Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Всъщност да, виждал съм да го казваш. Не е необходимо да е в прав текст.

Ми защитаваш, щото като няма религия остава само атеизмът.

Не мога да ти обясня, защото (очевадно) ти липсват базови познания, за да разбереш обяснението.
    Моля да посочиш, къде съм го направил.

А атеизмът не го защитавам, но в него не виждам нищо лошо. Не виждам заповеди, не виждам призиви за убийства и кръвопролитие, не виждам фалшиви и неподкрепени от нищо обещания и т.н. Все неща, които изобилстват в "свещените" книги. И неща, които лично мен ме карат да не харесвам каквито и да било религии, божества, чудеса, църкви, джамии, попове, имами и пр.

Освен това, как точно прецени, че ми липсват базови познания?
    За пореден път се измъкваш от защита на позицията си с презумпцията, че опонентите ти са глупави, незапознати, невежи и подобни.
    Я се стегни, защото е несериозно, да не говорим пък, как изглежда отстрани.
    Last edited by Fear; d.m.y г., 23:24.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
      Моля да посочиш, къде съм го направил.
      Дори в този пост го правиш

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение

Освен това, как точно прецени, че ми липсват базови познания?
      Ми то всичките ти изказвания по темата.

А как изглежда от страни транс пенис михи ест

ПП Ако не си забелязал, много отдавна съм престанал да си обосновавам мненията. Има си причина.
      Last edited by търтей; d.m.y г., 00:36.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Дори в този пост го правиш

Ми то всичките ти изказвания по темата.

А как изглежда от страни транс пенис михи ест
        Добре вожде.
        Ясно е, че се имаш за нещо повече от всички ни в този форум и се изживяваш като последна инстанция по всеки въпрос.
        Това, че написал "През к*ра ми е!" на латински, не е доказателство за твоето величие, а точно обратното.
        По-скоро показва мания за величие.
        Тoва го пиша, за да ти покажа, че и аз мога да си направя изводи за теб от всичките ти писания в темата, а и не само в нея.

Сигурен съм, че не си лош човек, ама слез малко на земята - добре ще ти се отрази.

Никой, ама НИКОЙ човек в този форум не е нещо повече от другите. Същото важи и за мненията на хората.

Лека нощ.

Edit:
        Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        ПП Ако не си забелязал, много отдавна съм престанал да си обосновавам мненията. Има си причина.
        Но очакваш другите да са съгласни с тях, така ли? На базата на какво? На това, което съм написал по-горе в поста си ли?
        Съжалявам, но това няма как да проработи, не и при човек, който не те познава.

Ако нямаш нищо против, бих желал да чуя причината. Може и на ЛС.
        Last edited by Fear; d.m.y г., 00:47.
        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Няма любов, пичови, никой не е и обещавал да има. Виж, справедливост ще има, ама тя е нещо друго.

49. Огън дойдох да туря на земята, и колко бих желал да беше вече пламнал!
          50. С кръщение трябва да се кръстя; и колко Ми е мъка, докато се свърши това!
          51. Мислите, че дойдох мир да дам на земята? Не, казвам ви, а - раздяла;
          52. защото отсега петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима;
          53. баща ще бъде против син, и син против баща; майка против дъщеря, и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.

Лук 12:49-53

20. А попитан от фарисеите, кога ще дойде царството Божие, отговори им: царството Божие няма да дойде забелязано,
          21. и няма да кажат: ето, тук е, или: на, там е. Понеже ето, царството Божие вътре във вас е.
          22. И каза на учениците: ще дойдат дни, когато ще пожелаете да видите поне един от дните на Сина Човечески, и няма да видите;
          23. и ще ви кажат: ето, тук е, или: на, там е, - не ходете и не дирете;
          24. понеже, както светкавица, кога блесне от единия край на небето, свети до другия край на небето, тъй ще бъде и Син Човеческий в Своя ден.
          25. Но по-напред Той трябва много да пострада и да бъде отхвърлен от тоя род.
          26. И както беше в Ноеви дни, тъй ще бъде и в дните на Сина Човечески:
          27. ядяха, пиеха, женеха се, мъжеха се до оня ден, в който Ной влезе в ковчега, и дойде потопът, та погуби всички.
          28. Също тъй, както беше и в Лотови дни: ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха, градяха;
          29. но, в който ден Лот излезе из Содом, от небето заваля огън и жупел и погуби всички;
          30. тъй ще бъде и в оня ден, кога се яви Син Човеческий.
          31. В оня ден, който бъде на покрива, а нещата му вкъщи, той да не слиза да ги взима; и който бъде на полето, тъй също да се не обръща назад.
          32. Спомняйте си Лотовата жена.
          33. Който поиска да спаси душата си, ще я погуби; а който я погуби, ще я оживи.
          34. Казвам ви: в нея нощ ще бъдат двама на една постелка: единия ще вземат, а другия ще оставят;
          35. две жени ще мелят заедно: едната ще вземат, а другата ще оставят;
          36. двама ще бъдат на нива: единия ще вземат, а другия ще оставят.

