Известие

Collapse
No announcement yet.

Лекари и полицаи?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Би трябвало да се очистят сами, но явно мършата е повече от стадото за съжаление и няма как да стане да се очистят сами. Моите извинения към истинските лекари, защото има и такива /майка ми е медицинска сестра/, но повечето са лакоми и некадърни. Очаквам сега да ми се срине репутацията
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      И разума казва не им е съвсем чиста работата на тези .
      Доказателства?
      Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
      Не само съм съгласен, а го правя от момента, в който проимах възможност за това. Причината беше същата, поради която гледам да си нямам работа с други държавни институции по никакъв начин - тотално сбърканата нагласа за това кой кой е в отношенията между чиновника и данъкоплатеца ("специалиста" - "невежия пациент" в частност). Тенденционзно не стъпвам и в частни практики с кабинети в държавни болници.
      От десетки години ползвам само частно здравеопазване и изобщо не ме интересува кое колко струва - това е работа на здравноосигурителния ми фонд, който си прави сметката каква сума да ми вземе, за да мога да ползвам всичко, от което имам нужда. При положение, че във всяко медицинско заведение ме приемат и обслужват охотно след представяне на издадената от фонда карта, означава, че заведенията получават адекватно плащане за всяка извършена услуга.
      Не искам да те отчайвам,но и в мамента т.н. държавни болници в същност са търговски дружества със 100% държавно участие,тоест частни предприятия с нехаен собственик.По закон им е забранено да имат печалба,не че това е възможно,когато ти плащат за свършена работа 60% от договореното и то с месеци закъснение.Освен това им е вменена спешната помощ,без значение от осигуреността на пациента.От друга страна,болниците за които говориш,освен от застрахователя,вземат пари за теб и от здравната каса,като същевременно отказват поемането на спешна помащ,въпреки че по закон тя е безотказна.Да не ти се случва да се разболееш тежко,защото тогава ще видиш,как славените от теб "работилнички за кинти" ще те изритат в презряните "държавни болници" и лечението със скъпо струващи медикаменти и консумативи,ще е за сметка на хората,които те лекуват,а онези с прожекциите на илюзии и лечение със светена вода,ще са напълнили гушки.
      Няма да обяснявам,какво още може да ти се случи.

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      Bass е абсолютно прав .
      Аз Мисля че истинските и уважаващи себе си и професията лекари трябва да се стремят да се очистят сами от "мършата" в стадото не да защитават и прикриват недъзите на всяка цена,защото ако използвам една не много прилична народна мъдрост
      "Като смесиш 1 кило мармалад с едно кило лайна, получаваш 2 кила лайна"
      Квалификациите ги дава съдът.До произнасянето му и последния боклук е невинен.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
        Уважаеми колеги.Много сте се превъзбудили , което е нормално , но в емоционалната ви диксусия се пишат невероятни глупости базирани на откровена пристрастност , пълна некомпетентност или откровена злоба която се свързва я с комунизма и милиционерщината /с която яростно някои се борят виртуално-клавиатурно, а не на улицата, както е в демократичните страни/, я с нещо друго което няма никаква връзка с очевидно грозната картинка която се получи след като лъснаха нещата.Няма да е зле да пишете кой от вас какъв е по професия/лекарите задължително/, че на тия които просто кротко си четем да е ясно кой, какъв го играе.Аз лично съм юрист и макар да не знам всичко което е събрано като доказателства се надявам този път нещата да се разровят и се стигне до там , че криворазбраната лекарската солидарност да не прикрие истината /колкото и болезнена да е тя за тях/ зад обичайните в такива случаи мъгляви заключения по съдебно-медицинските експертизи.Няма да е зле лекарите да си спомнят , защото някои от тях очевидно са забравили и се изживяват като нещо друго , че преди да станат такива първо са хора и то обикновени като всички нас. Просто нищо друго няма значение ако искаме да сме нормални хора в нормална държава.
        Мен отлично ме знаеш,че съм лекар,а и от постовете ясно си личи.
        Другото,което казвам е,че трябва да се чуе първо становището на съдебната система,по надлежния ред,а не да линчуваме.Предполагам си съгласен,като представител на правораздавателната система.
        Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        Би трябвало да се очистят сами, но явно мършата е повече от стадото за съжаление и няма как да стане да се очистят сами. Моите извинения към истинските лекари, защото има и такива /майка ми е медицинска сестра/, но повечето са лакоми и некадърни. Очаквам сега да ми се срине репутацията
        Нямам ни най-малко намерение да те опровергавам.Накиснат съм в помията до гуша и ако не послушам чувството си за самосъхранение и не се измета от тук,ще се удавя.Вече не ми достигат сили да се боря,а и не виждам за какво.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Доказателства?

