Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Така е, особено е важен тоя морал за масовото съзнание, а точно липсата му у нас води до разни теми от сорта "селяни, простотии по шосетата и др." в ОБщия раздел, ама малко хора намират връзката. А и това отношение към църквата, която на практика никой жив не е виждал в действие, както и не е пострадал от нея, е насадено от другарите.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Изпълненията от упоменатата от теб тема са резултат от липсата на наказуемост за противообществените прояви и насаденото от това чувство за "безсмъртност".
      Колкото до Църквата,въпреки че съм атеист ми е болно да я гледам в това състояние.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Изпълненията от упоменатата от теб тема са резултат от липсата на наказуемост за противообществените прояви и насаденото от това чувство за "безсмъртност".
        Колкото до Църквата,въпреки че съм атеист ми е болно да я гледам в това състояние.
        Това също е друга причина, липсата на наказуемост, но и другата, която си написал отдолу е също вярна, въобще това са комплексни причини, не е някаква генерална разбира се.
        Е за последното изречение имаме единодушие, въпреки, че аз всъщност не съм кой знае какъв фен на църквата, говоря принципно
        sigpic

Comment

• Фред, отново бъркаш липсана на законност с липсата на "християнство". Във времената когато религиозността е била задължителна престърност е имало. Престъпност има и сега сред служилите на църквата - или ще кажеш, че не е вярно?
          Морала е нещо, което ти дава семейството, заедно с възпитанието.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Е така е, престъпност е имало винаги и ще има.И ходещи редовно в църквата и вярващи ще бъдат престъпници.Човека не е идеален.
            Но важно е какво е нивото и какъв е манталитета на нацията, като цяло, една средна престватилена среда, това е важно.Аз не казвам, че само и единствено църквата може да формира това, но тя част от този процес.Обратно-липсата и отричането и, води до увеличаване на прояви, породени от липса на морал, ценности и справедливост.Да не говори, че в трудни времена тя би могла да бъде един морален стожер, заедно с интелигенция и т.н.
            Нашата сега наистина не е такава, но по причини, в близкото ни минало.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Обратно-липсата и отричането и, води до увеличаване на прояви, породени от липса на морал, ценности и справедливост.
              Току-що ме нарече човек без ценности, морал и извършител на някакви явно лоши прояви.

А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                Току-що ме нарече човек без ценности, морал и извършител на някакви явно лоши прояви.

А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно.
                Аз говоря за средностатистическия човек,Пример-посети да кажем една Словакия, страна с близък манталитет до нашия и виж как живее там обществото, разликате спрямо нас са големи, ние сме като аборигени в някои отношения, вкл. и отношението към църквата.За това става дума.
                А светската държава не е ли унищожила много повече хора и на науката и на литаратурата и на каквото и да е, като същевременно и е унищожавала и църковни деятели?Визирам и комунизма и фашизма.
                А във времето на инквизицията, което визираш ти, светската власт е била преплетена и одобрявала всичко това, тоест вината не е на църквата а на тези, които са имали властта и са я използвали, независимо дали са носили расо или корона.
                Бърка се, за 20 път повтарям институция, вяра и общество
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:20.
                sigpic

Comment

• Ще го кажа по друг начин Фред!
                  Който не влиза в църквата, влиза в затвора!
                  Когато нямаш морални ценности, обществото упражнява принуда.
                  Не само църквата възпитава, но там е есенцията.
                  Е една дума:
                  "Кой не знае да цалива попадия у образ, цалива попо у газ!ь

Едит: в думичката"образ", за да се чете правилно, ударението е на втората сричка!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Така е, ама на тоя етап, бе и те ще го разберат ма някой ден, както се казва
                    sigpic

Comment

• [QUOTE=Fear;790518]Току-що ме нарече човек без ценности, морал и извършител на някакви явно лоши прояви.

А това, че институция, която е горяла хора на науката на клада е морален стожер и покровител на интелигенцията е направо смешно. [/QUOTE

Много вярно казано!

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Когато нямаш морални ценности, обществото упражнява принуда.
                      Не си прав. Моралните ценности на човека не идват от църквата, идват от семейството в което е отраснал и възпитанието, което му е дадено .