Лук 17:20-36
          Last edited by търтей; d.m.y г., 20:39.

Comment

51. Мислите, че дойдох мир да дам на земята? Не, казвам ви, а - раздяла;
            52. защото отсега петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима;
            53. баща ще бъде против син, и син против баща; майка против дъщеря, и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.
            Да! Точно за тия думи говоря от началото - дайте да се разделиме на такива и онакива, да се мразим защото сме различни. Ако това е морала, за който толкова се говори - отново ще кажа не благодаря!
            А справедливостта - ако единствениата добротедел на земята е вярата в Иисус, то:
            Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
            9. но го убий; нека първом твоята ръка бъде върху него, за да го убие, - а сетне ръцете на целия народ;
            10. убий го с камъни, да умре; понеже той се е опитвал да те отвърне от Господа, твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството;
            15. погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча;
            са справедливи, иначе не! Иначе си е призив към насилие към различния!
            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 22:36.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ми язе вчера ти дзвънех ма ти не рачи
              С последното уцели причината!
              Не ви призовавам към примирие, защото давате интересни преводи на библията.
              Накрая, ако стигнете до края, може да си я издадеме и на един приличен български!
              Наш Кире май умре у Рим за тая идея!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Само да питам атеистите, изучаването на атеизъм (което всъщност защитават с идеята в училищата да не се и споменават религии) с какво е по-различно от вероучението?
                И кога ще спрат да бъркат религия, вяра и църковна институция... щото са съвършено различи неща.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Само да питам атеистите, изучаването на атеизъм (което всъщност защитават с идеята в училищата да не се и споменават религии) с какво е по-различно от вероучението?
                  И кога ще спрат да бъркат религия, вяра и църковна институция... щото са съвършено различи неща.

Comment

• Е не така... ще взема да си сменя ника на Муад'диб

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ще бъдеш най-голямата мишка на света ))))

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Само да питам атеистите, изучаването на атеизъм (което всъщност защитават с идеята в училищата да не се и споменават религии) с какво е по-различно от вероучението?
                        Кой е този, който е предложил да се изучава атеизъм?!
                        Да не се споменават религии е еднозначно с изучаването на атеизъм?!

А неспоменаването на физика или химия например, на какво е еднозначно? На изучаването на черна магия, може би?

Що се отнася до бъркането на понятията - от вярата, едно безобидно нещо, на което всеки има право, се раждат другите две, които не са нищо повече от средства за манипулация на "стадото".

Искате да сте част от стадото?
                        Моля, нямам нищо против, само стойте настрана от мен, както и от другите, които не искат да са в това стадо.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Айде да не си променяме думите. Май достатъчно пъти казах, че не съм против изучаването на религиите, против съм абсолютизирането на една определена религия като абсолютното добро!!! А това се получава с т.нар. вероучение, което не е нищо по различно от изучаването на православие. Изучавайки православие, децата ще знаят само това за религията. И какво се случва ако почнат за изучават Например в Книга Пета Моисеева - Второзаконие, което цитирах по-горе??????????
                          Освен това все си мисля, че училището ни е светско!!! Тоест то не се грижи за религиозното образование на децата.Това е роля на църквата. Май си мисля, че и в Църквата не се изучава математика, физика или биология. За последното може и да бъркам - не съм и няма да се обучавам в църква.
                          Вярата е нещо прекалено лично. И е много ТЪПО когато някой ме обвини в неморалност, престъпност т.н. просто защото моята вяра не е като неговата!!!!!! А точто това се случи тук неколкократно!
                          А пропуснах да кажа, че съм и дървена глава щот просто не мисля като някого!
                          Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 23:10.

Comment

• Не разбирате ли или добре се правите?
                            В момента училищната система си е чиста проба проповед на атеизма.
                            Нищо лошо, не е работа на училището да става църковна институция.
                            Но религиите не само, че са факт, те са движещи сили за много неща около нас, непознаването им е също толкова лошо колкото непознаването на биологията или физиката

А за вярата, религията и църквата... пак помислете, ама по-сериозно!

Едит: сигурно за 100 път ще го кажа, отричането на всичко, не постига нищо... докато тезата е - никакви религии в училище, всъщност превръщаме училището в църква на атеизма!
                            Което е също толкова лошо, колкото да го правим православно, католическо или мюсюлманско!
                            И никой от нас тук не е искал това, я вземете прочетете какво сме писали до сега...
                            Last edited by morfius; d.m.y г., 23:24.

Comment

• Май дори не се опитваш да прочетеш написаното!
                              Ама явно щот съм дървена глава!
                              Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 23:28.

Comment

• Ще те пращам в първи клас - да видиш какво е още първото ми мнение по тая тема.
                                Все пак тук обсъждаме не щурата идея на някой поп... а една изцяло изключена от образованието тема - вероучението.
                                Вероучение и семинария са различни неща по дяволите.

Comment

Working...
                                X