Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    То и в други науки има догми като - теореми, леми и др., но не ми иска пак да се повтаряме и да циклим.
    Ами,не.В науката има твърдения.Неподлежащи на доказване,а изведени опитно-аксиоми,и подлежащи на доказване-теореми.Който се опитва да ги набие в главите на учениците,като догми,объркал си е професията.Пък после,що децата ни били тъпи?
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Абе така като си спорим, я си кажете, какво разбирате под понятието "Вероучение"?
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
        Абе така като си спорим, я си кажете, какво разбирате под понятието "Вероучение"?
        Предмет с подобно име може да има като съдържание само едно - изучаване на съответната религия(вяра).
        Подобно нещо е недопустимо по редица причини.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Предмет с подобно име може да има като съдържание само едно - изучаване на съответната религия(вяра).
          Подобно нещо е недопустимо по редица причини.
          Именно, и моето мнение е такова . Ама нека да си каже кой какво мисли по въпроса, че да е по-ясно кой какво говори.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
            Именно, и моето мнение е такова . Ама нека да си каже кой какво мисли по въпроса, че да е по-ясно кой какво говори.

Неможе колега.Тук не се приемат различни мнения,без значение че раздела е в "Общи" .Явно на някой не са му приятни различни мнения освен неговото
            ---
            Пишеш колкото да напишеш нещо. Ще подкрепиш ли с факти това си изказване или да го трия като спам?
            Old Fox
            Last edited by Old Fox; d.m.y г., 10:02.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Мда, разстреЛват се тия с обратните мнения
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Не бе, има едни усърдни труженици, които неуморно пишат отрицателни мнения за щяло и нещяло и това явно им осмисля ежедневието.
                Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:07.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Не бе, има едни усърдни труженици, които неуморно пишат отрицателни мнения за щяло и нещяло и това явно им осмисля ежедневието.
                  Нямаш представа колко си прав. Те са едни такива дето пишат в абсолютно всички теми, компентенти са по абсолютно всички въпроси, държат винаги тяхнта дума да е последна, а когато няма какво да кажат се заяждат на тема правопис без самите те да са наясно с правописа. Да ти звучи познато?
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    Чел съм Библията, за пръв път в казармата в последствие я четох за да споря с един колега- евангелист. Не смятам, че това е "трудна" книга която се нуждае от това някой да ми я тълкува и обяснява. Всичко е въпрос на вяра, аз не вярвам, знам или не знам, но не приемам нищо просто от вяра. Библията е една мъдра книга! Чел съм десетки такива. Възпитанието започва от дома и нищо не е в състояние да го замени, никакви религиозни образования. Ролята ми на баща и на пръв и основен модел за подражание от страна на децата ми не може да бъде заменено от никой друг.
                    В настроение и аз съм да се заям с някой, щото се напорках, ама с това, просто няма за какво да се заядеш!
                    Браво
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• А, ми то неслучайно в православието мъжа се оприличава на богът, а жената на църквата.
                      Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:37.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                        Неможе колега.Тук не се приемат различни мнения,без значение че раздела е в "Общи" .Явно на някой не са му приятни различни мнения освен неговото
                        ---
                        Пишеш колкото да напишеш нещо. Ще подкрепиш ли с факти това си изказване или да го трия като спам?
                        Old Fox

Факти,факти,факти....... Църквата като институция и нейната пропаганда - вярата,е създадена с единствената цел да контролира.В най-големия си възход 12-16 век е била по-страшна и от нацизма!Ако държиш на факти,с удоволствие ще ги намеря!Става въпрос за милиони изгорени,съсякани,обесени....Нормално ли е утре в училище да се изучава нацизъм и геноцид?Нормално ли е да се вкава в една заблудена глава мислеща за игри и веселие,простотия подобна на вероучение?Предишния папа в едно интервю което обявиха за скандално,призова всички държавници да направят опит да се вкара вероучението като предмет,че вярващите били малко?!Искате ли вечер на масата детето ви да скръства ръце в молитва и да благодари на измислен бог че му е осигурил ядене?!?!?От всичко което виждам като политика напоследък,това е поредния опит на някой скапан управник да вкара закон от който никой си няма понятие.

