Известие

Collapse
No announcement yet.

Kакво мислите за китайската икономика.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето малко и конкретни данни за средното заплащане в Китай. Един $ е близо 6 юана. Доходите се очаква да вдигат средно с около 13% през следващите 5 години.

http://www.q2hoo.com/2010/07/average...y-in-china.htm

Comment

• Aз мисля, че MIDEA, e една китайска марка, която е на път да стане тотален хит. Превъзходно съотношение цена-качество.

---------- Post added at 06:48 ---------- Previous post was at 06:45 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Китай не е официално първата икономика, само защото още не искат да си оправят юана и го държат с изкуствено нисък курс. Реално е с около 3-4 пъти по-голямо покритие.
      А освен това, Китай е въшлив от валута и може във всеки момент да срине или вдигне която си иска икономика.
      За технологиите да не говорим.
      Китай не върви по пътя на Япония, да копира и развива чуждите идеи.
      Те си имат собствен път и развиват свои технологии, някои доста екзотични и шантави на пръв поглед.
      Това за левчето- зарежете го!
      По-дъртите помним качеството на стоките, които някога се внасяха от там. Сега няма да ги намерите и в най-скъпите ни магазини.
      Изобщо, драги колеги, захвърляйте тъпия английски и се захващайте с китайския!
      За йоана си прав, но за другото не.
      Японците и корейците, наистина превъзходно копират, но го правят малко по така, финно.
      Китайците буквално крадат, и нека не забравям, че до преди няколко години бълваха брутални ментета с етикети на световноизвестни марки, за дисковете да не говорим.
      Но това по никакъв начин не умаловажава икономическите им успехи.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Ето малко и конкретни данни за средното заплащане в Китай. Един $ е близо 6 юана. Доходите се очаква да вдигат средно с около 13% през следващите 5 години.

http://www.q2hoo.com/2010/07/average...y-in-china.htm
        Павлинчо, щото не съм добре с английския чедо, би ли ми казъл кой източник на тия данни?Малко ми мязат на китайското НСИ нещо.
        Щото аз тука например, от тоя сайт икономически новини, туй прочетох:
        http://www.economynews.bg/115-евро-м...-news9790.html
        И защо, като имат такива огромни доходи, у нас например е пълно с китайци, които надали изкарват много толкова. Нещо не ми се става ясно-зарязали пусти огромни доходи се бъхтят без осигуровки в България...., явно от любов към труда ще да е.
        Last edited by fred; d.m.y г., 18:10.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Данните които даващ са за минималната заплата, тези които аз давам са за средна такава, която варира от към 650$ до към 900- 1000$ на месец и ми се струва по-висока от тази в България, така че теориите за купичка ориз на ден не се оправдават. Другото е че тези доходи се очаква да растат с около 13% на година което за 5 години би почти удвоило. Също така все още стоките и услугите в Китай са По-евтини от колкото в ЕС и САЩ. Може да не е супер положението там но не и толкова зле.

Comment

Данните които даващ са за минималната заплата, тези които аз давам са за средна такава, която варира от към 650$ до към 900- 1000$ на месец и ми се струва по-висока от тази в България, така че теориите за купичка ориз на ден не се оправдават. Другото е че тези доходи се очаква да растат с около 13% на година което за 5 години би почти удвоило. Също така все още стоките и услугите в Китай са По-евтини от колкото в ЕС и САЩ. Може да не е супер положението там но не и толкова зле.
            Така, като говориш по-умерено, май звучиш по-разумно и убедително.
            Все пак се налага да уточним, че става не много зле за една малка част от населението, останалите са в неособено завидното положение на фактически роби.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Положението е много по-добре от много други места по света и това обхваща много хора а не както ти казваш една малка част. Ако сравним с около 20 години по-рано доходите са се увеличили близо 10 пъти което е голям напредък. Освен това, обновлението и модернизацията на инфраструкрурата също има значителен напредък.