Не искам да те отчайвам,но и в мамента т.н. държавни болници в същност са търговски дружества със 100% държавно участие,тоест частни предприятия с нехаен собственик.По закон им е забранено да имат печалба,не че това е възможно,когато ти плащат за свършена работа 60% от договореното и то с месеци закъснение.Освен това им е вменена спешната помощ,без значение от осигуреността на пациента.От друга страна,болниците за които говориш,освен от застрахователя,вземат пари за теб и от здравната каса,като същевременно отказват поемането на спешна помащ,въпреки че по закон тя е безотказна.Да не ти се случва да се разболееш тежко,защото тогава ще видиш,как славените от теб "работилнички за кинти" ще те изритат в презряните "държавни болници" и лечението със скъпо струващи медикаменти и консумативи,ще е за сметка на хората,които те лекуват,а онези с прожекциите на илюзии и лечение със светена вода,ще са напълнили гушки.
          Няма да обяснявам,какво още може да ти се случи.
          Напълно те подкрепям и е добре повече хора да го знаят това нещо.
          Относно докторите, както някой каза и преди, този случай не трябва да компрометира лекарското съсловие като цяло а да се разглежда по-скоро като едно отрицателно изключение. Качественото здравеопазване и добрите доктори трябва да се поощряват и да им се създават условия да се развиват.

Comment

• Явно се изпуска нишката на дискусията, а тя почна от третирането на лекари като въоръжени бандити, от милиционерщини, от министерско хлевоустие и медийни съдилища. От активно мероприятие в стил лов на вещици, което просто смърди.

Конкретните може да са виновни за нещо, може да не са... това е работа на съда, не на министъра и медиите.

Инак и сред лекарите като сред всички други хора... екземпляри всякакви.

За протокола - ИТ специалист съм
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Абе, май само ти я хващаш тази нишка. Основният проблем в този случай е конкретното действие на група доктори и дали е можело да бъде спасен един човешки живот. Доказателствата както се разбира са събрани по законов ред и как може да ограничиш една уж свободна медия да отрази един такъв случай.
              Last edited by pavlin; d.m.y г., 18:12.

Comment

• Като гледам само ти не я хващаш... е по-точната констатация.
                Конкретни действия и какви е имало и кой колко и каква вина има изобщо има кой да определя.

Да разбирам ли, че за теб правата на човека нямат никакво значение и всеки е виновен по презумпция?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• И какви права са нарушени според теб или искаш да кажеш че хората нямат право да си кажат мнението или че медиите нямат право да му дадат гласност и да изразят позиция. Това не прилича много на демократичен подход.
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 18:26.

Comment

• Невинен до доказване на противното.
                    Правото на лично достойнство.
                    Правото на справедлив съдебен процес.

Това се сещам като за начало...
                    А ти все още не си ми показал справка или линк за подобно деяние в друга правова държава.
                    Та смятам, че включванията ти изобщо не са по темата!

И не променяй мнения докато отговаряме, защото си се усетил, че си изръсил глупост... отиваш съвсем извън темата, само и само да си на въпреки.
                    Last edited by morfius; d.m.y г., 19:41.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Не искам да те отчайвам,но и в мамента т.н. държавни болници в същност са търговски дружества със 100% държавно участие,тоест частни предприятия с нехаен собственик.
                      ...
                      От друга страна,болниците за които говориш,освен от застрахователя,вземат пари за теб и от здравната каса,като същевременно отказват поемането на спешна помащ..
                      Държавните дружества са търговски само на книга - парите в тях не ги е изкарал нито собственикът (държавата), нито принципалът, нито мениджърите, а и на работещите не им пука особено за какво са там, важното е да си взимат парите в края на месеца. Няма как да се управлява отговорно по този начин. Държавните болници са в същата ситуация.

