Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Иначе и аз нямам нищо против новите автомобили, ама стига да имах една нормална заплата за моята длъжност, в Италия например това е около 6 хиляи евро
    Да не би да си локомотивен машинист, щото това е заплатата на един такъв познат жабар

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    По-правилно може би е да се каже, че доходите ни не отговарят на елементарните ни разходи за нормален живот.
    Точно така е, но си мисля,че който не може да поддържа и да си позволи някаква по-сносна кола е по-добре да ползва общественият транспорт. И за него (ще му е по-евтино), и за другите (по-малко задръствания и по-малък риск от ПТП-та предизвикани от технически неизправни бангии от типа на въпросните 30 годишни жигулки)! Миналата седмица се прибирах по нощите към София по АМ Тракия и задминах поне 3 коли от типа на Опел Корса Б и прочее с изцяло неработещи задни светлини. От какъв зор те ще плащат по-малък данък от мен, и на всичко отгоре ще застрашават живота на другите?!?

п.п. Да добавя, и все пак хер Флик да го духа
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

А простите германци освобождават от дънъци коли над 25 години май или 35, но по ми се чини, че 25 беше, считат се за ретро, хем там произвеждат сигурно половината коли в ЕВропалТрябва да им се прати Дянков да ги оправи
      абе те и данъците им са съвсем други на хората и стандарта висок.ние изравняваме цините с европеиски пък като заплати не мърдаме.
      през 2003 година плащах 800 евро за опел кадет 1.3 моноинжекция с катализатор 1988г. 60к.с. мой приятел пенсионер 150 евро за рено меган 1.6 90к.с 99г.забравих дали данъка беше отделно или беше в застраховка включен, ама тва ми излизаше като разход годишно.от застраховката обясниха разликата така:
      -имали ли сте друга кола регистрирана на вашо име? - не
      - това първа регистрация ли е? - да.значи млад шофьор.викам ами не щото имах книжка от 1999г.е да ама щом регистрирвате за първи път ви пускаме на 8мо ниво,най-високото.като не правите птп след една година ще ви пуснем на 7 съответно 680 евро и так нататък.премерно ако си на 3то ниво и направиш птп изчисляват щети и рискови фактори и решават но кое ниво да те качат.
      хората са се уредили ама нашите тъпаци като им са кухи лейките да не умуват глупости ами да вземат да идат и да питат хората какви практики имат,не само по хотели и коктейли(народа плаща и живот майка)така не става,щото такива като мен ще си накриват шапката и айде пак навън.после да се питат що са останали в бг само хора над 50г.
      и там не е китка за мирисане цял живот да живееш под наем или да изплащаш къща,че да може евентуално децата ти да имат собствем покрив,ама ако си спаэваш законите никой не те пипа.тук хем искаме закони хем да не било полицейщина.нека има полицейщина за да може хората да имат страх и респект,крадеш ли в панделата,праиш ли птп в затвора + да платиш щетите.който е примерен спи спокойно,никой не те закача,няма нерви,ни на работа,ни по пътя(щото като застнеш на една уличка за 20мин патрулката по два пъти ще мине,а върви прави мизерии),ни в къщи.затва са спокойни хората,щото родната полиция ги пази,ха-ха,като се пееше в една песня.
      brava 1.4 sx
      alfa 156 1.8

Comment

Абе поредниата изцепка на поредния министър срещнат на някое харлемско кръстовеище. Човека просто не е от тук и е за малко. Той си живее в друг свят, за него паричните потоци са най-важното нещо, а хората.. някакви неодушевени предмети, които са потенциален генератор на паричен поток. Човека има доходи, които му позволяват да си купи нов автомобил и да си го поддържа безпроблемно. Само, че странно защо му е толкова деформирано съзнанието на тоз малък човек и си мисли, че аз не искам да карам чисто нова кола например?!? Може би съм куц, сакат, мазихист или знам ли какво....., аааа сетих си - имам да дам примерно 40-50к лева, ама нямам да си плащам данъка. Баси извратеното мислене! Странно докога тази скапана държава ще угажда на една шепа задници, които искат да правят гушка тип "пеликан" пак на гърба на обикновения човечец, който си плаща чинно всички данъци, вместо да хванат въпросните задници и да ги накарат да плащат социални осигуровки на служителите си върху пълната сума, която им дават. Така ми се струва, че повече ще се напълни хазната, вместо да им роболепничи и да им угажда на прищявките.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

и сега какво излиза? Аз имам нова кола на лизинг и още една кола закупена от мен с кредит. Данъка на лизинговата ми кола е 400 лв, а на другата 275 лв. Плащам си винетка и карам по същите разбити улици като дядо ти Мюмюн с москвича. А той плаща 20 лв. И колата му технически преглед като хората не е виждала от 1977 г.