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Аз говоря за средностатистическия човек,Пример-посети да кажем една Словакия, страна с близък манталитет до нашия и виж как живее там обществото, разликате спрямо нас са големи, ние сме като аборигени в някои отношения, вкл. и отношението към църквата.За това става дума.
                      А светската държава не е ли унищожила много повече хора и на науката и на литаратурата и на каквото и да е, като същевременно и е унищожавала и църковни деятели?Визирам и комунизма и фашизма.
                      А във времето на инквизицията, което визираш ти, светската власт е била преплетена и одобрявала всичко това, тоест вината не е на църквата а на тези, които са имали властта и са я използвали, независимо дали са носили расо или корона.
                      Бърка се, за 20 път повтарям институция, вяра и общество
                      Фред, а нима някой казва, че задължително трябва да се изучават задължително идеите на комунизма и фашизма като задължителни, при товака като задължителни морални ценности?!? Не, нали! По-скоро с това си изказване признаваш че методите и на църквата и на комунизма и фашизма не са много различни. Та питам защо трябва да ги харесваме?!?Така, че ако ти смяташ, че религията(в твоя случай християнството) никой не ти пречи да го изучаваш и да го харесваш - не се опитвай обаче да ми го натрапва като абсолютната морална ценност!

Comment

• [QUOTE=Ramsezsh;790659]
                        Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                        [/QUOTE

Не си прав. Моралните ценности на човека не идват от църквата, идват от семейството в което е отраснал и възпитанието, което му е дадено .
                        А семейството, откъде ги взема тези морални ценности и от семейство до семейство, разликата е голяма. Възпитанието е комплексно нещо и едва ли се определя само от семейството.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 03:12.

Comment

• Църквата отдавна е изгубила ролята си на фактор както в обществения,така и в духовния живот на обществото и за това заслугите са си изцяло нейни.Ценностите,който съвременните религии изповядват(или поне трябва да го правят) са наследени от предхождащите ги общества и религии,тоест не са тяхно творение и сведователно религиите не държат монопол над тях.Възпитанието е многофакторен процес и ефектите от един или друг фактор са стохастични(тоест,със случайна тежест).Не може да се абсолютизира никой от факторите.Ако въздействията на всеки фактор бяха еднозначни и на 100% повтаряеми,отдавна щеше на е изградена система за възпитание,която да води до постигането на постоянен положителен резултат.За това и възпитанието на следващото поколение е резултат от всички фактори на средата,пречупени през опита и лутанията на предходното поколение и на самия индивид.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Ще го кажа по друг начин Фред!
                            Ставри, баце, ти от коя килия пишеш?
                            Аз съм в 215, крило "В".
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Ставри, баце, ти от коя килия пишеш?
                              Аз съм в 215, крило "В".
                              Ха-ха-ха. То добре, че още само за килията си говорим, че ако живеехме в ония тъмни времена, наречени средновековие вече да са ми изпяли:

"земи огин, запали ме!
                              Направи ме пепел".

Даже, е написано и в "свещените" книги (въпреки, че там се препоръчва убийство с камъни). Например в Книга Пета Моисеева - Второзаконие, глава 13 се казва следното:

6. Ако тайно те надумва брат ти, (бащиният ти син или) майчиният ти син, или син ти, или дъщеря ти, или твоята обична жена, или приятелят ти, който е за тебе както душата ти, като казва: "да вървим и да служим на други богове, които не познаваше ти и твоите отци",
                              7. на боговете на ония народи, които са около ти, близки до тебе или далечни от тебе, от единия край на земята до другия, -
                              8. не се съгласявай с него и не го слушай; и да се не смили окото ти над него, не го жалей и не го прикривай,
                              9. но го убий; нека първом твоята ръка бъде върху него, за да го убие, - а сетне ръцете на целия народ;
                              10. убий го с камъни, да умре; понеже той се е опитвал да те отвърне от Господа, твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството;
                              11. цял Израил ще чуе това и ще се побои, и няма занапред да прави сред тебе такова зло.
                              12. Ако чуеш за някой от градовете ти, които Господ, Бог твой, ти дава за живеене,
                              13. че са се появили в него нечестиви люде изсред тебе и съблазнили жителите на техния град, думайки: "хайде да служим на други богове, които вие не познавате", -
                              14. ти издири, разпитай и разузнай добре; и ако това е чиста истина, че е сторена такава мръсотия сред тебе,
                              15. погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча;

Текста е цитат от тук!

Comment

• Ама как бе, не мога да повярвам!
                                Аз си мислех, че в тази хубава книга, библията, само за любов и обич към ближния пише, и за морал, и за ценности...

Ето го моят любим пасаж от тази "свещена" книга:
                                23. Оттам той отиде във Ветил. Когато вървеше по пътя, малки деца излязоха от града, присмиваха му се и му думаха: върви, плешивецо! върви, плешивецо!
                                24. Той се обърна, видя ги и ги прокле в име Господне. Тогава излязоха от гората две мечки и разкъсаха от тях четирийсет и две деца.
                                25. Оттук отиде на планина Кармил, а оттам се върна в Самария."
                                Четвърта книга на царете.

Каква любов в името на бога, особено към деца, че и от страна на самия бог, изпратил мечките.

Е да ви имам християнските ценности и морал, честно!

Аз предпочитам децата ми някой ден да са възможно по-далеч от тях!
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X