От друга страна имаме примерно Токуда - изцяло частен капитал, огромен наплив от пациенти, съзнателно избрали я по някакви критерии. Касата спира да й плаща за реално свършена работа заради надвишена квота. Болницата няма да фалирта от това обаче. За разлика от държавните, които са фалирали преди десетилетия въпреки постоянно наливаните в тях държавни средства.
                      Горното е тенденциозно генерализирано - да се схване идеята. Изключенията да ме извинят.
                      И към Токуда не изпитвам някакви топли чувства, просто я намирам за добър бизнес модел.

А в клиниките, които посещавам, НЕ вземат пари от двете места. Винаги имам избор дали да мина "по каса" или "по фонд". В 99% от случаите е второто, понеже касата просто отбива номера с някакъв минимум материали и процедури.

Че има измекярски заведения изобщо не споря - пари от здраве се точат на всички нива, яко лобизъм за частни специализирани клиники и т.н. Това с частните практики в държавна сграда и инвентар е най-малкото.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• Морфиус подхода ти е много авторитарен, нищо не съм променил и стоя зад всяка една дума която съм казал. Ти се опитваш постоянно да убеждаваш хората да се съгласяват с твоето мнение. Не виждам какви примери търсиш от мен след като ако има факти за извършено престъпление във всяко едно нормално общество се извършва арест и се завежда дело. Съответно медиите отразяват случая дават се мнения и т.н. Примери колкото искаш в световната преса стига да имаш желание да четеш.

---------- Post added at 19:23 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Колега Баас каква е най-сложната процедура за която си бил в болница, колко е трябвало да доплащаш и какви месечни вноски за застраховка.
                        Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:25.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Морфиус подхода ти е много авторитарен, нищо не съм променил и стоя зад всяка една дума която съм казал. Ти се опитваш постоянно да убеждаваш хората да се съгласяват с твоето мнение. Не виждам какви примери търсиш от мен след като ако има факти за извършено престъпление във всяко едно нормално общество се извършва арест и се завежда дело. Съответно медиите отразяват случая дават се мнения и т.н. Примери колкото искаш в световната преса стига да имаш желание да четеш.
                          Мнение без връзка с темата... това, че се опитвам да убеждавам някого в нещо, е мое право.
                          Аргументирал съм се нееднократно.
                          След като искаш да ме убедиш недемократично, че не съм прав, направи го и ти.

АКО имало ...

А ако нямало... ???
                          И ти ги осъди, заедно с медиите и министъра... я си виж първото мнение моля.

Пак прочети първото мнение и заглавието!
                          После ми кажи каква връзка има начина ми на спор с темата?

Comment

• Е как без връзка с темата, темата е Лекари и полиция. Аз говоря за лекарите защото смятам техните действия са по-важни в този случай.
                            Доказателства както се видя е имало и никого не съм осъдил защото не съм аз този който ще ги съди. Казах си моето мнение на базата на изнесените факти.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:54.

Comment

• Ти говореше в последното си мнение за мен... не за лекарите.

А за действията им още нищо не се знае.

Знае се гледната точка на Цв. Цв. ... чакаме аутопсията, чакаме експертизата, чакаме да видим, ще има ли и какъв ще е резултата от следствие и съдебно дело.

Милиционерщините са не по-малко важни обаче, защото НЕ може да нарушаваш закона, когато си тръгнал да го защитаваш, а подобни изцепки спокойно могат да доведат до там, че дело дори при вина да не бъде успешно.

Comment

• Цялата история е напълно показателна за обществото в България, като се започне от родилката и семейството и, лекарите, полицията, ПР-а на политиците, реакцията на обществото. Само такива като Павлин са добре, избягал във Флорида и дрънкащ глупости до безкрай.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X