и какво сега? да се возя в градския транспорт? добре. В момента, в който направят обществения транспорт достатъчно чист, за да не се налага да си чистя костюма всеки ден и да си купувам обувки всеки месец съм първа писта! Ама сега да ме мачкат, да ме блъскат, да е мръсно, да мирише и да се опитват некви мангали да ми бъркат по джобовете няма как да стане! А и като мине контрола на мен ми искат билет (който си купувам винаги, дори и за една спирка), а на групата мангали нищо! няма как да стане!
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Според мен най- правилното е не това колко е нова колата ами колко замърсява. Най-лесно като отидеш на преглед и ти вкарват една сонда у кюнеца и то си пише там колко замърсяваш и колко не.
            Колите примерно с газови уредби да бъдат по някакъв начин поощрявани. До колкото знам навън в държавите които гледаме дори финансират и слагането на такива уредби.
            Според мен това трябва да се направи.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
              и сега какво излиза? Аз имам нова кола на лизинг и още една кола закупена от мен с кредит. Данъка на лизинговата ми кола е 400 лв, а на другата 275 лв. Плащам си винетка и карам по същите разбити улици като дядо ти Мюмюн с москвича. А той плаща 20 лв. И колата му технически преглед като хората не е виждала от 1977 г.

и какво сега? да се возя в градския транспорт? добре. В момента, в който направят обществения транспорт достатъчно чист, за да не се налага да си чистя костюма всеки ден и да си купувам обувки всеки месец съм първа писта! Ама сега да ме мачкат, да ме блъскат, да е мръсно, да мирише и да се опитват некви мангали да ми бъркат по джобовете няма как да стане! А и като мине контрола на мен ми искат билет (който си купувам винаги, дори и за една спирка), а на групата мангали нищо! няма как да стане!
              С двете ръце съм за това което си написал за градския транспорт, няма как да стане 20 мин в колата срещу час и 20 в градския транспорт лудо пого с бабички и цигани и друсане по чудната ни инфраструктура.

Според мен най- правилното е не това колко е нова колата ами колко замърсява. Най-лесно като отидеш на преглед и ти вкарват една сонда у кюнеца и то си пише там колко замърсяваш и колко не.
              Колите примерно с газови уредби да бъдат по някакъв начин поощрявани. До колкото знам навън в държавите които гледаме дори финансират и слагането на такива уредби.
              Според мен това трябва да се направи.
              Абе кой ти мисли за екология просто се чудят откъде да напълнят бюджета за да има повече сладки "обществени" поръчки, лично аз ако мога да си го позволя няма да карам кола 94-та година с метанова уредба... но това мога да си позволя. С кеф бих карал една нова жулиета на бензин ама иок.
              145 1.7 16V Boxer

Comment

Защо сте се хванали за екологията, това няма нищо общо с реалността и никога няма да има. Отворете аутодбилда да видите теста на хибридните джипове с по 500кс, дали имат по малко емисии от 1,9жтд. Тука са намесени интереси на големите корпорации и става дума за много пари. В случая съм 99% убеден че подобен закон се опитват да прокарат по-големите производители на коли (БМВ и Тойота имат серьозни връзки с политиката). По този начин си набавят много нови клиенти! Какво ще стане тогава: една част от хората ще успеят някак си купят нови коли, а останалите ще си карат старите и просто няма да си плащат данъка. Кой ще спечели от цялата работа? Определено не и държавата. Ще спечелят производителите на нови коли! Подобно нещо се случи преди година в Европа, като забраниха 100 и 80 ватовите крушки, и в един момент какво стана: Филипс - най-големия производител на енргоспестяващи крушки изхвърли конкуренцията от пазара и стана монополист! Дали нямат пръст в цялата тази работа. Всичко е въпрос на финансови интереси и на никой не му пука за екологии и данъци.
                Alfa Romeo 146 1,4 T-Spark - бившата
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Всичко е до скубане, никой не му дреме за екологията.
                  Защо това не се обвърже и с годишния пробег?Едно такси харчи еди колко си литра, а аз примерно с неекологичен, като минавам 5-80 хиляди?
                  Пък и с средномесечен доход от 300 евро, каква ще купуваш ново, най много всички да минем в черния сектор :V
                  Отделно тия данъци не може да се повече от ЕС зоната, където като цяло няма драстични мерки.
                  Да не говорим, че да вярваш на Дянков е несериозно, меко казоно
                  това си е точно така
                  A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Аз заради това твърдя, че данъка трябва да е просто добавка към горивото.
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                      Само дето той вече е.
                      Освен ДДС, освен акциз в цената се включва(освен ако не се лъжа жестко) и отчисление за фонд пътища.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

егати законите гадни ние ако вземамe хубави пари сами ще си вземем нови коли без да ни казват.Тогова си представям хората от малките градчета дето заплатите им са от 200 до максимум 500 лв какво ще правят.Пък и колата е измислена за улеснение на човека а не да не яде за да може да си я позволи.

Comment

Absolutely!!!

И аз съм на това мнение!На Запад, това е справедливо решение много отдавна!Обаче тук не могат да вържат бензиностанциите към НАП, защото те са собственост на политици и "приближени", и няма политическа воля за това!
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Имам връзки и много навити жени в Турция!
                            Ако искаш ще те уредя!
                            Много са готини.
                            Ще се чувстваш като падишах. Включително и като зареждаш с бензин!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Той си е.
                              Повече от 50% от цената на горивата е акциз.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщение
                                това си е точно така
                                Анджък, той е и, ама не пречи да ни оскубят и допълнително де

---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:06 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Имам връзки и много навити жени в Турция!
                                Ако искаш ще те уредя!
                                Много са готини.
                                Ще се чувстваш като падишах. Включително и като зареждаш с бензин!
                                Пу и за мен, само за бензина де, че вече не мога с много жени, една ми стигаАма да е като Шехеризада, от филма и да има Алфа
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X