Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз и повече мога да напиша. Опитай се да помислиш върху това, което съм написал.Аз съм се аргументирал. Ако не можеш да им хванеш края - проблема си е твой. Аз не те карам да ставаш като мен - нали?!?

И отново не се аргументираш. Или просто не можеш?!?
    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 20:32.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Като гледам, така сте срали и предъвквали стари неща, та чак ми иде да си сипя още една!
      Първо не бъркайте исляма с фереджетата.
      Те винаги идват, когато морала отива по дяволите и жените трябва да се поставят в подчинено положение.
      Те не са патент на исляма, а на юдейските секти, една от които е и християнството.
      Чак Ленин, или по-точно Троцки разбулва руските жени.
      Поровете се малко и ще ви стане много интересно.
      Старите мюсюлмани, каквито са Туарегите и другите близки до тях племена, никога не забулват жените си. Липса на добри обноски е жена туарег да те посреща със забулено лице. Вярно, че в повечето от времето са забулени, но не повече, отколкото всеки друг човек при тия условия. Все пак, няма по-грациозни жени на планетата от тях.Те не стъпват по земята, а сякаш плуват.Японските гейши трици да ядат.Не забравяйте и , че първообраза на любовната лирика идва пак от ориента.
      Колкото за вероучението, такова, каквото си го представяме е вън от потребностите ни.
      Под формата на историческа справка, има масто в изучаването, но само като раздел от историята, а не като самостоятелен предмет.
      Крайния атеизъм си е краен фанатизъм!
      Не абсолютизирайте и православието!
      Това със запазването ни от асимилация...
      Други народи са асимилирани за много по-кратко време от нас, но не са били хунори.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Така или иначе целият свят, така наречен Западен е плод на християнството, а не на човека, защото човека си е човек, а много други особености определят развитието му.Тая представа,че църквата е едва ли не спряла развитието на човечеството е лицемерна и невярна, подклаждна ясно от кого, тия дето просъществуваха 70 години.
        Арабския свят например е плод на мюсуманството.Иди в Германия например и ще видиш, как има райони където араби и турци си живеят както и в Анадола или някъде в Близкия изток примерно, някои от които са 2 и трето поколение родени в Германия.
        Евреите и арабите са братовчеди един вид, но виж каква разлика има между тях.
        Така че тоя стремеж, за който говориш ти е съществувал и благодарение на христиняската църква. пак казваме, с плюсовете и минусите на човешкото поведение.
        А посредници между хората и бога винаги се намират, примери бол, затова говорим за секти и други религии, които са били винаги спътници на човешката истрия, но степента им на влияние е била различна.
        Европейската цивилизация е по-древна от Християнството.
        В Европа е съществувала и мюсюлманска държава с високо развита наука и изкуство,наследени от дохристиянските общества.Постиженията на тези хора ползваме и в момента.Държа да отбележа,че не са били араби,а европейци.
        Съществуват различни мюсюлмански общества,характеристиките на които се определят от етнически фактори.
        Бил съм в Германия и Австрия,където положението е същото.Проблемят се гради на криворазбрана толерантност,подобна на нашата към циганите.Когато се оставят етническите закони да превалират над юридическите основи на държавността.Последиците са точво такива.
        За евреите и арабите си прав на 100%.Даже в свещенити им книги го пише.Е,каква е причината брат,брата да убива?
        Всички посредници между Бог и хората имат само едничката цел - подчиняване.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Дори да е така - какво лошо има. Нас да не би да ни обединява нещо.
        Ами например историята ни.

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Ми как да ни обединява, като ни е страх да признаем, че сме българи и европейци благодарение именно на християнството и църквата.
        България е европейска държава още преди да приеме християнството,по политически причини.

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
        Замислял ли си се, че агресивната "анти-талибанизация" която проповядваш си е чиста талибанизация. Пак добре че си станал атеист, че с тоя фанатичен устрем който имаш сега сигурно щеше да буташ небостъргачи.
        Атеизмът не е доктрина и за това не може да се проповядва.

Кажи накратко какви са ти аргументите че до тук изписа 2 фермана волни разсъжнения на които не мога да им хвана края. Последния ти аргумент е че христянството е съхранило България 1200 години, но сега ти си стигнал до извода че вече не е актуално.
        В исторически аспект,България не е била само християнска държава.
        След освобождението от т.н. "османско присъствие"(да му присъстват в задния двор на този,дето го е измислил),Българският език е бил почти изгубен и се е наложило да се създава на ново и изучава в училище.Това,че сме били християни,нямаше да ни помогне особенно,ако си бяхме загубили езикът.Доколкото Църквата е била хранилище на книжовността,то тя е играла положителна роля към онзи момент.Това съвсем не значи,че българи са само християните.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
          Аз и повече мога да напиша. Опитай се да помислиш върху това, което съм написал.Аз съм се аргументирал. Ако не можеш да им хванеш края - проблема си е твой. Аз не те карам да ставаш като мен - нали?!?

