отиде във Ветил. Когато вървеше по пътя, малки деца излязоха от града, присмиваха му се и му думаха: върви, плешивецо! върви, плешивецо!
24. Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.
25. Оттук отиде на планина Кармил, а оттам се върна в Самария."
Каква любов в името на бога, особено към деца, че и от страна на самия бог, изпратил мечките.
Е да ви имам християнските ценности и морал, честно!
Аз предпочитам децата ми някой ден да са възможно по-далеч от тях!Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
Comment