Comment

Положението е много по-добре от много други места по света и това обхваща много хора а не както ти казваш една малка част. Ако сравним с около 20 години по-рано доходите са се увеличили близо 10 пъти което е голям напредък. Освен това, обновлението и модернизацията на инфраструкрурата също има значителен напредък.
                Не отричам. Както и не отричам, че китайската икономика има голям напредък по причините, които посочих по-горе. Но "много хора" за Китай са и 10-тина процента от населението.
                Което не означава, че трябва да съм доволен от този факт.
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Така, като говориш по-умерено, май звучиш по-разумно и убедително.
                  Все пак се налага да уточним, че става не много зле за една малка част от населението, останалите са в неособено завидното положение на фактически роби.
                  Да, точно това имам предвид, отделно нещо и тоя растеж не е никак сигурен

http://news.bgnes.com/view/960320

В Капитал или Дневник има още по подробна статия по този въпрос Китайската промишленост тръгна надолу е озаглавена, който му се търси да я чете и там
                  Тук път има разни интресни неща за Китайската икономика, митове и легенди както казват, като например, че в Мексико, дохода на глава е доста по-голям от този в Китай и много други интересни нещица, така, че тоя дракон няма да може да излети още дълго време..

http://www.epochtimes-bg.com/2010-01...1-20_01_d.html
                  Last edited by fred; d.m.y г., 19:17.
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Да, точно това имам предвид, отделно нещо и тоя растеж не е никак сигурен

http://news.bgnes.com/view/960320

В Капитал или Дневник има още по подробна статия по този въпрос Китайската промишленост тръгна надолу е озаглавена, който му се търси да я чете и там
                    Тук път има разни интресни неща за Китайската икономика, митове и легенди както казват, като например, че в Мексико, дохода на глава е доста по-голям от този в Китай и много други интересни нещица, така, че тоя дракон няма да може да излети още дълго време..

http://www.epochtimes-bg.com/2010-01...1-20_01_d.html
                    Да, растежа на Китайската икономика намаля с около 1%до към 9.1 % което си остава един безпрецедентен растеж но точно това и целяха китайците. Същевременно се вдигна малко инфлацията като се поотхлаби националната валута за да се стимулира вътрешното потребление.

Comment

• Мисля, че трябва да рзграничаваме номиналния растеж на показателите от реалния стандарт на живот на преобладаващата част от населението.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Мисля, че трябва да рзграничаваме номиналния растеж на показателите от реалния стандарт на живот на преобладаващата част от населението.
                        Без икономически растеж няма повишаване на стандарта. Всички тези процеси засягат преобладаващата част от населението.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 16:50.

Comment

Без икономически расреж няма повишаване на стандарта. Всички тези процеси засягат преобладаващата част от населението.
                          Там е проблемът, че в случая не е преобладаващата.

Comment

• И как го разбра това при положение че доходите през последните години на растеж са нараснали значително, , социалните придобивки също,безработоцата е в ниски граници при това огромно население, инфраструктурата която се ползва от всички се е подобрила значително и т.н.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 16:57.

Comment

Да, растежа на Китайската икономика намаля с около 1%до към 9.1 % което си остава един безпрецедентен растеж но точно това и целяха китайците. Същевременно се вдигна малко инфлацията като се поотхлаби националната валута за да се стимулира вътрешното потребление.
                              Тоя растеж, съчетан с ниските доходи и безогледна експлотация и на хора, и на ресурси, както и липса на всякаква екологична политика е до време.Просто, в един момент ще се стигне до въвеждането и на тези разходи и тогава растежът ще го видим, да не говорим, че Китай тръгна от "-100", така че растът на всяка нова и развиваща се икономика е винаги висок.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 21:25.
                              sigpic

Comment

• Едно време имаше един виц за двама българи във Виена пред някакъв паметник. Единият казал гледай какъв паметник какво изкуство. Другият казал изкуство, изкуство ама два килограма тротил и нищо няма да остане. Така че всичко е въпрос на мироглед.

Comment

Working...
                                X