И отново не се аргументираш. Или просто не можеш?!?
          А теб кой те кара да ставаш някой друг? Държиш се като че ли някой е дошъл да прави българите христяни с огън и меч и теб в частност. От какво толкова си наплашен не мога да разбера?
          Какви аргументи искаш да ти дам, или за какво? Че Бог съществува? - дали има или няма Бог ще разбере всеки рано или късно, колкото и да не му се иска. Напиши примерно 10 точки по едно изречение и ще се аргументираме за тях, че вече забравих за какво спорим. За регилиозното обучение смятам че родителите се нуждаят от него много повече от деца им.

Първоначално публикувано от myato
          ..
          България е европейска държава най-вече по георграфски причини и винаги е била. Не съм казал че българи са само христяните, но дори в Kонституцията на РБ е записно "Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание."
          Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
            България е европейска държава най-вече по георграфски причини и винаги е била. Не съм казал че българи са само христяните, но дори в Kонституцията на РБ е записно "Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание."
            Виждаш ли,тук нямаме никакви различия.
            Проблемът е в принудителността.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А теб кой те кара да ставаш някой друг? Държиш се като че ли някой е дошъл да прави българите христяни с огън и меч и теб в частност. От какво толкова си наплашен не мога да разбера?
              Какви аргументи искаш да ти дам, или за какво? Че Бог съществува? - дали има или няма Бог ще разбере всеки рано или късно, колкото и да не му се иска. Напиши примерно 10 точки по едно изречение и ще се аргументираме за тях, че вече забравих за какво спорим. За регилиозното обучение смятам че родителите се нуждаят от него много повече от деца им.
              ..
              Когато, някой се опитва да ме накара задължително да изучавам нещо, в което не вярвам какво е според теб. Не е ли опит да ме направи нещо което не съм?!? Или думичката задължително нищо не значи за теб. Май памета ти е къса – още в заглавието на темата пише за какво спорим. Дали да бъде задължително изубаването на Вероучение – е това за което спорим. По този мъпрос май-достатъчно добре се аргументирах. Изчети цялата тема. Ти не се аргументираш по темата на спора. Никой не иска да доказваш, че бог съществува (просто неможеш). Искам да се оргументираш защо вероучение трябва да се изучава задължително. Като в тоя смисъл обясниш и какво значи понятието „вероучение” в твоите представи.
              По темата на спора май в по-голямата част стигнахме до съгласие какво трябва да се изучава – прочети го.

Виждам опитваш се да цитираш и Конституцията. Ама поне като го правиш чети целите текстове, а не само определеничасти , при това без да ги разбираш или без да искаш да ги разбираш. Прави разлика между „традиционна” и „задължителна”.

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              Хора, не сме в средновековието.
              В конституцията на Република България: пише:
              Чл. 13.
              (1) Вероизповеданията са свободни.
              (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
              (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
              (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Т.е. базирайки се на ал.1 моят избор на вероизповедание е липсата на такова- никой не може да ме задължава да изучавам принципи и догми в които НЕ ВЯРВАМ.
              Обърнете също така внимание на ал.3, в която се говори за традиционна религия, а не за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Щях да пропусна и това:
              Чл. 37.
              (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
              (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
              Изчети и това материалче. Има много важни неща в него.

Eто нещо интересно и полезно : Свобода на религията и вярата

И отново ти казвам – не видях да казваш нищо аргументирано! Още в началото говореше, че истария на религиите е полезна колкото история на математиката, но не каза какво трябва да се изучава според теб.
              Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 12:50.

Comment

• Съжалявам поста ми се качи два пъти.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 12:43.

Comment

[COLOR=black][FONT=Verdana]

Когато, някой се опитва да ме накара задължително да изучавам нещо, в което не вярвам какво е според теб. Не е ли опит да ме направи нещо което не съм?!? Или думичката задължително нищо не значи за теб. Май памета ти е къса – още в заглавието на темата пише за какво спорим. Дали да бъде задължително изубаването на Вероучение – е това за което спорим. По този мъпрос май-достатъчно добре се аргументирах. Изчети цялата тема. Ти не се аргументираш по темата на спора. Никой не иска да доказваш, че бог съществува (просто неможеш). Искам да се оргументираш защо вероучение трябва да се изучава задължително. Като в тоя смисъл обясниш и какво значи понятието „вероучение” в твоите представи.
                  По темата на спора май в по-голямата част стигнахме до съгласие какво трябва да се изучава – прочети го.