Престанете да експериментирате с децата си!Вземете се в ръце и ги научете (ако можете) на нещо смислено.Защо вместо това не се направи аналог на американските скаути?Аз като ученик си мечтаех за подобно нещо!Мисля че е по-добре по някакъв начин да бъдат изкарани тия децата от вкъщи и от кафетата!

Comment

• Колега, може би не си забелязал, но в тази тема имаме джентълменска уговорка да избягваме пропагандата.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Нямаш представа колко си прав. Те са едни такива дето пишат в абсолютно всички теми, компентенти са по абсолютно всички въпроси, държат винаги тяхнта дума да е последна, а когато няма какво да кажат се заяждат на тема правопис без самите те да са наясно с правописа. Да ти звучи познато?
                            Направи една справка колко постове имат хората за които намекваш и колко другите, пък тогава прави заключения.

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                              Колега, може би не си забелязал, но в тази тема имаме джентълменска уговорка да избягваме пропагандата.

Не,не,нее Никаква пропаганда!Нищо против исляма,католицизма,будизма....За мен нее важно вероизповеданието,аз не преча на теб,ти не пречиш на мен.Дали разгъваш килимче посред площада или празнуваш нова година на 10 юни,това е твой избор!Не страдам от предубеждения,имам приятели еврей,мюсулмани и католици,Със всички се държа еднакво и всички сме приятели.Само че когато някой ми каже че дацата ни ТРЯБВА да учат вероучение почвам да се разпенвам

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Факти,факти,факти....... Църквата като институция и нейната пропаганда - вярата,е създадена с единствената цел да контролира.В най-големия си възход 12-16 век е била по-страшна и от нацизма!Ако държиш на факти,с удоволствие ще ги намеря!Става въпрос за милиони изгорени,съсякани,обесени....Нормално ли е утре в училище да се изучава нацизъм и геноцид?Нормално ли е да се вкава в една заблудена глава мислеща за игри и веселие,простотия подобна на вероучение?Предишния папа в едно интервю което обявиха за скандално,призова всички държавници да направят опит да се вкара вероучението като предмет,че вярващите били малко?!Искате ли вечер на масата детето ви да скръства ръце в молитва и да благодари на измислен бог че му е осигурил ядене?!?!?От всичко което виждам като политика напоследък,това е поредния опит на някой скапан управник да вкара закон от който никой си няма понятие.

Престанете да експериментирате с децата си!Вземете се в ръце и ги научете (ако можете) на нещо смислено.Защо вместо това не се направи аналог на американските скаути?Аз като ученик си мечтаех за подобно нещо!Мисля че е по-добре по някакъв начин да бъдат изкарани тия децата от вкъщи и от кафетата!
                                Митак, бе ти колко деца имаш и на какво ги научи? Ако си успял, стани учител, щом ти се отдава толкова.На какво си ги научил, ще разбереш, като одъртееш и не можеш да си обършеш задника, тогава ще ти е ясно, дали си успял.Второ църквата, християнската съществува от 20 века, най общо казано.Библията е била написана преди да има и църква.
                                Коя обществена институция ХОРАТА, а не църквата, която също е организация на хора не е проявила човешката злоба, омраза и простотия.Милионите са унищожени от нацизма и комунизма един кракът исторически период, основана от хора няма за цел господство и контрол върху обществото?
                                Да си чувал, че в САЩ тази институция и вярата е на много по различно равнище от тия у нас, включително и при скаутите?В последната си реч, пред нацията Обама призова че САЩ трябва да се обърнат към Бог, ама у нас това е "демоде", по добре е да поканиш Ивана на митинг.Ма те американците са прости и дебели, а ние сме само дебели и много умни, мда.
                                А докато ние се разправяме тука, мюсулманите /и мюсулманките тоже/, в ЕВропа и България например се борят, затова да жените да носят забрадки....
                                Най ми е чудно, как у нас, общество пострадало от всичко друго но не и от църквата има толкова негативизъм към тази институция.Освен ако някой твоя пра пра... роднине е бил изгорен при гоненията срещу богомилите през 11 век
                                Last edited by fred; d.m.y г., 22:25.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X