Известие

Collapse
No announcement yet.

Kакво мислите за китайската икономика.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• всичките тия са трябвали или да чистат и те бутонки там или да го раздават спортисти тук.

Китайците се чудят как да избягат от там, да. А американците се чудят как да внесат малко хора с акъл или без мързел, щото гражданите им на вързано куче хляб не могат да дадат. До такава степен са ги "облъчили"
    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

• я, тези от днес бг какъв жокер за темата ми поднесоха...

http://www.dnes.bg/world/2011/11/03/...bednost.133108

Фред, ако тръгнем да съпоставяме таблично недостатъците на това да си гражданин на САЩ и Китай (относно граждански и човешки права), ще ни се изправят косите...

Comment

• Жокера е добър наистина...
        През 2010 година доходът на най-бедните бе 5,570 долара
        Да почваме да сравняваме с годишните доходи на най-бедните в Китай, Русия, България и т.н.?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Жокера е добър наистина...
          През 2010 година доходът на най-бедните бе 5,570 долара
          Да почваме да сравняваме с годишните доходи на най-бедните в Китай, Русия, България и т.н.?
          A ти знаеш ли че с 500$ на месец в САЩ умираш прав като бездомник на улицата.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            То е като в БГ, в София 500 лева заплата са смешка, а ако живееш в с. Чепръчане си си средна класа, направо заможен.
            Много са ми интересни хора, които оспорват социологически изследвания, сякаш в тези агенции работят някакви нищо не разбиращи кретени, които не отчитат и цените на стоките и услугите в изследваните държави.
            В Китай ти правят подстрижка сигурно за под долар, в САЩ се обзалагам, че е поне 50.
            В западна Европа е към 30 евро, говоря за нормален салон.
            И това е най-неудачният пример, който мога да дам, ама не ми се трие сега, написах го ))
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              То е като в БГ, в София 500 лева заплата са смешка, а ако живееш в с. Чепръчане си си средна класа, направо заможен.
              Много са ми интересни хора, които оспорват социологически изследвания, сякаш в тези агенции работят някакви нищо не разбиращи кретени, които не отчитат и цените на стоките и услугите в изследваните държави.
              В Китай ти правят подстрижка сигурно за под долар, в САЩ се обзалагам, че е поне 50.
              В западна Европа е към 30 евро, говоря за нормален салон.
              И това е най-неудачният пример, който мога да дам, ама не ми се трие сега, написах го ))
              в тия сметки влиза ли обирането на врата с машинка, подстригване на на веждите и тример на носа и ушите щото тука всичко това за 5лв честно
              точка

Comment

Само не уточни защо прав!
                Аз ще го направя, ако позволиш!
                Щото за тия пари ще изкопаят само една яма , колкото да те закопаят прав!
                А сега сериозно!
                Аз на вестници, реклами и социологически изследвания не вярвам, защото знам как и от кого се правят.
                То според тях, аз трябва или взимам между 500 и 800 лева заплата.
                Прави са, само, че за седмица!
                Подобно е и положението с прогнозите и мненията им за Китай!
                Предвиждаха и пълен крах на Гърция. Аз казах, че пак ще им опростят дълговете и пак ще си плюскат и поркат.
                Ами то си стана!
                Пак са по-напред в класацията за най-добър живот!
                На други нещата им се " случват" и вижте на какъв хал сме!
                Та извода е: менкайте си валутата в юани!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• http://www.dailymail.co.uk/news/arti...ment-help.html

Ето малко подробности на английски.

Иначе в щатите когато говорят за доход по принцип става дума за годишен...

Comment

• Ето една интересна графика която ми попадна наскоро.

http://www.zerohedge.com/sites/defau...2011/10/18.jpg

Comment

• Ми тая графика е характерна за всяка по развита страна - САЩ в графиката, съпоставена с някоя по изостанала.
                      Ако се погледне домакниствата в Етиопия са абсолютно чисти и без кредити.....+
                      А иначе, се вижда, че и в Китай има някакво развитие и потребление даже, което също е нормално.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 12:27.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Ми тая графика е характерна за всяка по развита страна - САЩ в графиката, съпоставена с някоя по изостанала.
                        Ако се погледне домакниствата в Етиопия са абсолютно чисти и без кредити.....+
                        А иначе, се вижда, че и в Китай има някакво развитие и потребление даже, което също е нормално.
                        Задлъжнялостта не е показател за развитие.

Comment

Задлъжнялостта не е показател за развитие.
                          Но и липсата й също....
                          sigpic

Comment

• Аз не знам защо отписвате Щатите толкова бързо, като цифрите говорят друго. Една груба сметка показва, че 300-те милиона американци имат по-голям БНП от целия 500-милионен ЕС. За китайската икономика мисля тази графика е показателна - гигант, който далеч не е развил потенциала си.

П.С. За показателите за БГ не знам как ги смятат понеже БНП го дават 100 млрд. долара, а БВП - 50 млрд. Не виждам откъде идва такава огромна разлика. Във всеки случай положението тук е зле, но поне не е мега зле както преди 98-2000г.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

• Отписват ги иделогическите им противници.
                              САЩ ще бъдат доминант поне още около век.А след век, ще бъдат втора сила примерно, така или иначе никой от нас няма да е жив тогава, та и това е без значение.
                              sigpic

Comment

• САЩ е уголемено копие на Гърция.

И там се плюска на корем и на заем.
                                И там употребяват в пъти повече, от това, което произвеждат.
                                Разликата е, че в Гърция църквата и джамията имат огромно влияние и история, каквато нямат отвът океана.
                                Но кризата в САЩ ще дойде не от задлъжнялостта им, а от ренегацията на нацията.
                                В жаждата за печалба, децата са доведени до кретения. Те се облъчват ежедневно по около 3 000 пъти.
                                Спомняте ли си наскоро дискусията за закона за защита на децата?
                                Схемата е същата.
                                Преследва се със закон, всяка намеса на родителя.
                                Тоест не ти дават да напердашиш хлапето, което се тръшка пред витрината.
                                Вместо да го набиеш около трри-четри пъти в живота му, болшинството ги пошляпват непрекъснато.
                                В резултат се оформя един вечно недоволен индивид, който е способен на всякакви мерзости. Той няма ценностна система.
                                Като не дават да го биеш, започваш да го наказваш по други начини.
                                Все извратени.
                                Ето това е довело до масовото затлъстяване и деградация на децата там.
                                Дори и тия, които изглеждат нормални, при по-внимателно вглеждане си личи, че са най-малко объркани.
                                Ето за това САЩ ще рухнат.
                                Те сами си режат корените.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X