Виждам опитваш се да цитираш и Конституцията. Ама поне като го правиш чети целите текстове, а не само определеничасти , при това без да ги разбираш или без да искаш да ги разбираш. Прави разлика между „традиционна” и „задължителна”.

[COLOR=black][FONT=Verdana]
                  Изчети и това материалче. Има много важни неща в него.

И отново ти казвам – не видях да казваш нищо аргументирано! Още в началото говореше, че истария на религиите е полезна колкото история на математиката, но не каза какво трябва да се изучава според теб.
                  Питам теб кои те кара да изучаваш нещо задължително? Сигурен ли си че можеш да прецениш какво е добре и какво не за децата на другите? Аз никъде не съм писал че съм с две ръце за вероучението в училище, но и не смятам че тази възможност трябва да се отхвърля на момента само защото "религиите са зло". И със сигурност няма да разбереш дали са зло или не са в час "История на религиите", в момента в които напишен думата "история" вече става дума за гледната точка на някой по въпроса, още по малко ще разбереш защо се налага да ядеш агнешко по Великден. Ако видя учебен план по "Вероучение" мога да ти кажа дали ми харесва, не съм аз човека който може да го състави.
                  Това съгласие изглежда се е загубило в аналите на темата пък и ако е постигнато не разбирам защо продължава да се спори по въпроса.

Ето и едно материалче за теб, пробвай да го прочетеш, няма да ти изгори очите:
                  http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible.xml

Comment

Питам теб кои те кара да изучаваш нещо задължително? Сигурен ли си че можеш да прецениш какво е добре и какво не за децата на другите? Аз никъде не съм писал че съм с две ръце за вероучението в училище, но и не смятам че тази възможност трябва да се отхвърля на момента само защото "религиите са зло". И със сигурност няма да разбереш дали са зло или не са в час "История на религиите", в момента в които напишен думата "история" вече става дума за гледната точка на някой по въпроса, още по малко ще разбереш защо се налага да ядеш агнешко по Великден. Ако видя учебен план по "Вероучение" мога да ти кажа дали ми харесва, не съм аз човека който може да го състави
                    Това съгласие изглежда се е загубило в аналите на темата пък и ако е постигнато не разбирам защо продължава да се спори по въпроса.
                    Ето и едно материалче за теб, пробвай да го прочетеш, няма да ти изгори очите:
                    http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=bible.xml

Ще те помоля преди да пишеш и да спориш по някоя тема, преди да обвиняваш някого че ще събаря небостъргачи да прочетеш какво е казано преди това.В цялата тема никой не заяви, че християнството трябва да бъде забранено!!! Темата възникна заради желанието на Патриаршията да се въведе задължителното изучаване на Вероучение. Дори напротив – всички, които защитават моята теза казаха, че всеки е в правото си да учи и мисли каквото иска. Както каза Коки по нагоре в темата, децата са отговорност на родителите си. Аз мога да нося отговорност да своите деца. Не мога да поема такава за твоите. Ако искаш да изучават християнство – ок. Никой не ти пречи. Прати ги в Църквата. Мисля, че там е мястото където трябва да се изубава християнство.
                    И се спори заради хора като теб – коите не са изчели за какво става въпрос обаче сипят разни обвинения. Всъщност нищо не се е изгубило в аналите на темата – ако почетеш малко ще разбереш за какво става дума!

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Ами например историята
                      Ами и историята се опорочава от хората с времето, както и християнството.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        Европейската цивилизация е по-древна от Християнството.
                        В Европа е съществувала и мюсюлманска държава с високо развита наука и изкуство,наследени от дохристиянските общества.Постиженията на тези хора ползваме и в момента.Държа да отбележа,че не са били араби,а европейци.
                        Коя е тази държава, че ми стана интересно.

Comment

• Всички тук говорят за контрол, за подтискане и манипулиране... а забравят, че сме общество плод на най-съвършената машина за подобни извращения... крайно - социалистическата.
                          Колко от митовете дето талибанствате в тяхна полза са родени от нея да се замисляте?
                          Пак казвам, познаването на основните вероучения... принципите им... основата на доктрините им НЕ вреди!
                          - Намалява се възможноста за манипулации на верска основа.
                          - Премахва се одаята на друг/чужд от редовия последовател на тези учения.
                          - Отнема се възможноста на разни "учители/пророци" да злоупотребяват с религията.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

.......И се спори заради хора като теб – коите не са изчели за какво става въпрос обаче сипят разни обвинения. ...........
                            Чел ли си (поне) Библията?

Първоначално публикувано от morfius
                            .......

Comment

• Библията като книга е една абсолютна пропаганда!!Коята най-малко трябва да бъде четена на деца!!!!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• И кой е пропагандаторът не е ясно, та да вземем да му опнем кожата на оградата в Белене например?
                                Last edited by fred; d.m.y г., 19:54.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X